X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Kup dużo testów tych czułych i możesz sikać codziennie ;)
    Ruby ma rację też chciałabym cień nadziei mieć

wejdę do apteki poproszę 10 testów o czułości 10 :P
    już widzę minę farmaceutki ..ile??? :P hiih

Ejrene, katiuszaa, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Idź kochana na bete. Cień cienia to może być ciąża! Beta da 100% pewności. Lub powtórz test jutro z porannego moczu :-)
    Naprawdę??????????????????? :O :D

Ejrene, Ruby, Wiola90, EwelinaaKa, AgaL, Paryzetka83, madzikk, Kjopa3 lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się!!!! nie grają w sobotę tego więźnia labiryntu - to już sobie poszłam! fuck wszystko na przekór...

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Wkurzyłam się!!!! nie grają w sobotę tego więźnia labiryntu - to już sobie poszłam! fuck wszystko na przekór...

A w niedzielę ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A w niedzielę ?

chyba już skończyli to puszczać :(

• madzikk Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Nie prawda! Tak mi powiedzieli w szpitalu i moj ginekolog a chodze do pana profesora ktory zajmuje sie nieplodnoscia. Szanse sa 50/50 bo powinno sie zbadac ilosc przeciwcial. Dobrze jest brac codziennie witamine B zapobiegawczo. Nie pisze tego zlosliwie ale z troski
    Z tego co ja wiem to kobieta w ciazy ma slabszy organizm i szybciej lapie paskudztwa, w tym tez zwlaszcza na poczatku moze dostac opryszczki. Nie bardzo widze logike dlaczego mialoby to zagrazac. Tzn nawet glupie przeziebienie moze byc niebezpjeczne, ale bez przesady, opryszczka?! Chyba zostalo przeglosowane, opryszczka wcale nie jest taka zla,

AgaL lubi tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Kochana masz wiadomość :)

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny!

Bratku - jaka słodka fotka :) Ja nie potrafię sobie wyobrazić, że mi tam takie małe coś siedzi :D

AgaL - też wzięłam miarkę po wizycie i sprawdzałam ile to jest 2,5 cm i byłam w szoku. Toś to kawał człowieka już :)

Cinamon, Edycik - co za niespodzianka :) Trzymam kciuki mocno, mocno za Was. Będę zaglądać od rana jutro żeby zobaczyć co u Was. Cinamonku a nie myślałaś o tym, zeby nam pokazać zdjęcie testu? Tu lub na FB, może i my cos znajdziemy :)

AgaL, Paryzetka83, cinnamon cookie, Jasminowa, Kjopa3, Carolq, Bratek, Edycik lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka przepiękna linijeczka pod postem :):)

luna91 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoiczka wrote:
    Hej dziewczyny obserwuję wiele tematów tutaj (jak dotąd bez udziału własnego) i mam prośbę o poradę.

Staramy się z mężem o dzidzię od jakiegoś czasu. Sex w czasie wyliczonej kalendarzykiem owulacji nie przynosił skutku. Moja ginekolog poleciła, mi żeby zamiast ganiać mnie na monitoring cyklu (bo jeszcze do niedawna byłam ciągle na walizkach pomiędzy moim miastem rodzinnym a Warszawą), afrodytę. Zaczęłam używać jej od połowy poprzedniego cyklu. I faktycznie na początku pokazywała nie płodne dni aż 4 dnia bieżącego cyklu zaczęły pojawiać się szczątkowe paprotki (wg instrukcji okres około owulacyjny) 8 dnia natomiast jedna wielka (wg instrukcji owulacja) i potem zanikły. Akurat tak wyszło, że poprzedniego dnia przed wielką paprotką uprawialiśmy sex.
    Muszę dodać że cykle zawsze mam 28 dniowe, normalnie 3,2,1 okres tak regularne były. To dlatego że od 16 do 26 dc biorę orgametril. Jeśli bym go nie brała miała bym dwie miesiączki w roku. Oczywiście byłam u ginekologa która przebadała mnie, i hormonalnie badania krwi i usg. Poza problemem z progesteronem w drugiej fazie nic innego mi nie jest.
    I teraz moja prośba o poradę. Od 12 dc chodziłam na maksa wściekłą. Wściekało mnie wszystko, normalnie bez kija nie podchodź. Ale zwaliłam to na karb obecnej nerwowej sytuacji. Doszła niedawno senność, śpię jak niemowlę i zasypiam zanim głowa mi do poduszki doleci. Zwaliłam to na karb niedospania po zjeździe na uczelni (studiuję zaocznie). Wszelkie dolegliwości bólowe (ciągnięcie w pachwinie, ból podbrzusza itp) zwaliłam na karb naciągnięcia bo ostatnio miałam sporo łażenia.
    Ale dwóch objawów nie potrafię sobie wytłumaczyć. Zawsze 2-3 dni przed miesiączką bardzo charakterystycznie pobolewało mnie dokładnie miedzy nogami u wejścia do pochwy. Tak było przed absolutnie każdym okresem. A tym razem zaczęło mnie tak pobolewać 14 dnia cyklu. Nigdy też nie miałam żadnych plamień ani około owulacyjnych ani śród cyklicznych. A tym razem plamiłam 16 dc jeden dzień, niezbyt intensywnie po prostu zabarwiony na czerwono-brązowo śluz.
    Mam do was pytanie kiedy w takiej jak moja sytuacji będzie miarodajny test ciążowy z moczu a kiedy beta?
    Czy powinnam na gwałt szukać jakiegoś lekarza czy mogę poczekać aż będę jechać do rodzinnego miasta?
    I co w tej sytuacji z orgametrilem, mam go brać dalej czy odstawić, a może odstawić 26 dc zgodnie z zaleceniami czy nie odstawiać go w ogóle? Orgametril to nic innego jak progesteron (wcześniej miałam luteinę 1 tabletka raz dziennie działało to słabo a smak podjęzykowej tabletki sprawiał że wymiotowałam).
    Proszę o poradę bo nie wiem czy mam zacząć panikować i szukać lekarza tutaj czy siedzieć spokojnie i patrzeć co będzie.
    Test najlepiej zrobić dzień po spodziewanej @, co do leku to się nie znam, ale skonsultowałabym to z lekarzem - nie ryzykuj na własną rękę.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Naprawdę??????????????????? :O :D
    A co to za ironia? Hmm... Robi się tu nieprzyjemnie :-(

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was i wiem mniej więcej co się u każdej z Was dzieje, ale narzucacie takie tempo, że nie zawsze jest sposobność żeby odpisać. Trzymam kciuki za każdą z Was ;)

AgaL, PrimaSort, Ejrene, cinnamon cookie, Jasminowa, Kjopa3, Bratek lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikk wrote:
    Z tego co ja wiem to kobieta w ciazy ma slabszy organizm i szybciej lapie paskudztwa, w tym tez zwlaszcza na poczatku moze dostac opryszczki. Nie bardzo widze logike dlaczego mialoby to zagrazac. Tzn nawet glupie przeziebienie moze byc niebezpjeczne, ale bez przesady, opryszczka?! Chyba zostalo przeglosowane, opryszczka wcale nie jest taka zla,
    No kazdy ma prawo do własnego zdania. Nie chce Was straszyc ani zniechecac do siebie. Może tylko ja ronie jak dostane opryszczkę

• majju Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon - nawet jakby to był cień cienia cienia cienia to wiedz, że coś się dzieje :D Chyba sobie nastawię budzik na 5 rano i będę co chwilę odświeżać stronę czekając na Twój wynik :D

Edycik - będę tak mocno ściskała kciuki, aż mi kostki zbieleją :)

Październik się jeszcze nie skończył a jakaś ciąża by się w końcu w tym miesiącu przydała więc powodzenia dziewczynki!

Ruby- Ty nie dołuj bo nam wszystkim będzie smutno.

Byłam u kosmetyczki, zabieg w porządku - twarz jak pupka niemowlaka, wyglądam na 15 lat :) I kupiłam fajne kozaczki, w sumie na jesień bo są pół skórkowe a pół z gumki, ale przynajmniej wchodzą na moje gigałydki.

cinnamon cookie, Jasminowa, Edycik lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 21 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka też o tym myślałam, by wstawić, ale naprawdę tam nic nie widać a tym bardziej telefon tego nie wychwyci :P zrobię jutro rano, jeśli będzie jakikolwiek cień cienia to wstawię :P
    Majju wstaję przed 7 :P więc niedługo po 7 napiszę co i jak :D

AgaL, Jasminowa, Carolq lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Lunka też o tym myślałam, by wstawić, ale naprawdę tam nic nie widać a tym bardziej telefon tego nie wychwyci :P zrobię jutro rano, jeśli będzie jakikolwiek cień cienia to wstawię :P
    Majju wstaję przed 7 :P więc niedługo po 7 napiszę co i jak :D

wstaw nam wstaw, ja na bank zobaczę, nawet u mnie siłą wyobraźni udawałam , że widzę coś, zaznaczam udawałam :D

cinnamon cookie, luna91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby jeśli naprawdę nic a nic nie zobaczysz to i tak wierzę w Ciebie że domalujesz mi w paincie :D

majju, Paryzetka83, Ruby lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Ruby jeśli naprawdę nic a nic nie zobaczysz to i tak wierzę w Ciebie że domalujesz mi w paincie :D

hehe możesz zaryzykować ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szalejecie i to nie tylko na różowej. Trudno nadrobić jedno forum a tu 2 he he.

Carolq lubi tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima- tu jest naprawdę miło i przyjemnie i nikt nie ma wobec nikogo złych zamiarów : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ