Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jasminowa wrote:Edycik- najgorsza jest niepewność, jak już nie zaskoczyło w tym cyklu, to dobrze, że się skończył i zaczyna się nowy.
Potwierdzam, że monitoring to dobra rzecz, trzeba się wspomagać jak się da dobrodziejstwami, tylko szkoda, że trzeba za nie tyle płacić.
W poniedziałek idę na monitoring i widziałam w cenniku, że kosztuje 200zł...trochę mnie to zmroziło, ale przynajmniej zobaczę czy jajko jest czy nie ma, a jak się okaże, że nie ma i wydam 2 stówy to chyba sobie w łeb strzelę ; )
Jasminowa dobrze że idziesz naprawdę.Ja mam zamiar obserwować te swoje cykle kiedy co i jak.Chociaż wiem jedno mam dłuższe cykle i owulację później.Jasminowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bratek wrote:Bateria mi pada, więc na razie krótko:
RURY DROŻNE!!!!!!!!!!!!!!!
(... a badanie parszywe, jak cholera).
Ej teraz to będzie dobrze:) czytałam,że wiele dziewczyn po tym badaniu moment zachodziłoEdycik, katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Bratek- super!!!!!
Często mówią, że drożne, a po przepchaniu babki szybciej zaciązają, więc tego Ci życzę : )
Katiusza- ja zacznę testy owu od piatku, będzie to 10 dc, też będę robić ok 18:00. Stawiam, że owulka będzie u mnie dokładnie za tydzień ; )katiuszaa, Bratek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualny
-
katiuszaa wrote:a kiedy myślicie że owulka u was będzie? dołączyłabym się ale dopiero za ok tydzień. testy najlepiej wychodzłiy mi ok 18
Katiuszka ja mam dziś 10dc.... jedna ginekolog mowila mi ze 11dc mam, drugi teraz że 14,15dc....więc zaczęłabym już dziś...Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyJa zawsze narzekam na te testy ale fakt faktem na monitoringu byłam w pt to jajo 18mm a w poniedizałek test pozytywny , wtorek ból owulacyjny czyli jakos coś tam jednak pokazują...zaznaczam, że te allegrowe miałam. Ale tak czy siak termin z testow pokrył się terminem z Owu tylko nagorsze, że nie wiem czy pękło bo mi nie zrobił usg tylko spisał cykl na straty z powodu tsh i prolaktyny
-
nick nieaktualnyAgaL wrote:Katiuszka ja mam dziś 10dc.... jedna ginekolog mowila mi ze 11dc mam, drugi teraz że 14,15dc....więc zaczęłabym już dziś...
AgaL spróbuj to zobaczysz, ja piewrszy cykl robiłam jakoś po miesiączce już testy bo byłam pewna, że owulacja jest wcześniej, potem się okazało że mam tak późno...nigdy też nie kojarzyłam objawów owulacyjnych jako owu. Warto przyjrzeć się co i jak skoro wczesniej nie robiłaś -
Ruby wrote:AgaL spróbuj to zobaczysz, ja piewrszy cykl robiłam jakoś po miesiączce już testy bo byłam pewna, że owulacja jest wcześniej, potem się okazało że mam tak późno...nigdy też nie kojarzyłam objawów owulacyjnych jako owu. Warto przyjrzeć się co i jak skoro wczesniej nie robiłaś
No niby tak, ale jak napisałaś wyżej z powodu prolaktyny spisał cykl na straty....więc przy mojej prolaktynie...nie mam co chyba próbować. ZapomniałamKiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ruby wrote:Ja zawsze narzekam na te testy ale fakt faktem na monitoringu byłam w pt to jajo 18mm a w poniedizałek test pozytywny , wtorek ból owulacyjny czyli jakos coś tam jednak pokazują...zaznaczam, że te allegrowe miałam. Ale tak czy siak termin z testow pokrył się terminem z Owu tylko nagorsze, że nie wiem czy pękło bo mi nie zrobił usg tylko spisał cykl na straty z powodu tsh i prolaktyny
Ruby, właśnie to chciałam sobie sprawdzić na monitoringu, jak to co zobaczy lekarz ma się do testów owu, temperatury i moich bóli owulacyjnych, które trwają czasami po 5 dni...
Ruby lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Edycik wrote:Jasminowa dobrze że idziesz naprawdę.Ja mam zamiar obserwować te swoje cykle kiedy co i jak.Chociaż wiem jedno mam dłuższe cykle i owulację później.
Edycik, gdyby nie wy, pewnie nawet nie wpadłabm na ten monitoring, albo pewnie za jakiś dłuższy czas, a szkoda czasu, żeby bezczynnie czekać : )https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
nick nieaktualnyAgaL wrote:No niby tak, ale jak napisałaś wyżej z powodu prolaktyny spisał cykl na straty....więc przy mojej prolaktynie...nie mam co chyba próbować. Zapomniałam
Ale ja tez ją miałam wyższą a test jednak pokazał że coś jest, jajo było tylko nie wiadomo czy pękło bo tego już test nam nie pokażechodzi o to by wychwycić moment kiedy LH wysokie i organizm się przygotowuje do owulki, a czy do niej dojdzie to już odrębna sprawa
i to tylko monitoring potwierdzi...
-
nick nieaktualnyJasminowa wrote:Bratek- super!!!!!
Często mówią, że drożne, a po przepchaniu babki szybciej zaciązają, więc tego Ci życzę : )
Katiusza- ja zacznę testy owu od piatku, będzie to 10 dc, też będę robić ok 18:00. Stawiam, że owulka będzie u mnie dokładnie za tydzień ; )Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość