X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj to już będzie konkretne dziecię widzieć na monitorze....acha rozmarzyłam się :)
    ostatnio mój gin też mi wszystko pokazywał....ja kiwałam głową, a poza czarnymi plamami (jajniki chyba:P) nic nie widziałam ;)

No mi to samo, jak tego polipa mi zaznaczał wtedy, a ja kiwam mu ostro tak tak, a tam same kropki i plamy :D

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    zbiorowe szczanko - to lubię :D
    No tak jak nie testowe tp chociaż owulacyjne ;) Emocje biorą górę.
    Lunka mówiła że za 2 tygodnie ma wizytę
    Cinnamon Cooki się obraziła na co, za co? co ja znowu zrobiłam? :(

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zbieram się do domku tzn po młodą, jak Cynamon przyjdzie to jej dupę zlejcie :D

Bawta się! :)

Paryzetka83, madzikk, cinnamon cookie, Edycik lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te vitam czy jakoś tak ;)
    Pewnie, że się pochwalę a co! Przynajmniej jest szansa na jakieś ll kreski ;) Jedyne jakie póki co widziałam :D

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    No tak jak nie testowe tp chociaż owulacyjne ;) Emocje biorą górę.
    Lunka mówiła że za 2 tygodnie ma wizytę
    Cinnamon Cooki się obraziła na co, za co? co ja znowu zrobiłam? :(

Eeee tam obraziła ;) i niby na Ciebie, ależ za co ?:) :P
    pewnie pracuje, albo się relaksuje :P

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Eeee tam obraziła ;) i niby na Ciebie, ależ za co ?:) :P
    pewnie pracuje, albo się relaksuje :P
    Tam od razu pracuje, phi i nie zajrzy do nas?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Oj to już będzie konkretne dziecię widzieć na monitorze....acha rozmarzyłam się :)
    ostatnio mój gin też mi wszystko pokazywał....ja kiwałam głową, a poza czarnymi plamami (jajniki chyba:P) nic nie widziałam ;)

Moja koleżanka pokazała swojej 4 letniej córeczce zdjęcie z USG i powiedziała, że to jest jej braciszek, na co córeczka, że to nie braciszek tylko kamień jakiś : )

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laski, mam sporo do nadrobienia na forum od wczorajszego wieczoru. Na razie więc się tylko witam i uwaga! melduję, że Wasze kciuki pomogły i wygrałam ten konkurs :D

katiuszaa, Ejrene, Paryzetka83, madzikk, Wiola90, Jasminowa, cinnamon cookie, Edycik, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzisiaj dziewczyny sikacie na testy :) no to życzę owulek i do dzieła.

Ruby bierze coś na zbicie prolaktyny? Ja znowu dostałam Btomergon, ale jeszcze nie wzięłam. Endokrynolog karze brać ginka karze nie brać. Po ostatnim odstawieniu bromka moje super cykle się popaprały, owulki nie było i lipa.

Miałam w tym cyklu iść na monitoring po miesiaczce, ale dopadlo mnie zapalenie oskrzeli, więc jeżeli się wykuruje to będą spontaniczne staranka. A jak się nie wykuruję to cykl na straty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:29

Jasminowa lubi tę wiadomość

• chom6 Nowa

Wysłany: 27 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki. Jestem nowa:) Otóż: staramy się z mężem o dzidziusia od kwietnia '15. Gorące są to starania:) We wrześniu wybrałam się na wizytę do ginki, nie ma przeciwwskazań do zajścia w ciążę. Zleciła mi natomiast badania hormonów i usg tarczycy. Okazało się, że mam 4 guzki na prawym płacie - podejrzenie Hashimoto. Potem wizyta u endokrynologa - mam za wysokie TSH (2,99). Podejrzenie Hashimoto dalej jest, w grudniu mam zrobić ponownie badań hormonów i wtedy p.dr zobaczy co dalej. Od trzech tygodni przyjmuję Letrox 50 (pół tabletki dziennie) na obniżenie TSH. Endokrynolog wyraźnie powiedziała mi, że przy takim wyniku TSH nie mam szans na ciążę. Ajjj...;/

Miesiączkuję regularnie, co 27 dni. W sobotę 24 października powinnam dostać @. A, że tego akurat dnia miałam ślub mamy, zrobiłam sobie test, tak dla pewności, że mogę pić %%%. Wyszedł negatywnie. W niedzielę od rana bóle jak na @. Żadne tabsy nie pomagały, przeleżałam cały dzień. Krwawienia brak...a zawsze wraz z bólem przychodziło. I tak od soboty chodzę i sobie zaglądam, kiedy ta krwawa ciocia przybędzie. Dziś rano zrobiłam test - wynik negatywny. Nie wiem, co robić i co myśleć. Bolą i swędzą mnie sutki. Wczoraj przez cały dzień temperatura utrzymywała mi się w ok.37 - 37,2. Brzuch mam jakiś wzdęty, jakby zaraz miała pęknąć. Pobolewa w dole.

Czy myślicie, że Letrox 50 mógł mi rozregulować cykl? Czy jest jakiś cień szansy,że jestem w ciąży? Może jestem też tym przypadkiem,że testy ciążowe na mnie nie działają?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Siema laski, mam sporo do nadrobienia na forum od wczorajszego wieczoru. Na razie więc się tylko witam i uwaga! melduję, że Wasze kciuki pomogły i wygrałam ten konkurs :D

GRATULUJE !!:):)

majju lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chom6 wszystko jest możliwe i ciąża i wydłużenie cyklu. Ją biorę euthyrox25 miałam TSH 2,15 a teraz mam 1,15. U mnie jeszcze dochodzi ciut podwyższona prolaktyny, nie wiele ale zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Youpii hura.gif cieszę się że wygrałaś ;)

majju lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju gratki :)

Chom6 , żadna z nas nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie co wpłyneło na wydłużenie cyklu, bo nawet przyjmując te same leki reagujemy różnie. Ja biorę euthyrox i nie wpływa na nic poza tsh oczywiście. A jeśli są wątpliwości czy to ciąża czy nie to zawsze zostaje zrobienie bety - my możemy tylko wróżyć a nie o to chodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:57

katiuszaa, majju, Kjopa3 lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • majju Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę krótko podsumować wszystkie wiadomości: jestem pewna, że w listopadzie na fioletowej padnie serwer :D jak wszystkie tam przejdziemy to nie ma bata! Cieszę się Waszymi małymi szczęściami, a wszystkie ciut zawiedzione dziewczyny przytulam i pocieszam! :* Też mi się już chce siknąć na owulacyjny ale na razie sensu żadnego nie ma, w piątek monitoring, boję się jak cholera po poprzednim cyklu, w którym jaja nie było. Ale może za to w tym będzie superjajo :D
    Mój M. wyniki też miał "średniawe" jak badał chyba w kwietniu, zaczął brać suple (PROmen) i wartało by zbadać czy się cosik poprawiło.
    Acha, jeśli chodzi o nasze początki to poznaliśmy się przez wspólnych znajomych, po 3 tygodniach od poznania zamieszkaliśmy razem :D Jesteśmy parą od 6,5 roku a małżeństwem nieco ponad 2 lata :)

madzikk, Ejrene, Jasminowa, Reni555, Bratek lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:

Gratulacje!!!!

majju lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to fantastycznie!!! bardzo się cieszymy, że udało ci się wygrać:)

Dziewczyny patrzę do skrzynki, a tam przesyłka,zgadywać nie musicie bo już pewnie wiecie - moje teściki przyszły!!!! :) musiałam serio to przetestować:P czysta biel :D

AgaL, madzikk, Wiola90, majju, Jasminowa, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Majju to fantastycznie!!! bardzo się cieszymy, że udało ci się wygrać:)

Dziewczyny patrzę do skrzynki, a tam przesyłka,zgadywać nie musicie bo już pewnie wiecie - moje teściki przyszły!!!! :) musiałam serio to przetestować:P czysta biel :D
    testoholiczka ;) moje przyszły wczoraj

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    testoholiczka ;) moje przyszły wczoraj

Ja go biorę do ręki i on mi się sam otwiera normalnie! takie czary!
    A jak już się otworzy to już trzeba użyć bo wiesz wilgoć się dostaje i takie tam :P

katiuszaa, madzikk, Paryzetka83, Wiola90, cinnamon cookie, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja go biorę do ręki i on mi się sam otwiera normalnie! takie czary!
    A jak już się otworzy to już trzeba użyć bo wiesz wilgoć się dostaje i takie tam :P
    Czarodziejskie testy ;) No fakt jak czarownica ma je w ręku to testy się same otwierają

Ruby lubi tę wiadomość

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ