X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wierzę, że jest Ci ciężko, jak koleżanki zachodzą bez problemu. Ale na Ciebie też przyjdzie czas zobaczysz :) Ja gdy poroniłam pierwszą ciążę nie mogłam dojść do siebie. Potem w drugiej ciąży miałam do samego koncs komplikacje i niestety mój 19 mc synek ma chorobę genetyczną. Wierzę, że trzecia ciąża będzie łaskawa i da mi zdrowego dzidziusia :) ale nigdy nie wiemy co przyniesie los ;)

Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mogą być i dziś i jutro.

Reni u mnie masa dziewczyn w ciąży, też zazdroszczę, ale jakoś potrafię cieszyć się ich szczęściem :) Z moją koleżanką z pokoju, która już na l4 czekam wspólnie na poznanie płci i chyba bardziej jestem ciekawa niż ona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:12

Reni555, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie parametry ma ok po za morfologią tam wyszło mu tylko 3% zdrowych plemników, juz sama nie wiem

• AgaL Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dobrze, że w pierwszej fazie można na testy owu sikać to jest czym nałóg karmić ;)
    Aguś jak tam Twój teścik?

Też negatyw, ale i tak działamy dziś :P

Paryzetka83, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynnamonku jak zakupy? co kupiłaś?
    Aga jak teścik owulacyjny?
    majju gratuluję kochana, wiedziałam,że Ci się uda.

Dziewczyny kilka godzin temu chwaliłam się Wam że już plamię i @ się zaczyna a tu zonk.Poplamiłam troszkę i przestałam.
    Sorki za wyrażenie ale ten mój cykl jest posrany naprawdę.Żałuję że odwołałam wizytę u ginekologa.Mam nadzieję,że w nocy @ zacznie się na dobre bo już się cieszyłam że nowy cykl zaczęłam.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Też negatyw, ale i tak działamy dziś :P

Aguś teraz doczytałam,pewnie działajcie kiedy macie ochotę :)

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny!!!! :)

Edycik, przytulam, skoro taki humorek dziś był :-*

majju, gratuluję wygranej!!!! :-D

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśli :) Stresowałam się badaniem - w sensie bólu, ale też wyniku. To było naprawdę fajne czytać wszystkie wpisy i słowa otuchy 0blush2.gif
    Widzę, że sporo z nas przymierza się do monitoringu? I dobrze ;)
    Jeśli chodzi o badanie - trochę to wszystko trwało, nim zrobili USG, badanie krwi etc. Co do doktora - gdybym wcześniej trochę już nie siedziała w temacie nasienia, to pewnie bym się załamała taką opinią. Ja wiem, że szału nie ma, ale wiem, że pary zachodzą (i to bez wspomagania IUI czy IVF) z gorszymi wynikami. Mam zresztą nadzieję, że jeszcze trochę je podciągniemy.
    Samo badanie - ciesze się ogromnie z takiego wyniku. Nawet jak na miejscu usłyszeli, że miałam zapalenie otrzewnej i mnóstwo ropy w jamie brzusznej, to od razu inaczej patrzyli. A tymczasem drożne - i to bez przepychania! B-)
    Samo badanie jest... parszywe. Niestety, mam wrażliwą szyjkę. A przed badaniem dali tylko papawerynę, czyli lek działający rozkurczowo na mięśnie gładkie ;/ Nie chcę wiedzieć, jakby bolało, gdybym w domu nie wzięła leków przeciwbólowych. Na szczęście, badanie jest szybkie, trwa ok.10minut.

Mam mętlik w głowie z tymi pęcherzykami. Z tego, co czytałam w necie, takiego pęcherzyka się zwykle jeszcze nie zwalcza, tylko patrzy czy sam się wchłonie. No ale pytanie, co dalej. Tym razem bez Pregnylu? Lekarz nie mówił, jakiej wielkości jest mniejszy pęcherzyk, widziałam, że pi razy drzwi połowa tamtego. Czekam na odzew ze strony lekarki, ale nie wiem gdzie ona na tym urlopie siedzi ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:27

Jasminowa lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a do kiedy ma urlop Twoją lekarka? Cieszę się że było znośnie ;) Ważne że drożne. A co do pęcherzyka to wydaje mi się że poczekają czy po @ się sam nie wchłonie i jeśli nie to wtedy lekami. Mi kiedyś przerósł, i torbiel się z tego zrobił ale po @ wchłonął się sam bez leków się obyło.

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja też ostatnio plamiłam i przestawałam i tak na zmianę, miałam już serdecznie dość tego cyklu :/ może jutro u gina się dowiem od czego to :/ nic ciekawego nie kupiłam, same spożywcze ;)
    Aguś my działamy cały czas :P nie znasz dnia ani godziny ;) hahaha :) ale muszę przyznać, że po owu częstotliwość trochę się zmniejsza :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 27 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Cinamon- miło Cię widzieć. Przy wirusowych chorobach CRP się nie podwyższa, więc przynajmniej można domniemać, że to jakiś wirus Cię dopadł i temperaturę podwyższył.
    Jasminowa a ja właśnie na stronie z wynikami przeczytałam, że CRP <40ml oznacza np infekcje wirusowe, więc chyba by wykazało?

f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 27 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku skoro Ty się cieszysz to i ja się cieszę :) będzie dobrze :)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranne wstawanie mnie zabija...masakra
    W dodatku małż zapuścił mecz i mam wkurwa bo nie mogę oglądać tv , chyba pms czas zacząć :P

Edycik kurde no szkoda że odwołałaś tę wizytę...może jeszcze uda się wcisnąć jak do rana zmian nie będzie wierzę, że lekarka sama będzie zaintrygowana co się tam u ciebie dzieje jak jej zadzwonisz i powiesz, że to tylko plamienia. Jak twoja beta? jutro wyniki czy już masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    lecę dziewczyny
    trzymajcie się

Ruby, a moze 10 min meczu, 10 min Twojego TV ?
    albo dwa TV
    ....

dobranoc

tak drugi mamy u córy w pokoju i ogląda bajkę na dobrnoc ;) a 10 min tego i tego nie przejdzie niestety ale może jakiś film znajdzie mi w zamian na lapku, mój m jest pożeraczem filmów także wszystkie dostępne online zna i czasem coś dla mnie wybiera zależnie od humoru jaki mam :D

Reni , a córa ma już chłopaka? 23 lata to za chwilę i babcią i mamą możesz być w tym samym czasie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:43

madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    tak drugi mamy u córy w pokoju i ogląda bajkę na dobrnoc ;) a 10 min tego i tego nie przejdzie niestety ale może jakiś film znajdzie mi w zamian na lapku, mój m jest pożeraczem filmów także wszystkie dostępne online zna i czasem coś dla mnie wybiera zależnie od humoru jaki mam :D

Reni , a córa ma już chłopaka? 23 lata to za chwilę i babcią i mamą możesz być w tym samym czasie :D
    kochana
    moja córa przeniosła się na wyspy UK
    i jest radosnym, samodzielnym, realizującym się singlem ;)

oznajmila mi, ze nigdy nie zostanę babcią ;)

hihi, cie,awe do kiedy ;)

Paryzetka83, madzikk, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Jasminowa a ja właśnie na stronie z wynikami przeczytałam, że CRP <40ml oznacza np infekcje wirusowe, więc chyba by wykazało?

a u Ciebie crp w normie wyszło, dobrze kojarzę? temp. jeszcze masz podwyższoną, czy już ok?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    kochana
    moja córa przeniosła się na wyspy UK
    i jest radosnym, samodzielnym, realizującym się singlem ;)

oznajmila mi, ze nigdy nie zostanę babcią ;)

hihi, cie,awe do kiedy ;)

Reni, do czasu, aż się zakocha ; )

Fajną będziesz miała różnicę wieku u dzieci ; ), ja mam siostrę 17 lat młodszą. Juz mnie przerosła i ma 20 lat, ale zawsze mówię, że jest moją maleńką siostrzyczką ;)

Reni555, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki dziewczyny, ja też spadam i jakiś film do poduszki idę znaleźć

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Cinamon- ze strony laboratorium odnośnie CRP:
    "Pamiętajmy jednak, że zapaleniom miejscowym, łagodnym infekcjom wirusowym, a także zapaleniom przewlekłym nie musi towarzyszyć wzrost tego białka."

pewnie jeśli miałaś podniesioną temperaturę to jakaś łagodna wirusówka, bo skądś się ta temp. wzięła, ale to kilka dni i zazwyczaj po chorobie, pewnie już jesteś po ?

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa no właśnie się utrzymuje ta temperatura ciągle w okolicach 37,1-37,3 od samego rana.. Nie mam pojęcia od czego, myślałam że właśnie CRP cos wykaże ale nic...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, cynamonek chyba tak właśnie jest najfajniej nie znając dnia ani godziny ;) Mi po owu częstotliwość czasem spada a czasem rośnie ;)
    Reni może czary i zaklęcia są potrzebne, jutro usiądę na miejscu koleżanki z myślą o tym, że zostawiła tam ciążowe wiruski ;)

Ruby mnie wykańcza siedzenie do późna, o tej porze roku wolę chodzić spać o 22, a zazwyczaj siedzę do północy i wstawanie to masakra.

Edycik może się jednak uda jutro dostać do gina? Spróbować nie zaszkodzi :)

Reni555, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ