Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni555 wierzę, że jest Ci ciężko, jak koleżanki zachodzą bez problemu. Ale na Ciebie też przyjdzie czas zobaczysz
Ja gdy poroniłam pierwszą ciążę nie mogłam dojść do siebie. Potem w drugiej ciąży miałam do samego koncs komplikacje i niestety mój 19 mc synek ma chorobę genetyczną. Wierzę, że trzecia ciąża będzie łaskawa i da mi zdrowego dzidziusia
ale nigdy nie wiemy co przyniesie los
Reni555, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
Monika mogą być i dziś i jutro.
Reni u mnie masa dziewczyn w ciąży, też zazdroszczę, ale jakoś potrafię cieszyć się ich szczęściemZ moją koleżanką z pokoju, która już na l4 czekam wspólnie na poznanie płci i chyba bardziej jestem ciekawa niż ona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:12
Reni555, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć? -
Paryzetka83 wrote:Dobrze, że w pierwszej fazie można na testy owu sikać to jest czym nałóg karmić
Aguś jak tam Twój teścik?
Też negatyw, ale i tak działamy dziśParyzetka83, cinnamon cookie, katiuszaa lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Cynnamonku jak zakupy? co kupiłaś?
Aga jak teścik owulacyjny?
majju gratuluję kochana, wiedziałam,że Ci się uda.
Dziewczyny kilka godzin temu chwaliłam się Wam że już plamię i @ się zaczyna a tu zonk.Poplamiłam troszkę i przestałam.
Sorki za wyrażenie ale ten mój cykl jest posrany naprawdę.Żałuję że odwołałam wizytę u ginekologa.Mam nadzieję,że w nocy @ zacznie się na dobre bo już się cieszyłam że nowy cykl zaczęłam. -
Cześć, Dziewczyny!!!!
Edycik, przytulam, skoro taki humorek dziś był :-*
majju, gratuluję wygranej!!!!
BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO Wam dziękuję za wszystkie dobre słowa i myśliStresowałam się badaniem - w sensie bólu, ale też wyniku. To było naprawdę fajne czytać wszystkie wpisy i słowa otuchy
Widzę, że sporo z nas przymierza się do monitoringu? I dobrze
Jeśli chodzi o badanie - trochę to wszystko trwało, nim zrobili USG, badanie krwi etc. Co do doktora - gdybym wcześniej trochę już nie siedziała w temacie nasienia, to pewnie bym się załamała taką opinią. Ja wiem, że szału nie ma, ale wiem, że pary zachodzą (i to bez wspomagania IUI czy IVF) z gorszymi wynikami. Mam zresztą nadzieję, że jeszcze trochę je podciągniemy.
Samo badanie - ciesze się ogromnie z takiego wyniku. Nawet jak na miejscu usłyszeli, że miałam zapalenie otrzewnej i mnóstwo ropy w jamie brzusznej, to od razu inaczej patrzyli. A tymczasem drożne - i to bez przepychania!
Samo badanie jest... parszywe. Niestety, mam wrażliwą szyjkę. A przed badaniem dali tylko papawerynę, czyli lek działający rozkurczowo na mięśnie gładkie ;/ Nie chcę wiedzieć, jakby bolało, gdybym w domu nie wzięła leków przeciwbólowych. Na szczęście, badanie jest szybkie, trwa ok.10minut.
Mam mętlik w głowie z tymi pęcherzykami. Z tego, co czytałam w necie, takiego pęcherzyka się zwykle jeszcze nie zwalcza, tylko patrzy czy sam się wchłonie. No ale pytanie, co dalej. Tym razem bez Pregnylu? Lekarz nie mówił, jakiej wielkości jest mniejszy pęcherzyk, widziałam, że pi razy drzwi połowa tamtego. Czekam na odzew ze strony lekarki, ale nie wiem gdzie ona na tym urlopie siedzi ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:27
Jasminowa lubi tę wiadomość
-
Bratku a do kiedy ma urlop Twoją lekarka? Cieszę się że było znośnie
Ważne że drożne. A co do pęcherzyka to wydaje mi się że poczekają czy po @ się sam nie wchłonie i jeśli nie to wtedy lekami. Mi kiedyś przerósł, i torbiel się z tego zrobił ale po @ wchłonął się sam bez leków się obyło.
Bratek lubi tę wiadomość
-
Edycik ja też ostatnio plamiłam i przestawałam i tak na zmianę, miałam już serdecznie dość tego cyklu
może jutro u gina się dowiem od czego to
nic ciekawego nie kupiłam, same spożywcze
Aguś my działamy cały czasnie znasz dnia ani godziny
hahaha
ale muszę przyznać, że po owu częstotliwość trochę się zmniejsza
-
Jasminowa wrote:Cinamon- miło Cię widzieć. Przy wirusowych chorobach CRP się nie podwyższa, więc przynajmniej można domniemać, że to jakiś wirus Cię dopadł i temperaturę podwyższył.
-
nick nieaktualnyPoranne wstawanie mnie zabija...masakra
W dodatku małż zapuścił mecz i mam wkurwa bo nie mogę oglądać tv , chyba pms czas zacząć
Edycik kurde no szkoda że odwołałaś tę wizytę...może jeszcze uda się wcisnąć jak do rana zmian nie będzie wierzę, że lekarka sama będzie zaintrygowana co się tam u ciebie dzieje jak jej zadzwonisz i powiesz, że to tylko plamienia. Jak twoja beta? jutro wyniki czy już masz? -
nick nieaktualnyReni555 wrote:lecę dziewczyny
trzymajcie się
Ruby, a moze 10 min meczu, 10 min Twojego TV ?
albo dwa TV
....
dobranoc
tak drugi mamy u córy w pokoju i ogląda bajkę na dobrnoca 10 min tego i tego nie przejdzie niestety ale może jakiś film znajdzie mi w zamian na lapku, mój m jest pożeraczem filmów także wszystkie dostępne online zna i czasem coś dla mnie wybiera zależnie od humoru jaki mam
Reni , a córa ma już chłopaka? 23 lata to za chwilę i babcią i mamą możesz być w tym samym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 20:43
madzikk, AgaL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuby wrote:tak drugi mamy u córy w pokoju i ogląda bajkę na dobrnoc
a 10 min tego i tego nie przejdzie niestety ale może jakiś film znajdzie mi w zamian na lapku, mój m jest pożeraczem filmów także wszystkie dostępne online zna i czasem coś dla mnie wybiera zależnie od humoru jaki mam
Reni , a córa ma już chłopaka? 23 lata to za chwilę i babcią i mamą możesz być w tym samym czasie
moja córa przeniosła się na wyspy UK
i jest radosnym, samodzielnym, realizującym się singlem
oznajmila mi, ze nigdy nie zostanę babcią
hihi, cie,awe do kiedyParyzetka83, madzikk, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Jasminowa a ja właśnie na stronie z wynikami przeczytałam, że CRP <40ml oznacza np infekcje wirusowe, więc chyba by wykazało?
a u Ciebie crp w normie wyszło, dobrze kojarzę? temp. jeszcze masz podwyższoną, czy już ok?https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Reni555 wrote:kochana
moja córa przeniosła się na wyspy UK
i jest radosnym, samodzielnym, realizującym się singlem
oznajmila mi, ze nigdy nie zostanę babcią
hihi, cie,awe do kiedy
Reni, do czasu, aż się zakocha ; )
Fajną będziesz miała różnicę wieku u dzieci ; ), ja mam siostrę 17 lat młodszą. Juz mnie przerosła i ma 20 lat, ale zawsze mówię, że jest moją maleńką siostrzyczkąReni555, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
cinnamon cookie wrote:Jasminowa a ja właśnie na stronie z wynikami przeczytałam, że CRP <40ml oznacza np infekcje wirusowe, więc chyba by wykazało?
Cinamon- ze strony laboratorium odnośnie CRP:
"Pamiętajmy jednak, że zapaleniom miejscowym, łagodnym infekcjom wirusowym, a także zapaleniom przewlekłym nie musi towarzyszyć wzrost tego białka."
pewnie jeśli miałaś podniesioną temperaturę to jakaś łagodna wirusówka, bo skądś się ta temp. wzięła, ale to kilka dni i zazwyczaj po chorobie, pewnie już jesteś po ?cinnamon cookie lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-72052.png -
Aga, cynamonek chyba tak właśnie jest najfajniej nie znając dnia ani godziny
Mi po owu częstotliwość czasem spada a czasem rośnie
Reni może czary i zaklęcia są potrzebne, jutro usiądę na miejscu koleżanki z myślą o tym, że zostawiła tam ciążowe wiruski
Ruby mnie wykańcza siedzenie do późna, o tej porze roku wolę chodzić spać o 22, a zazwyczaj siedzę do północy i wstawanie to masakra.
Edycik może się jednak uda jutro dostać do gina? Spróbować nie zaszkodziReni555, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
8 cs - [*] 6/7 tydzień
37 cykl starań
Termin @: może lepiej nie wiedzieć?