X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Ja pytałam :)

oczywiście tak tylko myślałam, ale karteczkę znalazłam i jednak na 13.45...a w ogóle to m zapomniał mi kasy zostawić, a wiadomo że moje konto już dawno wyczyszczone :P
    No ładnie się ten dzień zaczyna :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek wrote:
    Ruby a jak Twoje jajniki czujesz dzisiaj cos?

dopiero wstałam niedawno i zjadłam wszystkie moje specyfiki, ale lekko je czuje albo bardziej albo mniej...więcej też śluzu mam niż we wcześniejszych cyklach...właściwie to w tamtych prawie wcale nie miałam, a teraz czuję mokro co chwilę to chyba dobry znak ?:)a jak u ciebie?

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    O jakie wyniki kochana teraz pytasz?

Umówiłam się, nie dało się wcześniej niż w czwartek. Przyjmie mnie ponad programowo przed wszystkimi pacjentkami o 7.30

Ruby powodzenia na wizycie :)

do tego czasu staraj się maksymalnie odpoczywać i relaksować :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• Mundek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tego się trzymaj :) będzie dobrze musi byc :) u mnie dzisiaj temp dośC wysoko prawie 37 ale z dolegliwości jakichkolwiek to słabo jedynie to jakies takie pulsowanie jajnika...biust nie boli wiec pewnie nic z tego... zobacze na dniach jaka temp bedzie jak sie utrzyma to w sobote sikne na testa dawno tego nie robiłam...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    O jakie wyniki kochana teraz pytasz?
    O progesteron :) Oznaczałaś teraz? Przepraszam, ale wiesz, jak ciężko przekopać się przez nasz wątek, a nie mogę nawet wrzucić wyszukiwania Twoich postów, bo coś się dzieje z internetem - koszmaaaaaaaaaaaaaaarnie muli. Pewnie znowu nasze cudowne UPC nie wyrabia z transferem ;/

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja pojawiłam się rano i znikłam i znowu się melduję, ale oto wytłumaczenie mojego zniknięcia:

Siknęłam na test, falstart 10 dni po owu, i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam tam drugą słabiutką kreseczkę. Zerknął mój mąż i też ją widział. Pobiegłam do laboratorium, gdzie czekałam 1,5 godziny w kolejce, aby zrobić betę. No i dzisiaj ma być wynik.

Na razie jeszcze sprawa bardzo niepewna,kreseczka jest słaba, bo słaba, ale jest. Temperatura dzisiaj spadła na łeb. Trzymam się swojego zdania, że co ma być to będzie : )

No i teraz naprawdę zabieram się za nadrabianie zaległości forumowych : )

madzikk, Edycik, Ejrene, Ruby, Paryzetka83, Bratek, Mundek, Natalii00, cinnamon cookie, majju, Imię_Róży, Kjopa3, Wiola90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, spokojnie bez nerwow kochana do czwartku juz niedaleko. Badz silna i nie mysl o najgorszym, odpoczywaj duzo, ponoc wiele kobiet plami i rodzi zdrowe dzieciatka. Postaraj sie zajac czyms przyjemnym zeby czas szybciej zlecial i zeby o tym nie myslec. My jestesmy z toba!

Tak sie wlasnie zastanawialam dlaczego kobiety plamia podczas ciazy. I wymyslilam, oczywiscie jest to moja teoria ale chyba ma to jakis sens. Wiec wydaje mi sie ze jak kobieta jest w ciazy to macica sie przeciez powieksza a ze tam w srodku wszystko takie delikatne jest to przeciez naruszone moga zostac naczynia krwionosne (tak samo jak przy zagniezdzaniu). Odkrylam Ameryke:) Ja zawsze na wszystko mam odpowiedz :)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, ja pojawiłam się rano i znikłam i znowu się melduję, ale oto wytłumaczenie mojego zniknięcia:

Siknęłam na test, falstart 10 dni po owu, i ku mojemu zdziwieniu zobaczyłam tam drugą słabiutką kreseczkę. Zerknął mój mąż i też ją widział. Pobiegłam do laboratorium, gdzie czekałam 1,5 godziny w kolejce, aby zrobić betę. No i dzisiaj ma być wynik.

Na razie jeszcze sprawa bardzo niepewna,kreseczka jest słaba, bo słaba, ale jest. Temperatura dzisiaj spadła na łeb. Trzymam się swojego zdania, że co ma być to będzie : )

A widzisz to nawet przyciskiem endometrium można testach wynikać. Nie gratuluję mocno trzymam kciukasy

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Umówiłam się, nie dało się wcześniej niż w czwartek. Przyjmie mnie ponad programowo przed wszystkimi pacjentkami o 7.30

bardzo się cieszę,że udało się umówić na wizytę :) będziesz spokojniejsza

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmniowa - trzymam kciuki mocno!!!

Co tu się w ogóle dzieje ostatnimi czasy wow...mam nadzieję, że nie wyczerpiemy limitu do końca listopada bo też mam zamiar skorzystać z tej dobrej passy :)

Paryzetka83, majju lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

Jaśminowa super! :) aleś odważna! jutro miałaś ze mną sikać...:P
    czekamy na betę!

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    O progesteron :) Oznaczałaś teraz? Przepraszam, ale wiesz, jak ciężko przekopać się przez nasz wątek, a nie mogę nawet wrzucić wyszukiwania Twoich postów, bo coś się dzieje z internetem - koszmaaaaaaaaaaaaaaarnie muli. Pewnie znowu nasze cudowne UPC nie wyrabia z transferem ;/

Nie masz za co przepraszać ostatnio dużo się tu dzieje, co rusz któraś ma wizytę albo wyniki badań :) Ja nie robiłam w ogóle progesteronu- niestety, tylko dwa razy HCG, no i byłam na tej wizycie w czwartek, lekarz potwierdził młodą ciążę, pęcherzyk był w macicy i stwierdził mi właśnie też nadżerkę. Niestety nie ma u mnie normalnego laboratorium bo poszła bym teraz zrobić. W szpitalu można ale tylko z samego rana.

madzikk wiadomo zmartwiłam się, zwłaszcza wczoraj bo zastanawiałam się czy w nocy krew mnie nie zaleje, ale dziś już jestem bardziej spokojna. Poczytałam w internecie, przyczyn może być mnóstwo min. ta nadżerka.

Bratek, madzikk lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Imię róży jak tam bladzioszki?

• Bratek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, to tym bardziej zapisz się do jakiegokolwiek gina - progiem krzywdy Ci nie zrobi, a pewnie da Ci "na zaś".
    Trzymam kciuki :-* :)

Jasminowa - no to czekamy na wyniki!!!! <3 :)

Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa kciuki mocno zaciśniete o której wyniki?

Jasminowa lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek u mnie to samo...jakieś przeczucie, że jednak @ idzie...ale kto wie kto wie;)

Ruby daj znać koniecznie po wizycie co i jak:*

Madzikk ta Twoja teoria chyba prawdziwa:)

madzikk lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby to czekamy na wieści z wizyty :) powodzenia

Ruby lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Mundek u mnie to samo...jakieś przeczucie, że jednak @ idzie...ale kto wie kto wie;)

Ruby daj znać koniecznie po wizycie co i jak:*

Madzikk ta Twoja teoria chyba prawdziwa:)

Ja mam zawsze tak, że niby mam przeczucie że się udało ale to jest takie oszustwo bo i tak w głębi gdzieś czuję, że tym razem znowu nic z tego, a teraz na takim etapie jestem, że pewnie i tak się nie uda bo czemu miałoby tym razem się udać...w dodatku ja nie jestem z tych co luzują, odpuszczają i właśnie dlatego nie uda się bo pewnie dodatkowa blokada psychiczna w którą nigdy nie wierzyłam a teraz będę mieć za swoje...
    To nie żaden dół tylko takie moje przemyślenia :)

Btw. wczoraj znowu śniła mi się babcia...byłam na cmentarzu kilka dni temu, ale sny ciągle wracają ... mam nadzieję, że nie chce mnie do siebie zabrać? tym razem śniła mi się, że umarła i płakałam strasznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 12:22

• AgaL Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby takie myślenie to też znam.... ech ta nasza psychika.
    A co do Babci...może prosi o modlitwę ?

Bratek lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:

Kochana trzymam kciuki :) ja tez myslalam nad testem ale zrezygnowalam i dzisiaj temp spadla

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ