WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka która ma już 3 dzieci jest w ciąży i to z bliźniakami

pewnie starsze dzieciaki tej koleżanki się ucieszą, a koleżanka włączy piąty bieg i da radę ; )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Cynamon moja cionsza to tez nie ciąża ;) na kiedy masz termin @ ?
    Trudno stwierdzić, dziś 25dc, myślę, że jeszcze max tydzień do @... Chociaż ostatnio w 27dc miałam te mocniejsze plamienie i później @ po 4 dniach, ale winiłam za to zwiększoną dawkę rutinoscorbinu ;) oby teraz się obyło bez niespodzianek, nie ma nic gorszego jak spóźniająca się menda :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Edycik dobrze prawi! Zgadzam się w 100% :) żebym miała bliżej to już bym stała pod Agi domem :P
    Dobrze mówicie....postaram się poprawić.

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Majju a przypomnisz co to za książka, bo mi umknął tytuł?
    O taka książka: http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,6055,Nadzieja-na-nowe-zycie

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    cześć dziewczyny
    jestem po sobotńim IUI
    wpadam na chwilkę, żeby powiedzieć słówko, że jest ok
    nie bolało
    wszystko w czasie jak należy
    teraz czekamy :)

dobrej nocy :)

Reni- to dobre wiadomości, zaciskam kciuki za 2 krechy

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    O taka książka: http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,6055,Nadzieja-na-nowe-zycie

A polecasz???

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam szczerze.

AgaL lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    OK zmieniam zdanie cieszę się ,że dziś idę do lekarza bo mi się coś mokro zrobiło za bardzo ....

bardzo mi się podoba ta nagła zmiana nastawienia : ) trzymam kciuki za piękny pęcherzyk

Edycik lubi tę wiadomość

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Majju, postaram się ściągnąć ;)

AgaL lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Chyba kopara... Gin mówiła, że to ciałko żółte, które widziała na monitoringu jest takie duże, że jeśli nie będzie z niego ciąży to ono nie da rady się całkowicie wchłonąć do następnego cyklu. A że ciałko produkuje progesteron to organizm myśli, że jest ciągle po owu albo w ciąży i nie tworzy nowych pęcherzyków.

Majju- jeszcze nie wiadomo, co tam się zadziało. Nawet jak przyjdzie @, to kolejna wizyta u lekarza wyjaśni. Może akurat się wchłonie i będzie nowy pęcherzyk.

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Dzięki Majju, postaram się ściągnąć ;)

Ściągnąć?:) a skąd?

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cześć, witam się po urlopie, akumulatory naładowane na kolejny cykl. Podobnie jak Majju poraził mnie dziś brak drugiej kreski, temperatura w dole i zaczęły się plamienia :/ Chyba jednak pójdę do gina dopytać jeszcze raz o te plamienia i luteinę i ew. monitoring cyklu :/ Coś mi mówiła, że owulacja w 18dc może powodować przejrzewanie pęcherzyka, który już się do niczego nie nadaje - dopytam o co jej chodziło.

Słusznie kombinujesz, trzeba podrążyć sprawę. W końcu Pani Doktor sama do marca kazała przyjść Ci w ciąży : )

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa a Ty jak sie czujesz, Fasolko?:*

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśminowa jak się czujesz? mam nadzieję, że jak dotychczas bezobjawowo ;) 5 tydzień ?

Jasminowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jaśminowa a Ty jak sie czujesz, Fasolko?:*

Aga jaka synchronizacja :D

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju to Twój pierwszy monitoring z pregnylem? pytam, bo się do tego przymierzam, tylko zamiast pregnylu mam mieć ovitrelle. Możesz mi powiedzieć jak to wygląda?

Paryzetka szkoda, że nie zobaczyłaś dwóch kresek....:*

Edycik dzięki, że pytasz....smutno mi bardzo od rana, ledwo znalazłam siłę by wstać i przyjść do pracy. Jakoś dzis mnie ścięła ta myśl z rana, że być może nie będziemy mogli mieć dziecka. A Ty jak się czujesz??

Ruby ja myślę o powrocie na basen i zastanawiam się nad jogą....może całkiem nie rezygnuj, ale z takich bardziej intensywnych tylko.

Aga- po pierwsze- miło widzieć Ciebie na forum, dobrze, że do nas wróciłaś : )
    Po drugie- wirtualnym młotkiem wybijam Ci z głowy te myśli!!! pęcherzyki masz, nasienie dobre, plan działań jest, nawet na OF forum z poradami eksperta, ekspert pisał w odpowiedzi na pytanie o tą mutację, że przy odpowiedniej suplementacji przy tej mutacji, szanse na ciąże są takie same jak dla osób bez mutacji.

Ruby, madzikk, AgaL lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Czyli dobrze rozumiem, że im później owulacja tym gorzej? :/

Cinamon- mi mój gin powiedział, że za wcześnie też nie dobrze, bo endometrium zazwyczaj za cienkie, bo po @ nie zdąży się odbudować, hm nie dogodzisz....

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak czytam te nasze posty i powiem Wam,że szkoda mi nas..takie fajne babki,na każdy temat pogadać można,wesprzeć,wyżalić się,pośmiać, a problemy mają w spełnianiu najskrytszego marzenia...

katiuszaa, AgaL, Jasminowa, madzikk, Mundek, Paryzetka83, Kjopa3 lubią tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na facebooku przeczytałam, że żona mojego kolegi z pracy jest w ciąży. 3 miesiące po ślubie... A niby leżącego się nie kopie :/

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiecie tak czytam te nasze posty i powiem Wam,że szkoda mi nas..takie fajne babki,na każdy temat pogadać można,wesprzeć,wyżalić się,pośmiać, a problemy mają w spełnianiu najskrytszego marzenia...

trudno się z tobą nie zgodzić, ale wiesz samo życie ... wszystko przed wami /nami - ja jakby już spełniłam część marzenia 5 lat temu, teraz pozostaje mi druga część do spełnienia, ale doktorek obiecał więc nie zostało mi nic innego jak czekać na spełnienie jego obietnicy ;)

Edycik, katiuszaa, Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ