WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zmykam. Odezwe sie jak wroce od lekarza.
    Edycik <3
    Ruby milego dnia... Glowa do gory dziewczyny :-)

AgaL, Edycik lubią tę wiadomość

ania__l
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Ja tak naprawde zadko mam chandre. Moze wynika to z tego ze mam juz dziecko. Ale porusza mnie fakt jak moj synek potrafi powiedziec: mamusiu to moze w tym roku mikolaj przyniesie nam brata.

Kochany synek...ale też by mnie to poruszało...:*

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś być zarówno z tym, że pęcherzyki za późno dojrzewają jak i z tym, że za wcześnie. A czego to wpływ to nie mam pojęcia... Kolejne pytanie do gin :) U mnie z kolei być może owu była za wcześnie. Zawsze liczyłam, że przy moich 31 dniowych cyklach owu wypada ok. 16 dc. W tym miesiący była w 14 dc a tym samym przeciągnie się faza lutealna.
    Powiem Wam, że mój podczytuje tą książkę, o której Wam pisałam :) w dodatku odpytuje mnie jakie lekcje wyniosłam z jej lektury :)
    Aga, mi gin każe przychodzić na monitoring w 11 lub 12 dc ze względu na ich długość. Może lepiej jakbyś poszła już w 8 dc żeby zobaczyć co się dzieje ale myślę, że potem każe Ci przyjść np. za dwa dni na kolejny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:43

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Tak jak napisałyście trzeba jeszcze normalnie żyć, chodź w okresie przedświątecznej gorączki myślę,że żadna nie będzie miała zbyt dużo czasu na myślenie,seksy na spontanie i tak będzie najlepiej ;)

mój ginekolog mówi, ze czas "choinki" jest magiczny i owocny :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Maju, Paryzetka, Aguś, Mundy tulam was i traktorki już jadą.
    Aguś czytając twój post o świętach dotarło do mnie że rzeczywiście jest to juz niedługo i czekają mnie dwa dni życzeń żeby się w końcu udało. Nie wiem czy wytrzymam bo jak moja mama zaczyna o tym mówić (a ona wszytko wie co i jak) to już mam łzy a jak doleci do tego reszta rodziny. chyba trzeba środki uspokajające od mikołajek zacząć łykać.
    Ruby z tymi ćwiczeniami to ja słyszałam że jak się normanie przed ciążą ćwiczyło to nie ma co przerywać można ewentualnie zmniejszyć intensywność czyli nie 2 razy dziennie tylko raz dziennie i pod żadnym pozorem nic z ciężarkami. A o ile pamiętam to lekarz Ci mówił że możesz dalej normalnie ćwiczyć.
    Co do monitoringu to zależy od gina jak często ja chodziłam codzinnie a on patrzył jak rośnie i czy pękł
    Edycik trzymam kciuki za wizytkę.
    Cinnamon a na kiedy ty masz termin @, i co z twiją cionszą bo nic sie nie chwalisz.
    Bratku ja mam brać siofor 1000 i lekarz mnie uprzedzał, w ulotce ostrzegają, a w internecie aż huczy że na początku to się rzyga i sra jak kot.
    a ty robiłaś sobie te badania z tym genem?

Edycik, Bratek lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Może coś być zarówno z tym, że pęcherzyki za późno dojrzewają jak i z tym, że za wcześnie. A czego to wpływ to nie mam pojęcia... Kolejne pytanie do gin :) U mnie z kolei być może owu była za wcześnie. Zawsze liczyłam, że przy moich 31 dniowych cyklach owu wypada ok. 16 dc. W tym miesiący była w 14 dc a tym samym przeciągnie się faza lutealna.
    Powiem Wam, że mój podczytuje tą książkę, o której Wam pisałam :) w dodatku odpytuje mnie jakie lekcje wyniosłam z jej lekury :)

Majju miałam pytać jak Ci sie ksiązka podoba? daje nadzieje, pomaga na psychę ?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    pięknie mówi

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

a potem w Nowy Rok sikako i dwie kreski....ojj wtedy to była radość :) aż miło pomyśleć

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiecie mój mąż to już krzyczy na mnie w tym temacie - ciągle tylko ciąża i dziecko.On podchodzi do tematu będzie to będzie.
    Niby coś w tym jest ale powoli staram się wyluzować.
    Naprawdę jak się dowiem że owulacja będzie - jedno bzykano i niech się dzieje wola nieba.

Edycik u mnie to samo... a ja złapałam sie na tym, że od ostatniej wizyty u gina...nie myślę o niczym innym, zaniedbałam przyjaciół, prawie z domu nie wychodzę...

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku nie chcę żebyś przeze mnie sie smuciła :*:*
    powoli się zbieram do kupy...

Bratku ja niestety mam tą mutację homozygotyczną....
    a z drugiej strony, lekarz mówił, że możliwe ze moja Siostra też to ma....a ona zaszła w ciąże po jednym razie w dni płodne i urodziła bez zadnych komplikacji zdrową córeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:46

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Majju miałam pytać jak Ci sie ksiązka podoba? daje nadzieje, pomaga na psychę ?;)
    Daje nadzieję i pomaga na psychę :) Chociaż mój dzisiejszy dół tego nie potwierdza :) Bęczę trochę jak czytam. Wszystkie tematy, problemy są wypisz-wymaluj jak u nas, więc naprawdę trafia.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    a potem w Nowy Rok sikako i dwie kreski....ojj wtedy to była radość :) aż miło pomyśleć

Chciałabym się z Wami spotkać na żywo, myślę że to dałoby mi powera!

cinnamon cookie, Edycik, majju, madzikk, Paryzetka83, Jasminowa, Kjopa3 lubią tę wiadomość

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka ja nic nie mówię ani się nie chwalę, bo zero objawów więc cionszy brak :( nawet cycki nie bolą to jak sobie wkręcić, że mam jakieś objawy? ;) a co do tego leku który będziesz brać to faktycznie zacznij w wolny dzień... :P

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Edycik u mnie to samo... a ja złapałam sie na tym, że od ostatniej wizyty u gina...nie myślę o niczym innym, zaniedbałam przyjaciół, prawie z domu nie wychodzę...

Aguś bo przyjadę i z domku siłą Cię wyciągnę kochana.
    Wyjdź na miasto troszkę,odreaguj,umów się na kawę z koleżanką by pogadać o pierdołach,połaź po sklepach,idź do kosmetyczki - zrób coś co poprawia humorek.

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te sytuacje rodzinne... Mi w ten weekend siostrzenica mojego M. powiedziała, że bardzo by chciała żebyśmy mieli dzidziusia... i pytała kiedy to będzie, czy byśmy chcieli chłopca czy dziewczynkę i takie tam... Na szczęście udało mi się nie rozryczeć ale odpowiedzieć było ciężko.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Powiem Wam, że mój podczytuje tą książkę, o której Wam pisałam :) w dodatku odpytuje mnie jakie lekcje wyniosłam z jej lektury :)
    Aga, mi gin każe przychodzić na monitoring w 11 lub 12 dc ze względu na ich długość. Może lepiej jakbyś poszła już w 8 dc żeby zobaczyć co się dzieje ale myślę, że potem każe Ci przyjść np. za dwa dni na kolejny.

Majju myślałam iść w 10dc, bo owulacje mam ok13,14dc. Ostatnio byłam w 10dc tak akurat wypadła wtedy wizyta i mówił, ze owulacja wypadnie za jakieś 5 dni.... no nie wiem, pomyślę. Może w takim razie 9dc dla równowagi-to niedziela będzie. Pewnie posiedzę tam trochę w kolejce....

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju a przypomnisz co to za książka, bo mi umknął tytuł?

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Dobra dziewczyny zmykam. Odezwe sie jak wroce od lekarza.
    Edycik <3
    Ruby milego dnia... Glowa do gory dziewczyny :-)

Daj znać po wizycie, powodzenia! :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Aguś bo przyjadę i z domku siłą Cię wyciągnę kochana.
    Wyjdź na miasto troszkę,odreaguj,umów się na kawę z koleżanką by pogadać o pierdołach,połaź po sklepach,idź do kosmetyczki - zrób coś co poprawia humorek.
    Edycik dobrze prawi! Zgadzam się w 100% :) żebym miała bliżej to już bym stała pod Agi domem :P

Edycik, Ruby, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon moja cionsza to tez nie ciąża ;) na kiedy masz termin @ ?

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ