WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka, razem raźniej. Uważam, że gina trzeba wykorzystywać na maksa. Tzn. pytać, dociekać itd. w końcu nie małą kasę się za to płaci. Myślę też o wizycie u jakiegoś gina na NFZ. Żeby spojrzał na wyniki i powiedział jak to wg niego wygląda. Z resztą w tej super mądrej książce o niepłodności też tak sugerowali. Zamierzam przekopać fora w poszukiwaniu dobrego gina na nfz w moim mieście :)
    Jak to mój M. śpiewa: " Nie spoczniemy... nim zajdziemy..."

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka przykro mi kochana że brak drugiej kreski :( koparka czy łopata potrzebna na już?
    Dla własnego spokoju skonsultuj się z lekarzem kochana,przytulam.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny :***
    Majju teoria teorią ale ciało nasze potrafi spłatać figla mam na myśli zanikanie ciałka żółtego, kto wie może się wchłonie nigdy nic nie wiadomo...jak z moją owulacją w tym cyklu - bez bólu owuolacyjnego i w ok 16 dniu, a nie 20 jak zawasze...

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, no tak, my swoje a natura swoje. Zobaczymy jak to będzie. Na razie planuję urlop i pomału przymierzam się do świątecznych prezentów. Widziałyście świąteczną ofertę home&you? Wszystko bym kupiła, uwielbiam ten sklep :)

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju ja widziałam, cuda piękne ale ceny niektórych rzeczy przerażają naprawdę.

Aguś kochana jak tam się czujesz?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

Maju, Paryzetka przykro mi że nie udało Wam się w tym cyklu.

Edytka trzymam kciuki żeby okazało się że to owulacja nadchodzi.

Ruby nie rezygnuj całkiem z ćwiczeń bo szkoda :* A jak tam Twoja waga? Drgnęła coś?

atdc15nmjt4tk663.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny dawno sie nie odzywałam bo tak jak pisaałam byłam na urlopie od czwartku i tym samym u siostry... było fajnie ale potem w domu juz nie bardzo strasznie sie pokłócilismy z moim R i to był naprawde kiepski weekend mimo ze sie pogodzilismy wczoraj to ja sie czuje strasznie tym wszystkim zmeczona i bez zycia... ale w sumie to chciałam tylko napisac ze moja temperatura pod koniec cyklu dziwnie skacze i zrobiłam dzisiaj nawet test rano ale nic tylko 1 kreska...a @ jak nie było tak nie ma mam nadzieje ze szybko przyjdzie przesuneła sie na pewno przez te wszystkie stresy w tym miesiacu...

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju to Twój pierwszy monitoring z pregnylem? pytam, bo się do tego przymierzam, tylko zamiast pregnylu mam mieć ovitrelle. Możesz mi powiedzieć jak to wygląda?

Paryzetka szkoda, że nie zobaczyłaś dwóch kresek....:*

Edycik dzięki, że pytasz....smutno mi bardzo od rana, ledwo znalazłam siłę by wstać i przyjść do pracy. Jakoś dzis mnie ścięła ta myśl z rana, że być może nie będziemy mogli mieć dziecka. A Ty jak się czujesz??

Ruby ja myślę o powrocie na basen i zastanawiam się nad jogą....może całkiem nie rezygnuj, ale z takich bardziej intensywnych tylko.

Paryzetka83 lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundku ja i tak trzymam kciuki za Ciebie:*

Mundek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Cześć

Maju, Paryzetka przykro mi że nie udało Wam się w tym cyklu.

Edytka trzymam kciuki żeby okazało się że to owulacja nadchodzi.

Ruby nie rezygnuj całkiem z ćwiczeń bo szkoda :* A jak tam Twoja waga? Drgnęła coś?

nic a nic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ja też myslałam o jodze, że może człowiek jakoś się zrelaksuje ale akurat mi godziny nie pasują :( tam gdzie chodzę to w zasadzie wszystkie zajęcia są intensywne, a szkoda , powinny być też jakieś spokojne...ale instruktorka się pochwaliła że zrobiła ostatnio jakiś kurs dla zajęć z ciężąrnymi także na przyszłość się przyda ;)

A co do humoru to też ta pogoda tak nastraja...ale powoli się wszystko jakoś poukłada :* co dostałaś na PRL bromka?

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak uwielbiam te Święta co przed nami....ale teraz jak pomyślę....to mi smutno, znowu będą życzenia, prezenty dla moich kochanych dzieciaczków w rodzinie....a ja w głowie i w sercu z ogromną tęsknotą za maleństwem.
    Przepraszam, że smęcę...żadne ze mnie wsparcie ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:00

• AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Aguś ja też myslałam o jodze, że może człowiek jakoś się zrelaksuje ale akurat mi godziny nie pasują :( tam gdzie chodzę to w zasadzie wszystkie zajęcia są intensywne, a szkoda , powinny być też jakieś spokojne...ale instruktorka się pochwaliła że zrobiła ostatnio jakiś kurs dla zajęć z ciężąrnymi także na przyszłość się przyda ;)

A co do humoru to też ta pogoda tak nastraja...ale powoli się wszystko jakoś poukłada :* co dostałaś na PRL bromka?

Dostinex na PRL. Dziś zacznę brać.a Ty dalej bierzesz? jak tolerujesz?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:

Edycik dzięki, że pytasz....smutno mi bardzo od rana, ledwo znalazłam siłę by wstać i przyjść do pracy. Jakoś dzis mnie ścięła ta myśl z rana, że być może nie będziemy mogli mieć dziecka. A Ty jak się czujesz??

Aguś napewno jest Ci ciężko,ale nie myśl tak.Sama wiesz ile zależy od naszego pozytywnego myślenia.Uda się przecież wiesz!Trafiłaś do dobrego lekarza i jesteś w dobrych rękach.

A ja?dziękuję,że pytasz....szczerze to psychicznie wyluzowałam troszkę,cieszę się że dziś mam wizytę i zobaczę czy któryś pęcherzyk coś urósł.

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dziewczyny tak uwielbiam te Święta co przed nami....ale teraz jak pomyślę....to mi smutno, znowu będą życzenia, prezenty dla moich kochanych dzieciaczków w rodzinie....a ja w głowie i w sercu z ogromną tęsknotą za maleństwem.
    Przepraszam, że smęcę...żadne ze mnie wsparcie ostatnio.

Aga nie smęcisz!!!
    Wydaje mi sie,że każda pragnąca dziecka myśli tak jak Ty.Bynajmniej ja myślę podobnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Dostinex na PRL. Dziś zacznę brać.a Ty dalej bierzesz? jak tolerujesz?

spoko juz organizm sie przyzwyczaił i nie mam żadnych dolegliwości, w pt badania kontrolne czy coś spadło...

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (dobry?) wszystkim!

Majju, Paryzetka i Mundek - przykro mi z powodu negatywów :/ ale to chyba dziewczyny wykorzystały limit na pierwszą część listopada, Wy będziecie w następnej turze ;)

Ruby nie rezygnuj z ćwiczeń, wydaje mi się, że tak to można co miesiąc wariować po owulacji, w ten sposób chodziłabyś na zajęcia ciągle po pół miesiąca :D nie szalej tylko na nich mocno :)

Aga smutno mi, że Tobie smutno :( plan działania jest, trzeba więc walczyć dalej tylko spróbować bez nerwów bo nerwy to nasz wróg! :*

Edycik - oczywiście trzymam kciuki, żeby urósł dorodny pęcherzyk i niedługo zbierał się do pęknięcia :) powodzenia na wizycie :*

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim.
    A ja was wszystkie dzisiaj tule. Mundek wiem jak sie czujesz, mialam to samo dwa tygodnie temu. Jest poniedzialek i widze ze nastroje nie najlepsze u wiekszosci.
    Do mnie @ wczoraj przyszla, tak jak sie spodziewalam:) w piatek wizyta u lekarza, ciekawe czy moj P wytrzyma bo mowil ze dzis pojedzie po wyniki bo do piatku nie chce czekac.
    Plecy z lewej strony mnie bola, to miesnie prawdopodobnie stres lub zle spalam ale skubany miecien schowal sie pod lopatka ze ciezko go rozmasowac i ak boli juz chyba czwarty dzien. Moze sauna pomoze.
    Edycik powodzenia na monitoringu!
    I milego dnia wszystkim!

Edycik, Mundek lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik to chyba zaczyna się u ciebie gorący okres <3
    Ja w tym cyklu wam powiem jakos ni eprzesadzałam bo to wszystko tak nagle sie potoczyło i pękło przed weekendem więc nawet nie zdążyłam tak dużo <3

Edycik lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek, ściskam, rzeczywiście nastroje dziś u nas raczej kiepskie...

Aguś, po pierwsze to cieszę się, że Cię "widzę" i przytulam Cię bo przez weekend nie miałam za bardzo jak coś naskrobać. Ten cykl był moim pierwszym z Pregnylem i nie ukrywam, że wiązałam z nim duże nadzieje. A było to tak, że poszłam na monitoring w 12 dc i gin powiedziała, że pęcherzyk jest ładny, wyrośnięty i za moment będzie owulacja. Dostałam skierowanie na zastrzyk, który miałam przyjąć między godziną 10 a 11 następnego dnia. I tak zrobiłam. Następnego dnia wieczorem czułam owulację, silny ból jajnika, rwanie itd. Po tygodniu miałam kolejny monitoring żeby zobaczyć czy rzeczywiście pęcherzyk pękł, wtedy gin zobaczyła to duże ciałko żółte. Dobry wynik progesteronu jeszcze bardziej podsycił moje nadzieje... Ale wyszedł klops. Jak zwykle...

Mundek lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ