WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka która ma już 3 dzieci jest w ciąży i to z bliźniakami

Jasminowa lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    właśnie się dowiedziałam że moja koleżanka która ma już 3 dzieci jest w ciąży i to z bliźniakami
    o kurde ale wiadomosc

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    jestem po sobotńim IUI
    wpadam na chwilkę, żeby powiedzieć słówko, że jest ok
    nie bolało
    wszystko w czasie jak należy
    teraz czekamy :)

dobrej nocy :)

Bratek, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. A u mnie wczoraj sąsiad przyszedł się pochwalić, że będzie tatą. On 22 lata ona 20 studentka resocjalizacji :-). Zachwyceni to raczej nie są :-/
    EDIT: Reni trzymam kciuki aby się udało :-)

A tu ciekawostka :-P
    http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/1,79569,3835653.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 22:26

Reni555 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiusza wow co za wieści...
    Reni - kciuki zaciśnięte
    Kjopa u ciebie też widzę natarcie ciążowe;)

JoHanna lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś - to super, że masz w normie. Ale biorąc pod uwagę szerokość normy ;) Jeśli jesteś bliżej dolnej granicy, to może warto posuplementować? W napro nieraz dążą do 50, albo nawet więcej.
    A ginowie tak czasem mają z tym swoim gadaniem... To trochę, jak u nas - "od razu" o inseminacji.... Kurczę, a czemu lekarz nie powiedział, że można spróbować zbić to upłynnienie, poprawić parametry??????? Aktualnie z 60min upłynnienie spadło na 15 min ;/ Fakt też, że niektórzy lekarze traktują in vitro, jaką jedną z form leczenia i nie myślą o tym czy np. dla pacjentki jest to problem etyczny... Więc lekarz mówi o tym, jakby gadał o łykaniu aspiryny, a pacjentkę skręca....
    P.S. ponoć z niektórymi lekarzami od niepłodności jest tak, że jak im się spokojnie i OTWARCIE powie, że in vitro nie wchodzi w rachubę, bądź jest absolutną ostatecznością, to przestają na to naciskać.

katiuszaa, a którego leku tak się przestraszyłaś???? Nie czytaj Dr. Google, sama jesteś lekarzem, bądź rozsądna!!!! :-* :-* :-* :)
    Co do ziół etc - no wychodzi na to, że na połączeniu ziół o.Sroki nr 3 i 2 saszetek Inofolicu coś tam się hoduje. Ale np. z Clo już bum tego chyba nie łączyła, żeby nie przegiąć.

A teraz, uwaga, uwaga.... Dzwoniła moja siostra cioteczna, którą poprosiłam o odgrzebanie swoich papierów... I co? Ma mutację MTHFR!!!!!!!!!!!!!!!!! :P Na szczęście, heterozygotyczną. Zaskoczyła dopiero na Clexane i sterydach.
    Idę o zakład, że nie wzięła tego po wujku, tylko po ciotce... A jeśli tak, to ciotka musi mieć po babci, albo dziadku - czyli rodzicach mojej Mamy. Robi się ciekawe... :P
    Echhhh.....
    P.S. Wiecie, ja tu niby luz, hihihi, hahaha..... Ale tym, co ona przeżyła, można by obdzielić kilka osób, taka prawda... I nie ma gwarancji, z jakiego to powodu było...
    No ale badania były dopiero po jakimś czasie...

P.S. O, ciekawy artykuł
    http://www.tlustezycie.pl/2014/02/gdy-metylacja-zawodzi-mutacja-genu-mthfr.html

http://www.zespoldowna.info/zdrowe-dziecko-dobra-ciaza-jezeli-marzysz-o-tym-pomysl-najpierw-o-mthfr.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 23:43

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się -niestety poniedziałek deszczowy za oknem

Ruby jak tam odpoczęłaś już po wizycie gości?
    katiuszkaa mam nadzieje,że po nowym leku będziesz się dobrze czuła.

ja dziś znów monitoring i jestem ciekawa czy te pęcherzyki coś urosły
    na sama myśl już mnie brzuch z nerwów boli

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 dniu mojej cionszy :D

Ja już w pracy, czekam na ekipę i za chwilę śniadanko ;)

Edycik jeszcze nie, najgorzej jak w weekend nie masz żadnego dnia tylko dla siebie bo i w sb cos i w ndz , jak mam ndz wolną to zawsze jakoś do siebie człowiek dojdzie...no ale nic trzeba jakoś dać radę ;) Przyszły weekend też nie zapowiada się ciekawie :/

Teściowie do nas przyjeżdżają potem m ich zawozi na imprezę a potem po nich jedzie i oni znowu do nas jadą i zostają na niedzielę :( masakra w ogóle to jestem zła , że tyle km m ciągną jakby jeden z nich nie mógł kierować :(

No a tak poza tym to nie wiem dziewczyny czy iść na fitness? zaczynam panikować, że przeciążę organizm i nic przez to nie wyjdzie, a to głupie myślenie wiem o tym :/ tylko mnie też jeszcze w tym utwierdzcie że powinnam jednak mimo wszystko iść i zachowaywać się jak dotychczas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 07:05

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a mnie się wydaje żeby zachowywać się normalnie póki co,śmiało iśc na fitness i próbować żyć normalnie -no chyba że wysikasz już dwie kreseczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby a mnie się wydaje żeby zachowywać się normalnie póki co,śmiało iśc na fitness i próbować żyć normalnie -no chyba że wysikasz już dwie kreseczki :)

święta racja bo przecież tak można to odkładać miesiącami i potem sięwkurzać na siebie , że mogłam chodzić bo i tak nic z tego nie było :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy normalnym nastawieniu chyba lepiej mile się zaskoczyć :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK zmieniam zdanie cieszę się ,że dziś idę do lekarza bo mi się coś mokro zrobiło za bardzo ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    OK zmieniam zdanie cieszę się ,że dziś idę do lekarza bo mi się coś mokro zrobiło za bardzo ....

może płodne?

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby będę wiedziała po wizycie kochana, chodź całkiem możliwe.
    Wizytę mam dopiero na 17 także wówczas się wszystko wyjaśni .

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Siadam właśnie do komputera w pracy i zamierzam zorientować się w temacie co u Was słychać.
    Ja od rana czuję się fatalnie. Nieskazitelna biel rano na teście ciążowym wypaliła mi oczy. I kurde serce chyba też. Z resztą beznadziejna temperatura już powinna nie pozostawiać złudzeń.
    Niech @ szybko przyjdzie. Niestety w następnym cyklu szans na owu nie ma. Czyli najbliższe testowanie w okolicach 15-19 stycznia...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju główka do góry, a czemu w następnym cyklu nie ma szans na owu?
    Koparka czy łopata potrzebna?

majju lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    majju główka do góry, a czemu w następnym cyklu nie ma szans na owu?
    Koparka czy łopata potrzebna?
    Chyba kopara... Gin mówiła, że to ciałko żółte, które widziała na monitoringu jest takie duże, że jeśli nie będzie z niego ciąży to ono nie da rady się całkowicie wchłonąć do następnego cyklu. A że ciałko produkuje progesteron to organizm myśli, że jest ciągle po owu albo w ciąży i nie tworzy nowych pęcherzyków.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju to przesyłam wirtualną koparkę kochana.Trzeba dołka zakopać.
    A kiedy teraz masz jakąś wizytę?

• majju Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Teraz umawiałam się dopiero na ewentualny monitoring w okolicach 30.11 ale zastanawiam się czy nie umówić się na szybciej, może udało by się zrobić HSG w tym cyklu.

Edycik, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się po urlopie, akumulatory naładowane na kolejny cykl. Podobnie jak Majju poraził mnie dziś brak drugiej kreski, temperatura w dole i zaczęły się plamienia :/ Chyba jednak pójdę do gina dopytać jeszcze raz o te plamienia i luteinę i ew. monitoring cyklu :/ Coś mi mówiła, że owulacja w 18dc może powodować przejrzewanie pęcherzyka, który już się do niczego nie nadaje - dopytam o co jej chodziło.

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ