WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Edycik to chyba zaczyna się u ciebie gorący okres <3
    Ja w tym cyklu wam powiem jakos ni eprzesadzałam bo to wszystko tak nagle sie potoczyło i pękło przed weekendem więc nawet nie zdążyłam tak dużo <3

Ruby doszłam do wniosku że zalezy co tam usłyszę od lekarza czy będzie ta owulka, jedno konkretne bzykano i będzie co ma być.
    Naprawdę.
    Nie chcę już się tak nastawić i męża do roboty i już.
    Wtedy sobie strzelę seksi koszulę tej pani mikołajkowej i już .
    Ale mam nadzieję,że ta owulka będzie i będzie szansa spróbować.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka83 wrote:
    Cześć, witam się po urlopie, akumulatory naładowane na kolejny cykl. Podobnie jak Majju poraził mnie dziś brak drugiej kreski, temperatura w dole i zaczęły się plamienia :/ Chyba jednak pójdę do gina dopytać jeszcze raz o te plamienia i luteinę i ew. monitoring cyklu :/ Coś mi mówiła, że owulacja w 18dc może powodować przejrzewanie pęcherzyka, który już się do niczego nie nadaje - dopytam o co jej chodziło.
    Czyli dobrze rozumiem, że im później owulacja tym gorzej? :/

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

hmmm ciekawe...ja mialam zawsze późno ale czy ja iwem, to chyba od pęcherzyka zależy jak wielki jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Ruby doszłam do wniosku że zalezy co tam usłyszę od lekarza czy będzie ta owulka, jedno konkretne bzykano i będzie co ma być.
    Naprawdę.
    Nie chcę już się tak nastawić i męża do roboty i już.
    Wtedy sobie strzelę seksi koszulę tej pani mikołajkowej i już .
    Ale mam nadzieję,że ta owulka będzie i będzie szansa spróbować.

dobre podejście nie ma co szaleć...ale jakby nie monitoring to ja bym przegapiła owlację na 100%

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:

Cinnamonku niby tak jest im później owulacja tym gorzej,ale niektóre z nas mogą mieć taką naturę.Pytałam lekarkę w zeszłym cyklu 23 dc miałam owulację,ale ponoć przy długich cyklach tak właśnie jest.Jest to obserwowane na monitoringu np trzy cykle a potem proponują stymulację owulacji by przyśpieszyć ją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon no instruktorka byłaby lekko zdziwiona jakbym tak co dwa tygodnie przychodziła :D

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    dobre podejście nie ma co szaleć...ale jakby nie monitoring to ja bym przegapiła owlację na 100%

dziękuję Ruby, też tak sądzę :)
    dla mnie owulka mogłaby być na przyszły weekend :P no ale zobaczymy
    miałaś farta z monitoringiem bo owulację miałaś szybciej niż w poprzednim cyklu kochana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    dziękuję Ruby, też tak sądzę :)
    dla mnie owulka mogłaby być na przyszły weekend :P no ale zobaczymy
    miałaś farta z monitoringiem bo owulację miałaś szybciej niż w poprzednim cyklu kochana.

to może być wpływ inozytolu + estrofemu...zwiększenie estradiolu pobudziło wzrost pęcherzyków?

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, o dziwo łopata niepotrzebna, jakoś się trzymam. Kiedyś się uda. Mój P. twierdzi, że on się nie smuci brakiem ciąży, on będzie się cieszył jak już będzie i że to moje smucenie to początki paranoii. Może tak trzeba myśleć? Nie udało się to działamy dalej.
    Cynamonku - też tak to zrozumiałam tylko nie zwróciłam wcześniej uwagi na jej słowa.
    Majju, Mundek - to co następny cykl jest nasz?
    Edycik, trzymam.kciuki za monitoring :)
    Aguś posmęć nam jeśli potrzebujesz :)
    Ruby ćwicz, tylko nie do upadłego ;)

Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cinnamonku niby tak jest im później owulacja tym gorzej,ale niektóre z nas mogą mieć taką naturę.Pytałam lekarkę w zeszłym cyklu 23 dc miałam owulację,ale ponoć przy długich cyklach tak właśnie jest.Jest to obserwowane na monitoringu np trzy cykle a potem proponują stymulację owulacji by przyśpieszyć ją.
    Rozumiem.. Wydaje mi się, że ja właśnie mam takie późne owulacje, chociaż monitoringu jeszcze nie miałam więc pewna nie jestem.

Ruby no to byłoby dziwne :D więc skoro mówisz, że te zajęcia są intensywne to może zmień na coś? Sama nie wiem... Bo w sumie też nie zawsze da się wykonywać ćwiczenia tak na 50%, i trochę głupio i nie ma takiego efektu ;)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Rozumiem.. Wydaje mi się, że ja właśnie mam takie późne owulacje, chociaż monitoringu jeszcze nie miałam więc pewna nie jestem.

Ruby no to byłoby dziwne :D więc skoro mówisz, że te zajęcia są intensywne to może zmień na coś? Sama nie wiem... Bo w sumie też nie zawsze da się wykonywać ćwiczenia tak na 50%, i trochę głupio i nie ma takiego efektu ;)

No masz rację, zgadzam się z tobą, karnet mam do 29.11 więc teraz postaram się głównie na rozgrzewce skupić a potem tak na lajcie...może później popatrzę na inne fitnes cluby jakie mają zajęcia...

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    to może być wpływ inozytolu + estrofemu...zwiększenie estradiolu pobudziło wzrost pęcherzyków?

szczerze ,nie mam pojęcia Ruby

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Chcialam sie tylko przywitac. Dzis mam wizyte u endo i troche sie denerwuje.
    Ostatnjo podejrzewala u mnie pco ale gino powiedzial ze podczas usg niczego nie zauwazyl. Pecherzyki byly liczne i wskazywaly na pierwsza faze cyklu-i to sie zgadzalo :-)
    "odezwe sie po powrocie. Tule was wszystkie <3

Jasminowa lubi tę wiadomość

ania__l
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mój mąż to już krzyczy na mnie w tym temacie - ciągle tylko ciąża i dziecko.On podchodzi do tematu będzie to będzie.
    Niby coś w tym jest ale powoli staram się wyluzować.
    Naprawdę jak się dowiem że owulacja będzie - jedno bzykano i niech się dzieje wola nieba.

Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Wiecie mój mąż to już krzyczy na mnie w tym temacie - ciągle tylko ciąża i dziecko.On podchodzi do tematu będzie to będzie.
    Naprawdę jak się dowiem że owulacja będzie - jedno bzykano i niech się dzieje wola nieba.
    Edycik mojego meza przeraza fakt ze jesli ze mna bedzie juz wszystko ok to moze to jego wina? Choc im dluzej nam nie wychodzi tym jego checi sa mniejsze. Ale ogolnie nie rozmawiam z nim na temat owulacju, dni plodnych itp. Nie chce go bardziej zniechecic :-)

Edycik lubi tę wiadomość

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:

No właśnie, bo oprócz zachodzenia w ciążę to trzeba jeszcze normalnie żyć, planować, spotykać się z ludźmi, wtedy i ciąża nas zaskoczy jak nie będzie czasu na myslenie ;)
    Ja w listopadzie jeszcze czasu mam dość ale w grudniu to juz bedzie hardcore z czego się cieszę bo nie bedę miała czasu na smęcenie :)

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisałyście trzeba jeszcze normalnie żyć, chodź w okresie przedświątecznej gorączki myślę,że żadna nie będzie miała zbyt dużo czasu na myślenie,seksy na spontanie i tak będzie najlepiej ;)

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawde zadko mam chandre. Moze wynika to z tego ze mam juz dziecko. Ale porusza mnie fakt jak moj synek potrafi powiedziec: mamusiu to moze w tym roku mikolaj przyniesie nam brata.

ania__l
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paryzetka mój M mówi tak samo. Że niedługo będzie mi potrzebny psycholog, a nie ginekolog i martwi się o mnie....
    Ale ciężko mi się wyłączyć.

Majju dzięki za odpowiedź. Ja mam od 3dc przez 5 dni brać jakieś tabletki(zapomniałam nazwę), potem 8-10dc przyjść na monitoring....i tu pytanie, czy mam przyjść codziennie w te dni, czy w któryś z tych dni??
    Ktoś wie?

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Edycik mojego meza przeraza fakt ze jesli ze mna bedzie juz wszystko ok to moze to jego wina? Choc im dluzej nam nie wychodzi tym jego checi sa mniejsze. Ale ogolnie nie rozmawiam z nim na temat owulacju, dni plodnych itp. Nie chce go bardziej zniechecic :-)

Aniu ja z moim też nie rozmawiam o owulacji i dniach płodnych,ale myślę,że On wie co tam w głowie mam zakodowane.Dlatego troszkę wyluzowałam.

ania__l lubi tę wiadomość

‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ