X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa, cudowne wieści!!!!! Tak się cieszę :))))))

cinnamon_, hahahaha, bombowy avatarek!!!!!!!!!!!!!! :))))
    P.S. Pamiętasz ten gif? ;)
    OaSuP0isGI.gif

A wiecie co, koleżanka napisała mi dziś ciekawą rzecz... Kilka dni temu rozmawiałyśmy o tym, że postanowiłam zrezygnować z dyżurów z jednej z lecznic. Ona na to, że może uda się nie brać kolejnych dyżurów, a za to zadbać bardziej o nas dwoje :) I jak dzisiaj napisałam Jej o wynikach Małża, to stwierdziła, że tym bardziej jest to być może dla nas potwierdzenie, że może udałoby się w taki właśnie sposób wykorzystać tę zmianę w życiu. Tu mniej pracy, ale za to w drugiej lecznicy podwyżka, więc jakoś się wyrówna ;) A za to będzie więcej czasu, by zdrowiej ugotować, przypilnować Męża, by jadł regularnie (i ja, i ja też... czuję, że ostatnio znowu mi cukry "latają", mimo metforminy ;/ ), no i może jak kupię ten karnet na basen - łatwiej będzie chodzić, gdy zmobilizuję nas DWOJE i pójdziemy RAZEM... :)

A teraz, uwaga... Właśnie dzwoniła moja pani dr :)))) Hihihi, zwykle sms-ujemy, ale teraz dzwoniła. Mówi, że chciała najpierw wziąć do ręki moją kartę. Myślałam, że parsknę, jak czytając moją kartę w części o problemach chorobowych w rodzinie, zapytała i zakrzepicę, zawały etc. - czułam już, że wiem, dlaczego pyta. Powiedziałam, że tak, powiedziałam o siostrze ciotecznej - i że idziemy zrobić mi MTHFR. A ona na to: Oj, to cudownie, bo właśnie miałam o tą Panią poprosić!!!!
    Powiedziała, że na razie nie chce mnie jednak stymulować, bo w sumie coś tam potrafiło mi urosnąć i bez typowej stymulacji, ale być może trzeba będzie w ogóle zmodyfikować leczenie, ale do tego potrzebuje najpierw info o mutacji.
    Hihihi, cóż za zbieżność myśli :))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:06

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa super wiesci bardzo sie cieszę.
    Cynnamonku super awatarek

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku, ale masz cudo awatatrek :-D
    Jaśminowa super wieści :) niech dzidziolek rośnie zdrowo :)
    Ja w szafce też mam luteinę i jak zobaczę 2 krechy to lutka dowcipnie, a potem lutinus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku pani gin czyta Ci w myślach ;) powodzenia

Bratek lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ale zastanawia mnie to coraz bardziej.... Jeśli w kontekście MTHFR patrzy się na takie rzeczy w rodzinie, jak miażdżyca, wylewy etc., to czemu potem skupia się jedynie na leczeniu tego w kontekście starań i ciąży???????????
    Różne leki spadają na człeka i tak, gdy dopadnie go miażdżyca itd., ale... czemu nie spróbować leczenia dużymi dawkami kwasu foliowego w takich przypadkach?
    Naprawdę, muszę poszukać w anglojęzycznych materiałach o tym, może tam coś będzie. A jeśli wyjdzie mi mutacja, to muszę jakoś Mamę na badanie wygonić... mysli.gif

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinamon tezy się zapisuje do fanek Twojego awatarka :)

Jaśminowa- super wiadomość ;) teraz rosnijcie zdrowo.

Bratek- widzisz jesteś szybsza od swojej gin :) a tak poza tym jak Ciebie czasem czytam to myślę że powinnaś być lekarzem :)

Bratek, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku w ciazy nie leczy sie MTHFR bo mutacji się nie da wyleczyć. W ciąży sztucznie stymuluje się organizm, żeby utrzymał ciążę. Podaje się kwas foliowygdyż jest złe przetwarzanie, heparynę żeby nie doszło do zakrzepicy nie tylko u matki, ale np w pępowinie czy innych przepływach, encorton żeby wyciszyc wszelkie autoimmunologiczne reakcje organizmu.a U nie ciężarnych zaleca się profilaktykę miazdzycową i zakrzepową. Osoba bez ciąży niemdalaby rady całe życie brać heparyny czy leków sterydowych jak encorton. Sama suplementacja kwasu foliowego nie wystarczy. Bo w przypadku zakrzepicy kwas foliowy nic nie da, tylko leki rozżedzające krew. Poza tym mając mutacje mogą nie wystąpić żadne objawy w ciągu życia, z wyjątkiem właśnie ciąży.
    Przynajmniej tak wywnioskowałam na forum gdzie dziewczyny pisały i po tym co mówiła mi kolezanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:32

• Bratek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to był skrót myślowy ;)
    Oczywiście, że chodzi o leczenie SKUTKÓW tej mutacji. Ale np. czytałam, że efekty tej mutacji są związane m.in.z problemem metabolizmu witamin (nie tylko kwasu foliowego). A witaminy, to m.in.elementy układów enzymatycznych itd - jednym słowem, mega skomplikowany układ.
    Więc dlatego jakoś tak.... ;/
    Zresztą przecież to, że każda statystyczna kobieta wie, że kwas foliowy=ciąża, bo nawet większość opakowań ma babkę z brzuszkiem :P nie oznacza, że on jest potrzebny jedynie do prawidłowego przebiegu ciąży!
    Spójrz, pierwsze lepsze dwa linki:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/kwas-foliowy-wlasciwosci-jaka-jest-rola-kwasu-foliowego_33795.html
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_foliowy
    Prawidłowy rozwój płodu jest ważny... Ale zwiększone ryzyko depresji, miażdżycy (więc i m.in.zawału serca) czy rozwoju nowotworu też wydaje mi się dość istotne... ;/ a w dodatku dotyczy szerszego grona, niż tylko "staraczek".
    Nie wiem, jakoś mi to spokoju nie daje.... :(

P.S. Ejrene, dzięki, Słońce :-*
    Ale wystarczy mi leczenie zwierząt, hihi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:54

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wspaniałe wieści :) Bardzo się cieszę :)

Jasminowa lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolu a Ty kiedy masz wizytę? Bo chyba nie doczytałam :) Jak się czujesz? Też jesz śledzie jak Jasminowa? :)

Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Wiolu a Ty kiedy masz wizytę? Bo chyba nie doczytałam :) Jak się czujesz? Też jesz śledzie jak Jasminowa? :)
    Ja jutro o 16.30. Próbuję zająć czymkolwiek myśli bo strasznie się boję co tam jutro usłyszę. Śledzia bym nie wcisnęła, chociaż mdłości póki co nie mam :) Ogólnie czuje się dobrze, tylko chwilami robi mi się słabo.

Bratek lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • majju Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli! I koniecznie zdaj nam tutaj relację :)
    Ja jestem bardzo ciekawa jak będę się zachowywała w ciąży skoro już teraz potrafię zagryzać śledzia czekoladowym wafelkiem :D

Wiola90, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju, coś dla Ciebie....
    Śledzie w czekoladzie (z bakaliami i syropem klonowym) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! B-)
    http://psotypsotki.blogspot.com/2012/04/dla-odwaznych-sledzie-w-pikantnej.html

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śledzie na słodko to nic strasznego w porównaniu ze spaczonym łaknieniem, słyszałyście o tym?
    https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pica
    Kiedyś oglądałam program o kobiecie, która w ciąży jadła kamienie... Nie mogła się powtrzymać mimo bólu żołądka :/

agatia, Jasminowa lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamon uroczy awatarek :P

Dziewczyny czy ja dobrze kojarzę, pisałyście że dzień przed badaniem PRL powinno się unikać wysiłku? bo ja jutro na 18 mam mieć aerobik i nie wiem czy można, a w piątek rano mam mieć badanie...

No a ja byłam na kinder balu, cynamon nie dojechał więc poszłam na inną imprezkę co prawda bez wina, ale za to ciacho i pizza była:D

Jaśminowa cudowne wieści :)

Wiolka no stress będzie dobrze, kciuki zaciśnięte :)

cinnamon cookie, Wiola90, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Śledzie na słodko to nic strasznego w porównaniu ze spaczonym łaknieniem, słyszałyście o tym?
    https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Pica
    Kiedyś oglądałam program o kobiecie, która w ciąży jadła kamienie... Nie mogła się powtrzymać mimo bólu żołądka :/

no masakra słyszałam i takiej albo nawet to dziecko było, pożeracz ziemi...czarnej ziemi ...masakra

• mama28 Znajoma

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam takie pytanie:)Mialam robione usg i pokazalo ze jestem juz po owulacji i teraz moje pytanie czy moge uprawiac seks bez zadnego zabezpieczenia az do okresu?:)Chodzi mi o to czy moge zajsc w ciaze skoro owulacja juz byla?

mama28
  • Bratek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, niby tak - dzień wcześniej (a wg niektórych do 3 dni) bez nadmiernego wysiłku, seksu, a nawet ciężkiej kolacji ;)
    Może dla spokoju odpuść? Pobiegasz po badaniu ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • majju Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, może wypróbuję ten przepis na kolację wigilijną. Się rodzinka zdziwi ;D Moja kuzynka jak była dzieckiem to jadła tynk ze ścian :D Podobno organizm się sam domaga takich rzeczy jak brak mu jakiegoś składnika mineralnego (u niej to chyba wapnia). Ale żeby kamienie albo ziemię?! Ciężkostrawna dieta :D

madzikk, Bratek, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ruby, niby tak - dzień wcześniej (a wg niektórych do 3 dni) bez nadmiernego wysiłku, seksu, a nawet ciężkiej kolacji ;)
    Może dla spokoju odpuść? Pobiegasz po badaniu ;)

hmmm powinnam, chociaż będę miała wyrzuty bo dzisiaj nie mogłam iść i jutro..ulalala

Dzięki za info bratku:)

‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ