X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby 3 dni przed badaniem: zero seksu, piszczenia sutków, wysiłku fizycznego

Ruby lubi tę wiadomość

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa super ze widzialas swoja dzidzie :-) dbaj teraz o siebie aby wszystko bylo dobrze :-)

Ruby w zeszlym miesiacu robilam prl i nie moglam miec dzien przed wysilku fizycznego

Jasminowa lubi tę wiadomość

ania__l
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku widziałam ten program o jedzeniu kamieni :)
    Ja miałam koleżankę na stidiach, która nie mogła się powstrzymać i jadła białą kredę (kolorowa jej nie smakowała) i piasek. Masakra. Jak piach jej chrzęścił w zębach to aż mnie wszystko bolało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny to dobrze się składa, że dzisiaj nie byłam, jutro też odpuszczę :)

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia piszczenia sutków? :D to sutki mogą piszczeć? :D hahaha żartuję ;)

katiuszaa, agatia, AgaL lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Cinnamonku widziałam ten program o jedzeniu kamieni :)
    Ja miałam koleżankę na stidiach, która nie mogła się powstrzymać i jadła białą kredę (kolorowa jej nie smakowała) i piasek. Masakra. Jak piach jej chrzęścił w zębach to aż mnie wszystko bolało ;)
    Okropnosc! Na sama mysl zeby bola :-)

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówił tylko o wieczorze przed, lekkiej kolacji i rano lepiej nadczczo ale może być lekkie śniadanie. rano bez kawy i bez herbaty tylko woda nie gazowana. a i jeszcze kazał się wyspać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiuszaa wrote:
    Mój gin mówił tylko o wieczorze przed, lekkiej kolacji i rano lepiej nadczczo ale może być lekkie śniadanie. rano bez kawy i bez herbaty tylko woda nie gazowana. a i jeszcze kazał się wyspać ;)

ale rano już bez tabletek? na tsh też mam nie brać już rano , nie wiecie?

• ania__l Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spotkalam swoja kolezanke. Lat 39. Powiedziala mi co u niej slychac a mianowicie brak dzieci. Nie miesiaczkuje. 3 inseminacje, trzy in vitro i nic. Wyniki wszystkie w normie. Hormony bardzo dobrze. Nikt nie wie co jest przyczynna. Szkoda mi sie jej zrobilo.

ania__l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    ale rano już bez tabletek? na tsh też mam nie brać już rano , nie wiecie?
    no ja miałam wszystko odstawic żebu nie zaburzyć wyników ale nie wiem czy t o tyczy się prolaktyny czy tylko innych hormonów

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Agatia piszczenia sutków? :D to sutki mogą piszczeć? :D hahaha żartuję ;)
    Kurcze ;) mam włączony w tablecie ten okropny słownik i nie mogę wyłączyć ;)
    Piszczenia sutków, aż sama się uśmiałam na maksa :-D
    Ruby badanie TSH bez tabletki :)

Ruby, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania__l wrote:
    Dzisiaj spotkalam swoja kolezanke. Lat 39. Powiedziala mi co u niej slychac a mianowicie brak dzieci. Nie miesiaczkuje. 3 inseminacje, trzy in vitro i nic. Wyniki wszystkie w normie. Hormony bardzo dobrze. Nikt nie wie co jest przyczynna. Szkoda mi sie jej zrobilo.
    masakra ale niestety takie blokady się zdażają

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby lepiej nie bierz nic, lykniesz po badaniu :)

Ruby lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super awatarek Cynamonku.

Jasminku, podaj namiary na lekarza, ma super podejscie. Mi sie pracowac nie chce a w ciazy jeszcze nie jestem:)

Cos ostatnio malo aktywna jestem na forum. Brak czasu, w pracy zapierdziel. Nawet na silke nie chodze. Ciagle tylko praca i gotowanie.

Mam nadzieje ze u Kas wszystko bedzie dobrze.

Spijcie spokojnie!

cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Kjopa- dobrze, że kontrolujesz tarczycę. Naiecierpię jak widzę jak ktoś zaniedbuje swoje zdrowie. Mam znajomą, która ma 30 lat, męża i NIGDY nie była u ginekologa. Stwierdziła, że pójdzie dopiero jak zajdzie w ciążę…
    Edycik, jak się czujesz? Lepiej troszkę po dniu w domu? Ja niestety dopiero wróciłam z pracy, mało mi łba nie urwało. Trzymam kciuki za Twój jutrzejszy monitoring.
    Agatia, życzę żeby @ nie przyszła i żebyś pozytywnie zatestowała.
    Kas, trzymaj się kochana, i staraj się naprawdę nie myśleć negatywnie, chociaż wiem, że jest Ci na pewno bardzo ciężko…
    Ruby co za sen! A skoro Jasminowa też ma dziwne sny, to już wiadomo…. 
    Dziewczyny weźcie i mnie do Edycik i kominka! Proszę! Proszę!
    Bratku, seksi gorsecik, muszę pomyśleć o czymś podobnym pod choinkę.
    Cinnamonku- zdrowiej szybciorem!
    Imię_Róży – Brawo Ty!
    Aga- ja tak właśnie robię. Ale w tym cyklu zaczynam mierzyć dopiero jak się @ skończy.
    Mundek a jak tam Twój konkurs i głosowanie?

Dziękuję za życzenia powodzenia na prezentacji, przydały się i poszło w miarę ok. Jutro znów wyjeżdżam na dwa dni szkolenia, w tym zajęcia terenowe. Mam nadzieję, że żadne drzewo nie padnie na tory i szczęśliwie dojadę.
    Majju dziekuje, że zyczysz mi żeby @ nie przyszła, ale chyba wolalabym żeby przyszła. Biorę antybiotyk na bakterie w pęcherzu i boje się, że mógłby mieć wpływ na ciążę. Niby lekarka w szpitalu powiedziała, że jest to antybiotyk bezpieczny w ciąży (bo powiedziałam, że się staram) i powiedziała, że gorsza dla ewentualnej ciąży infekcja niż antybiotyk. Poza tym jeszcze mówiła, że 2 tyg po owu są zupełnie bezpieczne bo w tym czasie trwa zagnieżdżanie i podział komórek i leki nie maja wpływu bo dziecko jeszcze nie ma połączenia z krwią matki. Ale i tak się martwię za wczasu ;) i wolalabym ten cykl spisać na straty. Ale jest szansa, że owulki znowu nie było ;) i spadła mi tempa, więc raczej nie ciaza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczynki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:10

• cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczyny
    wpadłam Wam powkedzieć "dobranoc" :)
    śpicie już wszystkie, czy jeszcze któraś się tu czai ? ;)

• majju Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym razem ja pierwsza mówię dzień dobry wszystkimi :) Miłego dnia!

ania__l, madzikk lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • ania__l Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam :-)

Zycze wam milego dnia :-)

ania__l
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ