X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie? Jak? Cuda?
    W końcu się musi udać. Jak na złość żaden jajnik nie kłuje. A normalnie prawy nadawał zawsze.
    O święta cierpliwości... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie wszelkim napojom alko mówię stanowcze nie! aż do ostatniego dnia cyklu :D

ochooo w dodatku lewe oko mnie swędzi...wiedziałam, że w końcu zajdę w tę cionszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:23

Edycik, madzikk, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka tak naprawde dobrym wyznacznikiem jest monitoring owulacji bo wiesz kiedy była, ale wiąże się z tym sporo stresu i biegania co 2-3 dni do lekarza.
    Wtedy masz pewność.
    Chodź ja drugi m-c z rzedu mam monitoring i w zeszłym było <3 w okresie owulacyjny i nic z tego nie wyszło.Nie ma reguły żeby się udało ani złotego środka.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    w takim razie wszelkim napojom alko mówię stanowcze nie! aż do ostatniego dnia cyklu :D

ochooo w dodatku lewe oko mnie swędzi...wiedziałam, że w końcu zajdę w tę cionszę ;)

Oj nie napijesz się teraz przez rok, jak nie dłużej (wliczając karmienie piersią):)
    Życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Oj nie napijesz się teraz przez rok, jak nie dłużej (wliczając karmienie piersią):)
    Życzę :)
    hmm najwyżej dzieciak się ze mną napije :P

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Lewe oko to na chłopca, co nie? ;)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    hmm najwyżej dzieciak się ze mną napije :P

No moje czasem piły... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A! Lewe oko to na chłopca, co nie? ;)

No właśnie chłopak jak nic, a liczyłam na dziewuchę, bo ciuszki, zabawki ..itp

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    No moje czasem piły... :)

dobra bania nie jest zła :D

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno się mówi :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki zwijam się do lekarza potem zajrzę do Was.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymam kciuki :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Edycik :-) oby było wszystko po Twojej myśli :-)

Edycik lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik czekamy na dobre wieści :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik :-)

Ruby z tymi badaniami... Muszę najpierw iść do ginka czy mogę od razu z wynikami? Co miałabym zrobić i w jakiej fazie cyklu?

EwelinaaKa, Edycik lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podpinam pod pytanie Madki :-)

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znów wieczorem bo znów wolny dzień ;)
    Kas 50przytula.gif odpoczywaj.

Rubu Cionsza jak nic ;)
    Aguś podziwiam że masz tak dobry humor.
    Edycik trzymam kciukasy.
    Ejrnie serducho jak się patrzy gratuluję ;)
    Cinnamonku a kiedy termin@

Dziewuchy muszę wam pochwalić mojego małża. Wybieramy sobie projekt domu no i taka rozmowa
    ON: potrzebujemy więcej pokoi
    Ja: ale po co nam więcej
    ON: a jak nam się trojaczki urodzą to muszą mieć każdy swój pokój

;)

Bratek, cinnamon cookie, EwelinaaKa, Edycik, Paryzetka83, madzikk, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Edycik :-)

Ruby z tymi badaniami... Muszę najpierw iść do ginka czy mogę od razu z wynikami? Co miałabym zrobić i w jakiej fazie cyklu?
    Badania możesz zrobić sama ale lekarz może ich nie chcieć bo np. uznaje wyniki tylko ze zleconych przez siebie badań.
    Na początek proponuje pójść do lekarza i powiedzieć co się dzieje i że chcesz się przebadać.
    Na pierwszej stronie macie listę hormonów które warto zbadać jak np. prolaktyna, fsh, tsh, progesteron, Estrogeny, testosteron itp.
    Ewelinka co do twojego pytania o temperaturę ja zawsze budzik mam nastawiony i badam punkt 6.45 a potem idę spać.

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka fajna rozmowa:) i dobre myślenie Męża:)

a skąd u mnie taki humor....sama nie wiem, chyba neguje to co mówił gin...i wierzę, że ta rezerwa mi wystarczy i doczekam się dzieciątka :)

katiuszaa, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, bardzo mi przykro :((((((((

Imię Róży - szalejesz z tą silną wolą testową ;) Znowu - BRAWO TY! ;)

Edycik - szkoda :( Może faktycznie ostatnio potrzebuje odpocząć? Ale jeśli nic specjalnego Go nie gryzie/nie przytłacza, to mam nadzieję, że szybko Mu przejdzie i jakoś pogadacie na spokojnie :(
    Kciuki za wizytę :)

madzikk - DOMOWA szarlotka z gruszkami???? Ożżżżżżżeszzzzz Ty, ślinka mi pociekłą... A obiecałam sobie, że dziś na podwieczorek zjem jabłko :P Ale SAMO, nie na podkładce z ciasta :P Echhh.... ;)))

Ejrene, cudownie, cudownie!!!!! To musi być niesamowite uczucie :) PIK-PIK-PIK..... buja_w_oblokach.gif

Marietta, fajnie Cię widzieć!!!!! Jak się czujesz???? :)

Oooooo, znowu o mojej ukochanej ostatnio vitamince D :P
    Uzupełniam ciekawostki, bo jedna z forumowiczek na wątku 84' ostatnio wrzuciła aktualizację swojego AMH. Chyba Wam wspominałam, że pomimo młodego bądź co bądź wieku (31 lat), wyszło Jej AMH 0,67. Potem w trzy miesiące spadło do 0,51... Dostawała na to DHEA, który w ogóle nie pomógł. Zaczęła przyjmować vit.D3 (2.000j, Jej Pani Doktor stwierdziła, że można przyjmować max.3.000j - hmmm, nie wiem, dlaczego ;/ skoro najważniejszy jest poziom osiągany w organiźmie ) i z 0,51 wzrosło do 0,68 :) czyli bardzo fajnie, aczkolwiek wciąż za mało, by NFZ refundował leki do InVitro. Jednak Dziewczyna pogrzebała w necie, stwierdziła, że chyba jednak spróuje 4.000j, napisałam Jej, że można więcej i w końcu spróbowała 5.000j. W niespełna 2 tygodnie AMH skoczyło na 0,72 :))))))))))) (czyli łapią się na refundację!!!!!).
    Naprawdę nie wiem, dlaczego "tradycyjni" lekarze często tak jakoś okoniem podchodzą do tej witaminy. Lekarka od napro mojej kumpeli oczekuje poziomu we krwi ok. 50-60ng/ml (norma bodaj 30-100, dopiero powyżej 100 jest toksyczność). Przecież chyba fajniej spróbować takiego leczenia, niż opierać się tylko na mocnych, bardziej agresywnych lekach ;/

A ja miałam dziś iśc na krew - wieczorem trochę przegięliśmy z kolacją (chyba jako wstępny objaw złości na IO u Męża ;) ), no ale chociaż na MTHFR chciałam iść. Niestety, tak mi dziś brzuch daje do wiwatu, że masakra - nie, nie układ pokarmowy po wczorajszej kolacji :P tylko babska część ;(. APAP, No-spa, ciepły prysznic, rozchadzanie... zaskoczyłam dopiero na Ketonalu Forte :( Kurtka, no.... A na wyniki czeka się 18 dni roboczych, czyli prawie miesiąc ;/ No nic, jutro pójdę. Jak nie przegniemy znowu z kolacją, to machnę od razu PRL i glukoze+insulinę. Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki, bo leki kończą działanie i ból wraca... Nie wiem, co jest grane, ale mam serdecznie dość, wrrrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:35

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ