X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie? Jak? Cuda?
    W końcu się musi udać. Jak na złość żaden jajnik nie kłuje. A normalnie prawy nadawał zawsze.
    O święta cierpliwości... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie wszelkim napojom alko mówię stanowcze nie! aż do ostatniego dnia cyklu :D

ochooo w dodatku lewe oko mnie swędzi...wiedziałam, że w końcu zajdę w tę cionszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:23

Edycik, madzikk, AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka tak naprawde dobrym wyznacznikiem jest monitoring owulacji bo wiesz kiedy była, ale wiąże się z tym sporo stresu i biegania co 2-3 dni do lekarza.
    Wtedy masz pewność.
    Chodź ja drugi m-c z rzedu mam monitoring i w zeszłym było <3 w okresie owulacyjny i nic z tego nie wyszło.Nie ma reguły żeby się udało ani złotego środka.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    w takim razie wszelkim napojom alko mówię stanowcze nie! aż do ostatniego dnia cyklu :D

ochooo w dodatku lewe oko mnie swędzi...wiedziałam, że w końcu zajdę w tę cionszę ;)

Oj nie napijesz się teraz przez rok, jak nie dłużej (wliczając karmienie piersią):)
    Życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Oj nie napijesz się teraz przez rok, jak nie dłużej (wliczając karmienie piersią):)
    Życzę :)
    hmm najwyżej dzieciak się ze mną napije :P

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Lewe oko to na chłopca, co nie? ;)

cinnamon cookie, AgaL lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    hmm najwyżej dzieciak się ze mną napije :P

No moje czasem piły... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A! Lewe oko to na chłopca, co nie? ;)

No właśnie chłopak jak nic, a liczyłam na dziewuchę, bo ciuszki, zabawki ..itp

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    No moje czasem piły... :)

dobra bania nie jest zła :D

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno się mówi :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki zwijam się do lekarza potem zajrzę do Was.

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik trzymam kciuki :)

Edycik lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Edycik :-) oby było wszystko po Twojej myśli :-)

Edycik lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik czekamy na dobre wieści :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik :-)

Ruby z tymi badaniami... Muszę najpierw iść do ginka czy mogę od razu z wynikami? Co miałabym zrobić i w jakiej fazie cyklu?

EwelinaaKa, Edycik lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się podpinam pod pytanie Madki :-)

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się znów wieczorem bo znów wolny dzień ;)
    Kas 50przytula.gif odpoczywaj.

Rubu Cionsza jak nic ;)
    Aguś podziwiam że masz tak dobry humor.
    Edycik trzymam kciukasy.
    Ejrnie serducho jak się patrzy gratuluję ;)
    Cinnamonku a kiedy termin@

Dziewuchy muszę wam pochwalić mojego małża. Wybieramy sobie projekt domu no i taka rozmowa
    ON: potrzebujemy więcej pokoi
    Ja: ale po co nam więcej
    ON: a jak nam się trojaczki urodzą to muszą mieć każdy swój pokój

;)

Bratek, cinnamon cookie, EwelinaaKa, Edycik, Paryzetka83, madzikk, Mundek, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Edycik :-)

Ruby z tymi badaniami... Muszę najpierw iść do ginka czy mogę od razu z wynikami? Co miałabym zrobić i w jakiej fazie cyklu?
    Badania możesz zrobić sama ale lekarz może ich nie chcieć bo np. uznaje wyniki tylko ze zleconych przez siebie badań.
    Na początek proponuje pójść do lekarza i powiedzieć co się dzieje i że chcesz się przebadać.
    Na pierwszej stronie macie listę hormonów które warto zbadać jak np. prolaktyna, fsh, tsh, progesteron, Estrogeny, testosteron itp.
    Ewelinka co do twojego pytania o temperaturę ja zawsze budzik mam nastawiony i badam punkt 6.45 a potem idę spać.

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiuszka fajna rozmowa:) i dobre myślenie Męża:)

a skąd u mnie taki humor....sama nie wiem, chyba neguje to co mówił gin...i wierzę, że ta rezerwa mi wystarczy i doczekam się dzieciątka :)

katiuszaa, Paryzetka83, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, bardzo mi przykro :((((((((

Imię Róży - szalejesz z tą silną wolą testową ;) Znowu - BRAWO TY! ;)

Edycik - szkoda :( Może faktycznie ostatnio potrzebuje odpocząć? Ale jeśli nic specjalnego Go nie gryzie/nie przytłacza, to mam nadzieję, że szybko Mu przejdzie i jakoś pogadacie na spokojnie :(
    Kciuki za wizytę :)

madzikk - DOMOWA szarlotka z gruszkami???? Ożżżżżżżeszzzzz Ty, ślinka mi pociekłą... A obiecałam sobie, że dziś na podwieczorek zjem jabłko :P Ale SAMO, nie na podkładce z ciasta :P Echhh.... ;)))

Ejrene, cudownie, cudownie!!!!! To musi być niesamowite uczucie :) PIK-PIK-PIK..... buja_w_oblokach.gif

Marietta, fajnie Cię widzieć!!!!! Jak się czujesz???? :)

Oooooo, znowu o mojej ukochanej ostatnio vitamince D :P
    Uzupełniam ciekawostki, bo jedna z forumowiczek na wątku 84' ostatnio wrzuciła aktualizację swojego AMH. Chyba Wam wspominałam, że pomimo młodego bądź co bądź wieku (31 lat), wyszło Jej AMH 0,67. Potem w trzy miesiące spadło do 0,51... Dostawała na to DHEA, który w ogóle nie pomógł. Zaczęła przyjmować vit.D3 (2.000j, Jej Pani Doktor stwierdziła, że można przyjmować max.3.000j - hmmm, nie wiem, dlaczego ;/ skoro najważniejszy jest poziom osiągany w organiźmie ) i z 0,51 wzrosło do 0,68 :) czyli bardzo fajnie, aczkolwiek wciąż za mało, by NFZ refundował leki do InVitro. Jednak Dziewczyna pogrzebała w necie, stwierdziła, że chyba jednak spróuje 4.000j, napisałam Jej, że można więcej i w końcu spróbowała 5.000j. W niespełna 2 tygodnie AMH skoczyło na 0,72 :))))))))))) (czyli łapią się na refundację!!!!!).
    Naprawdę nie wiem, dlaczego "tradycyjni" lekarze często tak jakoś okoniem podchodzą do tej witaminy. Lekarka od napro mojej kumpeli oczekuje poziomu we krwi ok. 50-60ng/ml (norma bodaj 30-100, dopiero powyżej 100 jest toksyczność). Przecież chyba fajniej spróbować takiego leczenia, niż opierać się tylko na mocnych, bardziej agresywnych lekach ;/

A ja miałam dziś iśc na krew - wieczorem trochę przegięliśmy z kolacją (chyba jako wstępny objaw złości na IO u Męża ;) ), no ale chociaż na MTHFR chciałam iść. Niestety, tak mi dziś brzuch daje do wiwatu, że masakra - nie, nie układ pokarmowy po wczorajszej kolacji :P tylko babska część ;(. APAP, No-spa, ciepły prysznic, rozchadzanie... zaskoczyłam dopiero na Ketonalu Forte :( Kurtka, no.... A na wyniki czeka się 18 dni roboczych, czyli prawie miesiąc ;/ No nic, jutro pójdę. Jak nie przegniemy znowu z kolacją, to machnę od razu PRL i glukoze+insulinę. Mam tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki, bo leki kończą działanie i ból wraca... Nie wiem, co jest grane, ale mam serdecznie dość, wrrrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 15:35

Edycik, madzikk lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ