X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wspieram modlitwą :* nie trać wiary...

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta pogoda wcale nie poprawia nastroju. Teraz siedze w pracy i zrobiło się okropnie ciemno i burza straszna :-/ Rano przyszła @, a już myślałam, że jej nie będzie. Próbowaliśmy z mężem 3 razy w tygodniu od 9 do 25 dc, myślałam, że szanse są duże. Mąż powoli ma już dosyć zbliżeń na zawołanie, są spięcia :-( Boje się, że nigdy się nie uda...
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem temp, a wykresem. Jesli nie będę mierzyć to nie wyliczy mi na podstawie szyjki i sluzu możliwej owu? Jeśli mam nieregularny tryb to jest sens mierzyć?

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka prawda jest taka mierzyc temperaturkę możesz ale nie wiem czy to jeszcze bardziej nie stresuje....ovu wylicza owulację ale nie zawsze prawidłowo,czasem przesuwa także to też dodatkowy stres
    a co do zbliżeń na zawołanie to nie tylko u Ciebie ten problem...jest nas więcej
    Skoro @ przyszła to powodzenia w nowym cyklu.

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam sprawdzić co u Was :*
    Ejrene- serdeczne gratulacje! Usłyszeć bicie serduszka to niesamowite uczucie!

Kas50- jesteśmy z Tobą! Nie załamuj się. Zauważyłaś może- i ja i Luna i kilka innych dziewczyn- do pół roku po wczesnym poronieniu zaszłyśmy w ciążę. To strasznie ciężkie przeżycie. Złap oddech, odpocznij, masz wsparcie w mężu- Aniołek wróci do Was szybciej niż Ci się wydaje!

AgaL, Kjopa3, luna91 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dopiszę, przykro mi Kas50.
    Niby każda z nas wie, że to natura i widocznie miała jakiś powód, ale emocje to zupełnie inna sprawa, zwłaszcza, gdy się czeka i ma nadzieję.
    Uda się jeszcze. Musi. Ściskam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Dziewczyny ta pogoda wcale nie poprawia nastroju. Teraz siedze w pracy i zrobiło się okropnie ciemno i burza straszna :-/ Rano przyszła @, a już myślałam, że jej nie będzie. Próbowaliśmy z mężem 3 razy w tygodniu od 9 do 25 dc, myślałam, że szanse są duże. Mąż powoli ma już dosyć zbliżeń na zawołanie, są spięcia :-( Boje się, że nigdy się nie uda...
    Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym mierzeniem temp, a wykresem. Jesli nie będę mierzyć to nie wyliczy mi na podstawie szyjki i sluzu możliwej owu? Jeśli mam nieregularny tryb to jest sens mierzyć?

Madka a robiłaś jakieś podstawowe badania? wiem,że 3 cykle to niedługo ale ja też z pierwszym dzieckiem pierwszy strzał teraz jak staram się od drugie nie wychodziło i okazało się że tsh mam za wysokie, PRL tez wysoka oprócz tego bardzo niski progesteron i przez to wszsytko nie mogę zaciążyć także czasem podstawowe badania warto zrobic jak najwcześniej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:25

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że u Was mężowie też różnie reagują na "Kochanie dziś koniecznie..." :)
    Niby wiadomo, że to tylko kilka dni, ale jak człowiek pada na twarz w ciągu tygodnia, to ten JEDEN może pominąć.
    I nie wiem, ja tam zalecanego luzu mam tylko trochę, reszta jednak w trybie czuwania - a to testy ovu a to śluz, a to szyjka.
    Wina się chyba wieczorem muszę napić. Któraś chce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:28

AgaL, Mundek, madzikk lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka jaaaaa!!! Zdecydowanie :P

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym cyklu starań niczego nie kontrolowałam. W następnym zaczęłam śluz i szyjkę.
    Edycik nie znając jeszcze dokładnie swojego ciała te dwa ostatnie cykle wariacji dostawałam, bo mi się nic nie zgadzało. Robiłam testy owu od 9 dc do 19 dc. Pozytywne wyszly mi w 14 dc, potem kreskatestowa była słabsza i następny pozytyw w 17 dc. I nie mam pojęcia kiedy mogła być owu.
    Ruby nie robiłam żadnych badań. Czy mogę je wykonać na własną rękę czy najpierw do gina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 14:01

Edycik lubi tę wiadomość

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, bo myślałam, że będę sama
    Jak tak sobie myślę ile to zachodu z tym zajściem :), to się nie mogę nadziwić, naprawdę. Chyba wszyscy przez większość życia uważają, żeby nie zajść, a tu masz... :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    W pierwszym cyklu starań niczego nie kontrolowałam. W następnym zaczęłam śluz i szyjkę.
    Edycik nie znając jeszcze dokładnie swojego ciała te dwa ostatnie cykle wariacji dostawałam, bo mi się nic nie zgadzało. Robiłam testy owu od 9 dc do 19 dc. Pozytywne wyszly mi w 14 dc, potem kreskatestowa była słabsza i następny pozytyw w 17 dc. I nie mam pojęcia kiedy mogła być owu.

Testy owu nie zawsze są wiarygodne -tak niestety jest mi testy owu w zeszłym tygodniu wychodziły pozytywne a na monitoringu niespodzianka owulacji jeszcze nie było,ani pęcherzyka dominującego
    zbytnio się testami nie sugeruj :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madka, to tak, jak ja. Wcześniej 2 ciąże planowane bez ciśnienia i udało się w 2 cyklu. Teraz się zaczęłam obserwować i masz - niby ok a nie do końca. Niby kreski takie same (a może jednak bledsze) Niby szyjka wysoko, ale czy otwarta :)? Śluz wodnisty (płodny? Przez wiesiołek:)?) Ma-sa-kra. Na własne życzenie. I do tego się stresuję, bo dziś jestem w 14dc. Przytulanie było w 11, 12 i 13 i nie chcę już chłopa męczyć, ale jak przeoczymy... :):)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wieczorkiem, po basenie też winko sobie zapodam :)
    także zdrówko!

Kas wiem, że znajdziesz w sobie siłę :*

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie może i ja winko strzelę jak od lekarza wrócę :)

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mnie boli, czyż to nie objaw cionszowy?

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby, na bank ciążowy :)
    To Ty może nie pij tego wina dzisiaj ... :)

• Edycik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Ruby to objaw cionszowy :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Oczywiście Ruby to objaw cionszowy :)

Ależ popieram! :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • madka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka "ale jak przeoczymy", hehe, skąd ja to znam :-) Przez cały cykl codziennie tak myślałam :-) Niby plemniki w dobrych warunkach 3 dni potrafią przeżyć, to jakim cudem podczas przytulanek 3 razy w tygodniu się nie udało.
    Edycik ja chyba oszaleje, to co robić... Śluz, szyjka, testy owu, tempka przy nieregularnym trybie? Co pomoże na wykresie wyznaczyć owu? Ehh, włączył mi się dół

MamaTuśka lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby cionsza na bank!!! :D

f2wl20mmrxkgechr.png
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ