Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobietki a macie jakiś dobry przepis na kurczaka? Chcę upiec i wiadomo, czasami wychodzi suchy albo mało aromatyczny, może macie jakieś sprawdzone przepisy? Moja Mama czasami piecze na butelce z piwem, ale chciałabym wypróbować coś innego
-
Edycik wrote:Cinnamonku ja jak piekę to tylko w tych rękawach.Noc wczesniej przyprawiam/faszeruje a na drugi piekę.Ale prawdę mówię różnie wychodzi ;P
a jakich przypraw używasz? Chciałabym, żeby wyszedł w środku miękki i z brązową skórką, ale weź i weź
Edycik, AgaL lubią tę wiadomość
-
Cinnamonku ja w kubku mieszam sos sojowy z octem balsamicznym i wpierw tym nacieram kurczaka, a potem pieprz,czerwona papryka słodka,bazylia i co mi wpadnie w ręce,ostatnio troszkę kurkumą natarłam
Generalnie używam sporo przypraw wedle uznania
Wiecie my z mężem jakis czas temu wzieliśmy sobie theromomixa na raty i od tego czasu moje życie jest łatwiejsze.Szkoda mi było kasy ale warto było.W tym magicznym urządzeniu robimy wszystko zupy 20 min i gotowe, sorbety,ciasto na pizzę-jest tego cała masa itp generalnie wszystko tylko piekarnik do pieczenia potrzebny.Ostatnio nawet winko grzane tam robię i miód malina wychodziAgaL lubi tę wiadomość
-
cinnamon cookie wrote:Wsiowe najlepsze!
np ja innych jajek jak wsiowych nie uznaję
Ja teżraz przez pomyłkę wzięłam z lodówki sklepowe i zrobiłam jajecznicę....to jej nie zjadłam
cinnamon cookie lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
nick nieaktualnyCześć gaduły
Paryzetka fajowej imprezki wytańcz się za wsze czasy.
Kas cieszę się że humor lepszy i dobrze że sobie pogadaliście. Myślę że odpoczynek dobrze wam zrobi i na wiosnę z nowymi siłami zaczniecie starania a kto wie może jak nie będziecie się starać to akurat wtedy się uda? Życzę Ci tego z całego serca.
Ruby a przypilnowałaś żeby ci właściwą krew upuścili tą złąMoja babcia zawsze tak mówi że jak idzie się pobrać krew to żeby tą złą upuszczali i tak powstają grzeczne dzieci
Edycik przed zakupem orbiteka poczytaj opinię. ja miałam taki, już wam zresztą pisałam odechciewało się ćwiczyć taki był głośny i ciężki. poproszę przepis na ciasteczka z kardamonem
jak się cieszę że łykam ten siofor jak tak gadacie o jedzeniu to nie zaczynam być głodna a wręcz przeciwnie.
Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Nareszcie piąteczek
Cinnamon ja blenderuje jabłka z czosnkiem, solą i majerankiem i tym nacieram kurczaka. Do środka daje obierki. Niby jak do kaczki, ale kurczak wychodzi supercinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość
29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
"Nadzieja cichutko przysiadła w kącie, gdy spojrzała w oczy rzeczywistości..."
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:Cinnamonku ja w kubku mieszam sos sojowy z octem balsamicznym i wpierw tym nacieram kurczaka, a potem pieprz,czerwona papryka słodka,bazylia i co mi wpadnie w ręce,ostatnio troszkę kurkumą natarłam
Generalnie używam sporo przypraw wedle uznania
Wiecie my z mężem jakis czas temu wzieliśmy sobie theromomixa na raty i od tego czasu moje życie jest łatwiejsze.Szkoda mi było kasy ale warto było.W tym magicznym urządzeniu robimy wszystko zupy 20 min i gotowe, sorbety,ciasto na pizzę-jest tego cała masa itp generalnie wszystko tylko piekarnik do pieczenia potrzebny.Ostatnio nawet winko grzane tam robię i miód malina wychodzi
Edit: Właśnie zobaczyłam cenę chyba Mikołaja nie będzie staćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:11
Edycik, AgaL, cinnamon cookie, EwelinaaKa lubią tę wiadomość
-
madka super sposób musze kiedyś spróbować.
Aguś kuczrczaka tylko pekluję, a faszeruję przed wstawieniem do pierkarnika.
katiuszkaa poszukam przepisu na ciasteczka i wkleję, a co do thermomixa ja się w nim zakochałam, nie namawiam oczywiście i nie sprzedaję tego.W zeszłym roku koleżanka mnie nawiała ale mówię do męża tyle kasy szkoda.Potem były raty 0% i skorzystaliśmy.Generalnie teraz robimy w nim wszystko nawet własny cukier waniliowy i kostki rosołowe warzywne i drobiowe.Różne dania gorace, sałatkę jarzynową robie około godzinki w nim - ułatwia mi życieAle cena jest spora. Niestety,ja spłacam po 225zł mc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:14
AgaL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEdycik wrote:madka super sposób musze kiedyś spróbować.
Aguś kuczrczaka tylko pekluję, a faszeruję przed wstawieniem do pierkarnika.
katiuszkaa poszukam przepisu na ciasteczka i wkleję, a co do thermomixa ja się w nim zakochałam, nie namawiam oczywiście i nie sprzedaję tego.W zeszłym roku koleżanka mnie nawiała ale mówię do męża tyle kasy szkoda.Potem były raty 0% i skorzystaliśmy.Generalnie teraz robimy w nim wszystko nawet własny cukier waniliowy i kostki rosołowe warzywne i drobiowe.Różne dania gorace, sałatkę jarzynową robie około godzinki w nim - ułatwia mi życieAle cena jest spora. Niestety,ja spłacam po 225zł mc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:17
Edycik lubi tę wiadomość
-
hihi katiuszaa z handlowcem nie mam nic wspólnego
koleżanka z Krakowa sprzedaje to.Naprawdę na początku cena mnie przeraziła, ale u nas w domku nie ma teraz dnia bez thermomixa.Mamie ostatnio likier jajeczny zrobiłam zachwycona była
Pomijam własne masło czy majonez bo są pycha