X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym roku piekłam ciasteczka świąteczne pomarańcza z kardamonem :) tez były pychaa

AgaL lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/pomaranczowe-babeczki-z-makiem-i-biala-czekolada

te mi się spodobały:)
    Śliczne! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a macie jakiś dobry przepis na kurczaka? Chcę upiec i wiadomo, czasami wychodzi suchy albo mało aromatyczny, może macie jakieś sprawdzone przepisy? Moja Mama czasami piecze na butelce z piwem, ale chciałabym wypróbować coś innego :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja jak piekę to tylko w tych rękawach.Noc wczesniej przyprawiam/faszeruje a na drugi piekę.Ale prawdę mówię różnie wychodzi ;P

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cinnamonku ja jak piekę to tylko w tych rękawach.Noc wczesniej przyprawiam/faszeruje a na drugi piekę.Ale prawdę mówię różnie wychodzi ;P
    To już dla mnie trochę za późno, bo dzisiaj chcę upiec ;) a jakich przypraw używasz? Chciałabym, żeby wyszedł w środku miękki i z brązową skórką, ale weź i weź :P

Edycik, AgaL lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam całego kurczaka ze wsi, zamrożonego...może ten rękaw to dobry pomysł :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Też mam całego kurczaka ze wsi, zamrożonego...może ten rękaw to dobry pomysł :)
    Wsiowe najlepsze! ;) np ja innych jajek jak wsiowych nie uznaję ;)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonku ja w kubku mieszam sos sojowy z octem balsamicznym i wpierw tym nacieram kurczaka, a potem pieprz,czerwona papryka słodka,bazylia i co mi wpadnie w ręce,ostatnio troszkę kurkumą natarłam :) Generalnie używam sporo przypraw wedle uznania :)

Wiecie my z mężem jakis czas temu wzieliśmy sobie theromomixa na raty i od tego czasu moje życie jest łatwiejsze.Szkoda mi było kasy ale warto było.W tym magicznym urządzeniu robimy wszystko zupy 20 min i gotowe, sorbety,ciasto na pizzę-jest tego cała masa itp generalnie wszystko tylko piekarnik do pieczenia potrzebny.Ostatnio nawet winko grzane tam robię i miód malina wychodzi :)

AgaL lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Wsiowe najlepsze! ;) np ja innych jajek jak wsiowych nie uznaję ;)

Ja też ;) raz przez pomyłkę wzięłam z lodówki sklepowe i zrobiłam jajecznicę....to jej nie zjadłam ;)

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmm Edycik, to moje smaki akurat!! Poza kurkumą, bo akurat tej przyprawy i curry nie znoszę :) pomieszam i zobaczę co mi wyjdzie :)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć gaduły ;)
    Paryzetka fajowej imprezki wytańcz się za wsze czasy.
    Kas cieszę się że humor lepszy i dobrze że sobie pogadaliście. Myślę że odpoczynek dobrze wam zrobi i na wiosnę z nowymi siłami zaczniecie starania a kto wie może jak nie będziecie się starać to akurat wtedy się uda? Życzę Ci tego z całego serca.
    Ruby a przypilnowałaś żeby ci właściwą krew upuścili tą złą ;) Moja babcia zawsze tak mówi że jak idzie się pobrać krew to żeby tą złą upuszczali i tak powstają grzeczne dzieci ;)
    Edycik przed zakupem orbiteka poczytaj opinię. ja miałam taki, już wam zresztą pisałam odechciewało się ćwiczyć taki był głośny i ciężki. poproszę przepis na ciasteczka z kardamonem
    jak się cieszę że łykam ten siofor jak tak gadacie o jedzeniu to nie zaczynam być głodna a wręcz przeciwnie.

Edycik, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) Nareszcie piąteczek :-)

Cinnamon ja blenderuje jabłka z czosnkiem, solą i majerankiem i tym nacieram kurczaka. Do środka daje obierki. Niby jak do kaczki, ale kurczak wychodzi super

cinnamon cookie, Bratek lubią tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik odpiszę sobie ten Twój sposób, akurat przyprawy które lubię :)
    na noc go zostawiasz nafaszerowanego i przyprawionego ??
    a czym faszerujesz?

Edycik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    Cinnamonku ja w kubku mieszam sos sojowy z octem balsamicznym i wpierw tym nacieram kurczaka, a potem pieprz,czerwona papryka słodka,bazylia i co mi wpadnie w ręce,ostatnio troszkę kurkumą natarłam :) Generalnie używam sporo przypraw wedle uznania :)

Wiecie my z mężem jakis czas temu wzieliśmy sobie theromomixa na raty i od tego czasu moje życie jest łatwiejsze.Szkoda mi było kasy ale warto było.W tym magicznym urządzeniu robimy wszystko zupy 20 min i gotowe, sorbety,ciasto na pizzę-jest tego cała masa itp generalnie wszystko tylko piekarnik do pieczenia potrzebny.Ostatnio nawet winko grzane tam robię i miód malina wychodzi :)
    może sobie od mikołaja zażyczę jak tak zachwalasz
    Edit: Właśnie zobaczyłam cenę chyba Mikołaja nie będzie stać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:11

Edycik, AgaL, cinnamon cookie, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Madka ciekawy sposób :) muszę to spisać, bo zapomne ;)
    Madka a też w rękawie pieczesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:11

madka lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zgłodniałam!!

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka super sposób musze kiedyś spróbować.
    Aguś kuczrczaka tylko pekluję, a faszeruję przed wstawieniem do pierkarnika.
    katiuszkaa poszukam przepisu na ciasteczka i wkleję, a co do thermomixa ja się w nim zakochałam, nie namawiam oczywiście i nie sprzedaję tego.W zeszłym roku koleżanka mnie nawiała ale mówię do męża tyle kasy szkoda.Potem były raty 0% i skorzystaliśmy.Generalnie teraz robimy w nim wszystko nawet własny cukier waniliowy i kostki rosołowe warzywne i drobiowe.Różne dania gorace, sałatkę jarzynową robie około godzinki w nim - ułatwia mi życie :) Ale cena jest spora. Niestety,ja spłacam po 225zł mc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:14

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    madka super sposób musze kiedyś spróbować.
    Aguś kuczrczaka tylko pekluję, a faszeruję przed wstawieniem do pierkarnika.
    katiuszkaa poszukam przepisu na ciasteczka i wkleję, a co do thermomixa ja się w nim zakochałam, nie namawiam oczywiście i nie sprzedaję tego.W zeszłym roku koleżanka mnie nawiała ale mówię do męża tyle kasy szkoda.Potem były raty 0% i skorzystaliśmy.Generalnie teraz robimy w nim wszystko nawet własny cukier waniliowy i kostki rosołowe warzywne i drobiowe.Różne dania gorace, sałatkę jarzynową robie około godzinki w nim - ułatwia mi życie :) Ale cena jest spora. Niestety,ja spłacam po 225zł mc.
    Gadasz jak handlowiec coraz bardziej mam na niego ochotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:17

Edycik lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi katiuszaa z handlowcem nie mam nic wspólnego :) koleżanka z Krakowa sprzedaje to.Naprawdę na początku cena mnie przeraziła, ale u nas w domku nie ma teraz dnia bez thermomixa.Mamie ostatnio likier jajeczny zrobiłam zachwycona była :) Pomijam własne masło czy majonez bo są pycha :)

• AgaL Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę o tym poczytać i Mężowi powiedzieć, On lubi takie kuchenne udogodnienia ;)

‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ