X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam po IUI
    30.11. beta i koniec cyklu
    w pracy duży stres, martwię się, by nie miało to wpływu na....
    spięcie cały dzień za dniem
    jeszcże chwila i gotowa jestem oójść na Zwolnienie...

poza tym ok
    a co u Ciebie Ruby ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, źe niezłe wyniki masz ;)
    super !!!!

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamon bieda w tv... Taniec z gwiazdami skończył się i nie ma co oglądać haha.

Haha Ruby...Ty jak juz coś napiszesz :-) ale namowilas mnie na obejrzenie tego filmu :-P

2da6343587.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak fajnie, witaj Reni.

Dziewczyny,zakładając w miarę bezproblemowe starania ( gromy na mnie spadną?) ale tak sobie myślę, że te wszystkie nowości, testy itd. to wszystko nie sprzyja...
    Nasze mamy o ciąży dowiadywały się dużo później, niż my chcemy wiedzieć (testy po 6 dniach, bla,bla,bla), a poronienia samoistne były taktowane normalnie jak obfita miesiączka i wiele kobiet nie zdawało sobie z nich sprawy.

Nawet ja pamiętam inaczej planowaną ciąże sprzed 11 lat. I to że cykl wcześniej dziś na bank określiłabym samoistnym poronieniem,a wtedy to był dla mnie baaardzo obfity okres.

A teraz z ciekawości korzystam z nowinek i nie wiem...

Reni555 lubi tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. Renni oby stresy minęły, ponieważ wiem po sobie,że źle wpływa na cały organizm. Poza tym daje znać do mózgu, że to nie jest odpowiedni czas na zapłodnienie, na dziecko...

Reni555, AgaL lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama w wieku 40 lat podobno z tatą za pierwszym razem odnieśli sukces
    i to byłam ja
    ważyłam prawie 5 kg
    w tamtych zamierzchłych hihi czasach nie było usg i takich tam nowinek, nikt do końca nie wiedział ile dziecko waży, czy ma nogi, ręce i ptaszka ;)
    w ostatniej chwili lekarka zorientowała sie, że nie przyjdę naturalnie na ten swiat i zrobili mamie carskie ciecie.
    ponoć byłam już reanimowana po jakiejs tam przerwie nie oddychania.
    do dziś podświadomie boję się ciasnych przestrzeni i poduszek na twarzy
    taki pierwotny lęk
    ale do rzeczy
    mama 40tka
    za pierwszym razem
    bez badań w czasie ciąży jakiś tam specjalnych
    ledwo co urodziła 5-cio kilkogramowe dziecko
    od urodzenia piłam mleko krowie
    jakaś tam wysypka mnie dopadła, ale przyzwyczaiłam sie i zero karmienia piersią

i żyję ;)

MamaTuśka, EwelinaaKa, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ostatniej chwili wyjęta przez cc :)

Reni555, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    P. Renni oby stresy minęły, ponieważ wiem po sobie,że źle wpływa na cały organizm. Poza tym daje znać do mózgu, że to nie jest odpowiedni czas na zapłodnienie, na dziecko...
    kochana walczę z tym jak mogę....
    mowię sobie, żeby się nie przejmować, mieć gdzieś czas zmian jaki teraz pzrechodze
    i podświadomosc robi swoje
    spięcie w dole brzucha...

jeden lekarz zaproponował mi zwolnienie lek.
    zastanawiam się nad tym, ajk mi się teraz nie uda
    przy IVF wezme zwolnienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    O jak fajnie, witaj Reni.

Dziewczyny,zakładając w miarę bezproblemowe starania ( gromy na mnie spadną?) ale tak sobie myślę, że te wszystkie nowości, testy itd. to wszystko nie sprzyja...
    Nasze mamy o ciąży dowiadywały się dużo później, niż my chcemy wiedzieć (testy po 6 dniach, bla,bla,bla), a poronienia samoistne były taktowane normalnie jak obfita miesiączka i wiele kobiet nie zdawało sobie z nich sprawy.

Nawet ja pamiętam inaczej planowaną ciąże sprzed 11 lat. I to że cykl wcześniej dziś na bank określiłabym samoistnym poronieniem,a wtedy to był dla mnie baaardzo obfity okres.

A teraz z ciekawości korzystam z nowinek i nie wiem...

taka prawda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renii spoko , wyniki dobre, objawów żadnych, będę testować dla sportu a we wtorek wizyta u lekarza...pamiętam że jesteś po inseminacji , oj to i tak długo z testem się wstrzymujesz że aż do 30, ale ja z kolei szaleje na maksa :D

ewelinka to film o rodzinie co pojechała zagranicę na kontrakt i akurat zamieszki w tym czasie w kraju i właśnie polują na cudzoziemców :/ wśród nich jest dwoje dzieci dlatego tak ciężko mi się ogląda !

Reni555, EwelinaaKa lubią tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas kochana cieszę się że już Ci lepiej. Mam nadzieję, że uda się bez szpitala. Ja miałam 10 tydz. i udało się bez zabiegu a był już zarodek. Myślę więc, że będzie dobrze. Jestem z Tobą :-*

Imię_Róży rozwaliłaś mnie rajtami ;-)

Paryzetka udanej zabawy :-)

Witam nowe dziewczyny!!!

Ja miałam mierzyć temperature tylko do momentu wyznaczenia owulacji ale mnie zaciekawiła i nie mogę przestać :-P.

EwelinaaKa, katiuszaa, Jasminowa, madzikk lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Renii spoko , wyniki dobre, objawów żadnych, będę testować dla sportu a we wtorek wizyta u lekarza...pamiętam że jesteś po inseminacji , oj to i tak długo z testem się wstrzymujesz że aż do 30, ale ja z kolei szaleje na maksa :D

ewelinka to film o rodzinie co pojechała zagranicę na kontrakt i akurat zamieszki w tym czasie w kraju i właśnie polują na cudzoziemców :/ wśród nich jest dwoje dzieci dlatego tak ciężko mi się ogląda !
    inseminację miałąm 14.11.
    tuż przed okresem to 30.11.
    chyba, że nie wytrzymam w sobotę 28.11...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeoczyłam, proszę o podsumowanie :):):)

Kto na dniach testuje???

Ruby i???

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 28.11 lub 30.11.
    no to jeszcze nie teraz

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    kochana walczę z tym jak mogę....
    mowię sobie, żeby się nie przejmować, mieć gdzieś czas zmian jaki teraz pzrechodze
    i podświadomosc robi swoje
    spięcie w dole brzucha...

jeden lekarz zaproponował mi zwolnienie lek.
    zastanawiam się nad tym, ajk mi się teraz nie uda
    przy IVF wezme zwolnienie

Niestety podświadomość robi swoje...
    Może to zwolnienie to nie najgorszy pomysł... Odpoczynek, zregenwrowanie sił i powrót z nowym, lepszym podejściem i siłą :-) trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło,a stresy i zmartwienia poszły daleko w kąt :-)

Reni555, MamaTuśka, Jasminowa lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    Niestety podświadomość robi swoje...
    Może to zwolnienie to nie najgorszy pomysł... Odpoczynek, zregenwrowanie sił i powrót z nowym, lepszym podejściem i siłą :-) trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło,a stresy i zmartwienia poszły daleko w kąt :-)

Nie można myśleć o przeciwnościach. Lepiej "zajść im na złość" :)

EwelinaaKa, Reni555, AgaL lubią tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Co Tam slychac? Jakies dobre wiesci?:)

Ruby, cynamonek, kjopa, madzikk bloodflower i reszta dziewczyn opowiadac mi tu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 22:01

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;)

oko mi się juź przymyka coś :)

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam na chwilę do żywych...masakra w pracy, pełno roboty, w domu robota leży i kwiczy już chyba nie ma żadnej czystej skarpety ; )W weekend się trochę obrobię.

Trochę Was nadrobiłam .

Bratku- widzisz, nie ma tego złego, z jednej roboty zrezygnowałaś i będzie więcej czasu dla męża, może go trochę odstresuje Twoja obecność i wypady na basen : )

Cynamon- do jedzenia kamieni w ciąży jeszcze nie doszłam, pozostaję przy śledziach ; ), ale temat mnie rozwalił ; )

AgaL- super, że samopoczucie lepsze i jesteś pozytywnie nastawiona, kciuki za ten cykl, kiedy masz monitoring?

Madzikk- piękne wyniki !!!to teraz przepychanie przewodów i gol, może podwójny : )

Ejrene- wspaniałe wieści, jak już widziałaś i słyszałaś serduszko : )mówisz, że Twój maluch na kapustę namawia?

Imię Róży- dobrze czytać, że odpoczynek od starań Ci służy, daj znać, kiedy zakańczasz odpoczynek ; )

Mundek- gratuluję wyniku. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej wpadałabym na paznokcie : )

Majju- piękny podpis <3

Edycik- 1,5 l wina, pistacje i fistaszki, ulala toż to takie endometrium z tego będzie, że szykuj się na nowego mieszkańca : )

Kjopa- Twój wykres też mnie zaciekawił : ) tfu tfu nie zapeszam.

Paryzetka- dobrej zabawy, wybaw się wytańcz i wróć opowiedzieć nam jak było,

Ruby- u mnie jest i córcia- 12 i syn 10l. Już tak ciągle mówią o małym rodzeństwie silnie porządanym ( akurat u ich kolegów się urodziło trochę rodzeństwa ostatnio i tak się " zarazili"), że kusi mnie chwilami, żeby się wygadać. Ale milczę jak grób ; ). Super, że takie masz dobre wyniki : )

Reni- trzymam kciuki, wiem, co czujesz, też mam taki zapierdziel teraz, audyty, kumulacja aktywności wszelakiej. Pewnie trochę będę musiała też w weekend posiedzieć przy kompie nadrobić biurową robotę. Też mnie kusi zwolnienie, ale dopiero jutro minie tydzień od terminu mojej @, która nie przyszła...jeszcze poczekam i chyba zamelduję w połowie grudnia, że popracuję do końca grudnia i potem spadam na zwolnienie, choćby się waliło i paliło w pracy.

Katiuszka- to musi być wzruszające, gdy odbierasz poród. Wprawdzie jest to krowa, ale zaczyna się nowe życie.

Agatia, Katiuszka, Ruby- kiedy testowanie? czekamy na kolejne 2 kreski, zaczęła się dobra passa na naszym forum : )

Witam nowe koleżanki : )

Ruby, katiuszaa, Reni555, Bratek, Kjopa3, madzikk lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witam, 39 lat, 15.11 poronienie indukowane, 2 wczesniejsze ciaze bichemiczne. Nigdy jakos specjalnie sie nie obserwowalam, tzn wiem mniej wiecej kiedy mam jajeczkowanie, ale jakos nieszczegolnie temu poswiecalam czas. teraz chyba zaczne. Pisze chyba, bo nie wiem czy starczy psychiki na probwanie dalej. Cala teraz jestem w pytajnikach.

Bloodflower- zrób sobie badania, zachodzisz w ciążę tylko poronienia się pojawiają. Czy wiadomo, jaka jest tego przyczyna? Jak będziesz miała dobrego lekarza, który będzie starał się pomóc, łatwiej będzie psychicznie przejść przez te starania. Może od razu powinnaś progesteron brać po zobaczeniu 2 kresek?
    Nie poddawaj się : )

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ