X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*
    dziękuję Aguś :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*

dziękuję.............

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziękuję ;)
    Wiem, ile św Rita potrafi ;)...

AgaL lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aga :*
    Wstawiam przepis tutaj może ktòraś z Was jeszcze skorzysta ;)
    Piernik z dynią:
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 3/4 szkl. cukru
    - 3 jajka
    - 1/2 szkl. płynnego miodu
    - 3/4 kostki masła
    - 2 szklanki grubo startej dyni
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 2 łyżeczki przyprawy piernikowej
    - 2 łyżeczki kakao
    - szczypta soli

Masło rozpuścić i wystudzić. żółtka utrzeć z cukrem na puch, do tego stopniowo dodawać ostudzone masło i dalej ucierać. Dodać miód i ucierać aż składniki się połączą. Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i przyprawą piernikową, przesiać i dodać do ucieranej masy. Dodać startą dynię. Na końcu delikatnie wymieszać z masą ubite na sztywną pianę białka. Ciasto przełożyć do formy keksowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 st.C. Wystudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową i posiekanymi orzechami. (Ja przetnę na pół i przełożę dżemem pomarańczowym.) Smacznego! :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Ruby przytulam mocno :*

U mnie pechowy dzien.

W południe facet uderzyl drzwiami na parkingu w nasze autko. Myślał ze ujdzie mu to płazem ale wezwaliśmy policje, ktora uznala jego wine.

Od trzech dni mam bóle z lewej storny teraz juz wiem ze to na pewno jajnik.
    Byłam dzis o 20 u gina.
    Na badaniu standardowym jak mi nacisnął to zgięłam sie w pół. Na USG dopochwowym wyszlo szydło z worka...Mam stan zapalny jajnika i torbiel, macica po zabiegu jak to ujął ładna i czyta. Mam dwa antybiotyki Jeden w tabletkach drugi w czopkach.

I tak zaczął sie grudzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:31

Reni555 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 ja takze wspieram Ciebie :)
    i cała reszte :)

Reni555 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka - no to dobrze, że znasz przyczynę, teraz musisz wyleczyć ładnie i będzie git.
    Ściskam :*

a co do aut, to wkurwia...ą mnie ludzie którzy nie szanują cudzej własności, też mam poobijane auto z każdej strony, tzn pozadzierane...ludzie świnie otwierają nie patrzą, wszystko mają gdzieś, a ty człowieku sobie możesz szanować jaki taki debil jeden z drugim uznaje że on ma stare auto to może se trzaskać o inne , albo parkować i przybierać czyjeś... oczywiście nie przyznając się.. tak też miałam, ktoś mi zahaczył o zderzak , rysy ogromne ale winnego brak :( świństwo i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:42

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, czekam az lek zadziała i przestanie bolec. Mam nadzieje ze zamkniemy ten rok zdrowiutkie. A nowym posypia sie dwie kreseczki, i cale 9mc będziemy sie wspierać itp, itd... :)

z sytuacjami z autami zgadzam sie z Toba, my zmieniliśmy auto w tym roku moj dba o nie bardzo. Az zbladł jak to zobaczyl. Gbydy nie wiedza, spryt i checi policjanta bysmy musli sami placic za naprawe. Mielismy farta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:47

AgaL lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ściskam mocno :-* Ale mi się smutno zrobiło... Co to jest, że pozytywów brak tu ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:56

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby ściskam mocno :-* Ale mi się smutno zrobiło... Co to jest, że pozytywów brak tu ostatnio...

dzięki :* No trzeba przeczekać ten okres, ale jest nas tu tak dużo , że jestem pewna iż w grudniu nie jedna z was się pochwali dwoma II ;)

Kamila ;), Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dlatego tez rozważam kamerę w aucie, która nagrywa też na parkingu podczas postojów.

to dobry pomysł...ale teraz z kolei tyle kasy idzie w święta, imprezy, prezenty i przede wszystkim w te prywatne wizyty i badania wcale nie tanie:/ że na razie kamerka u nas nie osiągalna :)

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Oskar był malutki często jeździliśmy do marketu zrobić zakupy. Jak potrzeba nam było mało produktów to mąż wyskakiwał do sklepu, a ja zostawałam w aucie z Młodym. Nie raz była sytuacja kiedy ktoś zaparkował koło nas, a potem tak drzwi otwierał, że obijał nam samochód. To jest jakaś masakra, ludzie nie szanują swojego, ale i cudzego :-/

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    no to napisz list do św. Mikołaja :)
    kamerka dobra rzecz :)

córa już podobno za mnie napisała, niby nie wiem ale po cichu sprawdziłam obrazki więc perfumy będą ;)

madka, Kamila ;), Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ile lat ma Córka?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka kamerka raczej z boku nie nagrywa wiec dobra jest przy zdarzeniach ktore znajdują sie w pobliżu maski auta. Ale tez myślałam zeby kupic, ale tak jak u Ruby i u nas sa narazie inne wydatki.
    Do tego moj planuje kupno nowego teleskopu...

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przytulam :-* <3
    Musi być wszystko dobrze!! Wspieram modlitwa :-)

Aguś dziękuję, też odmawiam nowenne do św. Rity :-)

Faktycznie ten początek grudnia nie jest dla nas zbyt łaskawy, ale druga połowa przyniesie nam dużo radości...Bo jakby inaczej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:42

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby ile lat ma Córka?

5 lat skończyła w tym roku :)

Kamila ;), madka, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    5 lat skończyła w tym roku :)

Fajny wiek :-) Mój ma 6 lat

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim ;)

madka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przytulam :-* Ważne że lekarz ma konkretny plan. Doprowadzi Cię do celu :)
    Aga ja wierzę że św Rita ma ogromną moc,modlitwa na pewno pomoże

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ