X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*
    dziękuję Aguś :***

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*

dziękuję.............

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziękuję ;)
    Wiem, ile św Rita potrafi ;)...

AgaL lubi tę wiadomość

• majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Aga :*
    Wstawiam przepis tutaj może ktòraś z Was jeszcze skorzysta ;)
    Piernik z dynią:
    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 3/4 szkl. cukru
    - 3 jajka
    - 1/2 szkl. płynnego miodu
    - 3/4 kostki masła
    - 2 szklanki grubo startej dyni
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 2 łyżeczki przyprawy piernikowej
    - 2 łyżeczki kakao
    - szczypta soli

Masło rozpuścić i wystudzić. żółtka utrzeć z cukrem na puch, do tego stopniowo dodawać ostudzone masło i dalej ucierać. Dodać miód i ucierać aż składniki się połączą. Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i przyprawą piernikową, przesiać i dodać do ucieranej masy. Dodać startą dynię. Na końcu delikatnie wymieszać z masą ubite na sztywną pianę białka. Ciasto przełożyć do formy keksowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180 st.C. Wystudzone ciasto można udekorować polewą czekoladową i posiekanymi orzechami. (Ja przetnę na pół i przełożę dżemem pomarańczowym.) Smacznego! :)

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Ruby przytulam mocno :*

U mnie pechowy dzien.

W południe facet uderzyl drzwiami na parkingu w nasze autko. Myślał ze ujdzie mu to płazem ale wezwaliśmy policje, ktora uznala jego wine.

Od trzech dni mam bóle z lewej storny teraz juz wiem ze to na pewno jajnik.
    Byłam dzis o 20 u gina.
    Na badaniu standardowym jak mi nacisnął to zgięłam sie w pół. Na USG dopochwowym wyszlo szydło z worka...Mam stan zapalny jajnika i torbiel, macica po zabiegu jak to ujął ładna i czyta. Mam dwa antybiotyki Jeden w tabletkach drugi w czopkach.

I tak zaczął sie grudzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:31

Reni555 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 ja takze wspieram Ciebie :)
    i cała reszte :)

Reni555 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka - no to dobrze, że znasz przyczynę, teraz musisz wyleczyć ładnie i będzie git.
    Ściskam :*

a co do aut, to wkurwia...ą mnie ludzie którzy nie szanują cudzej własności, też mam poobijane auto z każdej strony, tzn pozadzierane...ludzie świnie otwierają nie patrzą, wszystko mają gdzieś, a ty człowieku sobie możesz szanować jaki taki debil jeden z drugim uznaje że on ma stare auto to może se trzaskać o inne , albo parkować i przybierać czyjeś... oczywiście nie przyznając się.. tak też miałam, ktoś mi zahaczył o zderzak , rysy ogromne ale winnego brak :( świństwo i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:42

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, czekam az lek zadziała i przestanie bolec. Mam nadzieje ze zamkniemy ten rok zdrowiutkie. A nowym posypia sie dwie kreseczki, i cale 9mc będziemy sie wspierać itp, itd... :)

z sytuacjami z autami zgadzam sie z Toba, my zmieniliśmy auto w tym roku moj dba o nie bardzo. Az zbladł jak to zobaczyl. Gbydy nie wiedza, spryt i checi policjanta bysmy musli sami placic za naprawe. Mielismy farta!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:47

AgaL lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ściskam mocno :-* Ale mi się smutno zrobiło... Co to jest, że pozytywów brak tu ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 21:56

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby ściskam mocno :-* Ale mi się smutno zrobiło... Co to jest, że pozytywów brak tu ostatnio...

dzięki :* No trzeba przeczekać ten okres, ale jest nas tu tak dużo , że jestem pewna iż w grudniu nie jedna z was się pochwali dwoma II ;)

Kamila ;), Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    dlatego tez rozważam kamerę w aucie, która nagrywa też na parkingu podczas postojów.

to dobry pomysł...ale teraz z kolei tyle kasy idzie w święta, imprezy, prezenty i przede wszystkim w te prywatne wizyty i badania wcale nie tanie:/ że na razie kamerka u nas nie osiągalna :)

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Oskar był malutki często jeździliśmy do marketu zrobić zakupy. Jak potrzeba nam było mało produktów to mąż wyskakiwał do sklepu, a ja zostawałam w aucie z Młodym. Nie raz była sytuacja kiedy ktoś zaparkował koło nas, a potem tak drzwi otwierał, że obijał nam samochód. To jest jakaś masakra, ludzie nie szanują swojego, ale i cudzego :-/

"Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    no to napisz list do św. Mikołaja :)
    kamerka dobra rzecz :)

córa już podobno za mnie napisała, niby nie wiem ale po cichu sprawdziłam obrazki więc perfumy będą ;)

madka, Kamila ;), Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby ile lat ma Córka?

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka kamerka raczej z boku nie nagrywa wiec dobra jest przy zdarzeniach ktore znajdują sie w pobliżu maski auta. Ale tez myślałam zeby kupic, ale tak jak u Ruby i u nas sa narazie inne wydatki.
    Do tego moj planuje kupno nowego teleskopu...

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przytulam :-* <3
    Musi być wszystko dobrze!! Wspieram modlitwa :-)

Aguś dziękuję, też odmawiam nowenne do św. Rity :-)

Faktycznie ten początek grudnia nie jest dla nas zbyt łaskawy, ale druga połowa przyniesie nam dużo radości...Bo jakby inaczej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 22:42

AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madka wrote:
    Ruby ile lat ma Córka?

5 lat skończyła w tym roku :)

Kamila ;), madka, Jasminowa lubią tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    5 lat skończyła w tym roku :)

Fajny wiek :-) Mój ma 6 lat

Jasminowa lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim ;)

madka lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby przytulam :-* Ważne że lekarz ma konkretny plan. Doprowadzi Cię do celu :)
    Aga ja wierzę że św Rita ma ogromną moc,modlitwa na pewno pomoże

AgaL lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ