X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    prawda:) albo do ciemnych bardziej, kto wie może akurat będzie ci ładniej niż w jasnych ;) kiedyś byłam przekonana że dla mnie tylko blond, a jednak ciemne zdecydowanie ładniejsze, trzeba próbować :)

hihi Ruby zobaczymy co mi odbije :P
    no to mam tak jak Ty póki co przekonana jestem że blond jest idealny dla mnie,ale potrzebuję jakiejś zmiany :)
    właśnie Tobie twarzowo w ciemnych jest nawet bardzo :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    A u mnie ciekawostka - @ po 25 dniach cyklu! Przypominam sobie teraz, że raz,góra dwa do roku mam tak, że najpierw dłuższy cykl (30), następny krótki (właśnie 25). Pozostałe 27dniowe.
    Cholerka, musiał być bezowulacyjny, albo nawet jak, to wypadła przed staraniami :)
    W grudniu odstawiam wiesiołki i inne duperele, kwas foliowy zostawiam i w ogóle luz. Myślę, że to jest droga do sukcesu.

:)

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    Paryzetka a gdzie robiłaś takie badanie? I co teraz masz zrobić z tym wynikiem? Zmiana diety?
    To jest jakieś centrum odżywiania i odchudzania, działają w całej Polsce. A z tym "badaniem" to mogę sobie u nich umówić wizytę u dietetyka albo zapisać się na kurs zdrowego odżywiania. Ogólnie jak zapłacę to mi dalej powiedzą co i jak. Tylko że nie podoba mi się to centrum więc u nich nie skorzystam :)

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny

mam dziś doła
    z przyczyn odleglosciowych, logistycznych i takich tam technicznym, musiałam jednak odłozyć invitro jeden cykl
    wczoraj byłam na wizycie startowej, wzięlam pierwszy dzień stymulacji i wieczorem posypały się problemy
    nie możemy sie zjechać z moją drugą połową w terminie, kiedy będzie punkcja, ani aby wczesniej zamrozić
    dzisiaj biegiem do lekarza, odkręcac wszystko i umawiać sie na inny plan działania

bardzo
    bardzo duza huśtawka emocji

biologia
    i odległość
    zwariowany grudzień przed świętami

to mnie zatrzymało, bo jednak jeszcze wczoraj myślełam, ze uda nam sie podejsc w tym grudniu....

no to jak we wstępie
    mam dziś doła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w robocie polityka mnie wkurza
    rzeczy, jakie sie dzieją w naszym kraju, wprawiają mnie w osłupienie i wkurzenie
    na dworze leje śnieg z deszczem
    chyba, no bo jeszcze w robocie siedzę
    i nie widzę dokladnie
    musze nadgonic nieobecnosci w ciągu dnia
    dłubię w papierach

no taki sobie dół

no to się wygadałam...

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• madka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni tulę :-* Nie wiem co napisać...Strasznie mi przykro...

Reni555 lubi tę wiadomość

29 l. - podejście nr 11. Ciekawe czy przyniesie szczęście...
    "Nadzieja cichut­ko przy­siadła w kącie, gdy spoj­rzała w oczy rzeczywistości..." 

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikar z popiołów teź powstał...
    dam radę, muszę tylko jakoś zgnieść w sobie tą passę złą

qrcze

i do tego związek na tym cierpi..oj żebyśmy się nie pogubili..

pomimo luzów w tym cyklu, będę się oddzywać
    bo Was lubię i trzymam kciuki za wszystkie komóreczki i dziecuszki w brzuszkach już
    i za co się da...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:32

AgaL, madka lubią tę wiadomość

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni jesteśmy z Tobą <3

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie po wizycie....

U mnie też nie jest dobrze :(

Lekarz zaskoczył mnie bo zażyczył sobie USG mimo 3 dnia cyklu ...powiedział, że nie będzie się bawił w ładowanie lekami tylko mamy zachodzić...

Tak więc po USG polipy są nawet więcej niż było i czeka mnie histero coś tam - Edycik piona! w szpitalu na znieczuleniu ogólnym bądź zabieg u niego w gabinecie 5 min bez cyrków - biopsja ale koszt 450 zł... mam zdecydować sama, moja i tylko moja decyzja on zrobi to co ja zechcę, aleeeee po tym zabiegu w szpitalu będzie musiała szyjka wrócić do pierwotnego kształtu -bo ją się dość mocno podczas zabiegu rozciąga czyli czas dłuższy i to znieczulenie ogólne też mi się nie podoba...po zabiegu w gabinecie można od razu normalnie funkcjonować czy rozpocząć starania bo to jest bardzo małe i nie rozciąga szyjki w dodatku idzie do badania....także raczej na pewno opcja numer 2....

Jeszcze po @ czekają mnie dwa wymazy i muszę donieść cyto którą robiłam wiosną na NFZ...a potem wyniki badań (tydzień poźniej bo tyle się czeka) i zabieg...

w kolejnym cyklu bardzo prawdopodobne, że będzie stymulacja

także tego...grudzień tak czy siak święty spokój ze staraniami, ale zabiegi , wymazy i inne cuda muszę zrobić...

Wiolka super że u ciebie wszystko ok :)

A na domiar wszystkiego małż przyniósł mi nowinę, że ta laska która zaczęła starania pisałam wam o niej miesiąc temu, że założę się, że w pierwszym cyklu zajdzie..........no i zaszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby 50przytula.gif
    Wiola gratuluję niusów

Ruby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranii szybko zleci, każda z nas na coś czeka, albo nowy cykl, albo badania albo jakieś inne zabiegi...będzie dobrze tylko nie denerwujcie się na siebie wzajemnie bo na pewne rzeczy nie macie wpływu...ściskam

• Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby tulę mocno :* Dobrze, że w tym wszystkim jest konkretny plan działania.
    Grudzień i tak miałaś odpuścić, to dobry moment na wyprostowanie organizmu :)

Ruby lubi tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ranii szybko zleci, każda z nas na coś czeka, albo nowy cykl, albo badania albo jakieś inne zabiegi...będzie dobrze tylko nie denerwujcie się na siebie wzajemnie bo na pewne rzeczy nie macie wpływu...ściskam
    wiem wiem kochana

sama wiesz jakie to emocje są
    bo i Ty masz czekanie, a nie tak dawno miałaś nadzieję
    będziemy się wspierać nawet na przeczekaniu i tyle ;)

będe Wam kawaly opowiadać, albo robić wróżby i takie tam :)

a z moim kochaniem - po prostu szkoła życia. każda para musi ją przejść.
    są różne wersje - garnki potłuczone, fochy, albo takie tam
    my mamy walkę o dziecuchno, która w efekcie jedna
    ale po drodze trochę nerwów kosztuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:18

• majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- ściskam mocno mocno. Nie da się co prawda odpocząć w ogóle od tematu w grudniu ale z drugiej strony lekarz jest konkretny, chce działać i się nie certoli. Ale kurcze dziwne, że na NFZ to tak inwazyjnie się odbywa a prywatnie wszystko cacy. Chodzi o jakość sprzętu?

Ruby lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renii Ciebie również ściskam, główka do góry :*
    Mój mąż mówi: "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". Mu co prawda chodzi o ćwiczenia na siłowni ale tutaj też to można podciągnąć :)

Reni555, Paryzetka83, madka, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Ruby- ściskam mocno mocno. Nie da się co prawda odpocząć w ogóle od tematu w grudniu ale z drugiej strony lekarz jest konkretny, chce działać i się nie certoli. Ale kurcze dziwne, że na NFZ to tak inwazyjnie się odbywa a prywatnie wszystko cacy. Chodzi o jakość sprzętu?

dziękuję Majuu :* tak bo on mi to zrobi za pomocą biopsji i nie będzie znieczulenie potrzebne, a w szpitalu tylko histo , a oni robią ją na ogólnym znieczuleniu i mówił o tym co się wkłada że to rozszerza szyjkę , aż mnie bolało jak to gadał :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:41

• majju Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj aj, to chyba rzeczywiście jego metoda lepsza. I ta wiadomość o ciąży... nie mam pojęcia jak ludziom się tak udaje... Jakiś wieczorny relaks Ci się przyda, dobre winko i film :)

Edycik, przepis na piernik z dynią przesłałam na priv :)

qdkkqps67blqh0e0.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*

Reni555, majju, Paryzetka83, Wiola90, Edycik, Jasminowa, Bratek lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Reni, Ruby tulę mocno :*

Wróciłam właśnie z Nowenny do św. Rity, wymieniałam w myślach podczas modlitwy każdą z Was. Czuję jakiś spokój i siłę. Dziewczyny w końcu się wszystko uda. Musi:*
    Dziękuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majju wrote:
    Aj aj, to chyba rzeczywiście jego metoda lepsza. I ta wiadomość o ciąży... nie mam pojęcia jak ludziom się tak udaje... Jakiś wieczorny relaks Ci się przyda, dobre winko i film :)

Edycik, przepis na piernik z dynią przesłałam na priv :)

kochana jesteś, ale winko niet- antybiotyk, jednak filmik będzie ok...wiesz teraz się skupię na tym okresie przed świątecznym , będę z młodą stroić dom, piec ciasteczka i będzie super, z tej okazji bardzo bym prosiła o przesłanie tego przepisu także do mnie...jak nie będzie mocno skomplikowany to czemu nie?:)

będę w grudniu kucharka, cukierniczka pełną gębą ;P

Jasminowa lubi tę wiadomość

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ