X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny i życzę miłego dzionka :)
    Widzę że również u was porządki przedświąteczne. Ja dzisiaj wzięłam sobie urlopik i biorę się za robotę. Mój M ma również wolne więc go mam zamiar wykorzystać ( nie tylko seksualnie) :-D

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• agatia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek dobrze ze wymazy pobrane i wizyta ustalona :) teraz już z górki :)

Mundek, Mundek lubią tę wiadomość

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby- wiem o co chodzi. Też mam takie miejsca, które warto by było porządnie przejrzeć , przetrzeć, ale daruję sobie takie porządki przed tymi świętami, chyba, że lepiej się poczuje. Zrobię dla odmiany po świętach taki generalniejszy przegląd chaty, jak już lepiej się poczuję i nie będzie mną rzucało na zapach płynu do mycia, do naczyń, proszku.

Agatia- kciuki za dzisiejszą wizytę,daj znaka po wizycie.

Edycik- super, że przepis sprawdzony, to na pewno zrobię.

Cynamon- to jest właśnie non stop choroba lokomocyjna, nasiliło się ostatnio na maxa. Ciągłe bekanie, rzyganie, mdłości....Jak bym non stop była na karuzeli,już nie chcę Wam jęczeć, ale trudno mi się powstrzmać ; )

Kjopa- też słyszałam, że ten Rybomunyl jest skuteczny. Co u Ciebie? robiliście badanie męża?

Ejrene- pościel ma być w lidlu podobno, widziałam w gazetce ładne wzory, może tam coś wybierzesz. Nie mam jeszcze żadnych prezentów, w weekend się wybiorę i kupię. Jak sie w ogóle czujesz?

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka ja właśnie tez wole popytać, ale moja mama stwierdziła że jak mi powie to nie będzie niespodzianki.

Jasminowa właśnie w tym tygodniu zadziwiająco dobrze, całkiem inaczej niż w poprzednim.

Jasminowa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene- to super, może już masz za sobą to, co najgorsze : )

Powiem Wam Dziewczyny, że miałam przed chwilą telefon z pracy. I oczywiście informacja, że wszystkie moje badania będą przekazane, poza jednym, którego nie ma komu dać i prośba, żebym została w pracy i będę miała tylko 1 badanie. No, ale to jedno to najgorsze, najwięcej roboty...
    Powiedziałam, że niestety, ale nie czuję się dobrze i nie chcę podejmować się zadań, z których się nie wywiążę i jednak zamierzam iść na zwolnienie od stycznia i proszę, aby jakoś sobie z tym poradzili...Umówiliśmy się, że będziemy w kontakcie.

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Aga współczuję Ci tych zawirowań w pracy, ale mam przeczucie że szybciutko uciekniesz na L4 ;)

Jaśminowa mi wczoraj lekarz powiedział, że im gorzej ja się czuję tym lepiej się dziecko rozwija więc głowa do góry :)

Ruby życzę zdrówka dla Ninki

Paryzetka artystyczna dusza z Ciebie :) Jestem bardzo ciekawa twoich prac :)

Edycik mam nadzieje, że @ szybko przyjdzie i humorek się poprawi :)

Cinnamon łączę się w bólach choroby lokomocyjnej, jako dziecko 30 km było nie do przejechania, a w ciąży przeszkadza mi nawet jak mąż się na łóżku wierci i materac się zakołysze więc jeszcze wszystko przed Tobą ;)

Całuje Was wszystkie :*

Edycik, Jasminowa, AgaL lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ruby jak zrobisz pazurki pochwal sie :)
    Ta bombka świetna sprawa, zainspirowała mnie. Kiedyś spróbuje sama podobna zrobić :)

Jasminowa polecam herbatke z świeżego imbiru lub rumianek, pomaga przy mdłościach. I nie tylko polecam imbir wszystkim tym bardziej w okresie zimowym :)

Edycik wyszukam Twój przepis i wypróbuje :)
    Musze sie spiac i zaczac szykować sie na swieta, zawsze piekę pierniki a później dwa dni je dekoruje :D
    wczoraj zrobiłam pierwszy raz sama kartki świąteczne :) :D Juz czekają na wysłanie.

Czekam tez na kuriera zamówiłam na swieta książkę mamie i teściowej do tego cos dorzucę.
    I mężowi książki na urodzinki dobrze ze spi po nocce to nie zauważy :D Ostatnio rozglądał sie za książkami az bylam zaskoczona :D
    Zrobiłam liste świątecznych prezentów teraz tylko kupic wszystko, a jak u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:31

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka:) kartki świąteczne sama gratulacje :P pochwal się nam swoją pracą.
    Co do prezentów pomysły mam ale muszę je zacząć realizować.
    Przepis polecam,ja te ciasteczka też co roku ładnie oblewam lukrem i dekoruję :) ślicznie wyglądają w świątecznym pudełeczku.
    Właśnie stwierdziłam że w tą sobotę poza ciasteczkami zrobię chyba pierożki z kapustą i grzybami i zamrożę :)

ojj już świąteczna magia we mnie wstępuje, w Wigilię tylko pojadę około południa do Taty na cmentarz....zawsze wtedy mam taki ścisk w żołądku i łzy w oczach ...:(

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kartkach szału nie ma, a nie dodawałam "tu" jeszcze fotek :/ wiec ciężko będzie sie pochwalić.

Ja mam do kupienia 10 prezentów świątecznych plus jeden na urodzinki meza. Własnie ksiazki przyszły :) Moj maz od zawsze interesował sie astronomia. Ma teleskop ale juz jak to mowi wszystko przez niego zobaczył wiec chce kupic nowy wiekszy. Ciągle czyta w necie o gwiazdach itp wiec kupilam 3 ksiazki razem z bratem o Astronomi na urodzinki :) Mam nadzieje ze go pozytywnie zaskoczę.

Mam problem z prezentem dla teścia, macie jakieś propozycje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:48

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teść cieszy się naprawdę ze wszystkiego perfumy,sweter,koszula itp.W tym roku kupiliśmy z mężem perfumki :)

Fotkę chyba można wrzucić przez pokazywarka.pl któraś z dziewczynek forumowych kiedyś mi poradziła i wiem,że działa :) pochwal się :P

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik Szału nie ma :) :D http://pokazywarka.pl/30ar2j/ Zdjęcia

Moi tesciowie tacy nie sa ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 13:13

Edycik, MamaTuśka, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila:) jak na hand made bardzo ładne i od serca wykonane.Mnie się podobają :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, inne maja male dodatki ale już sa w kopertach zaklejone :D W tamtym Roku robiłam bombki i jajka wstążka karczochy w tym kartki na szybko :D

Edycik, MamaTuśka lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wpadam na moment, pozdrawiam wszystkie. Gonitwę mam taką, że nie nadążam z czytaniem.

Prezenty świąteczne w większości kupione. Bransoletki dziś mi wpadły w oko ;) (bydziubeka, ania kruk, można upolować z przeceny a całkiem fajne), ale mam już kupione naszyjniki:) dla pań :), więc luz. Piersiówkę jakąś bratu męża kupiliśmy, wypatrzyłam kilka fajnych książek dla teściów w tym jedną z przepisami ulubionych potraw Jana Pawła II :). A dla chrześnicy full wypas ;) srebrny łańcuszek - celebrytka ;). Ufff...

Mojemu drogiemu ojcu przez przypadek świetny portfel Samsonite przeceniony z 79 na 29zł. Ale on obrażony przy ostatniej wizycie swojego prezentu mikołajowego nawet nie zabrał, wiec wiecie... :). W Święta wyjeżdża i nie ma dla nas czasu, więc mu zostawię w domu rodzinnym na stole z opłatkiem i tyle...

Dzięki za wczorajszą godzinę dla świata. Jesteście cudowne! Zdążyłam urwać 7 minut, ale zdążyłam :)!

Swój cykl obserwuję na luzie. dwa poprzednie były dość różne od siebie (długi i krótki). Raz, czy dwa razy w roku tak mam. Zobaczymy :)

Buźka!

Ejrene, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka to rzeczywiście ładnie się sprężyłaś z prezentami :) a jakie naszyjniki kupiłaś?

kobitki ja się zbieram jadę coś załatwić i do domku

• Jasminowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- gratuluję, że wy już tak dalego z prezentami jesteście, ja jeszcze w szarym polu.
    I oczywiście zachwaliłam niepotrzebnie, że w pracy była pozytywna reakcja na ciążę w poniedziałe, skoro dzisiaj już 3 telefony, czy może jednak dłużej bym została. A ja się pytam, co to zmieni skoro do końca stycznia i tak nikogo nie zatrudnią nowego, więc komu przekażę robotę na koniec stycznia. No to oni na to, że może będę się dobrze czuła. Jestem grzeczna, ale stanowcza, pozostaję przy swoim, choć już mi gra to wszystko na nerwach.Najlepiej, żebym do porodu pracowała. Koleżanka, która jest już na zwolnieniu powiedziała mi, że u niej było to samo, w końcu wzięła tak jak planowała zwolnienie i koniec, bo nigdy człowieka nie puszczą...

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wrote:
    MamaTuśka to rzeczywiście ładnie się sprężyłaś z prezentami :) a jakie naszyjniki kupiłaś?

kobitki ja się zbieram jadę coś załatwić i do domku

hmm jakby je tu opisać - srebrne cieniutkie łańcuszki z kółeczkiem (jedno z onyksu z cyrkonią, drugie cienkie srebrne). Bardzo delikatne.

najbardziej trafione będą, tak obstawiam - piersiówka z rybą (bo brat męża wędkuje) i ta książka z przepisami ulubionych dań JP II (teściowa zakochana w nim i w kuchni :))

Dzieciom podpowiadam termoforki z NICI (moje już mają - rewelacja) ;)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny- gratuluję, że wy już tak dalego z prezentami jesteście, ja jeszcze w szarym polu.
    I oczywiście zachwaliłam niepotrzebnie, że w pracy była pozytywna reakcja na ciążę w poniedziałe, skoro dzisiaj już 3 telefony, czy może jednak dłużej bym została. A ja się pytam, co to zmieni skoro do końca stycznia i tak nikogo nie zatrudnią nowego, więc komu przekażę robotę na koniec stycznia. No to oni na to, że może będę się dobrze czuła. Jestem grzeczna, ale stanowcza, pozostaję przy swoim, choć już mi gra to wszystko na nerwach.Najlepiej, żebym do porodu pracowała. Koleżanka, która jest już na zwolnieniu powiedziała mi, że u niej było to samo, w końcu wzięła tak jak planowała zwolnienie i koniec, bo nigdy człowieka nie puszczą...

Nie daj się, bo i tak w końcu będą się musieli ogarnąć. Trzeba być trochę egoistą czasami.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dam Wam jeszcze przepis na domowe bułki, a co ;)

5 dkg drożdży
    pół łyżki soli
    łyżka cukru
    1/2 l letniej wody
    pół szklanki oleju
    +/- 1kg mąki

Wyrobić ciasto, poczekać aż urośnie (1/2 - 1h), ja czasem czekam mniej i rosną w piecu.
    Formować kulki, układać na blasze (partiami, po ok 8 sztuk, bo rosną w czasie pieczenia)
    Posmarować roztrzepanym jajkiem, naciąć w krzyżyk.
    Zostawić na 20-30-40 jak komu pasuje, min. do wyrośnięcia.
    Piec w piekarniku ok 200 st C ok 30-40 min na złoto.
    Po wyjęciu posmarować górę wodą. Studzić na kratce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 15:29

AgaL lubi tę wiadomość

• madzikk Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminku zazdroszcze. U mnie nie daloby rady isc na zwolnienie, musialabym pracowac do 36 tygodnia a maciezynski trwalby tylko 3 miesiace. Zeby dostac zwolnienie trzeba byc umierajacym, moja kolezanka we wczesnej ciazy byla na chwilowym zeolnieniu ale miala zagrozona i miesiac lezala w szpitalu, inaczej trzeba tyrac i nie ma szans na zwolnienie. Takze pod tym wzgledem w polsce jest super. Oj jak ja tesknie za polska:(

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ