Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
-
WIADOMOŚĆ
-
Kjopa dwa cykle wstecz był pęcherzyk, ale mały i nie pękł. Poprzedni cykl niby z temp wynika, że owulka była, ale lekarka podeszła do tego bardzo sceptycznie i powiedziała, że to nie jest miarodajna metoda. W tym cyklu 15dc i zero w jajnikach. Boję sie, że rezerwa jajnikowa się wyczerpała i kaputo
łzy mi same lecą.
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Kjopa dwa cykle wstecz był pęcherzyk, ale mały i nie pękł. Poprzedni cykl niby z temp wynika, że owulka była, ale lekarka podeszła do tego bardzo sceptycznie i powiedziała, że to nie jest miarodajna metoda. W tym cyklu 15dc i zero w jajnikach. Boję sie, że rezerwa jajnikowa się wyczerpała i kaputo
łzy mi same lecą.
agatia nie możesz tak mówić jak nie miałaś badań ku temu robionych...co to w ogóle za czarnowidzenie, menopauza, koniec rezerwy jajnikowej? skąd ty taką wizję wytrzasnęłaś kobieto? to że nie było pęcherza w jednym cyklu bo tylko ten byłaś monitorować to nie znaczy, że już jesteś w okresie menopauzy na litość boską dziewczynozrób te badania i nie waż mi się tu pisać, że już nie ma szans jak kompletnie nic nie wiesz..
Wybacz, ale muszę sprowadzić cię na ziemię, to nie złośliwe uwagi tylko czuję że trzeba tobą trochę potrząsnąć żebyś nie snuła mi tu czarnych wizjicyc do przodu i rób badania a potem możesz mi płakać nie wcześniej!
Kjopa3, Edycik lubią tę wiadomość
-
Agatia Kochana tulę:* wiem co czujesz, też to przeżywałam....ale powiedz Ty robiłaś AMH? a może tak jak u mnie stymulacja pomoże wyhodować pęcherzyki, musisz spróbować.
Ja już tym AMH się nie przejmuje, pisałam Wam o koleżance która miała tak niskie,że ręce lekarze rozkladali i ma dwuletnią córę.Ruby, Jasminowa lubią tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Ruby brawo Ty, dobrze piszesz, Agatia głowa i pierś do góry:*
czytałam Was trochę, ale jakaś padnięta jestem, nie dam rady odpisać wszystkim.
W głowie też cały czas myśl o jutrzejszej rozmowie z "władzą"...Ruby lubi tę wiadomość
Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę
-
Agatia popieram Ruby. Kurde tyle kobiet rodzi dzieci mając 38-40 lat i więcej. Wiadomo każda jest inna no ale nie załamuj się. Wypłacz się na pewno Ci ulży a potem bierz się za badania. Jeżeli był wcześniej mały pęcherzyk to dobrze. Będziesz stymulowana urośnie większy potem zastrzyk na pęknięcie i musi się udać. A jak Twoja prolaktyna?
-
Znowu mam problemy z pisaniem na ovu kurka rurka.
Ruby dzięki potrzebne mi potrząśnięcie i kop w 4 litery
Kjopa PRL będę badała razem z hormonami, 2 mc temu była na gornej granicy normy i ginka powiedziała, że taki poziom nie ma wpływu na brak pęcherzyków.
AgaL a Ty miałaś cykle bez pęcherzykowe? Sorki ale już mi się wsio merdabo po stymulacji to miałaś mendel jajec prawie
ja na razie mam zbadać LH, FSH, PRL, PRL z obciążeniem i TSH. Amh na razie kazała nie badać.
-
Ruby pazurki piękne jak na pierwszy raz. Powiem tak pazurki robię na co dzień ponieważ jest to mój fach w rączkach i poszło ci całkiem nie źle, tylko na skóreczki następnym razem trzeba troszeczkę uważać (przepraszam zboczenie zawodowe
). Ale tak swoją drogą ładny kolorek
Ja dzisiaj również porządki w kuchni robiłam i z dumą mogę powiedzieć że wysprzątana na błysk :)A dodatkowo z M zrobiliśmy małe przemeblowanko na poprawę chumoru. A na koniec dnia mężusiowi zrobiłam placki po węgiersku. Pracowity dzień ale fajny
A wam jak minął dzień dziewczyny?
Agatia głowa do góry ja jeszcze rok temu miałam cały czas cykle bezowulacyjne nawet przy stymulacji. Dopiero od jakiś 4 miesięcy zaczęły się pojawiać się pęcherzykiNa tym forum nauczyłam się pewnego powiedzenia który naprawdę mi pomaga co miesiąc kiedy dostaję @ : "NOWY CYKL, NOWE MOŻLIWOŚCI"
Ja niestety dzisiaj zrobiłam kolejny teścik i kolejny negatyw. Więc teraz czekam na @. Tylko dziwi mnie położenie szyjki ponieważ poszła do góry i się rozpulchniła a przed miesiączką nie pamiętam żeby mi się tak robiło. Ale co cykl to inne objawyagatia, Ruby, cinnamon cookie, Jasminowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześc Agatia
nie pękaj kobieto
będzie dobrze
ja też ten cykl od chyba około roku mam bezowulacyjny
takie wielkie nic, ujemne testy, zero objawow
po dwóch stymulacjach i kilku miesiącach stresu, w tym miesiący, gdy odpoczywam - jadę na pusto
ale na usg były widoczne pęcherzyki, więc są
zawsze spośród tych wielu moze byc jeden właściwy.
w sumie to nawet za bardzo się tym nie martwię
uda się, więc nie pękajmyJasminowa lubi tę wiadomość
-
Agatia, u zdrowej mlodej kobiety dwa razy w roku jest cykl bezowulacyjny. U kobiety po 30 moze byc bezowulacyjny czesciej. Moze prolaktyna poszla w gore. Starasz sie dopiero 3 cykl i pewnie bardzo to przezywasz a to niestety podnosi prolaktyne a co za tym idzie, cykle bezowulacyjne. Zrobisz badania a jak bedzie potrzebna stymulacja to dostaniesz clostilbegyt i pecherzyki szybko zaczna rosnac. Glowa do gory.
Dobrej nocki!
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
U mnie stres jest mega bo synek chory, więc stres na full obrotach. Ginka stwierdziła, że jak na chroniczny stres to PRL w normie
przed ciążą z synkiem miałam taką samą PRL i nic nie brałam na zbicie. Ale pewnie stres wpływa na moje braki owulki. Ide się przespać z problemami
-
nick nieaktualnyJa miałam w górnej granicy albo minimalnie przekroczoną PRL i kazał zbijać, po obciążeniu też kazał robić i mam bromka, teraz moja PRL wynosi 4 i na pewno w poprzednim cyklu była owulka bo byłam monitorowana:) u niektórych wyższa PRL nic nie zmieni u innych już zaszkodzi
Kasia - ostatnio skórki obcinałam i jeszcze miałam trochę uszkodzone, ale będę uważać zgodnie z zaleceniami:) fajnie że jesteś ekspert będę ciebie podpytywać na pewno nie raz:) dzisiaj jakieś ozdoby zamówiłam także wiesz jak przyjdą to się odezwę :)Tylko nam z forum nie znikajaaa kolorki dwa są
pastel róż i pastel fiolet na dwóch paluchach
Oglądałam właśnie dość fajny film : klucz do wieczności , polecamKasia1407 lubi tę wiadomość
-
Ruby nigdzie się nie mam zamiaru wybierać
Pamiętaj wal śmiało jak masz jakiekolwiek pytania jak tylko będę mogła to pomogę
Wycinanie swoją drogą choć trzeba na to bardzo uważać ale chodzi mi bardziej o to że są troszeczkę zalane po bokach i niestety to od razu grozi zapowietrzeniem i odpryśnięciem więc na następny raz uważaj żeby ich nie zalać
Ale i tak uważam że na pierwszy raz jest bardzo dobrze
Ja PRL miałam w normie a jak miałam zrobione obciążenie to niestety więcej niż 10-cio krotne podwyższenie i brałam Parlodel na obniżenie przez pół roku i teraz PRL uśpiona bo poniżej normyI cykle zaczynają ładniej wyglądać
Ruby lubi tę wiadomość
-
dobrze że już sroda
cześć dziewczynki
Ruby pazurki jak na pierwszy raz bardzo ładne
agatia wiem co przechodzisz bo przecież jak tak mam w tym cyklu co się ciągnie i ciągnie,nie martw się,będzie dobrze - musi.Moje jajniki też się opieprzają.
A ja miałam nadzieję,że małpa nadejdzie dziś i lipa na razie
dupka odstawiłam wczoraj a dziś 43 dc masakra jakaś
chcę już ten nowy cykl grudniowy i brać ten Clostilbegyt,może coś zacznie się dziać wreszcie
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny