X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk wybiorę się do lekarza dopiero w styczniu i wtedy omówię z nim wyniki, zobaczę co powie i czy zleci jeszcze coś do badania :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Edycik ja klikam codziennie na olx :) w zeszłym roku też klikałam :)

tak jak ja :) co roku ten sam obowiązek :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czy wy w ogóle spicie? :) :D

Troszkę sie zmartwiłam. Ja w pierwszych tygodniach ciazy zrobilam sobie badanie ths wyszlo 2,49 (min 0,27-max4.50) lekarz powiedział ze jest jeszcze w normie i tyle.
    Po poronieniu zrobilam -ft3 (min 2,5- max3,9) wyszlo 3,5 -ft4 0,87 (min0,61 - max1,12) Prosze wypowiedzcie sie odnośnie moich wyników bo ja słabo na nich sie znam, jest ok?

Mundek dobrze ze trafilas na dobrego lekarza :) teraz juz bedzie dobrze ;)

Pieska karmie codziennie na olx, na lapku swoim i męża fonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:28

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila masz za wyoskie TSH i niezbyt proporcojalne ft3 i ft4. Powinny być na podobnym poziomie %, a u Ciebie ft3 jest na poziomie 50%, ft4 71%. Myślę, że powinnaś iść do endokrynologa in najlepiej powie co i jak :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ale warto jeszcze raz powtórzyć badania bo te z okresu ciąży nie są miarodajne

• Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, 18.12 mam usg tarczycy. Sprawdza czy nie ma guzków jak moja mama :( Z wynikami pojde do internisty i bede z nia rozmawiać. THS robilam 29,10 a ft3 i ft4 30,11 Powtórzę tsh jak radzisz. Ale do endokrynologa to pójdę prywatnie zapewnię bo wizyty na NFZ sie nie doczekam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:59

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dziewczyny czy któraś mogłaby napisać jakie badania i w którym dniu cyklu powinnam zrobić starając się?

Nie robiłam żadnych badań poza cytologia, moczem i morfologia.
    Gin powiedział ze narazie mamy się starać, ale nie chcę czekać a po roku dowiedzieć się ze coś nie gra.
    Proszę o pomoc.

2da6343587.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie dowiedzialam ze kolezanka jest w ciazy. I bardzo sie ucieszylam:) piekny prezent na swieta:)

AgaL, Paryzetka83 lubią tę wiadomość

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminowa wrote:
    Dziewczyny, życzę wszystkim miłego dnia.

Ja zabieram się za pracę.

Mama Tuśka- dzisiaj znowu rodzinka złożyła zamówienie na bułeczki, czuję, że wejdą na stałe do naszego menu. A takie gorące chrupiące z masełkiem i dźemem morelowym były mega wypasem : )

A to podrzucam obiecany przepis na chleb:

5 dkg drożdży
    1l letniej wody
    1 kg mąki KRUPCZATKI
    2łyżki cukru
    1,5 łyżki soli
    1 szklanka otrębów
    6 łyżek siemienia lnianego
    6 łyżek ziaren słonecznika
    3-4 łyżki sezamu
    4-5 łyżek pestek dyni

Wszystko wymieszać (nie trzeba nic wyrabiać) łyżką, powstanie dość luźna masa. Pozostawić na 20 (nie dłużej!) min do wyrośnięcia, przelać do dwóch keksówek, wysmarowanych masłem i wysypanych płatkami owsianymi. Zostawić na 20 min (znów NIE dłużej!) i do pieca na 1h w temp 230 st.

Po 20-30 min można otworzyć piekarnik i górę przykryć folią aluminiową, gdyby góra chleba się przypiekała.

Po upieczeniu wyjąć z formy, posmarować wierzch chleba wodą i zostawić do ostudzenia na kratce.

Ten chleb jest tak rewelacyjny, że pieką go teraz wszyscy na potęgę. Prosty i długo świeży. Mniam.

Smacznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 12:31

Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to cześć Dziewczynki.

Majju, odpocznij, @ przyjdzie, Nowy Rok przyjdzie i w końcu się uda. A Święta we dwoje celebrujcie jak się da, bo to pewnie ostatnie takie, które można przygotować w spokoju ;). Tego życzę ;).

Kamila, ja też myślę, że badania trzeba powtórzyć, ale może lekarz zaleci jakieś leczenie nie czekając, aż samo wróci do normy.

Mundek, jak masz lekarza, który wie, co robić to już jest połowa sukcesu ;). Jak "wleje" w Ciebie wiarę i nadzieję to już murowany sukces w miłości ;-P. Super.

Aga czekamy na wynik :), ja obstawiam dodatnią betkę. Co dostanę w nagrodę? ;)

Ewelinka, chyba na toksoplazmozę jeszcze.

Ruby, czy Ty z pazurami w lampie znowu siedzisz, że ie piszesz? ;-P?

A gdzie Imię Róży? No gdzie?

U mnie pierniki polukrowane. Córa wygrzebała wczoraj przepis w necie na lukier. Superowy, bielusieńki i mieliśmy straszną frajdę z ozdabiania.
    Mysie okien i pościel zostawiam na przyszły tydzień, choć już przez szyby świata nie widać, brrr...

AgaL lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila TSH, FT3 i Ft4 najlepiej robić razem jednego dnia. Do tego można prolaktynę chyba, ze nie masz z nią problemów :) bo TSH ma też wpływ na PRL.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)

Moje drogie jakie pazury jaka lampa Ja u fryzjera siedziałam :D

Edycik a dziękuję że pytasz z młodą już dobrze, dzisiaj bylam na kontroli lekarka bardzo zadowolona, w poniedziałek może iść do przedszkola, ale antybiotyk zaleca do wtorku ...

Mundek - TSH wysokie, jednak ten lekarz widać że się bardziej zna skoro chce zbijać...co do infekcji to niestety trzeba wyleczyć, to podstawa, życzę powodzenia , będzie dobrze :)

Majju kochana ściskam i dużo siły życzę...jakoś się to poukłada , to ciężki czas dla was ale po burzy przyjdzie słońce...

Aga trzymam trzymam :*

Włosy delikatnie przyciemnione bo świeżo malowane , ale pewnie się wypłuczą, robiła mi to z olaplexem i powiem wam że jestem zachwycona, włosy dzień i noc...takie gładkie, nie puszą się, no rewelacja tylko ciekawe na jak długo...ale chyba muszę zainwestować w odżywkę profesjonalną...no i dość mi ze skróciła ale szybko odrosną zresztą to im dobrze zrobi :)

Edycik, MamaTuśka, Ejrene, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby fotaaaaaa ....wiesz gdzie :)

cieszę się,że zadowolona wróciłaś i że z Młodą już lepiej

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Ruby u fryzjera była :) a co to takiego ten olaplex? Ja idę jutro na 9 do fryzjerki, też farbować będę ale nie podcinać bo ostatnio podcinałam :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieobecność usprawiedliwiona.

Ja z profesjonalnych odżywek lubię nawilżające serie. Matrix ma tanie i dobre (niebieskie), ale rewelacyjna jest dostępna w drogeriach maska z serii kozie mleko.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cinnamon cookie wrote:
    O Ruby u fryzjera była :) a co to takiego ten olaplex? Ja idę jutro na 9 do fryzjerki, też farbować będę ale nie podcinać bo ostatnio podcinałam :)

to takie cudo co regeneruje włosy, daje sie to do farby potem po koloryzacji i włosy zupełnie inaczej wyglądają, masz tutaj linka:

http://sylviagaczorek.blogspot.com/2015/07/co-to-jest-olaplex.html

albo ich FB : https://www.facebook.com/olaplexpolska/

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby dzięki za info, poczytam :) a ja właśnie jestem na etapie szukania najlepszego szamponu i odżywki, po niektórych moje włosy wyglądają tragicznie, jak sianko, a po niektórych są zbyt mocno obciążone... Odżywka całkiem dobra dla mnie jest pomarańczowa z Garniera "Goodbye damage" a szamponu nie mogę znaleźć odpowiedniego...

f2wl20mmrxkgechr.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że w związku z niestaraniami w grudniu śluzu masa, ślisko i w ogóle rewelka po odstawianiu wiesiołka :), męża nie gonię, nie czyham na niego wieczorami, to sam przychodzi się przytulać :). No i weź tu człowieku planuj, jak zawsze odwrotnie.

AgaL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edycik wiesz gdzie mnie szukać :D

Cynamon ale chyba 70 zeta dopłaciłam do koloryzacji za to, ale moje włosy w porównaniu do teraz były w krytycznym stanie, ciekawe jak długo się to utrzyma? no oni z Kevin Murphy mi polecali albo ten olaplex albo dali mi na próbę kilka odżywek Goldewll-a
    ale to wszystko dość drogie jest....

Edycik lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A tak w ogóle to cześć Dziewczynki.

Majju, odpocznij, @ przyjdzie, Nowy Rok przyjdzie i w końcu się uda. A Święta we dwoje celebrujcie jak się da, bo to pewnie ostatnie takie, które można przygotować w spokoju ;). Tego życzę ;).

Kamila, ja też myślę, że badania trzeba powtórzyć, ale może lekarz zaleci jakieś leczenie nie czekając, aż samo wróci do normy.

Mundek, jak masz lekarza, który wie, co robić to już jest połowa sukcesu ;). Jak "wleje" w Ciebie wiarę i nadzieję to już murowany sukces w miłości ;-P. Super.

Aga czekamy na wynik :), ja obstawiam dodatnią betkę. Co dostanę w nagrodę? ;)

Ewelinka, chyba na toksoplazmozę jeszcze.

Ruby, czy Ty z pazurami w lampie znowu siedzisz, że ie piszesz? ;-P?

A gdzie Imię Róży? No gdzie?

U mnie pierniki polukrowane. Córa wygrzebała wczoraj przepis w necie na lukier. Superowy, bielusieńki i mieliśmy straszną frajdę z ozdabiania.
    Mysie okien i pościel zostawiam na przyszły tydzień, choć już przez szyby świata nie widać, brrr...

MamaTuśka dosstaniesz masę zarazków ciążowych ;) wyników jeszcze niestety nie ma....

MamaTuśka lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ