X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu z tych emocji chyba tak :D:D :*

Książkę jutro Ci wysyłam :)

czekam na niedzielę i zdjecie Waszego psiaka...jejku małe owczarki są takie piękne!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 09:44

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaL wrote:
    Jejkuuu z tych emocji chyba tak :D:D :*

Książkę jutro Ci wysyłam :)

czekam na niedzielę i zdjecie Waszego psiaka...jejku małe owczarki są takie piękne!!
    Przecież ja przejęłam Twoje emocje na siebie! ;) też nie mogę się doczekać kiedy zobaczę tego niedźwiadka :) chociaż Ty też masz pięknego miśka w domu! :)

AgaL lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my tu pitu pitu a gdzie nasza moderatorka?
    Ruby odezwij się

cinnamon cookie lubi tę wiadomość

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a o której wynik?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnamonek późnym popołudniem powinien być.

gdzie Ruby?:)

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby pewnie ozdoby do paznokci już dostała i szaleje od rana :D

AgaL, madzikk lubią tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pazurki...też muszę sobie zrobić....

• Mundek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wróciłam wczoraj od lekarza o 22.30 i nie miałam juz siły pisac...
    z wymazu wyszło ze mam bardzo mocna infekcje i zero własnej flory w pochwie wiec czeka mnie długie leczenie czekam tylko na @ bo mówiłam ze sie w tym miesiacu staraliśmy i tych leków nie mozna brac w razie ciązy...
    wiec cały nastepny miesiac to bardzo skomplikowana kuracja która mam nadzieje W KOŃCU zakończy moje wieczne problemy... ale pokazałam tez doktorowi wyniki kóre wczesniej pokazywałam innemu lekarzowi i mówił ze niby w normie a ten że Pani nie jest wogóle gotowa na ciąze te wyniki są złe szczególnie tarczyca ale i mocz nie bardzo wiec mam jeszcze zrobicz posiew z moczu i badanie moczu i jakies tam dodatkowe hormony z tarczyca...
    Po tej wizycie mam wrazenie ze dopiero ktos sie mną zajmie jak trzeba a nie takie leczenie "na oko" i chyba moge stwierdzic ze do tej pory to tkwiłam w miejscu albo sie cofałam i mam ogromną nadzieje ze ten doktor pomoze nam zajsc w ciąze :) i mam zakaz jedzenia jakichkolwiek słodyczy...tylko na zdrowie mi to wyjdzie...
    Aga i wierze ze to dzieki tej modlitwie do świętej Rity udało sie nam ruszyc w koncu z miejsca i gorąco w to wierze że to jest ta własiwa droga kóra prowadzi do upragnionego celu :)
    trzymam bardzo mocno kciuki za bete :*

AgaL lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek a jakie Ty miałaś wyniki tarczycy, że takie złe? Życzę by wszystko weszło na właściwy tor :*

Mundek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek też poczułaś moc tej modlitwy?:) cieszę się bardzo. Mi to daje spokój.
    Trafiłaś na odpowiedniego lekarza i teraz możesz być spokojna że coś idzie do przodu, tak jak sama napisałaś. To naprawdę dobra wiadomość:):*
    Ja też wiem, że jak teraz się nie uda, to jestem w dobrych rękach, tylko sama nie mogę się poddać i nadziei tracić. Ale dziękuje za kciuki;)
    A Kochana dlaczego zero słodyczy??

Mundek lubi tę wiadomość

• AgaL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek masz wiadomość ;)

Mundek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek dobrze, że trafiłaś na gina, który dokładnie analizuje wyniki badań :) teraz to już z górki :) a jakie masz TSH?

Mundek lubi tę wiadomość

• Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mundek cieszę się,że trafiłaś w "dobre ręce",teraz leczenie i będzie dobrze :)

zakaz jedzenia słodyczy czemu? w sumie mi by też potrzebny był taki zakaz :P

Mundek lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik chyba każdej z nas by taki zakaz się przydał :D

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Mundek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TSH własnie niby w normie coś około 2,5 i wczesniejsza ginekolog mówiła ze ok mimo tego ze mówiłam ze czytałam ze przy staraniach o dziecko powinno byc niższe no i dopiero ten lekarz potwierdził to co kiedys tu było poruszane ale tym bedziemy sie zajmowac po wyleczeniu infekcji a ze to infekcja grzybicza to cukier jest dla nich dobrym środowiskiem do rozmnazania dlatego zakaz...

AgaL lubi tę wiadomość

Mundek 26 lat z endometriozą
    cykl 8
    termin @ okolo 11.01.2016
    długość cyklu ok 28dni

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 to faktycznie przy staraniach trochę za wysokie... Ja miałam 1,85 i się zastanawiam czy jest Ok. A co do słodyczy to o tym kiedyś słyszałam :) czyli musisz działać, wyleczyć infekcję i brać się za resztę, będzie dobrze :)

Mundek lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • madzikk Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh dla staraczek nie powinno byc wyzsze niz 1,5. Cynamonek przycisnij lekarza zeby zbijac.

16udgox1i4rww54k.png
    31cs
    IUI 23.3.2017
    IUI 27.2.2017
    HSG 26.10.2015
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/mates-ze-schroniska-w-zabrzu-CID103-IDcV345.html kochane przypominam o akcji to tylko chwila,niech bidne psiaki też mają świeta...

cinnamon cookie, AgaL, Jasminowa lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 to sporo, ja zbijalam 2,15. W okresie starań TSH powinno być max 1,5. Ale samo tsh to niewiel mówi pewnie kazała Ci zbadać jeszcze ft3 i ft4 bo to daje pełen obraz tarczycy. Co do cukru to jest faktycznie niewskazany przy grzybicach :) ja się staram nie jeść słodkiego z racji moich nadliczbowych kg i może też przez to przestałam jajeczkować. Najważniejsze, że jesteś w dobrych rękach :)

Mundek lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik ja klikam codziennie na olx :) w zeszłym roku też klikałam :)

Edycik lubi tę wiadomość

‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ