Starania z morską bryzą w tle :) zapraszam Trójmiejskie dziewczyny na pogaduchy!
-
WIADOMOŚĆ
-
witaj Agaja
Ja chodzę do dr. Piotra Kwiecinskiego do Kolbud do Medi-medicBiochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualnyHej Agaja! Hej Dziewczyny! wyłączyłam opcję o powiadamianiu o nowych wpisach i masz Ci los!
Monita! Opowiadaj jak tam Ci w tej ciąży? Jak wizyty i czy jesteś zadowolona z lekarza zdrowia Wam życzę
Lucy, widzę po Twoim wykresie, że na podobnym etapie cyklu jesteśmy Niech się w końcu i nam uda
Agaja, ja chodzę do dr Stukana (medicover). Zadowolona jestem. Bardzo rzeczowy lekarz, wszystko wyjaśnia i poświęca sporo czasu pacjentkom. powodzenia w staraniach
Ja przez to moje skaczące TSH dostałam zwiększoną dawkę euthyroxu (już nie 25 tylko 50) i tak sobie to łykam. I bromergon dalej łykam. I tak sobie czekam -
Feśka ja też lykam euthyrox i bromergon powinnam zrobić kontrolne badania ale no nie mam kiedy. Może w sobotę się wybiorę
Trzymam kciuki za nas wszystkieBiochem - 2017 r
nick nieaktualnya ile już bierzesz je? Mi kazał po 6 tygodniach przyjść endo na kontrolę, a wcześniej zrobić usg i hormony tarczycowe. Ale tak już obiektywnie widzę że mi lepiej. Senna niby nadal jestem, ale idzie z tym wytrzymać i nie śpię już po 16 godzin na dobę czekam na poprawę skóry i włosów, bo nadal suche pomimo intensywnej pielęgnacji. A jeśli chodzi o prolaktynę to piersi mnie już nie bolą i to całkiem miła zmiana, bo wcześniej bardzo mi to dokuczało no i zauważyłam u siebie pierwszy raz od odstawienia tabletek anty najprawdziwszy na świecie rozciągliwy śluz płodny!
-
Biorę od października Tsh zbilam z 5,21 do 1,03 w miesiąc, ale euthyrox musze brać do końca życia a bromergon łącznie przez pół roku
Ja dosyć szybko zauważyłam poprawę, chyba po 2 tygodniach juz czułam się o niebo lepiej, szybko też zniknęły te nieprzyjemności związane z braniem bromka
Chciałam iść na kontrolę jutro ale jestem chora wiec chyba nici z tegoBiochem - 2017 r
nick nieaktualnyO zobacz! Ja też coś jakaś podziębiona jestem, poleżę dziś w łóżku, zeby całkiem na święta nie paść.
No tak to jest już z chorą tarczycą, że niestety trzeba ją leczyć cały czas. A jaką dawkę euthyroxu brałaś? Ja mam wynik 5,00 (dwa tygodnie wcześniej badany 2,59) i biorę teraz 50, a zaczęłam od 25.
Z bromergonem nie miałam żadnych kłopotów. Z powodzeniem mogłabym go brać na dzień bo czuję się po nim dobrze i nie mam skutków ubocznych.
Zdrówka Lucy! -
Ja też leczę tarczycę i PRL. Euthyrox biorę już ze 2 lata i niestety coraz większą dawkę - teraz 50/75. A PRL zbijam od dwóch cykli dostinexem. I przede wszystkim widzę poprawę jeśli chodzi o ból piersi- wcześniej bolały już od owulacji okropnie, a teraz wcale
No ale fajnie, jakby pomogła też wreszcie zajść w ciążę -
Feśka wrote:O zobacz! Ja też coś jakaś podziębiona jestem, poleżę dziś w łóżku, zeby całkiem na święta nie paść.
No tak to jest już z chorą tarczycą, że niestety trzeba ją leczyć cały czas. A jaką dawkę euthyroxu brałaś? Ja mam wynik 5,00 (dwa tygodnie wcześniej badany 2,59) i biorę teraz 50, a zaczęłam od 25.
Z bromergonem nie miałam żadnych kłopotów. Z powodzeniem mogłabym go brać na dzień bo czuję się po nim dobrze i nie mam skutków ubocznych.
Zdrówka Lucy!Biochem - 2017 r
nick nieaktualnyAgaja wrote:Ja też leczę tarczycę i PRL. Euthyrox biorę już ze 2 lata i niestety coraz większą dawkę - teraz 50/75. A PRL zbijam od dwóch cykli dostinexem. I przede wszystkim widzę poprawę jeśli chodzi o ból piersi- wcześniej bolały już od owulacji okropnie, a teraz wcale
No ale fajnie, jakby pomogła też wreszcie zajść w ciążę
Agaja, ja właśnie też biorę 50 euthyroxu
No i oczywiście, pomoże zajść w ciążę już niedłuuugo.. -