Forum Starając się - ogólne Starania z nadwagą
Odpowiedz

Starania z nadwagą

Oceń ten wątek:
  • Pum Przyjaciółka
    Postów: 109 42

    Wysłany: 6 stycznia, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakiej poradni się badałaś i narzeczony? PannaAnna35 a staracie się już czy jeszcze nie zaczęliście?

    Starania ok 2 lata
    W trakcie diagnostyki
    Ja '92 (biorę Wit d3, b12+kw. foliowy)
    Cukrzyca typu 2
    Wit D3 16.50 (było <4)❌ Hemoglobina glikowana ✅Morfologia krwi ✅Markery jajnika (he4, ca125, Roma)✅
    Crp✅Morfologia cbc✅
    USG tarczycy ❌ (powiększona, guzek)
    USG piersi ✅Cytologia ✅
    USG narządu rodnego ✅❌(torbiel skórzasta do usunięcia)
    Amh 3.39✅ lh/fsh/TSH/E2/tst/dheas/anty tpo✅ shbg ❌(15 n.26.1-110)
    On '85 (bierze Wit c 2g, l karnitynę 2g, cynk, selen)
    Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas/anty tpo ✅
    USG jąder i gr krokowego ✅
    Prolaktyna 233✅ po godz z metoclopramidem 2147❌
    Badania nasienia
    Liczba plemników w ml 1.40mln (norma > 15)❌
    Licz plemników w ejakulacie 4.20mln (>39) ❌
    Plemniki żywe 59%✅
    Martwe 41%
    Suma plemników o ruchu postępowym 21% (>32%)❌
    Plemniki o ruchu nie postępowym 6%
    Nieruchome 73%
    Wskazania do ivf.
  • PannaAnna35 Autorytet
    Postów: 266 103

    Wysłany: 6 stycznia, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    A w jakiej poradni się badałaś i narzeczony? PannaAnna35 a staracie się już czy jeszcze nie zaczęliście?
    W Opolu w centrum leczenia nieplodnosci.
    W czerwcu będzie dwa lata
    .Tylko nie mogę powiedzieć że to jakieś super starania. Seks 4 razy w miesiącu nie wygląda na starania
    Niestety mój R. W ogóle prawie nie chce.
    Miał leczona depresję i dużo problemów do tego itp. A też moja waga specjalnie go pewnie nie kręci. Mam też Hashimoto właśnie poprzez badania w poradni I zwiększona krzepliwosc. Zaczęłam brać acard. Żylaki też mi dokucza ja już. Ogolnie przez wage mam takie ciało okropne że szkoda pisać.

    👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

    🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2020
    Całkowita ilość 142 mln >39 mln ✅
    Morfologia 0.97 % < 4 %❌
    Prawidłowe 1.36 mln/ ejakulat < 1.6 ❌
    Ruch całkowity 45, 37% > 40 % ✅
    Ruch postępowy 24.57% ❌ <32
    Żywotność 47% ❌<58
    Żyw. 67 mln > 22.6 mln / ejakulat ✅
  • Pum Przyjaciółka
    Postów: 109 42

    Wysłany: 6 stycznia, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi żylaki niestety też już dokuczają. No mój L jest chętny więc sporo mamy seksu. Właśnie trochę przez to że mój L lubi mój brzuch to pewnie tak zwlekałam z tym żeby cos zmieniać w diecie itd.
    Właśnie myślę żeby iść gdzieś to jakiejś kliniki i się przebadać.
    Jeszcze teraz zrobię te badania od endo co zlecił i może to da jakiś obraz co tam się dzieje w organizmie.

    Starania ok 2 lata
    W trakcie diagnostyki
    Ja '92 (biorę Wit d3, b12+kw. foliowy)
    Cukrzyca typu 2
    Wit D3 16.50 (było <4)❌ Hemoglobina glikowana ✅Morfologia krwi ✅Markery jajnika (he4, ca125, Roma)✅
    Crp✅Morfologia cbc✅
    USG tarczycy ❌ (powiększona, guzek)
    USG piersi ✅Cytologia ✅
    USG narządu rodnego ✅❌(torbiel skórzasta do usunięcia)
    Amh 3.39✅ lh/fsh/TSH/E2/tst/dheas/anty tpo✅ shbg ❌(15 n.26.1-110)
    On '85 (bierze Wit c 2g, l karnitynę 2g, cynk, selen)
    Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas/anty tpo ✅
    USG jąder i gr krokowego ✅
    Prolaktyna 233✅ po godz z metoclopramidem 2147❌
    Badania nasienia
    Liczba plemników w ml 1.40mln (norma > 15)❌
    Licz plemników w ejakulacie 4.20mln (>39) ❌
    Plemniki żywe 59%✅
    Martwe 41%
    Suma plemników o ruchu postępowym 21% (>32%)❌
    Plemniki o ruchu nie postępowym 6%
    Nieruchome 73%
    Wskazania do ivf.
  • PannaAnna35 Autorytet
    Postów: 266 103

    Wysłany: 6 stycznia, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pum wrote:
    Mi żylaki niestety też już dokuczają. No mój L jest chętny więc sporo mamy seksu. Właśnie trochę przez to że mój L lubi mój brzuch to pewnie tak zwlekałam z tym żeby cos zmieniać w diecie itd.
    Właśnie myślę żeby iść gdzieś to jakiejś kliniki i się przebadać.
    Jeszcze teraz zrobię te badania od endo co zlecił i może to da jakiś obraz co tam się dzieje w organizmie.
    Pociesze Cię że u mnie z tą moją wagą hormony wszystko ok. Myślę że mam insulinoopornosc ale to jeszcze zbadam. Mam tez hashimoto ale nic nie biore na to. Ja to bym tak dużo seksu nie chciała chyba 😬

    👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

    🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2020
    Całkowita ilość 142 mln >39 mln ✅
    Morfologia 0.97 % < 4 %❌
    Prawidłowe 1.36 mln/ ejakulat < 1.6 ❌
    Ruch całkowity 45, 37% > 40 % ✅
    Ruch postępowy 24.57% ❌ <32
    Żywotność 47% ❌<58
    Żyw. 67 mln > 22.6 mln / ejakulat ✅
  • Pum Przyjaciółka
    Postów: 109 42

    Wysłany: 6 stycznia, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam kiedyś badane wskaźniki tarczycy i były ok więc zobaczymy teraz jak to wyjdzie w badaniach.
    Poczekam na te badania jak wyjdą i co Endo powie i zobaczymy.
    My akurat w sprawach łóżkowych się dogadujemy w sensie obojgu nam pasuje tak jak jest.

    Starania ok 2 lata
    W trakcie diagnostyki
    Ja '92 (biorę Wit d3, b12+kw. foliowy)
    Cukrzyca typu 2
    Wit D3 16.50 (było <4)❌ Hemoglobina glikowana ✅Morfologia krwi ✅Markery jajnika (he4, ca125, Roma)✅
    Crp✅Morfologia cbc✅
    USG tarczycy ❌ (powiększona, guzek)
    USG piersi ✅Cytologia ✅
    USG narządu rodnego ✅❌(torbiel skórzasta do usunięcia)
    Amh 3.39✅ lh/fsh/TSH/E2/tst/dheas/anty tpo✅ shbg ❌(15 n.26.1-110)
    On '85 (bierze Wit c 2g, l karnitynę 2g, cynk, selen)
    Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas/anty tpo ✅
    USG jąder i gr krokowego ✅
    Prolaktyna 233✅ po godz z metoclopramidem 2147❌
    Badania nasienia
    Liczba plemników w ml 1.40mln (norma > 15)❌
    Licz plemników w ejakulacie 4.20mln (>39) ❌
    Plemniki żywe 59%✅
    Martwe 41%
    Suma plemników o ruchu postępowym 21% (>32%)❌
    Plemniki o ruchu nie postępowym 6%
    Nieruchome 73%
    Wskazania do ivf.
‹‹ 124 125 126 127 128
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego