Starania zielarki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, jeli był podobny temat to przepraszam
Pomyślałam, że są może kobietki co lubią natrualne sposoby wspomagania, lubią superfody i chcą dzielić się spostrzeżeniami
Dla mnie na codzień zbawienna jest spirulina i chlorella, uzupełniają poziomy magnezu i żelaza, dodają energii. Od dziś zaczynam też łykanie niepokalanka i wiesiołka.
Biorę także inozytol, jestem ciekawa czy uda mi się wzmocnić mój jajnik i płodność -
Hej jest podobny wątek "zielary" coś tam, coś tam. Jednak jest on dość rozległy, żeby się przez wszystko przebić, gdyż są tam dyskusje na temat każdego ze "specyfików".
Ja biorę:
*niepokalanka - skutecznie zbił moją wysoką prolaktynę do normy - dawka jedna tabletka (coś koło 400mg)ze Swansona dziennie.
*wierzbownicę na trądzik (redukcja androgenów, stymulacja estrogenów) - kuracja to 4 tabletki dziennie przez miesiąc
*herbatę miętową- również redukcja androgenów, pomaga w trądziku, poza tym zwyczajnie lubię. Jedna herbatka dziennie
*mioinozytol na stymulacje owulacji, bo jej nie mam (miositogyn - saszetka dziennie, tak zalecił lekarz)
*migdały na endometrium, bo przy Clostilbegyt jest ono ubogie
Oprócz tego magnez, cynk, chrom
Brałam również jakiś czas temu Dong quai ale u mnie owulacji nie wywołał a pogorszył trądzik
Aa jeżeli chodzi jeszcze o superfood to siemię lniane jest dobre na śluz, grejpfrut na stymulacje owulacji w pierwszej połowie cyklu, ananas po owulacji na lepsze zagnieżdżenie, i winko przed owulacją (pierwsza faza cyklu) na endometrium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 16:40
gibonek lubi tę wiadomość
'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Oooo Może rozhulam tutaj wątek
Ja mam piękną twarzyczkę na anty miałam pryszcze, wcześniej też a teraz pojawią mi się z 3 krostki i cera jest troszkę tłustsza z rana, ale wystarczy umyć się, zastosować azulan i wyglądam piękniej niż kiedykolwiek z tego się cieszę.
Grapefruit na pewno u mnie odpadnie, ale ananas i migdały by mi się przydały Podejrzewam, że nie mam dobrego endometrium
Próbuję z niepokalankiem 95g. -
Dlaczego grejpfrut odpada? Można pićteż sam sok ale swiezo wyciskany.
Migdały polecam, jem kilka dziennie (7-'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Bo biorę euthyrox, a uwielbiam grapefruity! ale nawet przy antykoncepcji nie wolno.
Ciekawa jestem jak to zadziała w tym cyklu, nie chciałabym żadnych takich sztucznych wspomagaczy, zawsze nimi byłam wypychana ;/ -
Aaa no tak. Z lekami grejpfrut jest niewskazany, ja tez go nie jem'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Ja biorac vissane zajadalam sie dwa dni to sie "zacpalam" nim. Masakra byla
-
hej dziewczynu ja też trochę eksperymentuje z ziołami. Zawsze uważałam że lepsze naturalne leczenie ziołami czosnkiem cebulą, miodem i takie tam. Czytam trochę wątek "zielarek " jest tam dużo fajnych info o ziołach. Ja zastanawiam się też nad homeopatia szukałam w necie ale nic nie znalazłam na niemieckich stronach a mają tu bardzo rozwinięte leczenie homeopatyczne
Styczeń 2007 synek ❤
Październik 2010 córcia ❤
Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
Listopad 2018 synek 💗 -
Grapefruit wplywa na leki, ktore sie dlugo przyjmuje. Na niektorych, na ulotce jest napisane
-
nick nieaktualny
-
Hehehe az tak nie bede szalec ale czemu nie dla rozluznienia jedna lampke?
-
Tak też myślałam o tym winku, więc wolę migdały
Grejpfrut często podkręca skutki uboczne wielu leków'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Sprobuje czego sie da mam sproszkowana zurawine, znacie moze jej jakies inne wlasciwosci niz to, ze dobrze dziala na pecherz?
-
Hmm... Ciekawe jak bedzie w tym cyklu. W poprzednim byl sluz ciagle ale nie wygladal w ogole na plodny
-
Ja też tak miałam zero płodnego cały czas kremowy a niby skok był ból owolavyjny jak zwykle kilka dni i do tego mega bolące piersi. Teraz biorę castagnus i wiesiołka no i zobaczymy. myślę jeszcze nad siemię lniany bo dziewczyny też polecają
Styczeń 2007 synek ❤
Październik 2010 córcia ❤
Luty 2017 początek starań o 3 maluszka
Listopad 2018 synek 💗 -
Ja tez ale dzis tylko niepokalanka lyknelam. Wiesiolka nie mialam jak w podrozy...
-
Sarina malo co może zakwasic śluz. On jest naturalnie kwaśny a w okresie plodnym pod wpływem hormonów zmienia ph na bardziej zasadowe i zadne kwaśne czy wytrawne rzeczy wplywu na to nie mają. I tak wszystko trafia dom żołądka, w ktorym jest dużo kwasu. W takim przypadku wszystko co przechodzi przezżołądek zakwasza organizm. W ogóle zakwaszenie organizmu tak, jak halitoza itp to wymysł z reklam.
Jak macie słaby śluz to moze wesprzyjcie się żelem Conceive, dużo daje'Nie zatrzymamy się prędko, ale mądre dziewczyny bolą czasem stopy, głupie - tyłek'
My Ovulation Chart -
Mowisz? Patrzylam troche na forum i niemal u kazdej z zelem poszlo za pierwszym razem :p