Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Cykl zaczęłam 2 kwietnia, wizytę mam dopiero 14 kwietnia, to nie za późno? Clo biorę od 4-8 dc.

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Lila84 Autorytet
    Postów: 574 247

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    dziewczyny jak macie przepisane clo 2 razy dziennie to jak je dzielicie w odstepach np.12h czy na raz bierzecie?
    Brałam już drugi cykl, od 5 do 9dc ( jedna tabletka zaraz po śniadanku i druga w odstępie ok 12h )

    Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

    Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another to będzie 12dc, wydaje mi się ok ;-) Ja chodzą między 10 a 14dc zawsze i jest dobrze :-)

    Another lubi tę wiadomość

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 dc to będzie jednak :D Muszę przestać o tym myśleć, bo już się stresuję :P
    Dzięki dziewczyny :)

    livia30, Magdas lubią tę wiadomość

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Another wrote:
    Dziewczyny. Cykl zaczęłam 2 kwietnia, wizytę mam dopiero 14 kwietnia, to nie za późno? Clo biorę od 4-8 dc.

    Ja miałam identycznie ustalone wizyty. Brałam od 4 do 8dc, w 12 dc endo miało tylko 4mm, a pęcherzyk 16, w 15dc endo ponad 9mm(!!!!!pięknie podrosło) a pęcherzyk już ponad 19mm. Dziś mój 17dc, po pęcherzu został już tylko płyn, wytworzyło się ciałko żółte i endo przytyło na ponad 11mm. Wzorcowa owulacja jakiej i Tobie życzę. Też myślałam, że 12dc na kontrolny monitoring to za późno, ale nie ma sensu wcześniej. Jak tak lekarz kazał to tego się trzymaj :D Powodzenia.

    Anutka lubi tę wiadomość

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie. To powodzonka chmureczka. Bralas pregnyl lub ovitrelle czy sam pecherzyk pekl?

    chmurreczkaa lubi tę wiadomość

  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:
    Pieknie. To powodzonka chmureczka. Bralas pregnyl lub ovitrelle czy sam pecherzyk pekl?

    pęcherzyk pękł sam, tylko wkurza mnie ta moja tempka, bo jakoś specjalnie nie rośnie a gin mówiła, że nie ma możliwości pomyłki. Niech trochę podskoczy, wtedy odpuszczam mierzenie, obiecuję!!! :D Będę zaznaczać objawy, ale tempkę zostawię w spokoju, żeby nie daj Boże się nie nakręcać :) Tylko niech już skoczy bo oszaleję !!!!! :D

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratuluję :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po clo jak wiecie nie stwierdzono u mbie owulki. Dzis mam 27dc i od 3 dni odczuwam dziwne bole podbrzusza ciagle mialam ci kilka dni duzo rozciagliwego sluzu ale szyjka zamknieta dzis strasznie szczypie mnie w podbrzuszu i pobolewa sluzu mam strasznie duzo gesty i bialy. Myslucie ze migla zrobic sie torbiel?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzilas na monitoring? Lekarz powinien cie kilka razy zobaczyc podczas zeby zobaczy jak rosna pecherzyki i czy pekaja, i w razie w zobaczyc czy jak nie pekaja to czy torbiel sie nie zrobi. W wiekszosci przypadkow torbiel wchlania sie wraz z @. Idz do gina jak zdazysz przed @ jak nie to po

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bylam kilka razy na monit ostani raz 16 dc i lekarz stwierdzil ze owu nie bylo i ze pecherzyki sa male dodam ze w 12 dc byly widoczne 2 moim zdaniem dosc spire pecherzyki powiedzial ze marnie to wyglada 16 dc tych pecherzykow nie bylo byly w innym miejscu znacznie mniejsze o tamtych i stwietdzil ze nie ma sensu robic dalej monit bo ze i tak z tego nic nie bedzie i ze czasem clo nie dziala za pierwszym razem. Kazal znow brac tak samo i przyjsc 10dc.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłabym na Twoim miejscu na kontrolny monitoring, choćby po to, by się uspokoić. Czasem tak jest po CLO, że nie za pierwszym razem zaskoczy, ale może idź zobaczyć co się dzieje. Ja w poprzednim cyklu, też martwiłam się, że może pojawiła się jakaś torbiel, ale na szczęście wszystko było ok. Po prostu podbrzusze bolało już dwa tyg przed @.

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) u mnie pierwszy cyk z clo. W 12 dc monitoring, dwa pecherzyki- 15 i 17 mm. Jutro ide na kolejny monitoring. To bedzie moj 15 dc. Zobaczymy czy beda jakies efekty :-)

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) Ja w 12 dc pęcherzyk 16mm, w 15dc 19mm, a w 17dc już go nie było :) Będzie dobrze, trzymam kciuki :)

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka daj znac koniecznie jakie beda tego efekty, ja jak zaczne brac clo to napisze. Poki co czekam na @ jak na zbawienie myslalam ze dzis dostane ale nie malpiszon wredny, Mezus w przyszlym tygodniu wraca akurat na swieta to probujemy a co.

  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was <3
    Ja juz po wizycie u gina. Pecherzyk w prawym 17 mm, lewy 2 pecherzyki po 22 mm ale lekarz mowi ze te dwa w lewym sa jakies dziwne, plaskie i ze z nich chyba nie bedzie owulki nie wiem co myslec. We wtorek pecherzyki mialy 17 mm w prawym i 15 w lewym, tak wiec ten w prawym w ogole nie rosnie. Nie wiem co myslec :(
    Dodatkowo przepisal mi duphaston i kazal przyjsc we wtorek.
    Poradzcie cos :(

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za bardzo nic nie mozemy poradzic, twoj gin robi co moze. A nie proponowal Ci zastrzyku na pekniecie pecherzykow? Choc teraz juz na niego za pozno.

  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:
    No za bardzo nic nie mozemy poradzic, twoj gin robi co moze. A nie proponowal Ci zastrzyku na pekniecie pecherzykow? Choc teraz juz na niego za pozno.
    Pytalam go o ten zastrzyk ale powiedzial zeby poczekac jeszcze do wtorku

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy do kiedy masz brac duphaston?

  • kejti91 Autorytet
    Postów: 989 529

    Wysłany: 11 kwietnia 2014, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:
    A od kiedy do kiedy masz brac duphaston?
    Od dzis przez 10 dni. Lekarz mowil ze to na poprawienie tej drugiej fazy cyklu

    f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego