X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)
Odpowiedz

start 6.10 jeden cel --->zielona kropa na koncu :)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka nie ma @ jest nadzieja czekamy zatestuj sobie jutro jak nie bedzie... @

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaazi wrote:
    Ja nawet kropki krwi nie mam. Tylko śluz taki biały, jasnożółty, ciężko określić. Jak ma przyjść @ to przyjdzie, nic nie zrobię. Chyba, że np. odcięłabym sobie stopę i krew by tamtędy spłynęła to może @ wcale nie dostanę? :)

miałam taki sam śluz przed @ wychodzilam do alergologa to czulam ze sie zbliza jak juz wyszłam i szłam tym spacerkiem to przy pasach musiałąm sobie kucnac z bólu eehh

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    miałam taki sam śluz przed @ wychodzilam do alergologa to czulam ze sie zbliza jak juz wyszłam i szłam tym spacerkiem to przy pasach musiałąm sobie kucnac z bólu eehh

kochana życze powodzenia w nastepnym oby był szczsliwy :)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny przykro mi :(
    ale walczymy dalej!! :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakis pech wchodze na face a u kolezanka pododawala zdjecia córci ze wlasnie urodziła ehh

• myszkaazi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    no to ja zaczynam nowy cykl...:)

Wiecie co ide sobie do alergologa i z boku wychodzi facet sam z dzieckiem pchajac wózek dzieciaczek może miał z 6 miesiecy ale jak sie na nich tak popatrzyłam to nie wytrzymałam odwrócilam sie i jeden wielki ryk masakra...poszłam dalej i mi przeszło:)
    Mnie np. wszędzie prześladują wózki i brzuszki. Też mi przykro, ale z drugiej strony, na każdego przyjdzie pora. A może te mamusie i tatusiowie też walczyli o dzidzię i teraz są szczęśliwą rodziną?
    Ja sobie postanowiłam, że:
    a) jak @ nie przyjdzie, to no ekstra, lecę na L4 i cieszę się ciążą,
    b) @ przyjdzie a M. nie wyjedzie - wracam na aerobik, ale tak ze 2 razy w tygodniu i tylko takie lżejsze ćwiczenia,
    c) @ przyjdzie, a M. wyjedzie (załamka!!!) - wracam do tak intensywnych ćwiczeń jak zawsze (do czerwca), poza tym wyszukam sobie jakieś zajęcie, żeby nie ześwirować przez ten czas,
    d) zaczynam znowu o siebie porządnie dbać (niezależnie od a) b) lub c)), ale pod względem wyglądu, bo teraz to dbam o siebie, ale raczej pod kątem ciąży (witaminy i te inne pierdołki), a zapomniałam nawet jak to jest włosy sobie u fryzjera ufarbować, bo się zaczęłam czuć jak jakaś zbizkowana fanatyczka ciążowa, której się nawet nie chce włosów umyć, bo mierzenie temperatury ważniejsze! Oooo! Do takich wniosków dzisiaj doszłam. Taka jestem mądra! :D

karmelek, mungo, iza30 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy prowadzic dalej wykres w tym cyklu...i tak ni chce kupowac pakietu wiec owulki wtedy nie wyznaczy? czy jak to jest??

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    myszka nie ma @ jest nadzieja czekamy zatestuj sobie jutro jak nie bedzie... @
    Szkoda testu ;) Jak @ jutro nie przyjdzie to sobie zrobię w środę :) będzie 16 dpo :)

f2w39n73pzr0nefs.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaazi ja też się musze wziąć za siebie więc popieram! Kości mam tak zastałe że szok! kręgosłup boli, ruszać mi się nie chce, więc jak będę brzuszek dźwigać?!

myszkaazi lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo w srode....ja tez w srode ide bete

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia26 wrote:
    zastanawiam sie czy prowadzic dalej wykres w tym cyklu...i tak ni chce kupowac pakietu wiec owulki wtedy nie wyznaczy? czy jak to jest??
    Nie wiem, bo ja miałam za zaproszenia chyba miesiąc gratis, później kupiłam na 3 miechy i właśnie mi się skończył w tym cyklu i nie kupiłam, bo nie wiem na czym stoję. Na co mi prowadzić wykres, jeśli np. nie będę w ciąży, a M. wyjedzie. Szkoda mi kasy i czasu na to. Jak zajdę to sobie kupię, żeby ten kalendarz prowadzić. A jak M. nie wyjedzie to też sobie kupię, bo będę się dalej obserwować, chyba, że się na monitoring rzucę, żeby sprawdzić czy u mnie w ogóle metoda objawowo-termiczna współgra z rzeczywistą owulką.

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sie przespac bo ospałą jestem po leku przeciwbólowym jak nie wiem co:*

• kada24 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wykupilam sobie i dalej prowaddze..

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Myszkaazi ja też się musze wziąć za siebie więc popieram! Kości mam tak zastałe że szok! kręgosłup boli, ruszać mi się nie chce, więc jak będę brzuszek dźwigać?!
    No ja na serio baaaardzo intensywnie ćwiczyłam i już mnie zaczyna wkurzać takie nicnierobienie i czekanie na ciążę. Mnie wysiłek fizyczny sprawia nieopisaną radość, jestem wtedy pełna energii i wiem, że żyję. A takie siedzenie z dupą niestety powoduje u mnie nie tylko wzrost wagi, ale też okropny nastrój i lenistwo. Z drugiej strony no akurat tak się złożyło, że w sierpniu byłam w ciąży, we wrześniu poroniłam a później byłam zbyt słaba żeby zaczynać ponownie ćwiczyć. Teraz z kolei żyję nadzieją, że może się uda z tą ciążą, ale jak nie wyjdzie w tym cyklu to muszę jakoś żyć, czerpać z niego przyjemność a nie tylko leżeć i czekać... Trudno, co ma być to będzie! Wiadomo, że chcemy dzidziusia, ale to chyba nie znaczy, że nie mogę ćwiczyć ;)

karmelek lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) A jak tam lista testujacych? Ja mialam takie plany, ze posprzatam itp a skoczylo sie na tym, ze poszlam na zakupy i do mamy na kawe i nie zrobilam znowu nic...

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plan, że poprasuję, bo niedługo nie będziemy mieli, co na siebie włożyć, ale poszłam do łazienki i mi godzina na ogarnianiu nóg depilatorem zeszła ;) Teraz chyba podniosę te swoje zwłoki i się zabiorę za to prasowanie! ;)
    Katar i kichanie mnie dopadło. Nie za dużo jak na kilka dni? ;) Najpierw jelitówka, teraz przeziębienie? Wyszedł mi chyba wczorajszy spacer na cmentarz - zmokliśmy jak psiaki, bo oczywiście nie wzięliśmy parasola!:)

Karolcia26 lubi tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochaniutkie ;)
    Dostałam tą cholerną @, zaczynam kolejny cykl. Także z ogromnym bólem bede musiała sie wycofać z pociągu do zielonej kropki.
    Jeśli chodzi o ovu to nie będe miała zbytnio czasu na to żeby z wami tu pogadać. Załawtiłam sobie prace jako tłumacz języka angielskiego. Chce troche zapomnieć o tym że staram sie o dziecko. Chce odpocząć i zacząć starania na totalnym luzie z pozytywnym nastawieniem :)

PS. Mam dla was rade, jeśli chcecie mieć maleństwo zdajcie się na spontan, to ułatwia rozluźnienie. Przed serduszkowaniem najlepiej zarzyć gorącej kąpieli (podobno gorąca woda przyspiesza pekniecie pecherzyka) potem serduszkujcie w pozycji od tyłu podobno umozliwia szybsze dotarcie plemników do jajeczka. Jeszcze jedno dziewczyny, dużo tez pomaga MODLITWA! Wiem że to śmieszne przykłady ale gdyby nie to że moja siostra jest w 5 tyg ciąży ,pewnie nigdy bym nie uwierzyła że takie metody potrafią pomagać.
    Całuję :*:*:*

Karolcia26, Plumb80 lubią tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia2020 wrote:
    Witam kochaniutkie ;)
    Dostałam tą cholerną @, zaczynam kolejny cykl. Także z ogromnym bólem bede musiała sie wycofać z pociągu do zielonej kropki.
    Jeśli chodzi o ovu to nie będe miała zbytnio czasu na to żeby z wami tu pogadać. Załawtiłam sobie prace jako tłumacz języka angielskiego. Chce troche zapomnieć o tym że staram sie o dziecko. Chce odpocząć i zacząć starania na totalnym luzie z pozytywnym nastawieniem :)

PS. Mam dla was rade, jeśli chcecie mieć maleństwo zdajcie się na spontan, to ułatwia rozluźnienie. Przed serduszkowaniem najlepiej zarzyć gorącej kąpieli (podobno gorąca woda przyspiesza pekniecie pecherzyka) potem serduszkujcie w pozycji od tyłu podobno umozliwia szybsze dotarcie plemników do jajeczka. Jeszcze jedno dziewczyny, dużo tez pomaga MODLITWA! Wiem że to śmieszne przykłady ale gdyby nie to że moja siostra jest w 5 tyg ciąży ,pewnie nigdy bym nie uwierzyła że takie metody potrafią pomagać.

Gosiu mam nadzieje, ze to rozluznienie i zapomnienie w jakis sposob o staraniach przyniesie takie efekty jak przyniosly u mnie. Ja tez postanowilam, ze wrzucam na luz "co ma byc to bedzie" i dzis jestem w 9 tyg ciazy:) To naprawde duzo daje i pomaga w dazeniu do celu. Mam nadzieje, ze nie rozstajesz sie z nami na dobre i od czasu do czasu nas tu odwiedzisz :) Zycze powodzenia w nowej pracy :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia2020 wrote:
    Witam kochaniutkie ;)

Wpadaj do nas kiedy tylko znajdziesz czas! Buziaki :*

f2w39n73pzr0nefs.png
  • myszkaazi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! Idę prasować ;) Już żelazko się grzeje, deska rozłożona, pranie przyniesione do pokoju, więc do dzieła! Tylko sobie coś włączę, żeby mi się nie nudziło. Do później!:*

iza30, Karolcia26 lubią tę wiadomość

f2w39n73pzr0nefs.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ