X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Renia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że tak mnie połamało że nie wiem co będzie w tym miesiącu że staraniami...Ruszać się nie mogę... Mam nadzieję że jak najszybciej przejdzie bo inaczej przegapimy owulację 🙁

Believer trzymam kciuki! Póki co wszystko jest w porządku?

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
    Dziś w nocy jak nie mogłam spać stwierdziłam że zrobię test przed wizyta u gina.
    Zrobiłam i wyszło :
    https://naforum.zapodaj.net/344564e5d9fd.jpg.html
    Ten u góry to owulak a ten na dole ciążowy .
    Poelciałam na betę - po południu wynik 😱
    Stresuję się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:09

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia wrote:
    Powiem wam że tak mnie połamało że nie wiem co będzie w tym miesiącu że staraniami...Ruszać się nie mogę... Mam nadzieję że jak najszybciej przejdzie bo inaczej przegapimy owulację 🙁

Believer trzymam kciuki! Póki co wszystko jest w porządku?
    Tak na razie jest ok, troche czuje miejsca wkluc na rekach ale nic strasznego. Wczoraj wieczorem zasnelam na kanapie ale zdarza mi sie i bez szczepien ;) na szczescie nie mam gorączki a moze sie ponoc pojawic, ale w tych czasach to az strach.

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • believer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
    Dziś w nocy jak nie mogłam spać stwierdziłam że zrobię test przed wizyta u gina.
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się
    Jest kreska, delikatna ale jest. Moze to sam poczatek, oby. Trzymam kciuki

Monika87 lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Jest kreska, delikatna ale jest. Moze to sam poczatek, oby. Trzymam kciuki
    Planowana @ mam 30.11 ale ze dziś ta wizyta to dlatego zrobiłam ten test - dziś 25 dc.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Renia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się

Zdecydowanie jest kreska! A na zdjęciach zawsze mniej widać! Zwłaszcza że jak sama mówisz to dopiero 25dc także samiutki początek! Jestem całkowicie pewna że beta tylko potwierdzi!

• Kaśik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się

MONIKA!!! WOW!! Czy dobrze kojarzę, że stosowałas też kubeczek?

Jeju! Super sprawa! Gratuluję!

202308311770.png

2018 - początek starań
    2020- start klinika; histerolaparoskopia
    2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
    2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
    2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
    13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
    20+2 - połówkowe - 364g 💙
    29+2 - prenatalne - 1420 💙
    31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się
    Monika! Ale super! Kciuki 💪

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , cały czas czekam na wynik bety .. co 5 min sprawdzam maila.
    Tak, stosowałam 😁😁 ale jak tylko potwerdze że na 100% jestem w ciąży i beta będzie przyrastać i nie będzie @ w poniedziałek to mogę śmiało stwierdzić że kubeczek nie zaszkodził ;)

Kaśik lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śwoją drogą nic jeszcze nie mówię mężowi - powiem jak przyjdę z wizyty u gina. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 13:24

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Śwoją drogą nic jeszcze nie mówię mężowi - powiem jak przyjdę z wizyty u gina. ❤️
    Monia (ostrożne na razie) ogromne gratulacje!

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Kluska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to witam się i ja, 33 lata, oboje zdrowi z lekką nadwagą (nad którą pracujemy ;)) i podniesionymi przeciwciałami przeciwtarczycowymi ( ale hormony bardzo ładne i pod opieką endokrynologa). Nie unikamy ciąży od jakiś 2 lat, od kilku miesięcy pilnujemy żeby w okolicach owulacji zadbać o bliskość i cisza. Postanowiliśmy sobie że do Wielkanocy nie będziemy robić większej diagnostyki, potem przebadany męża. Ja na początku grudnia mam ginekologa to poproszę o wskazówki co przebadać tak kontrolnie już teraz, bo obrazowo w USG, cytologii itd wszystko gra i buczy. Oboje czujemy, że nie chcemy iść w drogę mocną medyczną, chcemy dzieci ale mamy szczęśliwe spełnione życie bez nich. Z wykształcenia jestem biologiem, wiem ile rzeczy może pójść nie tak i to nie musi być niczyja wina. Na razie dbamy o siebie suplementujemy się (ja proovulin [inozytol, kwas foliowy metylowany, wit B], solderol [wit D3 40 000 jednostek, raz w tygodniu od Endo], olej z czarnuszki; mąż Wit D3, kwas foliowy, selen, sok pomidorowy codziennie i też olej z czarnuszki). Powodzenia dziewczyny, życzę pięknych testów pod choinką.

age.png

Artvimed Kraków

06.25 transfer 5BB, 6dpt 38.4, 10dpt 200, 12dpt 376, 14dpt 880 😍🍀

02.25 histeroskopia
    18.24 transfer ❄️, biochem

30.22 zabraliśmy ❄️ do 🏡, 07.23 Z jest na świecie ❤️♀️

10.22 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.22 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR
    💊Wysokie NK maciczne
    💊 Zapalenie endometrium

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    W ogóle to witam się i ja, 33 lata, oboje zdrowi z lekką nadwagą (nad którą pracujemy ;)) i podniesionymi przeciwciałami przeciwtarczycowymi ( ale hormony bardzo ładne i pod opieką endokrynologa). Nie unikamy ciąży od jakiś 2 lat, od kilku miesięcy pilnujemy żeby w okolicach owulacji zadbać o bliskość i cisza. Postanowiliśmy sobie że do Wielkanocy nie będziemy robić większej diagnostyki, potem przebadany męża. Ja na początku grudnia mam ginekologa to poproszę o wskazówki co przebadać tak kontrolnie już teraz, bo obrazowo w USG, cytologii itd wszystko gra i buczy. Oboje czujemy, że nie chcemy iść w drogę mocną medyczną, chcemy dzieci ale mamy szczęśliwe spełnione życie bez nich. Z wykształcenia jestem biologiem, wiem ile rzeczy może pójść nie tak i to nie musi być niczyja wina. Na razie dbamy o siebie suplementujemy się (ja proovulin [inozytol, kwas foliowy metylowany, wit B], solderol [wit D3 40 000 jednostek, raz w tygodniu od Endo], olej z czarnuszki; mąż Wit D3, kwas foliowy, selen, sok pomidorowy codziennie i też olej z czarnuszki). Powodzenia dziewczyny, życzę pięknych testów pod choinką.

Witaj Kluska☺️

Wg mnie warto nie odkładać badania nasienia u mężczyzny. Badanie podstawowe nie jest drogie, więc myślę, że przy Waszym stażu zdobić rozeznanie już i teraz.

Jeśli nie chcecie mocno medycznie starać się o dziecko to wydaje mi się, że chociaż warto zrobić HSG i histeroskopię, żeby wykluczyć czynnik ginekologiczny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2020, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się

Monika gratulacje ☺️ bardzo wyraźna druga kreska, jesteś w ciąży ☺️

• Trini87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 11:20

• Kaśik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:

Masz już betę?

202308311770.png

2018 - początek starań
    2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
  • Joasia 🌞 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też widzę kreskę !! Trzymam kciuki , mam nadzieje że bętę dostaniesz szybko 🙂

Monika87 wrote:
    Zrobiłam i wyszło :
    Stresuję się

Starania od września 2019 z przerwami
    👱🏻‍♀️Ja -wszystkie badania w normie
    AMH 21,8
    Mały torbiel na prawym jajniku ,
    👱🏻‍♂️On-wszystkie badania w normie
    Wyniki nasienia b.dobre
    Wrzesień 2021 klinika płodności
    -Nie znaleziono powodu
    1 IUI ❇01.12.2021 Gonal f+ovitrelle
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśik wrote:
    Masz już betę?
    Nie 🤬🤬🤬
    Co 5 min sprawdzam maila . Ok 14:30 Dzowonilam do labo powiedziala że będą wieczorem ... I nadal nie mam.
    Ogólnie jestem po wizycie u gina ! Powiedzial że jestem rekordzistka jeśli chodzi o przyjscie do gina zaraz po teście ! 🤣Ale ja już miałam od miesiąca zaplanowana tę wizytę u niego a w sumie cel tej wizyty był zgoła inny 😁
    Zrobił mi USG, powterdzil owulację (WTF? ) Kiedy ona była ja się pytam ??! Zero objawów owu.. nic null .. 🙃
    Pęcherzyka nie widać bo za wcześnie. Powiedział że dobrze że betę zrobiłam i dał dwa kolejne skierowania - na drugą kazał iść w sobotę. Następna wizyta w połowie grudnia ! Kazał jeść te suple co mam i tyle :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Janinka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska wrote:
    Cześć Kluska! :)

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Kaśik Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Nie 🤬🤬🤬
    Co 5 min sprawdzam maila . Ok 14:30 Dzowonilam do labo powiedziala że będą wieczorem ... I nadal nie mam.
    Ogólnie jestem po wizycie u gina ! Powiedzial że jestem rekordzistka jeśli chodzi o przyjscie do gina zaraz po teście ! 🤣Ale ja już miałam od miesiąca zaplanowana tę wizytę u niego a w sumie cel tej wizyty był zgoła inny 😁
    Zrobił mi USG, powterdzil owulację (WTF? ) Kiedy ona była ja się pytam ??! Zero objawów owu.. nic null .. 🙃
    Pęcherzyka nie widać bo za wcześnie. Powiedział że dobrze że betę zrobiłam i dał dwa kolejne skierowania - na drugą kazał iść w sobotę. Następna wizyta w połowie grudnia ! Kazał jeść te suple co mam i tyle :)

Ale ważne, że już u lekarza byłaś :) czekam niecierpliwie na wyniki i zaciskam kciuki! 🍀

202308311770.png

2018 - początek starań
    7+1 - bijące serduszko
    9+1 - 2,44cm Bobo
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ