Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
Dziś w nocy jak nie mogłam spać stwierdziłam że zrobię test przed wizyta u gina.
Zrobiłam i wyszło :
https://naforum.zapodaj.net/344564e5d9fd.jpg.html
Ten u góry to owulak a ten na dole ciążowy .
Poelciałam na betę - po południu wynik 😱
Stresuję sięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2020, 09:09
-
Renia wrote:Powiem wam że tak mnie połamało że nie wiem co będzie w tym miesiącu że staraniami...Ruszać się nie mogę... Mam nadzieję że jak najszybciej przejdzie bo inaczej przegapimy owulację 🙁
Believer trzymam kciuki! Póki co wszystko jest w porządku?starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Monika87 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
Dziś w nocy jak nie mogłam spać stwierdziłam że zrobię test przed wizyta u gina.
Zrobiłam i wyszło :
Stresuję sięMonika87 lubi tę wiadomość
starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
Monika87 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
Zrobiłam i wyszło :
Stresuję się
Zdecydowanie jest kreska! A na zdjęciach zawsze mniej widać! Zwłaszcza że jak sama mówisz to dopiero 25dc także samiutki początek! Jestem całkowicie pewna że beta tylko potwierdzi!
Monika87 lubi tę wiadomość
-
Zrobiłam i wyszło :
Stresuję się
MONIKA!!! WOW!! Czy dobrze kojarzę, że stosowałas też kubeczek?
Jeju! Super sprawa! Gratuluję!Monika87 lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Zrobiłam i wyszło :
14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Dzięki dziewczyny , cały czas czekam na wynik bety .. co 5 min sprawdzam maila.
Tak, stosowałam 😁😁 ale jak tylko potwerdze że na 100% jestem w ciąży i beta będzie przyrastać i nie będzie @ w poniedziałek to mogę śmiało stwierdzić że kubeczek nie zaszkodziłKaśik lubi tę wiadomość
-
Monika87 wrote:Śwoją drogą nic jeszcze nie mówię mężowi - powiem jak przyjdę z wizyty u gina. ❤️
Monika87 lubi tę wiadomość
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
W ogóle to witam się i ja, 33 lata, oboje zdrowi z lekką nadwagą (nad którą pracujemy ) i podniesionymi przeciwciałami przeciwtarczycowymi ( ale hormony bardzo ładne i pod opieką endokrynologa). Nie unikamy ciąży od jakiś 2 lat, od kilku miesięcy pilnujemy żeby w okolicach owulacji zadbać o bliskość i cisza. Postanowiliśmy sobie że do Wielkanocy nie będziemy robić większej diagnostyki, potem przebadany męża. Ja na początku grudnia mam ginekologa to poproszę o wskazówki co przebadać tak kontrolnie już teraz, bo obrazowo w USG, cytologii itd wszystko gra i buczy. Oboje czujemy, że nie chcemy iść w drogę mocną medyczną, chcemy dzieci ale mamy szczęśliwe spełnione życie bez nich. Z wykształcenia jestem biologiem, wiem ile rzeczy może pójść nie tak i to nie musi być niczyja wina. Na razie dbamy o siebie suplementujemy się (ja proovulin [inozytol, kwas foliowy metylowany, wit B], solderol [wit D3 40 000 jednostek, raz w tygodniu od Endo], olej z czarnuszki; mąż Wit D3, kwas foliowy, selen, sok pomidorowy codziennie i też olej z czarnuszki). Powodzenia dziewczyny, życzę pięknych testów pod choinką.
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
nick nieaktualnyKluska wrote:W ogóle to witam się i ja, 33 lata, oboje zdrowi z lekką nadwagą (nad którą pracujemy ) i podniesionymi przeciwciałami przeciwtarczycowymi ( ale hormony bardzo ładne i pod opieką endokrynologa). Nie unikamy ciąży od jakiś 2 lat, od kilku miesięcy pilnujemy żeby w okolicach owulacji zadbać o bliskość i cisza. Postanowiliśmy sobie że do Wielkanocy nie będziemy robić większej diagnostyki, potem przebadany męża. Ja na początku grudnia mam ginekologa to poproszę o wskazówki co przebadać tak kontrolnie już teraz, bo obrazowo w USG, cytologii itd wszystko gra i buczy. Oboje czujemy, że nie chcemy iść w drogę mocną medyczną, chcemy dzieci ale mamy szczęśliwe spełnione życie bez nich. Z wykształcenia jestem biologiem, wiem ile rzeczy może pójść nie tak i to nie musi być niczyja wina. Na razie dbamy o siebie suplementujemy się (ja proovulin [inozytol, kwas foliowy metylowany, wit B], solderol [wit D3 40 000 jednostek, raz w tygodniu od Endo], olej z czarnuszki; mąż Wit D3, kwas foliowy, selen, sok pomidorowy codziennie i też olej z czarnuszki). Powodzenia dziewczyny, życzę pięknych testów pod choinką.
Witaj Kluska☺️
Wg mnie warto nie odkładać badania nasienia u mężczyzny. Badanie podstawowe nie jest drogie, więc myślę, że przy Waszym stażu zdobić rozeznanie już i teraz.
Jeśli nie chcecie mocno medycznie starać się o dziecko to wydaje mi się, że chociaż warto zrobić HSG i histeroskopię, żeby wykluczyć czynnik ginekologiczny.
-
nick nieaktualnyMonika87 wrote:Cześć dziewczyny, ostatnimi czasy nie mogłam spać w nocy, czułam kłucie w brzuchu ale nie doszukiwałam się czegoś ..
Zrobiłam i wyszło :
Stresuję się
Monika gratulacje ☺️ bardzo wyraźna druga kreska, jesteś w ciąży ☺️Monika87 lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Witaj Kluska☺️
Wg mnie warto nie odkładać badania nasienia u mężczyzny. Badanie podstawowe nie jest drogie, więc myślę, że przy Waszym stażu zdobić rozeznanie już i teraz.
Jeśli nie chcecie mocno medycznie starać się o dziecko to wydaje mi się, że chociaż warto zrobić HSG i histeroskopię, żeby wykluczyć czynnik ginekologiczny.Leczenie od 2018 roku.
#2023 - 2kolejne histeroskopie, usunięte zrosty i potwierdzony brak stanu zapalnego macicy (CD138)
#2021 - 2histeroskopie. Przegroda zlikwidowana w 80%
#11.2021 Hiperinsulinemia (dieta 🥗 + leki💊)
#Endometrioza
#Mutacje: G20210A, 4G/5G, C677T, A1298C 🧬🧬
#Kariotypy ok
#Ferrytyna dolna granica
#Homocysteina 9/12
#DHEAS nieznacznie powyżej normy
#Ana2-słabo dodatni
#B.niskie parametry nasienia, kiepskie wiązanie z hialuronianem 😔 Tabletki nic nie dają. Prawdopodobnie genetyka.
#Witaminy💊 i meta
1IV - tylko 2 ❄❄ 5dniowe (2BB i 3BB, PICSI)
2IV - 3 ❄❄❄3.2.3, 4.2.3, 1.2.3, wykorzystane 😓 (PICSI)
3IV -2 ❄️❄️ 5.2.2., 5.2.3 (prawidłowe) - Embriogen, IMSI. Został 1...
Cross-match 57%, Allo-mlr 41,9%
Cytokiny- atak zarodka
Braki KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var -
Monika87 wrote:Śwoją drogą nic jeszcze nie mówię mężowi - powiem jak przyjdę z wizyty u gina. ❤️
Masz już betę?
2018 - początek starań
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Monika ja też widzę kreskę !! Trzymam kciuki , mam nadzieje że bętę dostaniesz szybko 🙂
Zrobiłam i wyszło :
Starania od września 2019 z przerwami
👱🏻♀️Ja -wszystkie badania w normie
AMH 21,8
Mały torbiel na prawym jajniku ,
👱🏻♂️On-wszystkie badania w normie
Wyniki nasienia b.dobre
Wrzesień 2021 klinika płodności
-Nie znaleziono powodu
1 IUI ❇01.12.2021 Gonal f+ovitrelle -
Kaśik wrote:Masz już betę?
Co 5 min sprawdzam maila . Ok 14:30 Dzowonilam do labo powiedziala że będą wieczorem ... I nadal nie mam.
Ogólnie jestem po wizycie u gina ! Powiedzial że jestem rekordzistka jeśli chodzi o przyjscie do gina zaraz po teście ! 🤣Ale ja już miałam od miesiąca zaplanowana tę wizytę u niego a w sumie cel tej wizyty był zgoła inny 😁
Zrobił mi USG, powterdzil owulację (WTF? ) Kiedy ona była ja się pytam ??! Zero objawów owu.. nic null .. 🙃
Pęcherzyka nie widać bo za wcześnie. Powiedział że dobrze że betę zrobiłam i dał dwa kolejne skierowania - na drugą kazał iść w sobotę. Następna wizyta w połowie grudnia ! Kazał jeść te suple co mam i tyle -
Kluska wrote:W ogóle to witam się i ja, 33 lata, oboje zdrowi z lekką nadwagą (nad którą pracujemy ) i podniesionymi przeciwciałami przeciwtarczycowymi ( ale hormony bardzo ładne i pod opieką endokrynologa). Nie unikamy ciąży od jakiś 2 lat, od kilku miesięcy pilnujemy żeby w okolicach owulacji zadbać o bliskość i cisza. Postanowiliśmy sobie że do Wielkanocy nie będziemy robić większej diagnostyki, potem przebadany męża. Ja na początku grudnia mam ginekologa to poproszę o wskazówki co przebadać tak kontrolnie już teraz, bo obrazowo w USG, cytologii itd wszystko gra i buczy. Oboje czujemy, że nie chcemy iść w drogę mocną medyczną, chcemy dzieci ale mamy szczęśliwe spełnione życie bez nich. Z wykształcenia jestem biologiem, wiem ile rzeczy może pójść nie tak i to nie musi być niczyja wina. Na razie dbamy o siebie suplementujemy się (ja proovulin [inozytol, kwas foliowy metylowany, wit B], solderol [wit D3 40 000 jednostek, raz w tygodniu od Endo], olej z czarnuszki; mąż Wit D3, kwas foliowy, selen, sok pomidorowy codziennie i też olej z czarnuszki). Powodzenia dziewczyny, życzę pięknych testów pod choinką.14cs CP, ostał się 1 jajowód
2cs po operacji -
Monika87 wrote:Nie 🤬🤬🤬
Co 5 min sprawdzam maila . Ok 14:30 Dzowonilam do labo powiedziala że będą wieczorem ... I nadal nie mam.
Ogólnie jestem po wizycie u gina ! Powiedzial że jestem rekordzistka jeśli chodzi o przyjscie do gina zaraz po teście ! 🤣Ale ja już miałam od miesiąca zaplanowana tę wizytę u niego a w sumie cel tej wizyty był zgoła inny 😁
Zrobił mi USG, powterdzil owulację (WTF? ) Kiedy ona była ja się pytam ??! Zero objawów owu.. nic null .. 🙃
Pęcherzyka nie widać bo za wcześnie. Powiedział że dobrze że betę zrobiłam i dał dwa kolejne skierowania - na drugą kazał iść w sobotę. Następna wizyta w połowie grudnia ! Kazał jeść te suple co mam i tyle
Ale ważne, że już u lekarza byłaś czekam niecierpliwie na wyniki i zaciskam kciuki! 🍀
2018 - początek starań
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙