Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Trini87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Trini zaakceptowalam Twoje zaproszenie :) no czekanie jest w tym wszystkim najgorsze. Ja sobie zrobilam rozpiske w kalendarzu na dni, ile mi zostalo do wizyty po szczepieniach kiedy mam dostac zalecenia do transferu i bede mogła zaczac przygotowania do niego 😁 poczatkowo 75 dni wygladalo przerazajaco ale jak sie liczba zmniejsza to jest lepiej. W ramach zajecia glowy zrobilam wczoraj kalendarz adwentowy dla meza a dzisiaj tworze ozdoby choinkowe - makramy :) nigdy nie robilam ich ale spodobalo mi sie nawet
    Napisałam Ci prv :)

Twój konkrenty plan mi się bardzo podoba. Wiesz na czym stoisz.
    Tez bym chciala sie czymś zając ale mam poczucie marnowanego czasu. Strasznie rozlazła jestem ostatnio.
    Mnie ciekawi na kiedy dadzą mi termin, bo mam w styczniu zamkniecie kwartału i kazdy dzień jest ważny a z drugiej strony to tylko praca. Chyba tez muszę jakiś plan sobie ulożyć. Na razie 14.12 wizyta u tej babeczki co będzie zabieg robić. W teorii w międzyczasie znow badania krwi. Nie wiem czy robić te, na które mamy zlecenie czy jednak po tych tabletkach co facet bierze - hormony mu zbadać.

Świruje :( Martwię się, że facet mnie zostawi, choć mówi, ze nie. Moja samoocena padła na łeb na szyję. Tego egzaminu pewnie nie zaliczę (nie moje progi na chwilę obecną). Wszystko mnie stresuje :( Na dodatek wkurzam się bo głowa mnie od kręgosłupa boli od paru dni i nie przestaje. Bez sensu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 21:16

Leczenie od 2018 roku.
    #2023 - 2kolejne histeroskopie, usunięte zrosty i potwierdzony brak stanu zapalnego macicy (CD138)
    #2021 - 2histeroskopie. Przegroda zlikwidowana w 80%
    #11.2021 Hiperinsulinemia (dieta 🥗 + leki💊)
    #Endometrioza
    #Mutacje: G20210A, 4G/5G, C677T, A1298C 🧬🧬
    #Kariotypy ok
    #Ferrytyna dolna granica
    #Homocysteina 9/12
    #DHEAS nieznacznie powyżej normy
    #Ana2-słabo dodatni

#B.niskie parametry nasienia, kiepskie wiązanie z hialuronianem 😔 Tabletki nic nie dają. Prawdopodobnie genetyka.

#Witaminy💊 i meta

1IV - tylko 2 ❄❄ 5dniowe (2BB i 3BB, PICSI)
    2IV - 3 ❄❄❄3.2.3, 4.2.3, 1.2.3, wykorzystane 😓 (PICSI)
    3IV -2 ❄️❄️ 5.2.2., 5.2.3 (prawidłowe) - Embriogen, IMSI. Został 1...

Cross-match 57%, Allo-mlr 41,9%
    Cytokiny- atak zarodka
    Braki KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
  • believer Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Dzięki za gratki ❤️
    Ja ciągle w robo mam jakieś urwanie głowy 🙃
    Sama niedowierzam bo jakoś tak przecież sama Wam pisałam że chyba ten cykl to nic z tego .. jak widać nie można tak myśleć 😁
    W pon idę na kolejną betę później zrobię jescze jedna ale za kolejny tydzień - potem już tylko wizyta u gina 17.12 😁 może będzie już coś widać .
    Ja powiem Wam jak widać po mnie jestem straszna panikarą i wymyślałam sobie różne dziwne rzeczy no ale nigdy się nie próbowałam zajść w ciąże. Ja mam nadzieję że jak najszybciej zobaczycie dwie kreski!! Trzymam za Was mocno kciuki.
    Ja na razie nie chce wybiegać w przód .. nawet jescze nie minął mi termin spodziewanej @ Dziś dopiero 26 dc więc z duszą na ramieniu jestem ... Miejmy nadzieję że będzie wszystko ok. Na razie nie wariuje .. po prostu żyje sobie nadal.
    Jak tam Monika powtarzalas bete? :)

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cykl bez owulacji, mam torbiel krwotoczną na prawym jajniku 2cm, raczej się wchłonie z miesiączką.

• believer Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    U mnie cykl bez owulacji, mam torbiel krwotoczną na prawym jajniku 2cm, raczej się wchłonie z miesiączką.
    O nie, masakra :( oby sie wchlonela i bylo wszystko ok.

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    O nie, masakra :( oby sie wchlonela i bylo wszystko ok.

Wchłonie się na pewno, biorę duphaston więc też pomoże.

Jedynie mnie martwi, że to już trzeci cykl, gdzie nie czuję piersi po owulacji i właśnie podejrzewam, że to cykle bezowulacyjne mi się przypałętały od stresu.

• Trini87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Wchłonie się na pewno, biorę duphaston więc też pomoże.

Jedynie mnie martwi, że to już trzeci cykl, gdzie nie czuję piersi po owulacji i właśnie podejrzewam, że to cykle bezowulacyjne mi się przypałętały od stresu.
    Na spokojnie. Będzie dobrze :) Wiem, ze mamy kiepskie dni ale musimy patrzeć optymistycznie :)

Kitka_87 lubi tę wiadomość

Leczenie od 2018 roku.
    #2023 - 2kolejne histeroskopie, usunięte zrosty i potwierdzony brak stanu zapalnego macicy (CD138)
    #2021 - 2histeroskopie. Przegroda zlikwidowana w 80%
    #11.2021 Hiperinsulinemia (dieta 🥗 + leki💊)
    #Endometrioza
    #Mutacje: G20210A, 4G/5G, C677T, A1298C 🧬🧬
    #Kariotypy ok
    #Ferrytyna dolna granica
    #Homocysteina 9/12
    #DHEAS nieznacznie powyżej normy
    #Ana2-słabo dodatni

#B.niskie parametry nasienia, kiepskie wiązanie z hialuronianem 😔 Tabletki nic nie dają. Prawdopodobnie genetyka.

#Witaminy💊 i meta

1IV - tylko 2 ❄❄ 5dniowe (2BB i 3BB, PICSI)
    2IV - 3 ❄❄❄3.2.3, 4.2.3, 1.2.3, wykorzystane 😓 (PICSI)
    3IV -2 ❄️❄️ 5.2.2., 5.2.3 (prawidłowe) - Embriogen, IMSI. Został 1...

Cross-match 57%, Allo-mlr 41,9%
    Cytokiny- atak zarodka
    Braki KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Jak tam Monika powtarzalas bete? :)
    Hejo, tak wczoraj 434 ❤️ nie wiem czy powtarzać jeszcze raz za tydzień czy sobie darować i czekać do 17.12 na wizytę u gina.
    Ogólnie niedowierzamy , żyjemy cały czas normalnie.
    Ogólnie oprócz czasem bólu nadętego brzucha i wrażliwych sutków to objawow innych nie mam .

Kaśik lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka mam nadzieję, że krwiak szybki się wchłonie i następny cykl będzie owulacyjny 😘
    Ja też myślałam że w tym cyklu nic zero objawów, owulacji a tu patrz ! Serio już myślałam o kolejnym cyklu a tu bach II , jakież było moje zdziwienie ☺️ także nawet bez objawowo owu można zajść 😉

Kitka_87 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Hejo, tak wczoraj 434 ❤️ nie wiem czy powtarzać jeszcze raz za tydzień czy sobie darować i czekać do 17.12 na wizytę u gina.
    Ogólnie oprócz czasem bólu nadętego brzucha i wrażliwych sutków to objawow innych nie mam .
    Super, cudownie! 😍 wczesniejszy prezent swiateczny dostaliscie. Mysle ze możecie uwierzyc bo beta bardzo ladna 😊

Monika87 lubi tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo taka mam ochotę czy dom świątecznie wystroić że nawet nie macie pojęcia , jak wpadnę do Castoramy albo innego Obi to oszaleje 🤣🤣🤣

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Kitka mam nadzieję, że krwiak szybki się wchłonie i następny cykl będzie owulacyjny 😘
    Ja też myślałam że w tym cyklu nic zero objawów, owulacji a tu patrz ! Serio już myślałam o kolejnym cyklu a tu bach II , jakież było moje zdziwienie ☺️ także nawet bez objawowo owu można zajść 😉

Gratulacje 💋 ja bym powtórzyła jeszcze raz 48h od ostatniej i czekała na 17.12. na wizytę.

Wiem, wiem, ale ja już miałam trzy ciąże biochemiczne i wiem, że jak nie czuję piersi to nic z tego i się nawet nie czaruję, że jest inaczej. Także ja się miło nie zaskoczę i nawet mnie to nie rusza. Bardziej się martwię blokadą owulacji w ogóle, że tworzą się torbiele i muszę popracować nad redukcją stresu w związku z tym.

• Renia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie miałam czasu tu zaglądać ale już nadrobiłam zaległości i wszystko przeczytałam co pisaliście :)

U mnie chyba zbliża się owulacja a przynajmniej śluz jest, w tym miesiącu jeszcze odpuściłam testy owulacyjne, jak się nie uda to na następny cykl zrobię sobie zaopatrzenie :)

• Renia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:

Monika, jeszcze raz gratulacje! Dawaj znać jak się czujesz! I trzymamy kciuki za bijące serduszko u gina za dwa tygodnie ❤️❤️❤️

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ❤️
    Właśnie się zastanawiam czy tego 17.12 usłyszę serduszeczko moje 🤰💗

Dziś byliśmy w galerii ja się zastanawiam.gdzie ja mam kupować ciuchy 😭 to jest dopiero zagwozdka.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • believer Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Dziękuje ❤️
    Właśnie się zastanawiam czy tego 17.12 usłyszę serduszeczko moje 🤰💗

Dziś byliśmy w galerii ja się zastanawiam.gdzie ja mam kupować ciuchy 😭 to jest dopiero zagwozdka.
    Czemu sie zastanawiasz gdzie ciuchy masz kupowac? Nie pasuje nic? Zawsze mozna przez internet zamawiac i w razie czego odeslac choc jest to upierdliwe

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Renia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak tam mija weekend? 🙂Ja właśnie przeglądam internet w poszukiwaniu prezentów świątecznych ale jakoś brak mi dobrych pomysłów 🙁

• Janinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie leniwie :) muszę jeszcze mężowi jakiś drobny prezent kupić. Poza tym jestem po owulacji - pierwszy cykl po operacji - staram się podchodzić spokojnie, ale nie jest łatwo 😅

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Renia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janinka także rozumiem że w tym cyklu były już ponownie starania? W takim razie trzymam mocno kciuki! Który masz dc? Ja już też chyba (pewności nie mam bo nie testowałam) po owulacji także czekamy razem :)

• Janinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dokładnie tak :) Teraz 19dc. Ty który?

14cs CP, ostał się 1 jajowód
    2cs po operacji
  • Renia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 16dc, cykle mam 27-28 dni ostatnio:) oby ta końcówka roku była dla nas szczęśliwa :)

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ