Straraczki rocznik 87' - pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
snw wrote:Hej Dziewczyny!
@believer oby szybko zleciało! Ja zawsze wykreślam dni gdzieś na boku, wtedy widzę jak czas szybko leci
@Renia - z testowaniem jest tak, ze zawsze się robi za wcześnie, a potem żałuje 😛 ja w tym cyklu korzystam z monitora clearblue, tam podobno można testować nawet 3 dni przed okresem, No ale zobaczymy... trzymam kciuki za Twoje dwie kreseczki 😊
Zrobiłam w końcu badania, wszystko w normie poza kreatynina, ale to przegadam z lekarzem na następnej wizycie (Google mówi ze niewydolność nerek... wiec już nie czytam dalej).
Teraz wysyłam Mojego na sprawdzenie czy z jego mała armia wszystko ok i działamy 💕
Może poprostu jakoś mało piłaś ostatnio??? Internet zawsze podpowiada najgorsze scenariusze a przyczyny najczęściej są błachesnw lubi tę wiadomość
-
Dziewczeta czy u Was tez wszedzie w otoczeniu teraz ciaze? Jeny od grudnia to jest jakis wysyp albo takie odnosze wrazenie... 2 kolezanki, teraz sasiadka z dolu jak zauwazylam, az sie boje isc jutro do 3 kolezanki, z czym mi wyskoczy a co u Was?starania od 04.2018 r.
Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)
10 transferów nieudanych
11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔 -
believer wrote:Dziewczeta czy u Was tez wszedzie w otoczeniu teraz ciaze? Jeny od grudnia to jest jakis wysyp albo takie odnosze wrazenie... 2 kolezanki, teraz sasiadka z dolu jak zauwazylam, az sie boje isc jutro do 3 kolezanki, z czym mi wyskoczy a co u Was?
U mnie to samo... 2 koleżanki w ciąży i kuzynka na dokładkę... Może dla nas tez to będzie szczęśliwa pora roku 😉 -
I u mnie podobnie, plus jedna para z 5-m8esiwcznym bobo zaczyna mówić o staraniach o drugie (a Akcje dziecko zaczeli później niż my) ☹️
Monika87 lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
Wow Renia no to super! ☺️ zacznij dobrą passe w tym roku na tym watku 😁 lec jutro na betestarania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
believer wrote:Wow Renia no to super! ☺️ zacznij dobrą passe w tym roku na tym watku 😁 lec jutro na bete
Chciałabym ale tutaj możliwość zrobienia bety jest mega ograniczona 🙈 generalnie mogę zrobić tylko w dwóch, do obu mam dość daleko dlatego nie udało mi się wyrwać z pracy, no a w weekend to już w ogóle żadne laboratorium nieczynne... Także trochę lipa, także póki co sprawdzam testami, wiem że nie miarodajne ale wyraźnie ciemnieją więc mnie to trochę uspokaja
I oczywiście jestem pierwsza w tym roku ale napewno nie ostatnia i za chwilę posypią się tu po kolei kreseczki!
A jak twoje badania, już po? -
Renia wrote:Chciałam Wam napisać jak już zrobię betę, miałam iść dzisiaj ale praca nie pozwoliła, mam dwie kreseczki od trzech dni i z każdym dniem póki co są ciemniejsze
2018 - początek starań
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
Renia wrote:Chciałabym ale tutaj możliwość zrobienia bety jest mega ograniczona 🙈 generalnie mogę zrobić tylko w dwóch, do obu mam dość daleko dlatego nie udało mi się wyrwać z pracy, no a w weekend to już w ogóle żadne laboratorium nieczynne... Także trochę lipa, także póki co sprawdzam testami, wiem że nie miarodajne ale wyraźnie ciemnieją więc mnie to trochę uspokaja
I oczywiście jestem pierwsza w tym roku ale napewno nie ostatnia i za chwilę posypią się tu po kolei kreseczki!
A jak twoje badania, już po?
Tak ja juz po badaniach, czekalismy z mezem na pobranie krwi 1 godz 20 min na dworze bo taka kolejka a ze koronawirus to nie mozna bylo w srodku bo dystans itp 🤦♀️ wymarzlismy jak nie wiem. teraz odliczanie do wizyty 3 lutego, mam tylko nadzieje ze jej nie przeloza i ze te wyniki beda mimo tej ilosci osob. Pielegniarka mowila ze jak pracuje tam 5 lat to nie pamieta tylu par jednego dniastarania od 04.2018 r.
10 transferów nieudanych
believer wrote:Hm no to jak testy ciemnieja to beta rosnie. No to chyba ze olejesz bete i sie zapiszesz na usg od razu, na usg mozna popoludniem po pracy moze jakis termin dorwac.
Tak ja juz po badaniach, czekalismy z mezem na pobranie krwi 1 godz 20 min na dworze bo taka kolejka a ze koronawirus to nie mozna bylo w srodku bo dystans itp 🤦♀️ wymarzlismy jak nie wiem. teraz odliczanie do wizyty 3 lutego, mam tylko nadzieje ze jej nie przeloza i ze te wyniki beda mimo tej ilosci osob. Pielegniarka mowila ze jak pracuje tam 5 lat to nie pamieta tylu par jednego dnia
Tutaj ogólnie podejście jest trochę inne niż w Polsce, ginekologa najwcześniej mi omówią w 6-7tyg a coś takiego jak wizyta prywatną nie istnieje, dlatego i z tą beta jest problem bo laboratoriów w których można zapłacić i zrobić jest jak na lekarstwo. Spróbuję się wybrać w tym tyg, może się uda, wynik w liczbach na papierze bardziej by do mnie przemawiał niż ciemniejąca kreska na testach
3 lutego już za chwilę trzymam kciuki żeby wyniki były!!! może w ten dzień było dużo par ale w pozostałe już mniej No i przy tych mrozach stać na zewnątrz... Jakoś to wszystko powinni lepiej zorganizować w tych dziwnych czasach... -
Monika87 wrote:Renia , gratulacje !!! Widziałam na styczniowym wątku podczytuje siebie Was wszytskie
Mam nadzieję, że u zapoczątkujesz obfitość dwóch kresek w 2021
Zdrowej i nudnej ciąży 🥳🤰
Dziękuję bardzo:) i też mam nadzieję że kresek będzie tu coraz więcej -
Renia ja również gratuluję i życzę zdrowia
Dziewczyny mam pytanie czy orientujecie się jak to jest z przyjmowaniem antybiotyków podczas starań? Maż miał wyrywanego zęba i ma przypisany. Czy jest jakiś czas który trzeba później odczekać?Renia lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny! Witam w Nowym Roku. Strasznie dawno nie pisałam... 😄 Widzę że już pierwsze 2 kreseczki poleciały- gratulacje!! Mam nadzieję, że to początek dobrej passy i wszystkie niebawem ujrzymy ten wymarzony widok 😜😍😍
Kaśik lubi tę wiadomość
-
Ines_87 wrote:Renia ja również gratuluję i życzę zdrowia
Dziewczyny mam pytanie czy orientujecie się jak to jest z przyjmowaniem antybiotyków podczas starań? Maż miał wyrywanego zęba i ma przypisany. Czy jest jakiś czas który trzeba później odczekać?
Powiem Ci, że zależy od antybiotyku ale mój M mial robione badania nasienia 2mce po antybiotykoterapii i wyszły strasznie złe - my załamani dopiero później przypomnieliśmy sobie że były antybiotykiInes_87 lubi tę wiadomość
2018 - początek starań
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
Kaśik wrote:Powiem Ci, że zależy od antybiotyku ale mój M mial robione badania nasienia 2mce po antybiotykoterapii i wyszły strasznie złe - my załamani dopiero później przypomnieliśmy sobie że były antybiotyki
Dziękuję za informację. Póki co się wstrzyma i nie weźmie tego antybiotyku. Nie chcemy tracić znowu cyklu. Mąż brał leki przez prawie dwa lata podczas których nie można było starać się o dziecko i jeszcze 4 m-ce po zaprzestaniu więc jestem teraz przewrażliwiona. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! Głowa do góry! Jesteśmy jeszcze w kwiecie wieku ja myślę, że i na nas przyjdzie pora. Wiadomo, że lepiej szybciej niż później, ale najważniejsze jest nastawienie ✊🏻 Mój Stary już 40 lat w tym roku skończy, ale myślimy pozytywnie i nie załamujemy się (chociaż coś czuje, że ten cykl na straty...)
Trzymam za Nas wszystkie kciuki i przesyłam 🍀🍀🍀 -
Hej dziewczyny!
Zobaczyłam grupę z rocznikiem 87 i chce dołączyć. Dużo tu osób z tego roku? Ja jestem 13.07.87.☺️
Opowiem o siebie :
Była już w ciąży, ale poroniłam w 22 tygodniu. Od 5 miesięcy znowu się staramy. Teraz nam brak miesiączki dwa tygodnie. Testy negatywne. Usg wczoraj nic nie pokazało. Wynik bety z krwi 3.3 też negatywny. A okresu nadal niema... 🤔.
Dziwna sytuacja, nie wiem co myśleć...