Strzał za pierwszym razem jak często się zdarza?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie nie sądziłam, że zajście w ciążę może być tak trudne:(. W sumie z mężem nie staramy się aż tak długo(5 cykl z tym, że z obserwacją owulki i testami owulacyjnymi pierwszy:)) to jest to dość interesujące że są pary które już za pierwszym razem wstrzeliły się.Człowiek chyba się za dużo filmów naoglądał, w których kobiety rozpaczały na wieść nieplanowanej ciąży. Dopóki nie zaczęłam się starać myślałam że jest to dość proste. Słuchając opowiadań par jak to one działają już jakiś czas myślałam że za mało przytulanka jest w tych ich związkach. Jeśli zajdę w ciążę to przy drugim dziecku nie będę tak szalała z wstrzymywaniem się od ciumasków w tych dniach wiedząc że to wcale nie jest takie proste jakby się mogło wydawać,może pozwolę sobie na więcej spontanu i szaleństwa co o tym sądzicie?
P.S. Gdybym wiedziała że z zajściem w ciążę jest tyle zachodu to dużo wcześniej przestałabym się przejmować skrzętnym zabezpieczaniem
A wam jak długo zajął ten proces?Ilu z was nagroda czekała już przy pierwszym losowaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 13:19
paaulla84, iwcia77, Neyla, weronika86 lubią tę wiadomość
-
my 3 cykl...ale wczesniej tez próbowalismy w sensie nieswiadomie bo raz z zabezpieczeniem, raz bez itd..ale gdybysmy wiedzieli to tez bysmy chyba od poczatku znajomosci bawili sie bez niczego!
-
Gdybym wiedziała, że zajmie nam to ponad 8 miesięcy (właśnie zaczęłam 9 cykl...) to zaczęłabym męczyć męża co najmniej 3 lata temu! ale kto mógł przewidzieć, że tak to wygląda...
iwcia77, weronika86 lubią tę wiadomość
-
azibomba wrote:Dziewczyny jako totalny laik, czy mojego męża może zbadac mój ginekolog w sensie jakości spermy?pochodzę z 60-tysiecznego miasta podpowiedzcie gdzie mogę wysłać męża na badania? dzieki za odp.
-
Rzadko chyba jednak sie to zdarza zeby po 1 razie hop i bęc ja przynajmniej w moim otoczeniu nie spotkałam sie z tym. Na pewno są wyjątki. My staramy sie juz (i aż 7! ) cykli. A każda @ to załamka masakra. Tez zawsze zanim zaczęłam sie starać myślałam ze jest to prostsze
Jules lubi tę wiadomość
-
sa tzw złote strzłay mojego R brat, stwierdził ze ma juz 30 na karku i postanowił zostać do końca, bo wiedział, że dziewczyna ma płodziaki i od razu zaskoczyło..nie wiem od czego to zalezy
my czekamy na efekt 3 próby..poki co @ spóźnia sie 3 dzienkapturnica lubi tę wiadomość
-
wiesz co, ja tez tak miałam w tamtym m-cu...wydawało mi sie , ze jestem w ciązy, wszystko na to wskazywalo i dupaaa....przyszła @
a teraz znów wydaje mi sie , że idzie @ a tu nic póki co....moze teraz to fasolka czyni niespodzianke -
he he he dokładnie
a miejsce na łóżeczko juz przygotowane tylko brakuje lokatora
a tak śmiechem żartem to my bardzo chcemy ale to maszynka do zżerania kasy...masakra..jakies spiochy po 30łz..dramat
ze nie wspomne o pampersiakach:) -
azibomba wrote:ostatnio u drzyzgi wypowiadał się ginekolog i mówił coś o wtórnej niepłodności po wcześniejszych ciążach, naprawdę coś takiego istnieje?
Niepłodność - to stan gdy para stara się o dziecko bez rezultatów ponad 12 m-cy (regularnie współżyjąc bez zabezpieczenia)
Czyli jest to możliwe także gdy ma się 1, 2 ,3 a nawet 7 dzieci. Po prostu o kolejne dziecko para stara się zbyt długo i stan ten nazwany jest niepłodnością wtórną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 15:12