styczen 2015 nowy rok- nowe nadzieje
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem coś o tym. Mój nie toleruje za bardzo krytyki i też reaguje nerwowo. Jednakże porozmawiajcie o tym co on czuje, co go boli, czy jest coś nie tak.
Przechodzicie mały kryzys, u nas było takich wiele nawet jeszcze przed ślubem i prawie zrywaliśmy ze sobą jednakże zawsze było przebaczenie.
Mój M. też ma tak że ja do niego mówie, tłumaczę, wysilam się by coś zrozumiał i niby to dociera do niego a i tak potem zaczynały od nowa. Jest to męczące ale w końcu osiągnę sukces. Jak sie wnerwię to będzie musiał pojąć raz a porządnie!
W ogóle to tempka idzie u mnie w dół więc chyba mogę już totalnie spiać ten cykl na straty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:18
-
nick nieaktualny
-
potforzasta wrote:Tylko ja nie mam sily juz tlumaczyc na kazdym kroku tego samego a rozmawiac on nie umie jak mu cos tlumacze to on zalatwia wszystko krzykiem a ja wole sie wtedy zamknac i spokoj.
A ile jesteście po ślubie? U nas po ślubie przez aż 3 lata były wieczne wojny a potem sie uspokoiło głowa do gory, to się zmieni -
kama005 wrote:Wiem coś o tym. Mój nie toleruje za bardzo krytyki i też reaguje nerwowo. Jednakże porozmawiajcie o tym co on czuje, co go boli, czy jest coś nie tak.
Przechodzicie mały kryzys, u nas było takich wiele nawet jeszcze przed ślubem i prawie zrywaliśmy ze sobą jednakże zawsze było przebaczenie.
Mój M. też ma tak że ja do niego mówie, tłumaczę, wysilam się by coś zrozumiał i niby to dociera do niego a i tak potem zaczynały od nowa. Jest to męczące ale w końcu osiągnę sukces. Jak sie wnerwię to będzie musiał pojąć raz a porządnie!
W ogóle to tempka idzie u mnie w dół więc chyba mogę już totalnie spiać ten cykl na straty...
My kobiety musimy być wytrwałe i mądrzejsze w takich sytuacjach. Po prostu taka nasza rola zreszta mamy silniejsza psychikę od mężczyzn i jestesmy w stanie zniesc o wiele więcej -
nick nieaktualnyAleksia85 wrote:My kobiety musimy być wytrwałe i mądrzejsze w takich sytuacjach. Po prostu taka nasza rola zreszta mamy silniejsza psychikę od mężczyzn i jestesmy w stanie zniesc o wiele więcej
-
Potforzasta trzymam kciuki mocno zebyscie sobie wszysyko wyjasnili! Ja nie jestem weteranka bo dopiero rok i 4 m-ce po slubie ale chyba niezaleznie od tego wyjasnienie sobie do czego sie wspolnie dazy w zwiazku jest chyba mega wazne
Co do moich wynikow (4 tyg 3 dni) :beta 173.7, TSH 1.36mU/l, Pg (s) 62.43 nmol/l (norma z lab dla I trym to 52-154), Pg (jedn. tradyc.) 19.6 ng/ml (norma 16.3-48.4)
Oczywiscie dalej nie zeszly ze mnie wszystkie obawy (:p) ale nie bede chyba robic kolejnych badan (poki co gin powiedziala ze nie ma potrzeby).
Mam USG 3.02 i po prostu zyje zdrowo zeby fasolce nie zaszkodzic Mam nadzieje ze pozytywne nastawienie dobrze mi (nam) zrobihttp://ovufriend.pl/graph/1e6d704e8afa16d04e78f7a74d3f2401 -
powiedzcie dziewczyny, wyniki dobre ft3, ft4, anty tpo , tylko anty TG podwyzszone , niestety nie mam wyniku przy sobie bo mieszkam w uk a badania robilam w pl. Czy to może być problem, że nie moge zajść ?? nie wiem czy to duzy problem , bo mym musiała przez ten wynik anty Tg specjalnie leciec do polski ,a na tych tarczycowych sprawach kompletnie się nie znam
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
perelka89 wrote:Czesc dziewzyny. Czytam was ale nie w sumie sie nie udzielalam bo pisze na innym watku. Ale tu u was fajnie wiec jak pozwolicie to sie dolacze.
Potforzasta a moze zaskocz meza, przygotuj kolacje przy swiecach, przy winku. Troche popijecie spedzicie milo czas a moze nawet po winku bedzie sie latwiej rozmawialo? -
nick nieaktualnyBulimulia wrote:Ja jutro na badanie nasienia z mężem się wybieramy i pytanie mamy
Czy ba badanie trzeba wziąć pojemnik na mocz czy dają w pakiecie razem z pokojem i swierszczykami ? -
nick nieaktualnyperelka89 wrote:Czesc dziewzyny. Czytam was ale nie w sumie sie nie udzielalam bo pisze na innym watku. Ale tu u was fajnie wiec jak pozwolicie to sie dolacze.
Potforzasta a moze zaskocz meza, przygotuj kolacje przy swiecach, przy winku. Troche popijecie spedzicie milo czas a moze nawet po winku bedzie sie latwiej rozmawialo? -
Bulimulia wrote:Ja jutro na badanie nasienia z mężem się wybieramy i pytanie mamy
Czy ba badanie trzeba wziąć pojemnik na mocz czy dają w pakiecie razem z pokojem i swierszczykami ?
mąż jak robił badania to był specjalny pokój, pojemnik dostał na miejscu. Są 2 drogi - można zrobić to na miejscu albo w domu- przy tej opcji trzeba dowieźć nasienie chyba do 40 minut, pojemnik owinąć najlepiej ręcznikniem i trzymać przy ciele aby nie wyziębić żołnierzyków- tak bynajmniej było w klinice w której robiliśmy badania.
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
lekarz zlecił jeszcze badania na chlamydię, ft3 ft4, anty tpo i anty tg. Anty tg wyszło tylko za wysokie , co to oznacza????? norma jest do 115 IU/ml ja mam 138
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 12:50
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Stiffi to oznacza ze trzeba odwiedzic endokrynologa bo juz cos z tarczyca sie dzieje nie jest to jakos strasznie podniesione ale juz trzeba zapytac o to.
-
perelka89 wrote:Jestem jeszcze na watku "Wraz z Nowym Rokiem wkraczam z nowa nadzieja:)"
Udanego weekendu dziewczyny -
nick nieaktualny
-
Oczywiscie ze nie ja 9ierwsza sie nie odezwe.