Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Oczywiście. Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Mimo że 2 dni do terminu miesiaczki. Mówi że nie stwerdza ani nie zaprzecza ciazy. Jajnik z którego była owulacja ma cialko żółte mówi że tak jakby... Ale błona śluzową czy coś takiego macicy nie jest za gruba. Idiota. Wkurzyłam się. Płakać się chce. Bo wiadomo... Nie stwerdzil ale nie dał żadnej nadziei ttlko nastraszył.....
-
Asia9031 wrote:Hej. Oczywiście. Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Mimo że 2 dni do terminu miesiaczki. Mówi że nie stwerdza ani nie zaprzecza ciazy. Jajnik z którego była owulacja ma cialko żółte mówi że tak jakby... Ale błona śluzową czy coś takiego macicy nie jest za gruba. Idiota. Wkurzyłam się. Płakać się chce. Bo wiadomo... Nie stwerdzil ale nie dał żadnej nadziei ttlko nastraszył.....
No bo nie potrzebnie poszłaś. Przy takiej becie ginekolog nie jest w stanie żadnej ciąży zobaczyć.
Tylko sobie humor popsulas i stresu dowaliłaś. Co chciałaś żeby Cię lekarz powiedział? Że serce bije? Przecież nie pierwszy raz jesteś w ciąży i wiesz ze na początku nic się nie widzi.
Czekaj spokojnie 2 tygodnie, nie histeryzuj i się nie stresuj, bo dobrego to napewno nic nie wniesie.Otter, Domistr, Nynka, Renia, Niebieska Gwiazda, MartiMarti lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
nick nieaktualnyAsia9031 wrote:Hej. Oczywiście. Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Mimo że 2 dni do terminu miesiaczki. Mówi że nie stwerdza ani nie zaprzecza ciazy. Jajnik z którego była owulacja ma cialko żółte mówi że tak jakby... Ale błona śluzową czy coś takiego macicy nie jest za gruba. Idiota. Wkurzyłam się. Płakać się chce. Bo wiadomo... Nie stwerdzil ale nie dał żadnej nadziei ttlko nastraszył.....
MartiMarti lubi tę wiadomość
-
Asia pamiętaj że on nic nie może powiedzieć Ci na tym etapie, powiedział co widzi a to o niczym na razie nie przesądza. Beta idzie do góry, jutro zobaczysz czy dobrze przyrasta i niestety na razie nic więcej nie będziesz wiedzieć. Proga masz idealnego, także tylko czekać i się nie stresować 🤞Wiem że ciężko ale nie możesz niestety nic więcej zrobić ani dowiedzieć się na tym etapie..
Ja się zgubiłam w swoim cyklu 🤦🏻♀️ tempka nie urosla, tzn nie wiem czy uznać to za skok z 36.1 do 36.2 😂. Cycki bolą jak w fazie lutealnej od wczoraj.
Ovu wyznaczylo owulację wtedy co myślałam że będzie bo dzień wcześniej owulaki mega pozytywy..
Aaa co ma byc to będzie, może jeszcze owulka przede mną, może za mną 🤣 nie zaprzestaję starań ale wolałabym wiedzieć kiedy będę mieć termin @...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 09:43
-
futuremama wrote:Beza u mnie w tym cyklu też jakiś niemrawy skok na początku był a teraz już poszła do góry, także za Twoją też trzymam kciuki 😁
-
Futuremama zdrowia, szczęścia, pomarańczy niech ci Twój mąż nago tańczy ❤️ abys w końcu ujrzała te cudowne dwie kreseczki na dluuugo a nie na chwilę.
Co do temp, wczoraj przypuszczalną owulacja,
Szyjka wysoko, ślub "biały"?, A temp w dole... Co się tu wyprawia? -
Alutka128 wrote:Futuremama zdrowia, szczęścia, pomarańczy niech ci Twój mąż nago tańczy ❤️ abys w końcu ujrzała te cudowne dwie kreseczki na dluuugo a nie na chwilę.
Co do temp, wczoraj przypuszczalną owulacja,
Szyjka wysoko, ślub "biały"?, A temp w dole... Co się tu wyprawia?
Może wzrośnie kilka dni po owu? Wiem ze tak tez może być.
U mnie niby była owu, a tempka jakoś tak dziwnie rośnie- najpierw skok a potem jakoś w dół. Może to dlatego ze się trochę wiercę w łóżku zanim zmierzę25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Co te temperatury w tym miesiącu robią 🤣
Teraz nie wiem czy mam brać monokoncentrat ananasa czy nie, bo podobno przed owulacja się nie powinno... 🤔 -
Asia9031 wrote:Dzięki dziewczyny. Poszłam bo bolał mnie brzuch. A że pracuje w szpitalu to jak pod ręką... Oczywiście błąd. Ja go rozumiem ale powiedział że macica mu się nie podoba że nie wskazuje na ciąże. Ale macie rację tylko czekać...
Ból brzucha jest raczej normalny z tego co większość zaciazonych tutaj pisze.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🤞 🤞 -
Asia9031 wrote:Hejo. A ja się zle czuje. Chodzę zła zmęczona. Jak iść do pracy? Dopiero początek a ja nie mam sił. Co to będzie. Pobolewa brzuch. Nie wiem czy iść do lekarza już? Czy to coś zmieni... Czy można brać profilaktycznie ten duohaston i luteinę np? Czy nie dają tego tak o.... Progesteron niby w porządku.... Jezu już bym poszła na wolne... Masakra. Mam pracę siedzącą ale wiecie trzeba dojechać pojax siedzieć 8 h. No nie juz mi niedobrze... Na samą myśl...
Powiem szczerze ze nie wyobrażam sobie od tak wczesnej ciąży siedzieć w domu. Tyle czasu, myślenia o objawach. I teraz w pandemii gdzie nie można nigdzie pójść -
Martka89 wrote:Powiem szczerze ze nie wyobrażam sobie od tak wczesnej ciąży siedzieć w domu. Tyle czasu, myślenia o objawach. I teraz w pandemii gdzie nie można nigdzie pójść
Tak samo przy staraniach jest ciężko.... Ja od ponad pół roku siedzę w domu, i to nie ze względu zdrowia czy coś, po prostu jestem teraz w kraju gdzie ciężko o pracę, na szczęście mąż ma dobrze płatną pracę,
Ja tylko siedzie i czytam i czytam.... Oczywiście w pomiędzy obowiązków domowych... No ale latwiej by było pracować, przynajmniej ten czas szybciej by leciał....Martka89 lubi tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Tak samo przy staraniach jest ciężko.... Ja od ponad pół roku siedzę w domu, i to nie ze względu zdrowia czy coś, po prostu jestem teraz w kraju gdzie ciężko o pracę, na szczęście mąż ma dobrze płatną pracę,
Ja tylko siedzie i czytam i czytam.... Oczywiście w pomiędzy obowiązków domowych... No ale latwiej by było pracować, przynajmniej ten czas szybciej by leciał.... -
Martka89 wrote:Wierze. To moja 3 ciąża. Jestem po 1 poronieniu, i może dlatego tak podchodzę. Siedzenie i czytanie mnie niszczyło.....
Ja dzieci nie mam, w sumie raz byłam w ciąży w poprzednim cyklu, niestety na krótko, ale to małe doświadczenie mnie nauczyło jednej ważnej rzeczy "NIE TESTOWAĆ PRZED TERMINEM MIESIĄCZKI" i tego się trzymamMartyna33, Kira lubią tę wiadomość
-
U mnie 🐒 jak w zegarku także działamy dalej 🍀13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
nick nieaktualnyAsia9031 wrote:Hej. Oczywiście. Nie wytrzymałam i poszłam do lekarza. Mimo że 2 dni do terminu miesiaczki. Mówi że nie stwerdza ani nie zaprzecza ciazy. Jajnik z którego była owulacja ma cialko żółte mówi że tak jakby... Ale błona śluzową czy coś takiego macicy nie jest za gruba. Idiota. Wkurzyłam się. Płakać się chce. Bo wiadomo... Nie stwerdzil ale nie dał żadnej nadziei ttlko nastraszył.....
Asia nie obraz sie ale czego Ty oczekiwalas?
Jak możesz miec pretensje że lekarz mówi że cienka śluzówka macicy? Powiedzial co widzi....nie rozumiem.....to ingormaxja ważna że cienka sluzowka bo mozesz miec sygnal, że może za cienka...
Martyna33, anka, MartiMarti lubią tę wiadomość