Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariancja wrote:
    Nynka, sikaj te dwie kreski w końcu! Jak Ty wysikasz, to może i ja wysikam (w lutym) :D:D

Futuremama, spełnienia MARZEŃ!

Mam nadzieje, że wysikam💪

futuremama, wariancja lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja dzieci nie mam, w sumie raz byłam w ciąży w poprzednim cyklu, niestety na krótko, ale to małe doświadczenie mnie nauczyło jednej ważnej rzeczy "NIE TESTOWAĆ PRZED TERMINEM MIESIĄCZKI" i tego się trzymam :)
    Wiem. Ja tez mam tylko pozytywny test..... nie przywiązuje się w panice.... nie mam na to wpływu. Mam nadzieje ze będzie dobrze

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie mam koedy sikać rano, i nie mam kiedy po test ruszyć 😁
    Chcialabymbwytrzymac do tej wizyty w piątek, moze sie dowiem że owu w ogóle nie bylo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Na razie nie mam koedy sikać rano, i nie mam kiedy po test ruszyć 😁
    Chcialabymbwytrzymac do tej wizyty w piątek, moze sie dowiem że owu w ogóle nie bylo...
    A ile jesteś po owu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A ile jesteś po owu?
    8/9 dpo

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    8/9 dpo
    Ja byłam na monitoringu w 6dpo więc pow że do owu doszło. Nie robiłaś proga 7fpo ?

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A ile jesteś po owu?
    A ty kiedy testujesz? Jak samopoczucie? 😊

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obrażam się to emocje mną targnely. Jakąś informacja jest. Trzeba czekać i nic to nie zmieni. Co ja głupia oczekiwałam. Trzeba czekać i Już.

Nynka, futuremama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja byłam na monitoringu w 6dpo więc pow że do owu doszło. Nie robiłaś proga 7fpo ?

Niee, robilam miesiąc temu dla sprawdzenia.

Ale w tum cyklu zaczelam niepokalanka a odstawilam wszelkie testy i sprawdzanie, i nie wiem co aie zadzialo bo wg mnie owu byla 5 dni wcześniej niż zwykle

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A ty kiedy testujesz? Jak samopoczucie? 😊
    Ja w czwartek będzie 12 dpo.
    Nadal mam bóle jak na okres ból piersi mocniejszy no i dziwne kłucie w macicy rano miałam wiec okres chyba blisko 😏 a jak u ciebie? Powtarzała bete?

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nadal mam bóle jak na okres ból piersi mocniejszy no i dziwne kłucie w macicy rano miałam wiec okres chyba blisko 😏 a jak u ciebie? Powtarzała bete?
    Dopiero dziś pierwsza robiłam. Jutro mam dopiero termin miesiączki wiec i tak uważam ze szybko 🤣

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A zwykle masz takie objawy? Wiesz co, każda ciąża mnie utwierdza ze do czasu miesiączki czujesz się jak na miesiączkę. Tylko ze ona nie przychodzi. Wiec spokojnie 😊

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Dopiero dziś pierwsza robiłam. Jutro mam dopiero termin miesiączki wiec i tak uważam ze szybko 🤣
    Ja to bym od razu leciała hehe 🤣

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja to bym od razu leciała hehe 🤣
    Nieee to bez sensu. Teraz jest pandemia wiec nie ma co biegać co chwila. Zdrowa mocna ciąża się utrzyma. Jestem po rozmowie z moim ginekologiem bo po poronieniu tez mam brac leki i tez każe na spokojnie.
    To akurat dobra rada 😊 nic tak nie uczy cierpliwości i pokory jak ciąża- zwłaszcza w początkach

Renia, Lolipop lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w pierwszej 6 lat temu tez latałam i po prostu wiem ze bez sensu 🤣

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A zwykle masz takie objawy? Wiesz co, każda ciąża mnie utwierdza ze do czasu miesiączki czujesz się jak na miesiączkę. Tylko ze ona nie przychodzi. Wiec spokojnie 😊
    Ja wcześniej wgl owu nie miałam po prostu piersi zwykle mnie nigdy nie bolały a ból na miesiączkę sporadycznie, więc jakaś szansa jest 😊

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się którejś przyda, ja miałam kilka charakterystycznych objawów przed terminem @: kilka dni po owu „motylki w macicy” takie mikroskurcze,łaskotanie (aż do 7tc miałam to), ból piersi po bokach (jakbyście dzień przed robiły pompki i miały zakwasy) i dużo białego śluzu. I ochota na bąbelki okropna (a nie lubię gazowanego) od 8dpo.
    A reszta: ból miesiączkowy, swędzenie piersi i bolące sutki- tez były, ale takie mam zawsze na okres.

mgielka lubi tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ale w pierwszej 6 lat temu tez latałam i po prostu wiem ze bez sensu 🤣
    Ja nigdy nie byłam w ciąży więc mimo wszystko bym poszła zresztą moja gin pow że najlepiej jak zrobię test z krwi a nie z moczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Może się którejś przyda, ja miałam kilka charakterystycznych objawów przed terminem @: kilka dni po owu „motylki w macicy” takie mikroskurcze,łaskotanie (aż do 7tc miałam to), ból piersi po bokach (jakbyście dzień przed robiły pompki i miały zakwasy) i dużo białego śluzu. I ochota na bąbelki okropna (a nie lubię gazowanego) od 8dpo.
    A reszta: ból miesiączkowy, swędzenie piersi i bolące sutki- tez były, ale takie mam zawsze na okres.
    Każdy chyba ma też inaczej , więc ja akurat wolę się nie nastawiać bo takie objawy jak na okres mogą być też w wczesnej ciąży 😏 ja nie mam porównania bo nigdy nie zaszłam

• Shanny Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wpiszcie mnie proszę na 20.01 ☺ myślałam, że nic z tego cyklu i trochę wgl źle myślałam bo kierowalam się samym sluzem, który się skończył jakby 3 dni przed owu i robiłam testy owu też jak się skończył śluz płodny ale wychodziły negatywy, więc albo brak owu wgl albo była wcześniej, ale wtedy bym miała krótszy cykl (regularnie mam 30-31 dni) a dziś jest 31 i @ nie ma, więc sama już nie wiem jak to jest ale sprawdzić nie zaszkodzi 🙃
    A jeśli by nic nie wyszło to jak to jest z mierzeniem temperatury? Jak nagle spada to jest już po owu?

26lat

07.2020 start
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ