Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
MichaLina wrote:Dziewczyny....strasznie mnie boli brzuch. Tak okresowo. Czy ja mogę coś wziąć żeby sobie ulżyć ?
Może być nospa albo jakiś paracetamol
Nie ibuprofenMichaLina lubi tę wiadomość
-
Tak długo czekałam zeby w sobotę rano zrobić test... niestety w piątkowy wieczór przysnelo mi sie koło 22 na kanapie i mąż mnie obudził o 2:30 i od tamtej pory nie mogę zasnąć, za dużo mysli i chyba sie wyspalam .... teraz nie wiem czy jest sens czekać aż mi sie zachce siku i potraktować to jako mocz poranny pierwszy.... bo wtedy gdy sie przebudzilam w nocy byłam w toalecie i jakoś sie boje ze taka nieprzespana noc może miec wpływ na wynik....
Dziś w sobotę zaczęłam 30 dzien cyklu (mój cykl zawsze i ostatnio był 28 ale w wakacje cos przestałam chodzić jak w zegarku wiec tak realistycznie chyba cykl 28-32)
z jednej strony chciałabym zrobić test, a z drugiej jak wyjdzie negatywny a w niedziele dalej nie będzie @ to będę miec związane ręce bo ani krwi zbadać ani testu nie kupie ...starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
nick nieaktualnyannaanja wrote:Tak długo czekałam zeby w sobotę rano zrobić test... niestety w piątkowy wieczór przysnelo mi sie koło 22 na kanapie i mąż mnie obudził o 2:30 i od tamtej pory nie mogę zasnąć, za dużo mysli i chyba sie wyspalam .... teraz nie wiem czy jest sens czekać aż mi sie zachce siku i potraktować to jako mocz poranny pierwszy.... bo wtedy gdy sie przebudzilam w nocy byłam w toalecie i jakoś sie boje ze taka nieprzespana noc może miec wpływ na wynik....
Dziś w sobotę zaczęłam 30 dzien cyklu (mój cykl zawsze i ostatnio był 28 ale w wakacje cos przestałam chodzić jak w zegarku wiec tak realistycznie chyba cykl 28-32)
z jednej strony chciałabym zrobić test, a z drugiej jak wyjdzie negatywny a w niedziele dalej nie będzie @ to będę miec związane ręce bo ani krwi zbadać ani testu nie kupie ...annaanja lubi tę wiadomość
-
Negatywny:) patrzac z dodatkowym światłem latarki telefonu wydawało mi sie ze jest cien taki przerwany po srodku ale szybko doszłam do wniosku ze oszalałam i mózg człowieka jest niesamowity .... a testy nie są stworzone tak zeby je dodatkowo podświetlać latarka heheheh 😂starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Hej dziewczyny, ja również będę testowała w styczniu ale jeszcze nie wiem kiedy🙈 byłam u ginekologa 14.01, który uważa, że było po owulacji ale z moich obserwacji i wg testów owulacyjnych owulacja przesunela się na 19.01. Nie staraliśmy się jakoś bardzo więc się nie nastawiam na ciążę ale mimo wszystko jakoś mam taką cichą nadzieję. Dodam, że jestem po ciąży biochemicznej- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Vew wrote:Hej dziewczyny, ja również będę testowała w styczniu ale jeszcze nie wiem kiedy🙈 byłam u ginekologa 14.01, który uważa, że było po owulacji ale z moich obserwacji i wg testów owulacyjnych owulacja przesunela się na 19.01. Nie staraliśmy się jakoś bardzo więc się nie nastawiam na ciążę ale mimo wszystko jakoś mam taką cichą nadzieję. Dodam, że jestem po ciąży biochemicznej
Może najpierw zatestuj według terminu ginekologa, oni na usg naprawdę dobrze widzą. A jak wyjdzie negatyw to sprawdzisz czy to wersja jest słuszna. Testy są po to żeby je robić, ja wolę wiedzieć wcześniej żeby, np wdrożyć odpowiednie suple czy luteinę -
Twinsowa wrote:Może najpierw zatestuj według terminu ginekologa, oni na usg naprawdę dobrze widzą. A jak wyjdzie negatyw to sprawdzisz czy to wersja jest słuszna. Testy są po to żeby je robić, ja wolę wiedzieć wcześniej żeby, np wdrożyć odpowiednie suple czy luteinę
Może masz rację. Tylko dziwi mnie, że wtedy był brak objawów i testy owulacyjne też negatywne. Poczekam do poniedziałku i wtedy zrobie test- 27.12.2020 CB
Dziewczyny a u mnie dziwna sprawa... Już nie wiem co robić. Rano było super już minęły bole te pseudo miesiączkowe. Okres nie przyszedł testy sa pozytywne nadal beta rośnie. Wypiłam jogurt. Nie wiem przypadek nie wiem... I zaczęły się sensacje. Jak zawsze mam biegunke tak dostalam zaparcia. Przepraszam że piszę o takich rzeczach.... Potem po troche wyproznilam siię już parę razy. Trochę minęło po południu a od 16 znowu skurcze wkoło pepka. Chęć z korzystania z toalety... Itd.. Nie wiem co robić. Wiadomo jak się nasili jadę na izbę... Pewnie do dwolegliwosci ze strony układu pokarmowego miała tak któraś z was?
-
Dziewczyny, ja zrobilam dzisiaj test i niestety negat @ ma byc w poniedziałek, jestem 11-12 dp i tak się zastanawiam czy jest jeszcze jakas szansa skoro test bielutki bez cieni ?👩1995
🧑1993
Rozpoczęcie starań - 01.2021
Igorek 19.11.2021 godz. 8.49 💙💙💙 -
nick nieaktualny
-
futuremama wrote:Dziewczyny czy po biochemach lekarze jakoś patrzą na wyniki bety czy nie ma to znaczenia?- 27.12.2020 CB
Asia9031 wrote:Dziewczyny a u mnie dziwna sprawa... Już nie wiem co robić. Rano było super już minęły bole te pseudo miesiączkowe. Okres nie przyszedł testy sa pozytywne nadal beta rośnie. Wypiłam jogurt. Nie wiem przypadek nie wiem... I zaczęły się sensacje. Jak zawsze mam biegunke tak dostalam zaparcia. Przepraszam że piszę o takich rzeczach.... Potem po troche wyproznilam siię już parę razy. Trochę minęło po południu a od 16 znowu skurcze wkoło pepka. Chęć z korzystania z toalety... Itd.. Nie wiem co robić. Wiadomo jak się nasili jadę na izbę... Pewnie do dwolegliwosci ze strony układu pokarmowego miała tak któraś z was?
Kochana ja na przykład mam zaparcia i przez to zaczęłam podejrzewac ciąże, brzuch boli mnie co jakiś czas...Ale tak podbrzusze.
Za to dzisiaj w nocy mnie tak czyściło że wstawałam dwa razy do toalety.
Wiec u mnie misz masz dosłownie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 09:25
-
Twinsowa wrote:Kochana ja na przykład mam zaparcia i przez to zaczęłam podejrzewac ciąże, brzuch boli mnie co jakiś czas...Ale tak podbrzusze.
Za to dzisiaj w nocy mnie tak czyściło że wstawałam dwa razy do toalety.
Wiec u mnie misz masz dosłownie..
Ja też miszmasz...brzuch nie odpuszcza, raz wisze na kibleku a raz nie mogę nic.
Jutro idę na betę.
Testy z ostatnich trzech dni ( od góry:piątek,sobota i dzisiaj rano) chyba się wyostrzają te kreseczki. Dziś według moich obliczeń 11dpo, a dzień cyklu nie wiem który... Miałam w grudniu plamienie od 28, z przerwą na 31...a 1 stycznia mnie dosłownie zalało.
https://zapodaj.net/e3c6c5be54cc8.jpg.htmlfuturemama, Annamaria, Twinsowa, mgielka, Agata :), annaanja lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:U mnie raczej znów biochem dlatego się zastanawiam czy mam w ogóle o czym rozmawiać z lekarzem. Wtedy stwierdziłam że beta bez sensu bo widzać było że źle to idzie. A teraz się zastawiam.
Także nie, Nynka jeszcze nie robiłam,
myślę czy jutro iść ale się zastanawiam czy ma to jakikolwiek sens.mgielka, annaanja lubią tę wiadomość
- 27.12.2020 CB
- 05.02.2021 beta HCG 379