Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka wrote:
    Można mi wpisać @. Dzisiaj plamienie wiec najpóźniej do jutra rozkreci sie @ jak zwykle 😭
    Z cyklu na cykl coraz trudniej jest mi się pozbierać... ehh
    Trzymaj się ❤️
    Na każdą z nas przyjdzie czas 😊 wierzę w to mocno 🤞

Natka1993, Mka lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Nowaaaa Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dziękuje, troszkę mnie uspokoiłaś :)

Natka1993, anka lubią tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeden dzień nieobecności i tyle stron do nadrobienia 😱😱

MichaLina mam nadzieje ze mężowi szybko się polepszy 🥺

Domma powodzenia 💚

Blanka oby beta była jutro wysoko, trzymam mocno kciuki 🤞

Co do niemożności skończenia przez faceta, ja to sobie tłumaczę tak, że co by było jakbym ja za każdym razem musiała skończyć bo inaczej cykl stracony... Sama bym się zablokowała i cały czas stresowała czy mi się uda dzisiaj czy nie... Więc nie ma co krzyczeć bo to pewnie na następny raz stresuje jeszcze bardziej 😔 najlepiej może coś na rozluźnienie, jakieś winko czy coś (choć ja po alkoholu to nigdy dojść nie mogę ale u męża nie zauważyłam wtedy problemów) 🤪

EdytaWa kreseczka się przebija, oby jutro była ciemniejsza 🤞

PaniKaziukowa ech, przutulam ❤️ oby teraz zaczął się szczęśliwy cykl 🤞

futuremama oby ten cykl przyniósł Ci dwie kreseczki PO terminie 🐵 i wychodziły jeszcze długo długo a potem beta Usg i 9 miesięcy spokojnej i zdrowej ciąży 🤰 💚 Tego Ci życzę 😊😊

Stysia16 myślę że większość par się różni, szczególnie jeśli chodzi o wychowaywanie dzieci, w końcu każdy wyniósł z domu coś innego. Najważniejsze są rozmowa i kompromis bo jeżeli tego nie ma to rzeczywiście jest ciężko, życzę wytrwałości i pogodzenia się z mężem 😊

Nunakala jak Ty to zrobiłaś że zaczęłaś biegać, mimo że tego nienawidzisz? Zdradź proszę 🙏 Bo jak tylko chodzisz kiedy masz ochotę to u mnie nie zadziała bo nigdy nie mam ochoty 🤪

Jo_an och znam to rozczarowanie i pytanie siebie czemu wcześniej nie zaczęliśmy 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:10

Stysia16 lubi tę wiadomość

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Kira Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i się śmieję sama z siebie 😂 Była próba trzeci raz, ale znowu nie szło skończyć, więc skoro środa dzień loda...włożyłam wszystko do kubeczka i leżę z nogami w górze🤦‍♀️ Jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta. Wstyd to pisać nawet tutaj, ale jakby się udało to znaczy, że te kubeczki to jakiś cud 😂
    Szczerze się do telefonu jak debil. Nie wiem czy z dumy, że się udało czy z mojej głupoty 😁

Beza27, Krokus85, Achna, midzia, Agata😊, Olenkaqx, Natka1993, futuremama, Nunakala, wariancja, Karo123, Paulinaaa, Lalinka, Jo_an, anka, Agata :), Otter, Cini_Mini, Stysia16, Lukrecja1208 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Leżę i się śmieję sama z siebie 😂 Była próba trzeci raz, ale znowu nie szło skończyć, więc skoro środa dzień loda...włożyłam wszystko do kubeczka i leżę z nogami w górze🤦‍♀️ Jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta. Wstyd to pisać nawet tutaj, ale jakby się udało to znaczy, że te kubeczki to jakiś cud 😂
    Szczerze się do telefonu jak debil. Nie wiem czy z dumy, że się udało czy z mojej głupoty 😁
    Hahaha świetne 🤣 Mam nadzieje ze pomoże 😁
    Wtedy zapoczatkujesz nowy trend 🤣

Kira lubi tę wiadomość

6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • daisy Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Wydaje mi się, że ma trochę wyolbrzymione wyobrażenie na temat tego pokoju :D a jeżeli nawet to go nie przekona to niech zrobi to w domu i dowiezie na miejsce w odpowiednim czasie :)
    Haha. moj tez sie smieje ze on do zadnego pokoju nie pojdzie trzepac po kims 🤣🤣🤣🤣 faceci... A w tym miesiacu wlasnie sie wybiera na wyniki juz sobie obczail co i jak i mowi ze z domu zawiezie. Ja mu tylko mowie zeby sie nie okazalo ze wyjda zle bo polowe plemnikow w drodze zgubiles i bedziesz placil drugi raz 🤣

Kira lubi tę wiadomość

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala wrote:
    Ja dziś już po 4km ! Zaczęłam biegać na początku grudnia, chyba nawet pisałam ;) nienawidzę najbardziej na siecie biegać! Wszystkie mogę próby polubienia zawsze były nieudane. Postanowiłam tym razem na spokojnie, bez planu i parcia. Chodzę kiedy mam ochotę, w tym tyg już drugi raz :) w miesiąc już biegnę 4km bez odpoczynku a zaczynałam od 4 przerw hehe. Do regularności mi daleko ale tym razem czuje, ze jest inaczej :)

Nunakala też nienawidziłam biegać najbardziej na świecie, ale w poprzedniej pracy świetnie rozładowywało mi bieganie stres. I na tyle pokochałam bieganie, że nie było biegu zorganizowanego w okolicy 200 km na który nie bylam zapisana, a z 3 lata temu zrobilam polmataron, osiągnęłam swój wymarzony cel i przestalam biegać 😂 ale przyczyniły się do tego również kontuzja kolana, wybiegany staw biodrowy. Zbieram się żeby znowu zacząć ale ciężko mi to idzie

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Moje marzenie 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 30lat
    Endometrioza 3st, laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 💪
    Niedoczynność tarczycy 💪

👨 33lata
    Nasienie bardzo OK!

Płodna dieta 😋
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

Nie słyszałam nigdy o kubeczkach 😋 jak to się uda to faktycznie to będzie jakiś cud 😋😁😁

Kira lubi tę wiadomość

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka parę tematów poniżej naszego styczniowego jest wątek o kubeczku menstruacyjnym :) parę dziewczyn zaszło w ciążę w cyklu, w którym używaly kubeczka po ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 20:59

Natka1993 lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Moje marzenie 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 30lat
    Endometrioza 3st, laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 💪
    Niedoczynność tarczycy 💪

👨 33lata
    Nasienie bardzo OK!

Płodna dieta 😋
  • Ewelina26 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Dziewczyny ile płacicie za monitoring cyklu? Z ciekawości pytam :)

Hehe właśnie dziś też nad tym się zastanawiałam bo wydaje mi się że płacę dużo 🤷‍♀️za sam monitoring płacę 100 zł a w tym miesiącu idę 4 razy 🤦‍♀️

Starania od 2018
    💔Aniołek25.11.18
    [*]5/9tc
    💔Aniołek13.11.19
    [*]6/10tc
    💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
    💔Aniołek 31.03.21
    [*]4/8tc
    💔Aniołek17.06.21
    [*]6/10tc
    💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
    Problemy immunologiczne 🤦‍♀️
    -KIR AA 😔
    -rozjechane cytokiny😏
    -wysokie NK maciczne🥺
    -Insulinooporość
    -Niedoczynność tarczycy

04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)

11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩

,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo "
  • Nunakala Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Nunakala też nienawidziłam biegać najbardziej na świecie, ale w poprzedniej pracy świetnie rozładowywało mi bieganie stres. I na tyle pokochałam bieganie, że nie było biegu zorganizowanego w okolicy 200 km na który nie bylam zapisana, a z 3 lata temu zrobilam polmataron, osiągnęłam swój wymarzony cel i przestalam biegać 😂 ale przyczyniły się do tego również kontuzja kolana, wybiegany staw biodrowy. Zbieram się żeby znowu zacząć ale ciężko mi to idzie

Kurde ale wyczyn! Ja to na bank do takiej formy nie dojdę! Mnie wystarczy 3 km w dobrym tempie :)

Beza27
    To moje kolejne podejście do biegania. Mam trochę bata nad sobą bo będę próbować się dostać do służb mundurowych i muszę zdać egzamin z wf. Przed zajściem w ciąże skończyłam kurs przygotowawczy, a ze w druga nie zaszłam to czas postawić na realizacje planów zawodowych 🤷‍♀️ Na początku był mus, ale teraz tez traktuje to jak rozładowanie stresu i odpoczynek do dziecka 😂 kiedyś jedna babka na insta zmotywowana mnie tekstem, ze skoro zdołaliśmy urodzić dziecko i dajemy radę z jego wychowaniem to co to dla nas 5km 😅 i to tak w sumie na mnie podziałało, zawsze o tym myśle jak mam kryzys hehe. Taka motywacja na mamusiek. A dla nie mamusiek to aktywność przybliża nas do upragnionej ciąży. Przestałam tez patrzeć na bieganie jak na odchudzanie. Myśle bardzie o pokonywaniu własnych słabości :) to tak w skrócie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:26

futuremama, Beza27 lubią tę wiadomość

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Dziś 10 dpo, no nie wytrzymałam, zrobiłam pinka i oczywiście biało 😏. To pierwszy cykl po porodzie. Jeśli jeszcze można poproszę o wpisanie zgodnie z cyklami przed pierwszą ciążą na 10.01. Kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2021, 21:46

Agata :) lubi tę wiadomość

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Wszystkiego trzeba się chwytać to jest jakiś sposób staraczki są kreatywne 😇✊

Kira lubi tę wiadomość

• Stysia16 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

W tym cyklu nie będziesz sama, jak nie zapomnę to też pierwszy raz chwytam się kubeczka w moje dni płodne za jakiś tydzień 😅

Kira lubi tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nunakala, widzę że też rodzilaś w sierpniu 2019 i starasz się o kolejnego Bobo :) idziemy łeb w łeb :D

• MichaLina Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę odłożyć nasze starania na przyszłość. Nie umiem sobie nic w głowie poukładać. M. Wrócił ze szpitala, właściwie z niczym. Coś wyszło na tk, ale za małe jak na coś groźnego, z kolei napad epilepsji się skąds wziął. Tak cholernie się o niego boję... Leżę w łóżku i spać nie mogę, mimo że od 5 jestem na nogach. Obserwuje, liczę że dzisiaj nic się nie wydarzy... Ale każdy mimowolny Skórcz jego mięśni a ja już jestem cała w stresie.

M. Nie chce słyszeć, że odkładamy staranie się o dziecko na przyszłość. On dalej chce- teraz i już. A mi ta dzisiejsza sytuacja pokazała, że nie wszystko jest takie proste jakbyśmy chcieli...chociażby fakt, że nie jesteśmy małżeństwem i ja dziś miałam w szpitalu okropne problemu żeby cokolwiek się dowiedzieć.

Wszystkim które dziś miały gorszy dzień, przesyłam wirtualne przytulasy.
    Innym niezmiernie gratuluję ♥️♥️♥️

m3sx3e3kecqpqjc6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MichaLina wrote:
    Chyba muszę odłożyć nasze starania na przyszłość. Nie umiem sobie nic w głowie poukładać. M. Wrócił ze szpitala, właściwie z niczym. Coś wyszło na tk, ale za małe jak na coś groźnego, z kolei napad epilepsji się skąds wziął. Tak cholernie się o niego boję... Leżę w łóżku i spać nie mogę, mimo że od 5 jestem na nogach. Obserwuje, liczę że dzisiaj nic się nie wydarzy... Ale każdy mimowolny Skórcz jego mięśni a ja już jestem cała w stresie.

M. Nie chce słyszeć, że odkładamy staranie się o dziecko na przyszłość. On dalej chce- teraz i już. A mi ta dzisiejsza sytuacja pokazała, że nie wszystko jest takie proste jakbyśmy chcieli...chociażby fakt, że nie jesteśmy małżeństwem i ja dziś miałam w szpitalu okropne problemu żeby cokolwiek się dowiedzieć.

Wszystkim które dziś miały gorszy dzień, przesyłam wirtualne przytulasy.
    Innym niezmiernie gratuluję ♥️♥️♥️
    Dużo siły ♥️

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midzia wrote:
    Kochana głowa do góry, u mnie było podobnie. Nadrobilismy w kolejnych dniach, jakiś cień szansy jest. A jak nie, to trudno, innym razem się uda. Też mam tak, że to musi być dziś i koniec, a jak nie to się wkurzam. Sama nie wiem po co, ale chyba taka nasza kobieca natura 😉
    Ja w tum cykli też dużo płacze 😅 bo to nasz dopiero drugi cykl ale jeśli dostanę 🙉 to na razie robimy przerwę bo sytuacja się trochę zmieniła 😏 i ciągle jestem rozdrażniona bo tak bardzo chce drugie maleństwo

01.11.2023 - pozytywny test

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Nunakala, widzę że też rodzilaś w sierpniu 2019 i starasz się o kolejnego Bobo :) idziemy łeb w łeb :D

Ja też miałam rodzić w sierpniu 2019,młody jednak zdecydował się na lipiec.Też nadal karmie synka.

Nunakala lubi tę wiadomość

• Cecylia25 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was śluz przed 🙉 ja co jakiś czas mam ból menstruacyjny i czuje mokro... Lecę to łazienki a to biało-przeźroczy śluz lekko rozciągliwy 🤔 na testach biało

01.11.2023 - pozytywny test

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ