Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
asiek96 wrote:Teraz 22dc, mam 31 dniowe cykle.
To chyba nici z owulacji w tym cyklu, chyba, że jakoś mega Ci się to przesunie, a sam cykl wydłuży.♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Zdecydowanie druga faza to większe emocje 😂
Natka1993, Stysia16 lubią tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Otter wrote:Ja też pewnie zawitam w lutym 😀 tak fajnie się tutaj siedzi, że nigdzie się nie wybieram tylko przenoszę z miesiąca na miesiąc 🙂
Ogólnie się zastanawialam czy nie poprowadzić wątku lutowego. Ja późno testuje dlatego nigdy mi nie spieszno żeby się wpisywać 🙂
Mogę? Mogę? 😀
Tylko podpowiedzcie mi nazwę, bo nie mam pomysłu 😂 rym mile widziany
Poprowadź 🙂 ja do rymów nie mam weny, więc nie pomogę. Jutro monitoring - ale się nie nastawiam, boję się, że w tym miesiącu znów pęcherzyk nie pęknie i będzie jedna wielka dupa blada, ale wtedy przeniosę się z Wami na wątek lutowy - nawet jakby jakimś cudem się udało to chyba z Wami zostanę, jeżeli mogę 😜😜😜♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Otter ja tak samo, "zadomowiłam" się juz od października i tylko przechodzę z miesiąca na miesiąc 😄 jak dla mnie możesz prowadzić, próbuje wymyślić jakąś nazwę ale słaba jestem w rymach i coś mi nie idzie 🤣
Natka1993, Otter lubią tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
BTW. Pokłóciłam się dzisiaj z moim chłopem, ale tak mnie wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! Ale, że jest możliwość owulacji to nie będę się długo na niego gniewać i dam się ładnie przeprosić 😂
Kira, futuremama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Domistr wrote:Hej dziewczyny:) ja trochę z inne beczki mam do Was pytanie, wiem ze niektóre z Was biora euthyrox i maja podwyższone TSH, u mnie z tych wszystkich badan tarczycy tylko TSH poza norma i wysoka prolaktyna. Dzis byłam na USG tarczycy i Pani wykryła w obu platach tarczycy nieliczne drobne ogniska hypoechogeniczne sr. Do 1,5mm i mam pytanie czy branie euthyroxu sprawia, że te zmiany znikają czy juz zawsze będę musiała brac leki?
Agata ja z miłą chęcią przejdę na lutowy wątek 😄 ten cykl raczej spisuje na straty ponieważ zaczęłam brac leki dopiero przed sama owu wiec raczej w tym miesiącu się nie nastawiam
Ja przy wizycie u endokrynologa miałam robione USG i miałam dwa małe guzki, po miesiącu poszłam kontrolnie na samo USG - jest jeden, mniejszy. Więc mam nadzieję, że za chwilę zniknie całkowicie 😁Domistr lubi tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:BTW. Pokłóciłam się dzisiaj z moim chłopem, ale tak mnie wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! Ale, że jest możliwość owulacji to nie będę się długo na niego gniewać i dam się ładnie przeprosić 😂
Hahah ja z moim miałam to samo w poprzednim cyklu 😂 ale mój to panicz i obraza się na cały dzień ( mi to po godzinie przechodzi) i zawsze muszę wołać „ weź się ogarnij owulacje mam ! A trzeba co dwa dni ciachanie robić „😂
Powiem wam że to jest okropne 😂 bo gdzie tu jakieś przyjmnosc jak tu czasem trzeba bo trzeba i już . Wiec na boczek i hej 😅
Ja to się już mogę weteranka nazwać , wiem co mówię ( czyt. Moja stopka)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:59
Natka1993, Jo_an lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia1991 wrote:Hahah ja z moim miałam to samo w poprzednim cyklu 😂 ale mój to panicz i obraza się na cały dzień ( mi to po godzinie przechodzi) i zawsze muszę wołać „ weź się ogarnij owulacje mam ! A trzeba co dwa dni ciachanie robić „😂
Powiem wam że to jest okropne 😂 bo gdzie tu jakieś przyjmnosc jak tu czasem trzeba bo trzeba i już . Wiec na boczek i hej 😅
Ja to się już mogę weteranka nazwać , wiem co mówię ( czyt. Moja stopka)Kasia1991 lubi tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Otter wrote:Ja też pewnie zawitam w lutym 😀 tak fajnie się tutaj siedzi, że nigdzie się nie wybieram tylko przenoszę z miesiąca na miesiąc 🙂
Ogólnie się zastanawialam czy nie poprowadzić wątku lutowego. Ja późno testuje dlatego nigdy mi nie spieszno żeby się wpisywać 🙂
Mogę? Mogę? 😀
Tylko podpowiedzcie mi nazwę, bo nie mam pomysłu 😂 rym mile widziany
Ja bym wolała juz nie zawitać w kolejnym miesiącu, ale patrzac na wykres nie licze na wiele przez te gory i doliny... 😆 Też nie jest dobra w rymach, ale może "w miesiacu zakochanych testowanie - 2 kresek wyczekiwanie" albo bez rymu "Lutowe kropków wysypywanie" 🤔 a moze jest tu jakaś poetka, ktora wena natchnie i wymysli cos ladnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:10
Otter lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie staraczki
Trochę późno was odnalazłam, ale chciałabym się podzielić z kimś moja historia. Od ślubu, czyli od sierpnia 2017 staramy się o dzidziusia. Trochę szczęścia spotkało nas w kwietniu 2020r - ujrzałam dwie kreski na teście, jednak szczęście nie trwało dlugo- w dzień Matki zabieg łyżeczkowania ;( w lipcu zielone światło i do tej pory nic. Od listopada postanowiłam zacząć brać mieszankę ziół Ojca Sroki, dong Quai i olej z wiesiołka. W listopadzie owulacja potwierdzona na usg i wynikiem progesteronu, w grudniu badanie drożności jajowodow- oba super drożne, teraz w styczniu bez usg Ale progesteron 14,8. Testu jeszcze nie zrobiłam, czekam na 🐵 i jak nie przyjdzie to będzie testowanie prawdopodobnie w sobotę.
Czy któraś ma stosowała te specyfiki co ja??? -
Otter wrote:Może taki tytuł wątku lutowego:
W walentynki bzykamy i na kreseczki czekamy
No nic lepszego nie wymyślę chyba 😂asiek96, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
D.o.s.i.a wrote:Witam wszystkie staraczki
Trochę późno was odnalazłam, ale chciałabym się podzielić z kimś moja historia. Od ślubu, czyli od sierpnia 2017 staramy się o dzidziusia. Trochę szczęścia spotkało nas w kwietniu 2020r - ujrzałam dwie kreski na teście, jednak szczęście nie trwało dlugo- w dzień Matki zabieg łyżeczkowania ;( w lipcu zielone światło i do tej pory nic. Od listopada postanowiłam zacząć brać mieszankę ziół Ojca Sroki, dong Quai i olej z wiesiołka. W listopadzie owulacja potwierdzona na usg i wynikiem progesteronu, w grudniu badanie drożności jajowodow- oba super drożne, teraz w styczniu bez usg Ale progesteron 14,8. Testu jeszcze nie zrobiłam, czekam na 🐵 i jak nie przyjdzie to będzie testowanie prawdopodobnie w sobotę.
Czy któraś ma stosowała te specyfiki co ja???
Nie słyszałam nigdy o tych ziołach, w czym mają pomagać? Olej z wiesiołka brałam, ale odkąd łykam estrovitę, zrezygnowałam z wiesiołka - nie wiem czy dobrze czy nie, ale on mi jakoś specjalnie nie pomagał 😁♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Nooo ziolka to podobno dobra sprawa nie wiem, dopiero zacznę drugi cykl z nimi oczywiście o ile pojawi się małpa. Jak okresu nie będzie to przerywam zioła wpływają na niepłodność i regulują cykl. Na Internecie sporo można o tym poczytać Ale ja też pije z polecenia od koleżanki która razem z ziołami zaciążyła po długim czasie starania
-
nick nieaktualny