X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:42

Nunakala, Natka1993, Domistr, Luusia, Martyna33, Beza27, Olenkaqx, CestLaVie, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek96 wrote:
    Teraz 22dc, mam 31 dniowe cykle.

To chyba nici z owulacji w tym cyklu, chyba, że jakoś mega Ci się to przesunie, a sam cykl wydłuży.

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie druga faza to większe emocje 😂

Natka1993, Stysia16 lubią tę wiadomość

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Ja też pewnie zawitam w lutym 😀 tak fajnie się tutaj siedzi, że nigdzie się nie wybieram tylko przenoszę z miesiąca na miesiąc 🙂

Ogólnie się zastanawialam czy nie poprowadzić wątku lutowego. Ja późno testuje dlatego nigdy mi nie spieszno żeby się wpisywać 🙂

Mogę? Mogę? 😀
    Tylko podpowiedzcie mi nazwę, bo nie mam pomysłu 😂 rym mile widziany

Poprowadź 🙂 ja do rymów nie mam weny, więc nie pomogę. Jutro monitoring - ale się nie nastawiam, boję się, że w tym miesiącu znów pęcherzyk nie pęknie i będzie jedna wielka dupa blada, ale wtedy przeniosę się z Wami na wątek lutowy - nawet jakby jakimś cudem się udało to chyba z Wami zostanę, jeżeli mogę 😜😜😜

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter ja tak samo, "zadomowiłam" się juz od października i tylko przechodzę z miesiąca na miesiąc 😄 jak dla mnie możesz prowadzić, próbuje wymyślić jakąś nazwę ale słaba jestem w rymach i coś mi nie idzie 🤣

Natka1993, Otter lubią tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW. Pokłóciłam się dzisiaj z moim chłopem, ale tak mnie wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! Ale, że jest możliwość owulacji to nie będę się długo na niego gniewać i dam się ładnie przeprosić 😂

Kira, futuremama, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Hej dziewczyny:) ja trochę z inne beczki mam do Was pytanie, wiem ze niektóre z Was biora euthyrox i maja podwyższone TSH, u mnie z tych wszystkich badan tarczycy tylko TSH poza norma i wysoka prolaktyna. Dzis byłam na USG tarczycy i Pani wykryła w obu platach tarczycy nieliczne drobne ogniska hypoechogeniczne sr. Do 1,5mm i mam pytanie czy branie euthyroxu sprawia, że te zmiany znikają czy juz zawsze będę musiała brac leki?

Agata :) ja z miłą chęcią przejdę na lutowy wątek 😄 ten cykl raczej spisuje na straty ponieważ zaczęłam brac leki dopiero przed sama owu wiec raczej w tym miesiącu się nie nastawiam

Ja przy wizycie u endokrynologa miałam robione USG i miałam dwa małe guzki, po miesiącu poszłam kontrolnie na samo USG - jest jeden, mniejszy. Więc mam nadzieję, że za chwilę zniknie całkowicie 😁

Domistr lubi tę wiadomość

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    BTW. Pokłóciłam się dzisiaj z moim chłopem, ale tak mnie wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok! Ale, że jest możliwość owulacji to nie będę się długo na niego gniewać i dam się ładnie przeprosić 😂

Hahah ja z moim miałam to samo w poprzednim cyklu 😂 ale mój to panicz i obraza się na cały dzień ( mi to po godzinie przechodzi) i zawsze muszę wołać „ weź się ogarnij owulacje mam ! A trzeba co dwa dni ciachanie robić „😂
    Powiem wam że to jest okropne 😂 bo gdzie tu jakieś przyjmnosc jak tu czasem trzeba bo trzeba i już . Wiec na boczek i hej 😅

Ja to się już mogę weteranka nazwać , wiem co mówię ( czyt. Moja stopka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 19:59

Natka1993, Jo_an lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Martyna33, Natka1993, Kira, Stysia16 lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasia1991, Martyna33, Kira, Stysia16 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Może taki tytuł wątku lutowego:
    W walentynki bzykamy i na kreseczki czekamy

No nic lepszego nie wymyślę chyba 😂

Weź mnie nie zachęcaj bo jeszcze mam styczeń przed sobą 😂

Kira lubi tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:43

Natka1993, Kira lubią tę wiadomość

• Natka1993 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Hahah ja z moim miałam to samo w poprzednim cyklu 😂 ale mój to panicz i obraza się na cały dzień ( mi to po godzinie przechodzi) i zawsze muszę wołać „ weź się ogarnij owulacje mam ! A trzeba co dwa dni ciachanie robić „😂
    Powiem wam że to jest okropne 😂 bo gdzie tu jakieś przyjmnosc jak tu czasem trzeba bo trzeba i już . Wiec na boczek i hej 😅

Ja to się już mogę weteranka nazwać , wiem co mówię ( czyt. Moja stopka)
    My na szczęście mamy tak, że długo nie potrafimy się na siebie gniewać. Już mnie zagaduje, ale udaje jeszcze niedostępną 😜😂😂😂😂

Kasia1991 lubi tę wiadomość

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • midzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Ja też pewnie zawitam w lutym 😀 tak fajnie się tutaj siedzi, że nigdzie się nie wybieram tylko przenoszę z miesiąca na miesiąc 🙂

Ogólnie się zastanawialam czy nie poprowadzić wątku lutowego. Ja późno testuje dlatego nigdy mi nie spieszno żeby się wpisywać 🙂

Mogę? Mogę? 😀
    Tylko podpowiedzcie mi nazwę, bo nie mam pomysłu 😂 rym mile widziany

Ja bym wolała juz nie zawitać w kolejnym miesiącu, ale patrzac na wykres nie licze na wiele przez te gory i doliny... 😆 Też nie jest dobra w rymach, ale może "w miesiacu zakochanych testowanie - 2 kresek wyczekiwanie" albo bez rymu "Lutowe kropków wysypywanie" 🤔 a moze jest tu jakaś poetka, ktora wena natchnie i wymysli cos ladnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 20:10

Otter lubi tę wiadomość

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki :)
    Trochę późno was odnalazłam, ale chciałabym się podzielić z kimś moja historia. Od ślubu, czyli od sierpnia 2017 staramy się o dzidziusia. Trochę szczęścia spotkało nas w kwietniu 2020r - ujrzałam dwie kreski na teście, jednak szczęście nie trwało dlugo- w dzień Matki zabieg łyżeczkowania ;( w lipcu zielone światło i do tej pory nic. Od listopada postanowiłam zacząć brać mieszankę ziół Ojca Sroki, dong Quai i olej z wiesiołka. W listopadzie owulacja potwierdzona na usg i wynikiem progesteronu, w grudniu badanie drożności jajowodow- oba super drożne, teraz w styczniu bez usg Ale progesteron 14,8. Testu jeszcze nie zrobiłam, czekam na 🐵 i jak nie przyjdzie to będzie testowanie prawdopodobnie w sobotę.
    Czy któraś ma stosowała te specyfiki co ja??? :)

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Może taki tytuł wątku lutowego:
    W walentynki bzykamy i na kreseczki czekamy

No nic lepszego nie wymyślę chyba 😂
    W walentynki się bzykamy i na dwie kreseczki czekamy 👌, może tak? 😁

asiek96, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Witam wszystkie staraczki :)
    Trochę późno was odnalazłam, ale chciałabym się podzielić z kimś moja historia. Od ślubu, czyli od sierpnia 2017 staramy się o dzidziusia. Trochę szczęścia spotkało nas w kwietniu 2020r - ujrzałam dwie kreski na teście, jednak szczęście nie trwało dlugo- w dzień Matki zabieg łyżeczkowania ;( w lipcu zielone światło i do tej pory nic. Od listopada postanowiłam zacząć brać mieszankę ziół Ojca Sroki, dong Quai i olej z wiesiołka. W listopadzie owulacja potwierdzona na usg i wynikiem progesteronu, w grudniu badanie drożności jajowodow- oba super drożne, teraz w styczniu bez usg Ale progesteron 14,8. Testu jeszcze nie zrobiłam, czekam na 🐵 i jak nie przyjdzie to będzie testowanie prawdopodobnie w sobotę.
    Czy któraś ma stosowała te specyfiki co ja??? :)

Nie słyszałam nigdy o tych ziołach, w czym mają pomagać? Olej z wiesiołka brałam, ale odkąd łykam estrovitę, zrezygnowałam z wiesiołka - nie wiem czy dobrze czy nie, ale on mi jakoś specjalnie nie pomagał 😁

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ziolka to podobno dobra sprawa ;) nie wiem, dopiero zacznę drugi cykl z nimi oczywiście o ile pojawi się małpa. Jak okresu nie będzie to przerywam ;) zioła wpływają na niepłodność i regulują cykl. Na Internecie sporo można o tym poczytać Ale ja też pije z polecenia od koleżanki która razem z ziołami zaciążyła po długim czasie starania :)

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile oleju z wiesiołka pijecie dziewczyny? 5ml dziennie czy więcej ?

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, dawaj znaka.
    Ja też myślę o Tobie ❤️

‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ