Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:To bardzo przykre... i tym bardziej ze to się tak często zdarza
Przed poronieniem myślałam, Że No często się zdarza, ale mi? No nie. A jednak.. każdemu się może przytrafić -
anka wrote:Ja nigdy nie poroniłam więc tylko mogę się domyśleć co taka osoba czuje ..
Ja straciłam na bardzo wczesnym etapie ale ból jest straszny.... Nie wyobrażam sobie bólu jaki musi towarzyszyć przy stracie gdy się usłyszy serduszko...
Moja siostra miała dwa poronienia, pierwsze w 9tc drugie w 13 tc... To było straszne przezycie dla niej.... -
nick nieaktualnyAlutka128 wrote:Ja straciłam na bardzo wczesnym etapie ale ból jest straszny.... Nie wyobrażam sobie bólu jaki musi towarzyszyć przy stracie gdy się usłyszy serduszko...
Moja siostra miała dwa poronienia, pierwsze w 9tc drugie w 13 tc... To było straszne przezycie dla niej.... -
Ja dzisiaj znów spadek 😕 także mam jakieś górki i doliny na tym moim wykresie 😂 chyba nie zapowiada się to na dobrą informację w środę...
Co do poronień, cb - to powiem Wam że dopóki człowiek nie doświadczy tego osobiście, albo nie będzie miał kontaktu z tym poprzez osobę bliską to się nawet tak o tym nie myśli. Ale jak nie raz słucham moich koleżanek, ile ciąż musiały poronić, ile cykli było nieudanych, ile lekarzy odwiedzionych to sobie myślę jaki ten świat jest niesprawiedliwy! 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:47
♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Ja dzisiaj znów spadek 😕 także mam jakieś górki i doliny na tym moim wykresie 😂 chyba nie zapowiada się to na dobrą informację w środę...
Co do poronień, cb - to powiem Wam że dopóki człowiek nie doświadczy tego osobiście, albo nie będzie miał kontaktu z tym poprzez osobę bliską to się nawet tak o tym nie myśli. Ale jak nie raz słucham moich koleżanek, ile ciąż musiały poronić, ile cykli było nieudanych, ile lekarzy odwiedzionych to sobie myślę jaki ten świat jest niesprawiedliwy! 😭 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:32
Cini_Mini, Kira, Syla87 lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualnyŻałuje, że postawilam troche na luz w tym cyklu, bo teraz nie wiem co sie wyprawia, czy niepokalanek przyspieszyl owu o prawie 4 dni?! I to po tak krótkim stosowaniu....czy co sie wyprawia....no nic zobaczymy
Jak mowa o testqch ciazowych to co polecacie.
Pinki mowicie, ze pozno cos pokazuja, facelle oszukuja. Ja ostatnio jakis z roska bralam check&go... -
Nynka wrote:Żałuje, że postawilam troche na luz w tym cyklu, bo teraz nie wiem co sie wyprawia, czy niepokalanek przyspieszyl owu o prawie 4 dni?! I to po tak krótkim stosowaniu....czy co sie wyprawia....no nic zobaczymy
Jak mowa o testqch ciazowych to co polecacie.
Pinki mowicie, ze pozno cos pokazuja, facelle oszukuja. Ja ostatnio jakis z roska bralam check&go...
W 1 ciąży testowałam właśnie check&go, ale trzeba pamiętać, że ma mniejszą czulosc (chyba 20, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi) -
anka wrote:Chciałam obczaix twój wykres ale patrzę że nie masz udostepnionego
Nie wiem czy się wczyta ale jakby co to już jest udostępniony 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 22:15
♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualny
-
anka wrote:Może jeszcze z tego coś będzie a jaki był pęcherzyk?
Anka, w piątek miał 19mm, lekarz mówił że po obrazie na USG jestem tuż przed samą owu. Temperatura teraz jest mierzona po spaniu po nockach - więc też biorę na to poprawkę bo jednak to nie jest pomiar o tej samej godzinie
Wlaśnie zrobiłam owulaka - i kreska jest tylko odrobinę jaśniejsza od kontrolnej, a mam testy które są czule od 25. To był ostatni mój test 😂 więc rano pójdę do apteki kupić te z domowego laboratorium i powtórzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 22:44
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
Karo123 wrote:CestLaVie wiem dokładnie co czujesz, mam to samo... 😅 Chciałabym mieć kiedyś prawdziwy cien kreski żeby mieć nadzieje ze w ogóle mogę być kiedyś w ciąży, a póki testy są białe białe to czuje jakby miało się to nigdy nie udać, jakby mój organizm nie potrafił zajść w ciąże 😓
Mam dziewczyny to samo co Wy, zobaczyć chociaż cień żeby się utwierdzić że to jest możliwe.
Byłam dziś na 4 zabiegu akupunktury, leżąc z tymi igłami słyszałam jak mój „Chińczyk” przeprowadzał wstępny wywiad z dziewczyna - 2 lata niepłodności ona ok facet nasienie takie se ale generalnie nie wiadomo dlaczego dziecka nie ma. Plaga 🙈Natka1993, Karo123 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Anka, w piątek miał 19mm, lekarz mówił że po obrazie na USG jestem tuż przed samą owu. Temperatura teraz jest mierzona po spaniu po nockach - więc też biorę na to poprawkę bo jednak to nie jest pomiar o tej samej godzinie
Natka1993 lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Wee to tym bardziej nie bralabym tej temperatury do siebie... Pęcherzyk ładny więc mam nadzieję że pękł
No właśnie zrobiłam mojego ostatniego owulaka. Kreska odrobinę jaśniejsza niż kontrolna. Czułość 25. Jutro rano powtórzę z domowego laboratorium, jak wstanę to pójdę do apteki 😏♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualny
-
anka wrote:No tak owu zawsze mogła się przesunac
Lekarz mówił że do środy jeżeli pęcherzyk pęknie to będzie już po owulacji, chyba, że znów nie pęknie to zobaczymy jaki będzie miał rozmiar - jeżeli będzie się jeszcze kwalifikować do zastrzyku to go poda, a jak nie to pewnie w przyszłym cyklu będzie chciał go podać. Zobaczymy, w każdym bądź razie jutro powtórzę owulaka i koniec mierzenia temp i sprawdzania testów owu. Chyba za bardzo się na tym skupiam i trochę to wszystko blokuję mi głowę. 😫♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Lekarz mówił że do środy jeżeli pęcherzyk pęknie to będzie już po owulacji, chyba, że znów nie pęknie to zobaczymy jaki będzie miał rozmiar - jeżeli będzie się jeszcze kwalifikować do zastrzyku to go poda, a jak nie to pewnie w przyszłym cyklu będzie chciał go podać. Zobaczymy, w każdym bądź razie jutro powtórzę owulaka i koniec mierzenia temp i sprawdzania testów owu. Chyba za bardzo się na tym skupiam i trochę to wszystko blokuję mi głowę. 😫
Niestety głową teraz bardzo chodzi. Mi domowe laboratorium się sprawdzało ale owulje pokazywało nawet przez tydz a progesteron potem poniżej 5 więc nwm jak to u mnie było 🤔