Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że w poprzednim cyklu miałam na owulację mały skok ok 0.3 stopni, za to w 6dpo miałam wysoki skok o 1 stopień.... Ale ja w sumie też się nie sugerowałam temp. Bo to pierwszy cykl z temp był...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pije białe winko, oczyscilam prawie ciało, to i muszę trochę duszę oczyścić.... 😂😂😂

Pomarańcza, Karo123, Nynka, aga85j, futuremama, midzia, Kira lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    To bardzo przykre... i tym bardziej ze to się tak często zdarza :(
    Przed poronieniem myślałam, Że No często się zdarza, ale mi? No nie. A jednak.. każdemu się może przytrafić :(
    Ja nigdy nie poroniłam więc tylko mogę się domyśleć co taka osoba czuje ..

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja nigdy nie poroniłam więc tylko mogę się domyśleć co taka osoba czuje ..

Ja straciłam na bardzo wczesnym etapie ale ból jest straszny.... Nie wyobrażam sobie bólu jaki musi towarzyszyć przy stracie gdy się usłyszy serduszko...
    Moja siostra miała dwa poronienia, pierwsze w 9tc drugie w 13 tc... To było straszne przezycie dla niej....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja straciłam na bardzo wczesnym etapie ale ból jest straszny.... Nie wyobrażam sobie bólu jaki musi towarzyszyć przy stracie gdy się usłyszy serduszko...
    Moja siostra miała dwa poronienia, pierwsze w 9tc drugie w 13 tc... To było straszne przezycie dla niej....
    Na pewno... Bardzo współczuję 😔

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znów spadek 😕 także mam jakieś górki i doliny na tym moim wykresie 😂 chyba nie zapowiada się to na dobrą informację w środę...

Co do poronień, cb - to powiem Wam że dopóki człowiek nie doświadczy tego osobiście, albo nie będzie miał kontaktu z tym poprzez osobę bliską to się nawet tak o tym nie myśli. Ale jak nie raz słucham moich koleżanek, ile ciąż musiały poronić, ile cykli było nieudanych, ile lekarzy odwiedzionych to sobie myślę jaki ten świat jest niesprawiedliwy! 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 20:47

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Ja dzisiaj znów spadek 😕 także mam jakieś górki i doliny na tym moim wykresie 😂 chyba nie zapowiada się to na dobrą informację w środę...

Co do poronień, cb - to powiem Wam że dopóki człowiek nie doświadczy tego osobiście, albo nie będzie miał kontaktu z tym poprzez osobę bliską to się nawet tak o tym nie myśli. Ale jak nie raz słucham moich koleżanek, ile ciąż musiały poronić, ile cykli było nieudanych, ile lekarzy odwiedzionych to sobie myślę jaki ten świat jest niesprawiedliwy! 😭
    Chciałam obczaix twój wykres ale patrzę że nie masz udostepnionego

• Karo123 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:32

Cini_Mini, Kira, Syla87 lubią tę wiadomość

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara przykro mi :(

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuje, że postawilam troche na luz w tym cyklu, bo teraz nie wiem co sie wyprawia, czy niepokalanek przyspieszyl owu o prawie 4 dni?! I to po tak krótkim stosowaniu....czy co sie wyprawia....no nic zobaczymy

Jak mowa o testqch ciazowych to co polecacie.
    Pinki mowicie, ze pozno cos pokazuja, facelle oszukuja. Ja ostatnio jakis z roska bralam check&go...

• midzia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Żałuje, że postawilam troche na luz w tym cyklu, bo teraz nie wiem co sie wyprawia, czy niepokalanek przyspieszyl owu o prawie 4 dni?! I to po tak krótkim stosowaniu....czy co sie wyprawia....no nic zobaczymy

Jak mowa o testqch ciazowych to co polecacie.
    Pinki mowicie, ze pozno cos pokazuja, facelle oszukuja. Ja ostatnio jakis z roska bralam check&go...

W 1 ciąży testowałam właśnie check&go, ale trzeba pamiętać, że ma mniejszą czulosc (chyba 20, jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi)

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Chciałam obczaix twój wykres ale patrzę że nie masz udostepnionego
    7d6ae170e10e7ce64310ca885ec04bca.png Proszę 😉

Nie wiem czy się wczyta ale jakby co to już jest udostępniony 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 22:15

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    7d6ae170e10e7ce64310ca885ec04bca.png Proszę 😉

Nie wiem czy się wczyta ale jakby co to już jest udostępniony 😁
    Może jeszcze z tego coś będzie a jaki był pęcherzyk?

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Może jeszcze z tego coś będzie a jaki był pęcherzyk?

Anka, w piątek miał 19mm, lekarz mówił że po obrazie na USG jestem tuż przed samą owu. Temperatura teraz jest mierzona po spaniu po nockach - więc też biorę na to poprawkę bo jednak to nie jest pomiar o tej samej godzinie :)

Wlaśnie zrobiłam owulaka - i kreska jest tylko odrobinę jaśniejsza od kontrolnej, a mam testy które są czule od 25. To był ostatni mój test 😂 więc rano pójdę do apteki kupić te z domowego laboratorium i powtórzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 22:44

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    CestLaVie wiem dokładnie co czujesz, mam to samo... 😅 Chciałabym mieć kiedyś prawdziwy cien kreski żeby mieć nadzieje ze w ogóle mogę być kiedyś w ciąży, a póki testy są białe białe to czuje jakby miało się to nigdy nie udać, jakby mój organizm nie potrafił zajść w ciąże 😓

Mam dziewczyny to samo co Wy, zobaczyć chociaż cień żeby się utwierdzić że to jest możliwe.

Byłam dziś na 4 zabiegu akupunktury, leżąc z tymi igłami słyszałam jak mój „Chińczyk” przeprowadzał wstępny wywiad z dziewczyna - 2 lata niepłodności ona ok facet nasienie takie se ale generalnie nie wiadomo dlaczego dziecka nie ma. Plaga 🙈

Natka1993, Karo123 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Anka, w piątek miał 19mm, lekarz mówił że po obrazie na USG jestem tuż przed samą owu. Temperatura teraz jest mierzona po spaniu po nockach - więc też biorę na to poprawkę bo jednak to nie jest pomiar o tej samej godzinie :)
    Wee to tym bardziej nie bralabym tej temperatury do siebie... Pęcherzyk ładny więc mam nadzieję że pękł

Natka1993 lubi tę wiadomość

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wee to tym bardziej nie bralabym tej temperatury do siebie... Pęcherzyk ładny więc mam nadzieję że pękł

No właśnie zrobiłam mojego ostatniego owulaka. Kreska odrobinę jaśniejsza niż kontrolna. Czułość 25. Jutro rano powtórzę z domowego laboratorium, jak wstanę to pójdę do apteki 😏

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    No właśnie zrobiłam mojego ostatniego owulaka. Kreska odrobinę jaśniejsza niż kontrolna. Czułość 25. Jutro rano powtórzę z domowego laboratorium, jak wstanę to pójdę do apteki 😏
    No tak owu zawsze mogła się przesunac

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No tak owu zawsze mogła się przesunac

Lekarz mówił że do środy jeżeli pęcherzyk pęknie to będzie już po owulacji, chyba, że znów nie pęknie to zobaczymy jaki będzie miał rozmiar - jeżeli będzie się jeszcze kwalifikować do zastrzyku to go poda, a jak nie to pewnie w przyszłym cyklu będzie chciał go podać. Zobaczymy, w każdym bądź razie jutro powtórzę owulaka i koniec mierzenia temp i sprawdzania testów owu. Chyba za bardzo się na tym skupiam i trochę to wszystko blokuję mi głowę. 😫

♀ - 27l.
    Suplementacja:
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Lekarz mówił że do środy jeżeli pęcherzyk pęknie to będzie już po owulacji, chyba, że znów nie pęknie to zobaczymy jaki będzie miał rozmiar - jeżeli będzie się jeszcze kwalifikować do zastrzyku to go poda, a jak nie to pewnie w przyszłym cyklu będzie chciał go podać. Zobaczymy, w każdym bądź razie jutro powtórzę owulaka i koniec mierzenia temp i sprawdzania testów owu. Chyba za bardzo się na tym skupiam i trochę to wszystko blokuję mi głowę. 😫
    Ja też tak mam rano się modlę żeby tempka była rosnąca 😂
    Niestety głową teraz bardzo chodzi. Mi domowe laboratorium się sprawdzało ale owulje pokazywało nawet przez tydz a progesteron potem poniżej 5 więc nwm jak to u mnie było 🤔

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ