Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko zależy od sytuacji w firmie, której się pracuje, od umowy, doświadczenia, stosunków w pracy. Jeśli posiadasz umowę na czas nieokreślony to pracodawca musi podać powód zwolnienia. Praca z dziećmi jest mega wymagająca, a w tych czasach to już szczególnie. Ja np poszłam na zwolnienie od 8 tyg bo nie czułam się najlepiej, a pozatym byłam ciężarem dla mojego zespołu. Ani dźwigać ani się przeciążać. Chciałam tez dać szanse swojej zastępczyni aby mogła się rozwinąć jako manager. W środowisku kobiecym jest to normalne, ze kobiety zachodzą w ciąże. Firma tez jest przyjazna rodzinom. Jako manager nigdy nie zwolniłabym dziewczyny bo poszła na zwolnienie i np szybko wróciła z powodu poronienia. A takie sytuacje u mnie w firmie miały miejsce. Zdarzają się oczywiście dziewczyny, ze chcą jak najdłużej pracować ale to ich wybór, chociaż ciężko dostosować zadania dla takiej dziewczyny.
Generalnie z poronieniami ja nigdy nie miałam do czynienia, takie historie zdarzały się rzadko w moim środowisku. Po prostu tutaj mamy dziewczyny po przejściach dlatego tez każda z nas liczy się z takimi ewentualnościami
Ja np nawet nie wiedziałam, ze trzeba bete powtarzać, poszłam wyszła 200, pokazałam lekarzowi a on spojrzał i powiedział, ze to potwierdzenie ciąży. I tyle😅
A co do testów to mnie się nigdy cienie nie zdarzyły, nie wiem od czego to wszystko zależy 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Raz poszłam na bete bo tak bardzo pragnęłam 2 ciąży i wyszła 3,5 wiadomo ujemna ale skąd to 3,5 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:18
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
Aga gratuluję Mam nadzieję, że zła passa stycznia stycznia się skończyła! 💪🍀
Może jak powiesz, że ciąża to nie będzie ci dawała nadgodzin? Bo z tego co wiem, to jak kobieta jest w ciąży to ma inne normy pracy? Nie jestem pewna czy od razu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:22
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
aga85j wrote:Ja jestem po biochemie i teraz też się boje bo różnie może być ale chce być uczciwa względem pracodawcy. Boje się wrócić do pracy tym bardziej, że dała mi nadgodziny i nie będę w swojej grupie tylko będę rzucana po całym przedszkolu.
Słuchaj możesz przynieść zaświadczenie od lekarza, ze jesteś w ciąży bądź po prostu iść na zwolenienie. Nie ty pierwsza i nie ty ostatnia. Rozumiem Twoja sytuacje:) są kobiety, które lubią pracować i robią to do końca. Są kobiety na własnej dg i nie maja wyjścia, ale wybór zawsze należy do Ciebie i rozumiem, ze chcesz być w porządku ja powiedziałam całemu zespołowi jakoś w 7,8 tyg bo tez chciałam być w porządkuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 18:22
8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
A co do CB to ostatnio mi mignęło na story u doktor od genów ze CB to ciąża nie potwierdzona na usg, w sensie nie widoczny zarodek. Ale wiadomo lekarze dość surowo podchodzą do różnych spraw 🤷♀️8.2019 👦
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
-
Stysia16 wrote:Aga gratuluję Mam nadzieję, że zła passa stycznia stycznia się skończyła! 💪🍀
Może jak powiesz, że ciąża to nie będzie ci dawała nadgodzin? Bo z tego co wiem, to jak kobieta jest w ciąży to ma inne normy pracy? Nie jestem pewna czy od razu?
Kiedyś na placu zabaw dostałam piłką w brzuch także nie chce ryzykować. -
aga85j wrote:U nas nie ma czegoś takiego, jeszcze teraz jak nie ma nauczycieli, już dwie dziewczyny poszły na l4 bo też są w ciąży.
Kiedyś na placu zabaw dostałam piłką w brzuch także nie chce ryzykować.
jasne, że tak. W ogóle się nie dziwię, że chcesz iść na L4. Sama na Twoim miejscu mocno bym się nad tym zastanawiała, w szczególności, że nie wiadomo jak ewentualne zarażenie covidem wpływa na płód2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Martyna33 wrote:Wysoki próg tez może kłamać 😂 także najlepsze potwierdzenie to usg 👌 wtedy jest gwarancja
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Szyszka90 wrote:Dziewczyny ja jutro robię pierwszy test. Może za wcześnie, ale mam 3 testy w domu czułości 10 i 1 czułości 25. To od jutra zacznę robić po drugi dzień 😜
Kto ze mną?
Ja sie dołączę od czwartku. Będzie 12dpo. Chociaż patrząc na wykres temp to nie ma nadziei że zaskoczyło i będą II kreski. Wiec bije się z myślami czy sikac i oglądać biel czy darować sobie tą szopkę i czekać do niedzieli na małpiszona...
Aga! Piękna beta! Gratulacje! -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 17:32
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, sory za naiwne pytanie... czy przez komputer można uzupełniać wykres? Jak tam wejść? Bo, zabijcie mnie, ale ja tego nie widzę! Kieruje mnie do jakiejś aplikacji, której nie mogę wgrać!
A chcę sobie wszystko pozaznaczać, na razie robię to jak dinozaur na kartce papieru. Dziś delikatne plamienie u mnie i czas potencjalnej implantacji, jestem głupio podekscytowana!
Kto jest już po owulacji?? Jakie przeczucia u Was na ten miesiąc?????
Blanka1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonia wrote:Dziewczyny, sory za naiwne pytanie... czy przez komputer można uzupełniać wykres? Jak tam wejść? Bo, zabijcie mnie, ale ja tego nie widzę! Kieruje mnie do jakiejś aplikacji, której nie mogę wgrać!
A chcę sobie wszystko pozaznaczać, na razie robię to jak dinozaur na kartce papieru. Dziś delikatne plamienie u mnie i czas potencjalnej implantacji, jestem głupio podekscytowana!
Kto jest już po owulacji?? Jakie przeczucia u Was na ten miesiąc?????
U mnie tylko 3dpo więc za wcześnie 😂Antonia, Natka1993 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulina1995 wrote:Cześć !
Ja tez 25 lat rocznikowo juz 26 my dopiero zaczynamy starania bo to dopiero nasz 1 cs, czekam na 25 stycznia zeby testowac
Cześć Paulino! Powodzenia w staraniach. Początki zawsze są bardzo fajne!!!
Ja testuję trochę wcześniejPaulina1995 lubi tę wiadomość