Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Renia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję! I oby tych kreseczek przez resztę stycznia było jak najwięcej!!!

Lalinka, Kira, snw lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia wrote:
    Dziewczyny, jeszcze raz dziękuję! I oby tych kreseczek przez resztę stycznia było jak najwięcej!!!
    Dawaj Wiruski 🙈

Limonka26 lubi tę wiadomość

• Lalinka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Renia :) piękna kreseczka

• Renia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Dawaj Wiruski 🙈

Nie ma sprawy 😁 🦠🦠🦠 oby to były dobre wirusy 😘

anka, Syla87, Kira, Lili93 lubią tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kompletnie nic nie ogarniam,
    W dzień krwawienia po cb miałam temp 36,9
    Dzień przed krwawieniem 37,1
    Dziś, w 7 dzień od pierwszego dnia krwawienia mam temp 36,9... W czasie krwawienia nie mierzyłam temp...
    O co tu chodzi z tą temp...? Jak przychodziła 🐵 miałam 36,5 albo 36,4 a teraz takie coś...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja już kompletnie nic nie ogarniam,
    W dzień krwawienia po cb miałam temp 36,9
    Dzień przed krwawieniem 37,1
    Dziś, w 7 dzień od pierwszego dnia krwawienia mam temp 36,9... W czasie krwawienia nie mierzyłam temp...
    O co tu chodzi z tą temp...? Jak przychodziła 🐵 miałam 36,5 albo 36,4 a teraz takie coś...

Podczas poronienia temp może być niestabilna. Ważne żeby po poronieniu nie było gorączki, bo może to świadczyć o jakimś zakażeniu, aczkolwiek nie wiem czy przy ciąży CB może się wdać zakażenie..
    myśle ze nie musisz się martwić tymi temperaturami :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Alutka u mnie odwrotnie, wcześniej miałam 36,5-36,6 a potem skok 36,7-37. A teraz miałam 36,2-36,3 a teraz 36,5. Niby skok jakiś jest, niby wydawało mi się że owu była ale nigdy takich niskich temp nie miałam w drugiej fazie więc nic już nie wiem.

U mnie na skok to jeszcze za wcześnie. Jestem dopiero 7dc i dalej plamie... Już się sama pogubiłam w tym wszystkim..

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wczoraj się zdziwiłam bo miałam bóle jakby owulacyjne, konkretnie znowu w lewym jajniku jak w poprzednim cyklu....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam się po ponad roku nieobecności na forum :) a to oznacza rozpoczete starania o kolejnego dzieciaczka. Synek kończy dziś rok i czas na rodzeństwo :)
    Okres wrócił mi w październiku, ale nadal KP, więc nie wiem jak z tymi owulacjami...
    Teraz boli mnie podbrzusze jak na okres oraz mam ból prawego jajnika.

Okres powinnam dostać za tydzień.

Kira, Nynka, Renia, Antonia, futuremama, wariancja, Słoneczko123, Niebieska Gwiazda, Jo_an lubią tę wiadomość

👦🏼 14.01.2020 (6 miesięcy starań)
    👦🏼 20.08.2021 (2 miesiące strań)

Marzenie o trzecim ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Hej dziewczyny! Witam się po ponad roku nieobecności na forum :) a to oznacza rozpoczete starania o kolejnego dzieciaczka. Synek kończy dziś rok i czas na rodzeństwo :)
    Okres wrócił mi w październiku, ale nadal KP, więc nie wiem jak z tymi owulacjami...

Powodzenia! Oby ta droga była krotka

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    No właśnie nie wiadomo czy pęknie
    Jestem dobrej myśli.Trzyam kciuki.

• martakam Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Powodzenia! Oby ta droga była krotka
    Oby! Poprzednim razem staraliśmy się z mężem 6 miesięcy. Ale zbliżenia były na pewno częściej niż teraz... Mamy super antykoncepcję w postaci syna 😂

👦🏼 14.01.2020 (6 miesięcy starań)
    👦🏼 20.08.2021 (2 miesiące strań)

Marzenie o trzecim ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Oby! Poprzednim razem staraliśmy się z mężem 6 miesięcy. Ale zbliżenia były na pewno częściej niż teraz... Mamy super antykoncepcję w postaci syna 😂
    6 miesięcy to nie długo :) hehe to na pewno:p

• Antonia Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Cini_Mini ja nie widzę nic, ale nie jestem najlepsza w dopatrywaniu sie cieni.
    Ja sobie daruję testowanie, tempka spadła :) czekam na 🐒 pewnie zawita w sobotę

Mi przed ciążą dwa dni też trochę spadła, a do tego delikatne plamienie, więc też możnaby się spodziewać małpy, a jednak. Trzymam kciuki Olenka, żeby to była taka zmyła ;)

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę łapię doła.

Wiem, że wiele z Was ma "gorzej" niż ja. Bo ja mam już dziecko, teraz staram się też stosunkowo no niedługo. Ale jednak zadaję sobie pytania, czy kiedyś się uda? Dlaczego nie zachodzę? Czy jestem zdrowa? Lekarka mowi żeby do roku normlanie się starać.

Ja mam 31 lat mąż 33 no i myśleliśmy o tym, że to już ostatni dzwonek żeby się starać bo potem już się człowiekowi nie chce. No i jak już sie zdecydowaliśmy to nie udaje się.

W ogóle nawet nie chce mysleć co czujecie Wy, starając się kilka lat. Człowiek może się załamać psychicznie. Ja z miesiąca na miesiąc tracę nadzieję na zobaczenie 2 kreseczek, jakoś te emocje są zupełnie inne niż na początku starań.

Tak mnie jakoś dziś dół bierze, wybaczcie za moje żale.

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • mgielka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno mnie tu nie było, musiałam odpocząć od emocji chociaż wykres prowadzę i nie umiem przestać.

Blanka, Alutka, szczęściara, przykro mi! Mam nadzieje, ze następne cykle będą szczęśliwe.
    Gratuluje wszystkich 2kresek!

Mi wszystko jakby opadło . Ciężko mi uwierzyć, ze coś się pojawi.
    Lekarz ostatecznie dał mi przed świetami Estrofem na „podkręcenie” i faktycznie, już od początku cyklu czułam się „jajowo” Nawet owu mi chciał wyznaczać jajko znacznie wcześniej!
    Szkoda mi było, ze samo siemię lniane czy Dong nie wystarczają w tym temacie niskiego estrogenu, ze HTZ potrzebna ale jakoś się pogodziłam z tym i ogólnie dobrze się czuje z tym lekiem.
    Przez nawał pracy i mało snu jednak znowu się owu poprzesuwalo z 18 na 21 dc.
    Jakoś nie wierze ze coś się zadzieje w tym miesiacu i nawet nie chce się nakręcać. Bardzo mi przykro się robi jak jednak biało albo przychodzi okres.
    Im mniej luzu tym większy PMS, zauważyłam taka prawidłowość ;)

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    A ja trochę łapię doła.

Wiem, że wiele z Was ma "gorzej" niż ja. Bo ja mam już dziecko, teraz staram się też stosunkowo no niedługo. Ale jednak zadaję sobie pytania, czy kiedyś się uda? Dlaczego nie zachodzę? Czy jestem zdrowa? Lekarka mowi żeby do roku normlanie się starać.

Ja mam 31 lat mąż 33 no i myśleliśmy o tym, że to już ostatni dzwonek żeby się starać bo potem już się człowiekowi nie chce. No i jak już sie zdecydowaliśmy to nie udaje się.

W ogóle nawet nie chce mysleć co czujecie Wy, starając się kilka lat. Człowiek może się załamać psychicznie. Ja z miesiąca na miesiąc tracę nadzieję na zobaczenie 2 kreseczek, jakoś te emocje są zupełnie inne niż na początku starań.

Tak mnie jakoś dziś dół bierze, wybaczcie za moje żale.
    Raczej nie ma podziału kto ma lepiej a gorzej . To że masz już dziecko nie znaczy że twój ból jest mniejszy. Starania niestety są bardzo bolesne i obciążające psychicznie .
    Musimy być silne! Wysyłam ci trochę dobrych emocji i siły ♥️

Szyszka90 lubi tę wiadomość

• Antonia Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:

No oby to było to!! Trzymam kciuki. Ja po dwóch latach karmienia powoli zaczęłam ograniczać mojemu ssakowi cycusia, bo stwierdziłam, że inaczej nie ma szans. Dopiero teraz moje cykle wyglądają podręcznikowo. Moja ginekolog zasugerowała, że w moim przypadku, nie ma wyboru. Ale przypadki są różne....
    Dla mnie najważniejsze było delikatne spokojne odstawianie córki. Z czasem karmiłam coraz miej, aż sama córcia straciła zainteresowanie mleczkiem :D

• Antonia Znajoma

Wysłany: 14 stycznia 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, SZOK! Udało Ci się zrealizować noworoczne postanowienie! Super!! Ja jestem 12 dpo, ale boję się testować, tymbardziej, że mam plamienie. Po prostu czekam cierpliwie, a Tobie mocno gratuluję!! :D

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka mam podobne żale w tym miesiącu. Czemu niektórzy wystarczy, że kichną i są w ciąży, a te które dmuchają, robią badania, mierzą temperatury, sikając owulaki i ciążowe od 10dpo, jedzą witaminy, serduszkując na zawołanie w te najlepsze dni, próbują niemal wszystkiego co tylko usłyszą, nawet najbardziej absurdalne metody- nie zachodzą w upragnioną ciążę lub nie daj Boże tracą te marzenia? W tym roku ja kończę 30, mąż 32. Ogólnie zdrowi, tylko ja pozbawiona połowy prawego jajnika z racji endometriozy i operacji 10lat temu. Denerwuje mnie niemoc, że mimo prób nie potrafi to coś zaskoczyć. Sory za wylewane żale, ale kto zrozumie wkurzenie starającej się jak nie inna staraczka?
    Podziwiam Was dziewczyny, które staracie się parę lat. Jesteście dla mnie tytankami i bohaterkami :)

Antonina dzięki za słowa otuchy :) może jutro siknę o ile temperatura wzrośnie, a dziś dziwnie kłuł/ciągnął lewy jajnik jak na owu... Psychoza maniakalna staraczek 😂

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Moje marzenie 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 30lat
    Endometrioza 3st, laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 💪
    Niedoczynność tarczycy 💪

👨 33lata
    Nasienie bardzo OK!

Płodna dieta 😋
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ