Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzyszka90 wrote:A ja trochę łapię doła.
Wiem, że wiele z Was ma "gorzej" niż ja. Bo ja mam już dziecko, teraz staram się też stosunkowo no niedługo. Ale jednak zadaję sobie pytania, czy kiedyś się uda? Dlaczego nie zachodzę? Czy jestem zdrowa? Lekarka mowi żeby do roku normlanie się starać.
Ja mam 31 lat mąż 33 no i myśleliśmy o tym, że to już ostatni dzwonek żeby się starać bo potem już się człowiekowi nie chce. No i jak już sie zdecydowaliśmy to nie udaje się.
W ogóle nawet nie chce mysleć co czujecie Wy, starając się kilka lat. Człowiek może się załamać psychicznie. Ja z miesiąca na miesiąc tracę nadzieję na zobaczenie 2 kreseczek, jakoś te emocje są zupełnie inne niż na początku starań.
Tak mnie jakoś dziś dół bierze, wybaczcie za moje żale.
Pierwsze dziecię pierwszy cykl, nawet nie zdazylam sie zastanowic czy cos sprawdzac mocniej. A teraz kolejny, kolejny i nic. I ciagle wykluczanie i szukanie i nic nie wychodzi....
Moja mama po moim bracie nie mogla zajsc przez 12 lat....a ja caly czas z tylu glowy mam wlasnie to czy mnie tez to czeka..... -
nick nieaktualny
-
Cześć,
Codziennie czytam co tutaj piszecie i postanowiłam również się trochę uaktywnić w rozmowach.
Z mężem świadomie staramy się 2 cykl - z testami owu, w pilnowaniem śluzu i badaniem szyjki (czego nadal się uczę)
Wcześniej już od sierpnia się nie zabezpieczaliśmy.
Jestem po tabletkach antykoncepcyjnych, zazywalam je 3 lata. Zawsze myślałam że odstawie tabletki i odrazu uda się zajść w ciążę.
Zapewne nie mam czym się żalić, ponieważ jesteśmy "świeżakami" w kwestii starania się o dziecko. Ale mimo wszystko, miałam już nadzieję na dwie kreski jak się nie zbezpieczalismy -wtedy było myślenie że jak będzie to fajnie.
Jedna z Was napisała tutaj, że niektórym wystarczy "złoty strzał" i już jest ciąża.
W styczniu pierwszy raz czułam owulacje- jeżeli można to tak nazwać. Czułam bolące, kłujące jajniki, pojawił się rozciągliwy śluz i nabrzmiałe piersi no i pozytywny test owu.
Tyle że była wcześniej o kilka dni niż wykazała to aplikacja i mam nadzieję że się wstrzelislismy dobrze w ten okres i dobrze go wyczułam.
Teraz jestem 3dpo i już szukam objawów eh czasem staram się zejść na ziemię aby nie czuć rozczarowania.
Ciągle myślę, że spośród rodziny jestem ostatnia, że wszyscy mają dzieci, że też już bym tak bardzo chciała.
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 15:36
MartiMarti lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:W tej chwili mam już tak ze zamiast nadziei wkręcam sobie w druga stronę. Ze i tak i tak nie wyjdzie....🙈
Martka89 lubi tę wiadomość
-
Antonia wrote:Renia, SZOK! Udało Ci się zrealizować noworoczne postanowienie! Super!! Ja jestem 12 dpo, ale boję się testować, tymbardziej, że mam plamienie. Po prostu czekam cierpliwie, a Tobie mocno gratuluję!!
Dziękuję i trzymam mocno kciuki! -
Asia9031 wrote:Renia gratulacje. A miałas jakiekolwiek objawy? W którym dniu cyklu zrobiłaś 1 test?
Wytrzymałam tylko do 9dpo (wczoraj) ale to był naprawdę cień cienia tylko. Dzisiaj już było lepiej widac. Z objawów... Może lekki ból podbrzusza ale ten mam zawsze i więcej białego śluzu... Każdy to ma inaczej także chyba nie ma co analizować objawów bądź ich braku -
Nie jest łatwe to nasze staranie się...
Ja Was czytam, ale chyba potrzebuje kilka dni luzu. Ześwirowałam 😑 jutro na 15.30 wizyta i nie spodziewam się dobrych wieści...
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, ale myślę, że to tutaj nic nie da...♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Natka odpocznij parę dni, spróbuj się wyciszyć
Mówią że wyłącz głowę a zaraz zajdziesz w ciążę, sama jeszcze niedawno myslalam ze to jest jak pstryknięcie palcami, pyk i już nie myślę. Ale teraz wiem że nie umiem przestać myśleć, wsłuchiwać się w organizm, szukać każdego najmniejszego ukłucia. Jak mamy przestać o czymś myśleć i wyrzucić to z głowy skoro to nasze największe pragnienie i marzenie? -
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Nie jest łatwe to nasze staranie się...
Ja Was czytam, ale chyba potrzebuje kilka dni luzu. Ześwirowałam 😑 jutro na 15.30 wizyta i nie spodziewam się dobrych wieści...
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, ale myślę, że to tutaj nic nie da... -
Natka1993 wrote:Nie jest łatwe to nasze staranie się...
Dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków, ale myślę, że to tutaj nic nie da...
Bądź dobrej myśli! I trzymamy tu kciuki mocno! -
Natka, za wcześnie żeby się załamywać ! To dopiero 7cykl. Bądź spokojna, a dzidziuś przyjdzie, napewno❤️
Renia lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Hej dziewczyny u mnie dzis tez spadek nastroju i jakiś dolek 😒 wstałam z bólem głowy i tak mnie meczy do teraz, tabletka nie pomogła... chyba PMS mnie bierze chociaż autentycznie w tym cyklu się nie nakręcam i nie doszukuje objawów i odziwo żadnych nie zaobserwowałam jak w poprzednich cyklach... Jednak ta nasza głowa to potrafi namieszać 😆 czekam na @ ma być za 4-5 dni, na testowanie się nawet nie nastawiam13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne