Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz Widzisz, najlepszy dowód na to aby nie diagnozować i nie interpretować morfologii dziecka w internetach 😁😁😁
    A z imieniem to no cóż 😅 ja tak mam z nazwiskiem. Byłam już Sarną, Sałatą 😂😂😂

Longanimity dobra ręka 😅
    Czy ty mówisz o drzemce pt "ni w dupę ni w oko"? 😅 I nie, ja się nie zastanawiam wieczorem ile będzie pobudek bo wiem, że dużo. Ale co rano wstaje i zastanawiam się, o ktorej zaśnie wieczorem 🙈

Ogórkowa rozmawiałam telefonicznie z mechanikiem - podejrzenie jest takie, że albo cały komputer strzelił albo pompa i rozpieprzyla od środka silnik 🙃 jak by nie było to naprawa tania nie będzie

U nas dziś najlepszy dzień od dobrych 3 tygodni pod kątem spania 🥺
    Lidka wstała o 7:20 i potem drzemka 9:10-12:00 (OA 1h 50m), druga drzemka 14:05-14:45 (OA 2h 5m) i trzecia drzemka 16:30-17:30 (OA 1h 45m). I wyszło idealnie na kąpiel o 19 i właśnie Lidka zasypia. Mam nadzieję, że na noc 💪🏻

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradźcie coś… byłam u gin 16 dc I nie widziała pęcherzyka dominującego ( cykle 29/32) robię testy owulacyjne do 12 dc I dopiero 20/21dc wczoraj dziś mam pozytywny. Czy to normalne skoro gin nie widziała pęcherzyka?

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczekkk widzę że już napisałaś na aktualnym styczniowym wątku mam nadzieję że dziewczyny coś Ci poradzą 🤞

Sara no właśnie takie drzemki... drugi dzień pod rząd tak się ułożyło... tyle że widzę że ta pierwsza drzemka się troche stabilizuje i jest ok. 9.30... zobaczymy jak się ułoży ale gdyby coś to będę bardziej cisnęła próbę spania koło 17.30 🙈

Wgl zaznaczam sobie w apce kiedy i ile Zbyś je... I o ile ilość to tak mniej więcej (zaznaczam porcje wody) tak godziny właśnie mi się przydały...
    Przeanalizowałam że w sumie to Zbyś jeszcze w święta budził się 2x na karmienie i tak naprawdę to dosłownie parę nocy przespał konkretnie bez pobudki ... człowiek szybko się do dobrego przyzwyczaja 😁 jeszcze do niedawna przecież budził się 3x na karmienie 😅
    Ja też sobie uświadamiam jak ten czas leci i ile się zmieni przez pracę zmianową mojego męża... ma 5 zmiana także 5tyg temu dopiero zaczął fajnie sam zasypiać i wieczory mamy dla sobie... a pamiętam bo właśnie jak pracował na 15 to przychodził mój tata rzucić okiem na Zbysia a ja szlam pod prysznic i wtedy jeszcze sporadycznie trzeba było pójść do małego 🙈 zobaczymy co to będzie za 5 tygodni 😁

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to jesteś dokładnie w tym samym punkcie w jakim ja się znalazłam te 2-3 tyg temu kiedy Lidka zaczęła z 3 drzemki wstawać ok 16. Ani ją cisnąć do 19 ani kłaść o 17. Starałam się usypiać ok 17:30 ale nie zawsze się udawało i jeśli do 18 nie usnęła to kąpałam ok 18:30 i o 19 usypialam ale wtedy robiła sobie drzemke i tak 🥴
    Dziś się złożyło idealnie bo z ostatniej drzemki wstała o 17:30. Co prawda kąpiel była chwilę po 19 i liczyłam, że od razu usnie ale usnęła o 20:15 finalnie. Mam tylko nadzieję, że już będzie spała ❤️

No i dziś miała 3 drzemki łącznie 4,5 godziny! Więc to strasznie dużo w porównaniu do ostatnich tygodni. Ale też wstała o 7:20 a od świąt wstawała ok 9-10

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, miałam wcześniej odpisać, ale dziś intensywny dzień towarzysko. Chyba wszyscy dookoła usłyszeli moje wołanie o rozmowy z dorosłymi 😂

Sara, ale draka z tym autem -.- Współczuje. A Emma miała już obiecane te urodzinki czy nie była świadoma jaki jest plan?

Kania gratulacje dla męża, super! U mojego być może tez się coś będzie kroić, ale nie chce na razie zapeszać. Na start nie miałby znacznie lepiej, ale z ogromna perspektywą…
    Ja mysle o basenie, ale mam trochę obawy logistyczne 😅 Typu, ze jak przebiore Małą i będę w stroju to ją pomocze znowu itd. Bo jak byliśmy we dwójkę to nawet nie było to wszystko jakoś wybitnie płynne mimo ze sam pobyt miły. No i absolutnie nie mogłabym moczyć włosów, bo nie wyobrażam sobie z nią obok stać pod suszarą.

Ancalime czy „Tyśka” to Justyna? Miałam już ostatnio pytać, bo wybitnie mnie to nurtuje :D

Ogoorkowa i jak te zabkowe specyfiki? Coś pomaga? Cwaniaczek wygrywa dzisiejszy dzień 🤣

Pucz wspaniale, że Poldziu zdrowy:) No my matki wariatki tak mamy, że sobie wkręcamy. A z tym przekręcaniem nie wiem, jak to skomentować. Ja mam najprostsze imię świata, a czasami jestem nazywana innym trochę podobnym 🤦🏻‍♀️

Longanimity, u nas trwa dobra faza spania nocnego akurat- dziś w nocy się lekko przebudziła, wstałam ja pogłaskać po głowie, powiedziałam, że mama tu jest i jest bezpieczna i spała dalej.
    Ale w dzień zwłaszcza pod wieczór makabra- aktualnie od 17 nie spała mimo ze oczy już czerwone, co chwila popłakiwanie, ale ani minuty drzemki… Zasnęła przed chwila już po wieczornym rytuale, ale standardowo wieczorem sobie spi na cycu i tak pewnie sporo polezymy, jak co wieczór.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz, wg mnie imię jest fajne, bo jest długie i trudno go niedosłyszeć. Tak przynajmniej mi się wydaje, pozdrawia serdecznie posiadaczka krótkiego i rzadkiego imienia, zawsze powtarzam po kilka razy, najgorzej przez telefon 🙄 ale gdyby Polcia była chłopcem, to były duże szanse, że też byłaby Leopoldem 😬 w sumie czasem mowie do niej "Poldka", jakby się trafił drugi chłopiec to bym wołała "Poldki na obiad!" 😆🙈
    Poldziu jest cudowny i najważniejsze, ze zdrowy ❤️ Ale ja bym też guglała! :)

Agentka, specyfiki albo coś na nią pomogły, bo i drzemki dzisiaj sensowniejsze i nie robi przerw w jedzeniu na podrapanie się po dziaslach 😆

Za to siedzieliśmy przy niej z mężem i robił śmieszne dzwieki, ona uhahana po pachy, to mówię zrobię taki sam. Tylko młoda zamiast kontynuować śmiech, to podkówka i od razu taki histeryczny placz, nie umiałam jej uspokoić 🫣 nie wiem co jej kliknęło w tej główce 🤯

A adidaskowy cwaniaczek coś marudny wieczorem, pokłóciliśmy się o temperaturę w sypialni. Mówię Wam, on już ma zły humor, bo go coś bierze od tego śmigania po mrozie w adidasach! 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:21

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka może odreagowywała dzisiejsze wyjście? Fajnie, że Ci się podobało :) to takie regularne / cykliczne spotkania?

A Emma... I tak i nie. Wszystkie jej koleżanki i koledzy robią urodziny więc i ona co roku ma i jakby to było dla niej oczywiste. 2 lata temu robiłam jej imprezę w domu i był lekko mówiąc armagedon. Cały dzień dekorowania, potem cały dzień sprzątania 🙈 dlatego rok temu robiłam na sali i byłam zachwycona i ja i dzieci więc Emma chyba założyła, że tak będzie i tym razem. Ogólnie taka 2 godzinna imprezka + tort to koszt 800-1000 zł. Oczywiście w moim budżecie były na to przewidziane pieniądze ale nie zakładałam, że samochód znów się tak rozkraczy 🥴 i chyba pójdziemy na kompromis, że Emma zaprosi do domu 2-3 koleżanki, ja coś upiekę i będzie budżetowo 🤷🏻‍♀️

Ten samochód to jest jakaś tragedia. Kosztował kupę pieniędzy, rocznik jeszcze fajny a psuje się od patrzenia. Dla porównania - mąż kupił sobie na dojazdy do pracy 30 letniego trupa za 2 tys zł. Jak się domyślacie, nawet w te mrozy pali od strzała 😏 fakt, trafił mu się egzemplarz z przebiegiem 100 tys mimo wieku, ale ustalmy, to jakby inna klasa samochodu. A mimo wszystko, to ten staroć jest niezawodny 🥲

A co do imienia to mojego się przekręcić nie da raczej ale za to notorycznie zostaje przechrzczona.
    Moje imię funkcjonuje w społeczeństwie jako zdrobnienie innego. Nie muszę chyba tłumaczyć, ile razy w życiu musiałam poprawiać i tłumaczyć, że nie, nie posługuje się zdrobnieniem tylko to moje imię 🙈 do dziś pamiętam jak w podstawówce sekretarka wpisała mi w legitymacji "Paulina" bo myślała, że podałam zdrobnienie 🥴
    Regularnie ktoś się dziwi, że nie jestem Pauliną 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:27

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, może wyjście choć trochę obstawiam wizytę dziadków. Jak moi rodzice przyjeżdzają to jest zawsze na maxa zamieszanie. Maja dużego psa, jest nasz pies, dużo mówią. Dzisiaj był nasz przyjaciel akurat w domu i doznał szoku, a co dopiero Iga 😅 Do tego mój tata się zachowuje jak teściowa tj. tłumacze mu, że widzę, że Iga chce usnąć i że ja będę do niej wstawać i ją głaskać po główce to on nie- dziadek też musi uczestniczyć i do niej świergolic.
    A mój tata się zakochał w Idze od kiedy się śmieje i opowiada. Jak mu dziś pokazałam, jaka jest zachwycona jak jej się robi samolot (podnoszenie na prostych rękach i opadanie) to się zajarał nią jeszcze bardziej, że już takie akrobacje można.
    Nie wiem czy pamietacie, jak kilka dni po porodzie narzekał, że jest nudna i nic nie robi 😂? W każdym razie przestał na to narzekać.

Ogoorkowa Iga tez ma zmienność humorku. Co zrobić!

Mój mąż twiedzi, że Małej coś strzela w barku, totalnie tego nie słyszę, ale nie neguje- być może tak jest, więc idziemy jutro do fizjo. Przy okazji sprawdzi jej napięcia itd. Zakładam, że coś znajdzie, bo nie wiem czy słyszałam kiedykolwiek o wizycie u fizjo, gdzie nic nie znaleziono 😝

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jak nic miałaś pecha do samochodu 😮‍💨

Ja to chyba założyłam że jak jedna noc była zła to każda kolejna będzie teraz gorsza... widzę w kamerce że się kręci trochę... no cóż zobaczymy 🙈

Co do urodzin dzieci to mnie trochę przerażały historie koleżanek z pracy... typu że trzeba całą klasę zaprosić i chłopców i dziewczynki bo komuś będzie przykro i o ile na początku te sale zabaw to była fajna opcja to teraz tak jak piszesz ceny poszybowały...

Swoją drogą to ciekawe ile nas wyjdą chrzciny 🙈 narazie mam dogadane z proboszczem i fotografa 😅 muszę zadzwonić czy sala ma wolny termin i zamówić jakieś zaproszenia 🙉

Agentka oby dobre noce trwały jak najdłużej albo były przerywane tylko pojedynczymi pogorszeniami 🤞
    A może nasza była taka bo wzięłam Zbysia do łóżka... a może on woli osobno 🙈🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wiesz co, u nas nie ma tradycji zapraszania całej klasy (na szczęście 😅) ale poniekąd rodzice sami sobie ukręcili bat. Bo to działa tak "skoro Ania miała urodziny na sali to Zuzia też musi". I zrobił się z tego taki ogólny trend - czy cię stać czy nie, to robisz bo wszyscy robią a przecież dziecko nie może czuć się gorsze.
    W lutym Emma, w marcu Tolka (tu rodzinna impreza), w czerwcu Emil a we wrześniu dojdzie Lidka 😅 koszt nie jest jakiś zaporowy ale to jednak dodatkowy tysiak na kwartał i ja prawdę mówiąc, wolałabym te pieniądze wpłacić dziecku na konto ale... No właśnie tu wracamy do poprzedniej kwestii 🤷🏻‍♀️

Agentka no to dziadek odleciał :D ale często faceci tak mają, że dla nich dziecko robi się atrakcyjniejsze jak już robi coś więcej prócz leżenia i spania 😅

U nas dzisiaj jakos zaskakująco dobrze ze spaniem bo nie dość, że Lidka zasnęła o 20:15 to... Nie obudziła się po pół godziny tylko śpi już 🤯 dawno tak nie było, bardzo dawno. Tylko nie wiem czego to wpływ? Dobrego snu w dzień w imię zasady "sen rodzi sen"? Czy cały cykl dobowy jej się cofnął gdy dziś wstała o 7?

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po pierwszej pobudce. Od 3 tygodni Lidka nie przespała w nocy więcej niż 3,5 h 🤷🏻‍♀️
    Pomyśleć, że były już noce gdzie przespała 7-8 h 🙈
    To chyba regres na pełnej.

Ale udało mi się nakarmić i odłożyć do łóżeczka więc to j tak zmiana na plus :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbysiu spał trochę lepiej ale ja spałam gorzej 😮‍💨
    Idąc za stwierdzeniem Sary "jak nie urok to sraczka" ... to po 3ci antybiotyku właśnie dostałam to drugie 😑💩 i teraz nie wiem czy zażywać drugą dawkę (z dwóch dawek) I. Nawet boje się mówić że czuję jakaś poprawę 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity masakra 🥺
    I tu wchodzi moje drugie ulubione powiedzonko: tu leczysz - tam kaleczysz 🥲

U nas był mechanik. Okazuje się, że zdechł cały komputer i elektryka w samochodzie 🙈 właśnie szukam lawety a Paweł elektromechanika z terminami bliższymi niż luty 🙃

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ancalime Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, mega współczuję akcji z autem. Wtopiliście już ogrom pieniędzy w niego, a tu ciągle coś. Myślę, że ktoś świadomie sprzedał Wam ten samochód z wadami ukrytymi 😐. To aż niemożliwe! Oby udało się zmniejszyć jakoś koszty i znaleźć satysfakcjonujący termin.

Jeżeli to Cię pocieszy, to Karo tez od dawna budzi się po 3,5-4h. Z plusów to nakarmiona szybko zasypia. Ale nie idzie jej głaskaniem czy cichym czułym słówkiem uśpić. Ma być jedzenie i koniec! Inaczej nie ma spanka.

U nas to chyba ten słynny regres snu, bo za dnia tez jakaś nieszczególna się zrobiła. Z plusów to doczekałam się w końcu obrotów na bok 😍. Następny krok i wyzwanie wg fizjo - ma sięgać po zabawkę leżąc na brzuchu. Dziś dostałam kolejne ćwiczenie do domu. Niesamowicie skomplikowane, czuje się jakbym walczyła z ośmiornica 😜.

Agentka, tak. Było Justyśka, a potem Tyśka, Tysiaczek. Żeby było śmiesznie to ma kolegę Tośka i tak się bawią Tyśka z Tośkiem (Antoś). Także miałaś czuja 💪🏻. Jak dzisiaj Iga? I co tam fizjo powiedziała? Z tym że zawsze coś u kogoś wykryją, to pewnie tak jest. Ale u nas akurat najpierw neonatolog i pediatra wskazali problem, sama też widzę, więc nie czuje się w żaden sposób naciągana.

Urodzinki... U nas zaprasza się całą klasę, czyli 10 osób. I niestety zawsze są to jakieś ulala burżua miejsca, nie zwykle salki. Przeważają ostatnio ścianki wspinaczkowe oraz warsztaty w cyrku. 💸💸💸 Lecą, ale z plusów to młoda poznaje naprawdę wiele różnorodnych zajęć.

Longanimity, współczuję. Jak nie urok, to... No właśnie... Nic prócz probiotyków i czasu chyba Ci teraz nie pomoże. Ja bym brała drugą dawkę antybiotyku by się pozbyć głównego problemu, ale to sama wiesz najlepiej czy dasz radę.

Ogoorkowa, może zmęczenie ją dopadło akurat wtedy? Ale no, fakt, można się zdziwić jak maluch zarządza taki nagły i głośny koniec zabawy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 21:39

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie u fizjo, poszłam do kogoś innego niż pierwszy raz, bo jakoś niby było ok, ale nie żebym miała być zachwycona. A dziś naprawdę ok, bardzo dokładnie babeczka ją obejrzała. Wzmożonych napięć nie ma wcale, ale zauważyła obniżone w żuchwie. Iga za często otwiera buzie. Mam trochę porobić z nią ćwiczeń i jeśli się nie poprawi to już typowo do neurologopedy. Ogoorkowa kojarzę że Wy korzystacie?
    A oprócz tego zachęcać ją do wyciągania głowy do przodu, bo lepiej jej idzie tył i boki + to pomoze aktywować bardziej brzuch niż samą głowę, a do tego wspomaganie rozwierania raczek.
    Za 2 tygodnie się umówiłam ponownie i porobimy jeszcze jakieś dodatkowe ćwiczenia.
    I stwierdziła, że obiektywnie dużo „mówi”😂 Czyli to nie tylko moje wrażenia jako matki 🤣

Edit. Iga jest tak wykończona tą fizjoterapią, że co rusz zasypia dzisiaj. Ciekawe czy sobie nie odbije w nocy dziewczyna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:14

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latałam dzisiaj po mieście żeby kupić szczepionkę bo na zamówienie i nie było gwarancji że będzie na 9😮‍💨 na szczęście w drugiej aptece zapytałam czy mogą mi sprawdzić gdzie kupię od ręki😅

Zbyś za tydzień do osteopaty, mam nadzieję że coś na ulewania poradzi choć ostatnio nie ma takiego szaleństwa z tym💪 zaczęłam mu podkładać wałek w leżeniu na brzuszku żeby łokcie do przodu wyciągał i o ile prawa ręka spoko to lewą opornie więc nie wiem czy jakaś preferencja prawej strony się nie zrobiła 🙈
    Zobaczymy czy pediatra coś jutro powie 🤷‍♀️

Właśnie spędziłam jakieś przynajmniej 30 minut na jedzeniu wózkiem po domu 🙈 muszę baladowac zegarek żeby liczył mi kroki tak z ciekawości 😅 pierwsze oznaki senności były jeszcze wcześniej ale jak nie udało mu się usnąć to stwierdziłam że go nakarmie 🍼 i potem widać było że chce mu się spać... chociażby po tym że leżał w wózku i nie marudził 🤷‍♀️ i to jego 4ta drzemka dzisiaj... no i jak piszą że właśnie im później tym gorzej usnąć na drzemkę to Zbyś to potwierdza... będę próbować z całych sił żeby przedłużyć mu tą drzemkę ale zobaczymy czy się uda 🙈

Sara mega pech z tyn samochodem...
    my mamy jeden samochód i często przydałby się drugi... muszę cisnąć męża żeby coś szukał bo w końcu się odważę jeździć ze Zbysiem, a wiosna się zbliża 😅 a jak tak dalej pójdzie to zdążę do pracy wrócić zanim on coś upatrzy i kupi 🙈
    Wgl w tamtym roku na urodziny chciałam rower elektryczny taki składaczek żebym do pracy mogła jeździć... no ale jak się okazało że jestem w ciąży to zrezygnowałam... w tym roku chyba nie będę wracać cdo tego pomysłu ale może za rok 🤔

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancalime gratuluję obrotu 😍 super! Lidka też nie sięga do zabawek na brzuszku :)
    I nocki u nas też z karmieniem bo bez tego nie przechodzi. Ciężko mi nawet powiedzieć ile razy karmię bo czasem jest tak, że ssie długo i zasypia na kolejne 2,5h a czasem ssie chwilę... Co chwilę 🙈

Longanimity u nas drzemki dziś znów się zepsuły. Póki co od rana były 3 w długości 15-40 min 🤷🏻‍♀️ a ja naiwna liczyłam po wczorajszym, że wrócą długie drzemy :D

Agentka super, że taka owocna wizyta :)

My znalezlismy elektromechanika i lawetę ale znów zostaje bez samochodu na dobre 1,5-2 tygodnie 😏

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to była ostatnia taka akcja z tym samochodem 🤞

A Zbyś oczywiście po 30 min zaczął się przebudzać ale pojeździliśmy i jeszcze śpi 🙈 zaraz zabiorę mu kocyk 🤷‍♀️ ale na spokojnie akurat koło 19 będę mogła zacząć rutynę... a może nawet wcześniej i spokojnie go jeszcze nakremuje bo jak już jest ryk że głodny to skracam co mogę 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, co za lipa :( wtedy Stary wozi dzieci do placówek?
    Z reszta teraz chyba i tak chwila przestoju z tego co mówiłaś z racji tych temperatur?

Swoją droga- robiłaś już te badania?
    Ja się właśnie próbuje zmotywować, może jutro pójdę zrobić.

Meeg, Maiora zaglądacie do nas czasami?
    Jestem bardzo ciekawa co u Was słychac Dziewczyny😊

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka no właśnie nie bo stary jutro już wraca do pracy a on wyjeżdża po 6. Emma będzie jeździć i wracać z koleżanką i jej mamą a Emil będzie w domu ten i przyszły tydzień a później mają ferie:)

Badań nie robiłam bo byłam trochę chora i chce odczekać :)

Też jestem ciekawa co u dziewczyn:)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ