Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara dobrze, że znaleźliście tego mechanika, nie jest łatwo, ale plusem sytuacji jest chyba to, że mąż jest z Wami, jest awaryjnie drugie auto. Dużo spokoju <3

Ancalime o proszę, a jeszcze chwilę temu pisałaś, że jeszcze nie ma obrotów :D ekstra :D
    Kurcze, faktycznie niezłe kombinacje urodzinowe :O nie byłam świadoma, że to aż tak :O Za Naszych Czasów!

Agentka tak, my byłyśmy u neurologopedy i idziemy za tydzień na drugą wizytę :) mamy trochę masaży, które na początku myślałam, że będą straszne, a okazało się, że Młoda lubi gmeranie w pyszczku i się śmieje przy nich :D
    My jutro mamy fizjo, wydaje mi się, że od ostatniej wizyty poprawiła nam się ta szyja i wyciąganie głowy, zobaczymy co powie :D
    Oby noc była przespana :D

Longanimity fajny pomysł z rowerem :D jeśli tylko lubisz :D co do wyciągania ręki, to może już się powoli szykuje do wyciągania jej po zabawki?

Ja dzisiaj byłam u fizjourogin na kontroli blizny i krocza. Podobno jest nieźle, pokazała jak masować bliznę i tu zaczęły się schody, bo powiedziała, że minimalnie podkrwawia, co jest możliwe i żeby się nie przejmować tym. I miałam faktycznie minimalnie różowy śluz jak wróciłam. Ale chciałam teraz przy kąpieli pomasować i zaczęło lecieć sporo krwi. A ja się zastanawiam, czy jeśli to blizna, to czy aby na pewno nie jest to za dużo? A może to nie blizna, tylko @? W końcu co chwila mnie boli jak na @ :P zobaczymy rano...
    A rano to jadę na badania krwi w końcu :)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbysiu przebudził się zaraz po tym jak napisałam 😅 oczywiście matka przesadziła z jedzeniem... bo dałam mu 120ml I zamiast po kąpieli (trochę ponad godzinę pozniej) dać mu tyle samo to dałam 150... ulał bidulek ... nie mógł odbić i znowu ulał 😔 2x zmieniałam pizamke... no dawno już nie było takiej akcji wieczorkiem... ale zakładałam że skoro jadł niedawno to kąpiel będzie na spokojnie... ale nie podobało mu się że nie było taty tylko dziadek pomagał, widać było że trochę zaskoczony był 🙈

A ja się wkurzam bo normalnie to zapalenie pęcherza dobiera mi już 12sty dzień szczęśliwego macierzyństwa 😑

Sara dobrze ze udało się jakoś wybrnąć z tym dojazdem do szkoły... oby wam ten samochód szybko ogarnęli i już bez kolejnych takich niespodzianek 🤞🍀

Też jestem ciekawa co u dziewczyn 😉

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę jutro zadzwonić do fizjourogin bo może to zapalenie pęcherza ma coś w spolnego z np obniżonymi narządami po porodzie🙈
    Tylko ciekawe ile będę czekać na wizytę 😑

Ogoorkowa jutro będzie chwilą prawdy czy to @

Ja to nie ogarniam bo teoretycznie nie powinnam mieć przy tym leczeniu @ ale miesiąc temu miałam ze 4 dni plamienia i dzisiaj też mi się jakieś zaczęło a wcześniej miałam taki śluz jak płodny...

A co do wyciągania ręki to podłożyłam mu wałek (zwinięty rożek) I rzeczywiście prawą ręką sięgał po zabawki... a lewą mimo wałka miał bardziej do tyłu, próbowałam to jakoś ogarnąć i go korygować 🤷‍♀️
    Mam nadzieję że dobrze robiłam 🙈

Fajnie tak patrzyć jak się rozwija, np. codziennie widzę że chwyt mu się poprawia 💪

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a właśnie, miałam pytać! Co fizjo na to strzelanie w małych gnatkach?

Longanimity okrutnie długo cię trzyma 🙄

Ogórkowa ja w życiu nie słyszałam aby zagojona blizna krwawila 🤔 może faktycznie to @ idzie? Ja już po 3-ej 🙈

Dzięki dziewczyny, w samochodzie trzeba zrobić jeszcze kilka rzeczy ale to już takie bez pośpiechu. Mam nadzieję, że teraz już naprawdę postawią go na koła i pojeżdżę trochę 🙈

U Lidki skok na pełnej trwa. Dziś ani razu nie leżała na macie ani w lezaczku. Nie dało się odłożyc 😏 właśnie usnęła na noc a ja mam nadzieję dychnać bo jutro pewnie będzie podobnie 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, absolutnie nic 😅 a dlaczego? Bo ich nie znalazła/nie słyszała, z resztą tak samo, jak ja. Natomiast powiedziałam o tym, aby nie mieć czegoś na sumieniu. Zapytała mnie czy tata ma lub miał jakieś problemy ze stawami, bo może jest uwrażliwiony na temat szczególnie. Jak jej wyjaśniłam, że miał sporo kontuzji to pokiwała głowa ze zrozumieniem🙃
    Ale sprawdziła jej ruchomość itd i nic nie budziło zastrzeżeń.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok to sraczka dzięki naszemu wątkowi stanie się moim mottem życiowym.

Sara, z tym samochodem to macie serio never ending story. Może trzeba się pozbyć jak najszybciej zanim się coś więcej zepsuje? Chociaż już chyba na tym etapie wymieniłaś z 70% części 😅

Kurczę, dopiero co te nasze bobasy były tycimi noworodziami, co tylko spały i jadły a teraz już wszystkie są takie fajne kontaktowe 😍

U nas w rodzinie mega lipa, teściowa wylądowała dziś na oiomie z zapaleniem płuc i pakietem innych chorób, takim samym jakie miał mój dziadek, który zmarł 2 tygodnie po narodzinach Tosi. Także ja mam jakieś ptsd grube, ale najbardziej się martwimy o 10 letnią siostrę męża, bo sami z teściową relacji zbyt dobrych nie mamy. Tak jak napisałam na początku, jak nie urok to sraczka.

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rivers jakaś czarna seria u was 🥺
    Tesciowa zakładam, jest młodsza niż Twój dziadek świętej pamięci więc trzeba liczyć na to, że jej organizm będzie silniejszy. Bądź co bądź, bądźmy dobrej myśli ❤️ trzymajcie się.

A samochód? Ja bym już dawno go opędzlowała, ale mój mąż, człowiek okrutnie honorowy, w życiu nie sprzedałby komuś samochodu wiedząc, że ma takie a nie inne tendencje 😏

Agentka o to ciekawe! Czyli prawdopodobnie to Twój małżonek wyczulony :D
    U mnie Tolka tak strzela jak starsza pani z reumatyzmem ale u niej to kwestia luźnych stawów i więzadeł (potwierdzone). No i ogólnie jej zespół powoduje różne wady w rozwoju układu kostnego i np Tola ma bardzo opóźniony wiek kostny. W wieku 3 lat miała kostnienie 8 miesięcznego dziecka :)

Wiecie co, ja z jednej strony wiem, że przechodzimy skok i ten regres snu to takie książkowe u nas ale jestem potwornie zmęczona. Odetchnęłam, bo gdy skończył się ostatni skok to Lidka zrobiła się odkładalna, naprawdę płakała dużo mniej więc kamień spadł mi z serca że może być pięknie i miło 🙈 ale te skoki przechodzi tak wyraźnie, że aż się trzęsę na myśl o jutrzejszym dniu 🥴 rozwija się pięknie i to mnie ogromnie cieszy ale jednocześnie widać jak na dłoni jaką burze przechodzi jej układ nerwowy. Zaczęła się przewracać na brzuszek co raz częściej, na brzuszku lezy już bardzo długo, gada jak nakręcona i wydaje co raz to więcej dźwięków. Pluje, robi brrrrr ustami, próbuje łapać stopy, trzyma zabawki. Ale przy tym non stop marudzi, jęczy, nic jej nie pasuje i naprawdę muszę na rzęsach stawać aby przez chwilę była spokojna. Z rąk praktycznie nie schodzi 🙈 pobudek co noc jest 5-10, usypianie ciężko idzie 🥵 naprawdę pomiędzy skokami było tak cudownie, że macierzyństwo nabrało zupełnie innych barw a gdy przychodzi skok to NIC nie idzie tak jak powinno. Sypie się cała rutyna, żadne rytuały nie pomagają i wraca noworodzio 🙈

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze wam napisze o Lidki przybieraniu.
    Tydzień temu ważyła 5130g. Potem był taki dzień gdzie kupkowała mniej i wyskoczyło 5180g. Dwa dni później (wczoraj) znów kupkowała tylko raz i wskoczyło 5230g. A dzisiaj walnęła 6 kup z czego jedna dosięgała ramion i co? Dziś 5190 😏
    Więc tygodniowy przyrost suma summarum wyszedł +60g ale jakby policzyć do wczoraj to było +100g /6 dni więc w normie.

Nie wiem co pediatra na to powie bo ewidentnie słabe przybieranie związane jest z ilością kup. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie kończyć kp 🥺

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara myślę że pediatra najpierw zaleci coś wyliczyć z diety 😵‍💫

Nadal mi nie przeszło... strasznie to dziwne bo wczoraj już się lepiej czułam... w nocy masakra... Zbyś trochę się budził ale bardziej spać nie mogłam przez pęcherz... rano prawie płakałam... bo to może nie jest jakiś silny ból... ale jak miałyście to same wiecie.. uciążliwy... I jak nie pomógł antybiotyk to teraz sama nie wiem co...
    Wczoraj się naczytalam że po porodzie mogą być obnizone narzady u dawać podobne objawy... a brak estrogenów powoduje obniżanie się ścian pochwy i to pogłębiać... no ale nie wiem czy to tak sobie wkręcam czy to nie za szybko by się wydarzyło... na tabsach jest w skutkach ubocznych zapalenie pęcherza... no ale kurde tak się nie da na dłuższą metę żyć a co dopiero zajmować się dzieckiem...
    Jutro badanie moczu zobaczymy co wyjdzie ale chyba nie będę czekać na wynik posiewu tylko odrazu spróbuję w piątek do lekarza iść żeby coś wiedzieć 🙈

Najbardziej ubolewam nad tym co już pisałam... ze odbiera mi to radość z macierzyństwa... nie mam siły poprostu na nic... Dobrze ze mieszkamy nad rodzicami bo jak W. w pracy to do nich idę to choć trochę mi pomogą przy Zbysiu 😮‍💨

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, strasznie Ci współczuję:( naprawdę to musi być straszne. :(

Sara, pediatra na pewno coś podpowie. Znaczy mam taką nadzieję 🤞

U nas trochę wyjcowania było wczoraj. Dziś lepiej od rana, noc przespał z jedną pobudką o 4:20 i później o 7 sama wyciągnęłam malca z łóżeczka, żeby karmić,bo mnie bolały piersi 🫣

Karmienie tego dzieciaka to jest walka. Leżymy na boku,to on tą ręką co ma na górze szarpie mi cycka, normalnie chwyta skórę i ciągnie. A na piersi jest mega delikatna skóra,jaki to ból. Jak go złapie za te rękę to zły jak osa i się pręży. A drugą rękę, te co ma pod spodem usilnie próbuje sobie dopchnąć razem z sutkiem do buzi 🤷 odkąd się nauczył obracać na boki, to bezkarnie podczas karmienia odwraca się na plecy puszczajac cycka, po czym po chwili sobie wraca i się sam dostawia, w systemie 2 sekundy picia ,5 sekund fisiowania.

No i od tygodnia obserwuje u małego takie suche placki na udach.. smarowalam olejkiem z migdałów,ale nie pomogło. Dziś pójdę na spacerze do roska,kupię balsam, będziemy próbować. Mam nadzieję że to nie żadne AZS.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania oby to nie AZS 🥺 ale jest duże prawdopodobieństwo, że to kwestia zimy i mrozów. Książkowo AZS objawia się głównie w zgięciach łokciowych, kolanowych, na nadgarstkach ale moja Emma pierwsze suche plamy miała na ramionach a rękach i ma potwierdzone AZS 🙄
    Ja mogę polecić kosmetyki z La Roche Posay Lipikar Baume. Są do suchej skóry ale nie typowo atopowej

A co do karmienia to u nas też akrobacje odchodzą. Lidka szarpie za pierś ręką a drugą się odpycha. Albo odchyla głowę (z cyckiem w buzi) i ciągnę 🥵
    A wczoraj zauważylam, że biedna nie może zjeść w spokoju i usnąć bo już na pół spiaco przewracała się na brzuch 🙈

Longanimity masakra z tym pęcherzem 😑 a może to faktycznie skutek uboczny? Bo aż dziwne, że trwa tak długo i leczenie nie pomaga 😕

U nas nocka z miliardem pobudek, średnio co 1-1,5 h i mnóstwo wiercenia pomiędzy. Rano wstała o 7:20 w dobrym nastroju więc zdążyłam ogarnąć dom i właśnie przyszłyśmy ze spaceru :)
    Z tym przybieraniem to jeszcze taka kwestia, że Lidka jest okropnie długa i jak leży na wadze i wystarczy że nogą dotknie podłogi a pomiar skacze. Zaczęłam więc kombinować z ważeniem w koszu na pranie 🙈 ale nie wiem na ile to dokładne. Rośnie na pewno bo widzę po ubraniach :)
    Nie zamierzam jakoś świrować czy dokarmiać bo bardzo nie chce kończyć KP ale może pediatra choć coś mądrego podpowie.

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrzmie wyrodnie, ale ja jak się zaczyna zabawa cycem to zabieram. Ale to dlatego, że mi zależy, aby jak będzie starsza nadal jej się to kojarzyło głównie z jedzeniem, a nie z zabawą lub regulacją emocji. Bo nie widzę siebie w sytuacji, gdzie dziecko co chwila przychodzi na chwile pociumkać i np samo mnie rozbiera 🙈 Wiem, że niektórym mamom to pasuje, ale dla mnie to byloby niekomfortowe.
    Kania a mocne te placki? Trzymam kciuki, aby zeszło po balsamie 💪

Sara a ile to już tygodni po szczepieniu na rota? Bo niby nawet do 4 tygodni może tak być z tymi 💩
    Oby coś lekarz podpowiedział sensownego.

Longanimity porażka 🙁 a próbowałaś już domowych sposobów żeby się cały dzień na maxa wygrzewać itd?

Dziś tati z nami od rana, więc księżniczka noszona oczywiście nie bez komentarzy „i jak ja mam z nią zrobić coś innego?” 😂😂 Hmmm ciekawostka, jak ja robię, kiedy on jest w pracy 🙃
    A popołudniu chyba tez się wybierzemy do Rossmana, zainspirowałaś mnie Kania.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka uwielbiam 😂 u nas to samo. Stary zostaje z Lidką na pół godziny a kiedy wracam to słyszę "Boże, nawet nie miałem kiedy kawy się napić".
    Doprawdy? 😂😂😂

Niby szczepienie było 5 grudnia więc wczoraj minęło 5 tygodni. Zdarzają się dni z 1 kupą ale przeważnie jest ich 4-6 a nawet 7 😕 wyglądają normalnie, brzuszek też nie męczy. Może po prostu to jest Lidki rytm a to na początku było za mało kup?
    Mam postanowienie aby ważyć co 2-3 tygodnie, wtedy to będzie bardziej miarodajne. Ale też boje się, że wtedy przegapie jakieś problemy. Choć z drugiej strony, tak na logikę, jeśli przez 3,5 miesiąca dziecko jest na piersi i się najada to przecież nie możliwe żeby nagle przestało 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidasek 😁

IMG-20240110-112953.jpg
    0 png

Longanimity, Kania_czubajka, agentka93, Kropka6, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity straszna sprawa z pęcherzem, żeby nic nie działało ;( Ale faktycznie, gdzieś czytałam, że może tam być, że po ciąży, porodzie trochę się obniżają narządy zanim mięśnie nie wrócą do swojego stanu, cewka jest łatwiej dostępna i mogą być infekcje. U mnie fizjo stwierdziła delikatne obniżenie przedniej ściany pochwy, ale powiedziała, że jest bardzo fizjologiczne i spokojnie ćwiczeniami to wróci. Inna sprawa, że chyba dzięki temu mam mocniejsze doznania, aż szkoda "naprawiać" 🤪

Agentka, ja wczoraj wróciłam od fizjo i też był tekst, że nic nie dało się zrobić, bo najpierw się bawili a później zasnęła na nim :P

Kania, oby nie AZS, ale tak jak Sara pisała kosmetyki LRP nieźle działają na sucholce. Oby wystarczyły! My zaczęliśmy kąpać w Emolium, pediatra zaleciła wprowadzenie jakiegoś myjadła zamiast olejku z migdałów i nam się znowu zrobiły suche skórki w nagdarstkach i kostkach, więc chyba wrócimy do olejku jednak...

No i to nie była @, tylko z blizny :O Napisałam do mojej fizjo, ale przypuszczam, że to będzie kolejne dołożone pytanie do listy do gina -_-
    Oddałam 6 fiolek krwi na badania, ciekawe co wyjdzie...

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam jeść suszona żurawinę i postanowienie że będę więcej pić wody... szkoda ze od tego nie zaczęłam ale no człowiek głupi na starość się robi 🙈
    Jutro badanie moczu i jakimś cudem udało mi się umówić do fizjoterapeutki na piątek (ktoś jej zwolnił miejsce) moja szwagierka do niej chodzi i zadowolona, już wstępny wywiad zrobiła ze mną przez tel więc wydaje się konkrotna! A napisałam do tej do której chodziłam ale niestety 1,5h drogi mam do niej więc szkoda ale nie za daleko 😔 ale też ze mną popisała trochę... także naprawdę szkoda ze nie do niej.
    Chciałam w piątek do lekarza iść... zobaczymy czy się uda wizytę zgrać.
    Może jeszcze jakaś nasiadówke ogarnę dzisiaj 🤷‍♀️

Po ibupromie da się żyć... ale naprawdę to dziwne ze wczoraj dopoludnia już czułam się normalnie 🥴

Zbysiu też ma takie suche plamki na nogach... kąpiemy w emolium bo 1. dostaliśmy zalecenie od pediatry a 2. dostaliśmy w prezencie... dostałam próbki z emotopik czy jakoś tak kremu i schodziło mu to więc wczoraj dokupiłam taki właśnie... ale olejek migdałowy też muszę kupić bo mi się skończył 😅

My po 2giej dawce rota i tej 5w1... wypił i nie uronił ani kropli 😅 płaczliwy był ale dlatego że wstał po 7... a byliśmy na 9.30 i nie spał do tej pory... za to w drodze powrotnej jak usnął tak spał 1,5h (w foteliku... 3ci raz w życiu się tak udało bo zawsze się budził po 10min w domu) także musiał być padnięty.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to teraz kciuki za odsypianie :D

Lidka dziś miała 2 drzemki po 35 min ale pomiędzy nimi jak się najadła to leżała na macie tyle ile jeszcze nigdy w życiu 😍 dosłownie 40-50 minut na macie bez marudzenia. Odkryła, że jak kopie w pałąk to zabawki na górze jej się ruszają 😃😁

A i miałam pytać! Czy wasze dzieci, gdy zaczną się śmiać w głos to też momentalnie dostają czkawki? Mi się udało rozbawić Lidke do takiego śmiechu kilka razy i za każdym razem dostała gigantycznej czkawki :D

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kropka6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sara! Ale Lidka słodziudka 🥰 i czytam , że już obroty trenuje :)

33 lata
    19.02.2019 💔 11 tyg
    03.2021 👧🏼
    13.09.2023 2760 g, 52cm 💣
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Iga ma ogólnie dość często czkawkę choć już rzadziej niż na początku. Oczywiście moja mama stwierdziła, że widziała, że są 3 przyczyny: przejedzona, łapczywie zjadła lub jej zimno. Który powód jej zdaniem? Zimno jej! Bo bez skarpet jej pozwalam być😄 Kit, że mamy w domu z 22/3 stopnie.
    Jak jej wczoraj zadzwoniłam, że fizjo mówi, aby dziecko było dużo bez skarpet, to oburzenie „a niby co jej to daje skoro nie chodzi?”, wyjaśniam, to się rzachnela „ja tam nie lubię mieć zimnych stop to dlaczego dziecko ma mieć” 😂 Love.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mamy czesto czkawki, ale nie łączyłam tego ze śmiechem 🤔 muszę przyobserwowac!

Pani fizjoterapeutka rozmasowala trochę Młoda, czuje poprawę jak masuje jej buzię, więc nie mam efektu "pieniądze w bloto" 😅 I powiedziała,że ruchowi idzie zgodnie ze swoim kalendarzem, ale socjalnie jest mocno do przodu jeśli chodzi o kontaktowosc. No to nie widziała jej jak zagadywała tydzień wcześniej osteopate, dzisiaj było jakieś 10% jej możliwości tylko 😂

Longanimity, będziemy zaraz razem z poszczepiennymi dziećmi, my mamy jutro :D i też będzie niewyspana, bo na 8 szczepienie a my to lubimy pospać do 9 😜

age.png
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ