Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka 🥺 strasznie poruszające. Nie chcę sobie wyobrażać jaki ból przeżywał jej partner i ojciec tego dziecka. Nie wspominając o starszych dzieciach jeśli miała 🥺 straszne
Longanimity przybijam piateczke. U nas noc dramat a od rana tylko płakanie i płakanie 😐
Dziś chyba 3 drzemki będą bo rano musiałam jechać po nową ortezę na biodra dla Tolki i Lidka mi usnęła w aucie po 8 🤷🏻♀️
Ale od powrotu na zmianę je i jęczy 😐
Podejrzewam, że to po wczorajszym szczepieniu?
Kasio u nas też czerwone brwi się robią jak Lidka zmęczona
A ja jestem z siebie dumna bo w końcu się zebrałam w sobie i ... Jutro o 9 mam spotkanie z prawnikiem. Muszę uporządkować potężne szambo i od bardzo dawna nie umiałam znaleźć w sobie motywacji by się tym zająć. Mam nadzieję, że w połowie nie wymiekne
-
U nas nie ma przewijaka od dwóch miesięcy już 😅 F robił takie rzeczy, że niestety zostało mi ogarnianie na macie. Stamtąd daleko nie poleci. Zabrałam mu wszystko już 😅 przewijak, karuzele- bo ciągał w łóżeczku, mate z pałąkami, bujak. Została mu sama podłoga.
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
Kania tak najzdrowiej 😁😅
Ja przy starszych przewijaka używałam spokojnie do 1-1,5 r.z
Dopóki dupka się mieściła 😂
Ja dziś już mam po korek 🫠 jak stary wróci z pracy to zostawiam go z dziećmi i idę do paczkomatu, do stokrotki -
Moja bratowa zmarła będąc w 5 miesiącu ciąży (10 lat temu) no nie muszę mówić jak wszyscy to przeżywaliśmy (chorowała przewlekłe i było trochę 50/50 że po ciąży jej się polepszy).
U nas raczej skok bo szczepienie może za tydzień 😑 jak nie śpi I nie je to po jakoś 10 min zadowolenia płacze... na rękach nawet czasem też... znaczy to raczej takie jęczenie i stekanie dość głośne... także urwałam się na niecałą godzinkę na zakupy 🤷♀️
Jak coś to w rossmanie promka na obiadki gerbera 3+3 😉
Wrócę chyba do karmienia w foteliku bo w krzesełku jeszcze nie siedzi stabilnie. No i też bez żadnego ciśnienia, kaszka rano i coś popołudniu. A kawałki dostanie jak usiądzie lepiej.
Sara kciuki żeby udało się wszystko wyprostować jak najszybciej się da u bez dodatkowych problemów 🤞
Kania ale jesteś! Wszystko duzevku zabrać 😅 dobrze ze chociaż śpi w łóżeczku a nie na macie 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 17:09
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Ooo Sara przybijam smutną piątkę 🥴 naprawdę drugi dzień z rzędu mamy taki kiepski... a jak mam wrażenie że mi się dziecko zepsuło to znaczy że to skok 🙈
Aaa jest pozytyw dzisiejszego dnia! Dostałam zdjęcia z chrzcin także coś wam później może wrzucę 😉
Musze się ogarnąć i wywołać też coś do albumu 🙉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Moja smutna piątka do Was leci ✋ F zaczął bać się obcych. I dużej piłki do ćwiczeń 🤡 Byliśmy dziś na pogrzebiev(sąsiadka zmarła), tylko na cmentarzu, tam niby wszystko ok, ale później w domu jak zobaczył 3 ciotki na raz, to niestety ale tylko rączki mamusi. Później po drzemce to samo, tylko rączki i tylko w pozycji samolociku, bo inaczej się wyrywał. No i wczoraj wieczorem było wycie na widok piłki i dziś to samo. Nie wiem, co mu się nie podoba. U siostry na jej piłce ją kładłam, a u nas jak nadmuchalam swoją to ryk.
-
Iga dziś też marudin, może to ta pogoda Chociaż jak tatuś przyszedł to chwilę było nieco lepiej Po tym porannym głodku to najchętniej cały czas by cycego memlała. Straszny nerwus dzisiaj z niej.
Znów żałuję, że nie da się wysłać filmu, bo nagrałam reakcje na kwaśne 😂 Pierwszy raz podaliśmy jabłuszko ze słoiczka i mina bezcenna. Ale domagała się kolejnych łyżeczek. W ogóle widać, że już kuma, że jak łyżeczka i miseczka to otwieramy buzię i się powoli już trzęsie na jedzonko 😊
Chyba się musiała ładnie na kuzyna wczoraj napatrzeć, bo wysoki podpór jej pięknie dzisiaj wychodzi.
Longanimity, domyślam się tylko, jaki to ból, gdy sie dzieje taka sytuacja. No straszne…
Dzięki za cynk o słoiczkach, może jutro skoczymy 🧐
chętnie na fotki 😊 Ja mam już wszystko ogarnięte poza zaproszeniami 🙈
Kania, w sumie to chyba Filipka najbardziej podejrzewałam o takie lobuzowanie 🤪
Sara, a Ty dajesz nadzieję, że nie będę musiała rezygnować za miesiąc
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity pokazuj pokazuj 🥰
U nas chyba się nałożył skok i to szczepienie bo mam wrażenie, że coś ją boli bo nawet na rękach płacze 😪 zasnęła o 19 ale wróżę nam kolejną cudowną noc 🫠
A u prawnika liczę na jakieś ustalenia co i jak muszę robić i najlepiej by było gdyby mecenas wszystko zrobił za mnie i doprowadził sprawę do końca ale kompletnie nie wiem na jakie koszta się szykować i czy w ogóle mnie stać na to 🫢
Muszę w końcu zabrać się za pozbawienie praw rodzicielskich byłego męża+ odzyskać kilkadziesiąt tysięcy zaległych alimentów 🥴 tylko problem taki, że typ zapadł się pod ziemie i od kilku lat nie mam z nim kontaktu 🤦🏻♀️ od dawna się zbieram aby się tym zająć ale nie cierpię gmerać w takim 💩
Agentka z mojego doświadczenia wynika, że teraz to taki przewijakowy kryzys bo dziecko zaczyna się obracać, pełzać, zaraz siadać i robi to dosłownie wszędzie. Ale za chwilę ogarnie że na przewijaku się leży i dupsko daje do wycierania 🫢 ja nienawidzę przewijać w innych miejscach więc cierpliwie zamierzam przeczekać to przewijakowe pajacowanie 😅 -
To faktycznie niezła przeprawa Cię czeka, Sara. Niemiła na pewno. Trzymam kciuki, żebyś jakiś ustaliła z prawnikiem, jakie kroki trzeba teraz podejmować 🤞
Longanimity, ja też chcę zobaczyć zdjęcia, ja też! 🤭
Agentka, wiesz kurde ja się bałam go kłaść tak wysoko. Na początku okej, ale jak on zaczął się obracać na boczki już, to zabrałam mu przewijak a no i zabrałam też po trzecim miesiącu dostawką, zapomniałam pisać xD ale dałam w zamian łóżeczko, więc nie śpi na macie, spokojnie 🤣 my mieliśmy dostawke kinderkraft nest up. Była okej, ale wydawała mi się na szerokość mała i Fifi obiema rękami skrobał w nocy z dwóch stron, więc zmieniliśmy, bo łóżeczko stało w drugim pokoju po prostu. ogólnie dostawke polecam, dobrze był go mieć tak bliziutko, ale teraz łóżeczko też jest tylko pół metra ode mnie , więc luz.
A no i fakt, jeszcze trochę za zimno na wyciągania cycka na zewnątrz, ale już niedługo i będzie można nakarmić małego gogusia na ławce czekam na wiosnę, chociaż nie wiem, czy ja coś będę robiła w tym roku na podwórku. Może jak ktoś (mama 🤡) mi da sadzonki pomidorów, to wsadzę pod folią, ale chyba nic więcej. Posadziłam dwa lata temu truskawki w skrzynie, w tym roku miałam może z 10 owoców, chociaż je podlewalam uczciwie. Chyba za gęsto są posadzone. Może powyrywam co drugą 😅i do czego się jeszcze przyznam. W drugiej skrzyni miałam pora i selera, który został na zimę 🫣 nie miałam czasu na jesień tego wyciągnąć 🤷 -
Ja czasem przewijam na macie albo na kanapie (jak jesteśmy gdzieś w gościach) i to dopiero katorga dla mnie 🙈
Kupiłam pampersy 4... wcale nie są jakieś wielgachne 😅 jeszcze trochę 3 zużyje... szczególnie premium care bo wydaje mi się że są ciut szersze no i przechodzimy na 4🙉
U nas chyba jakaś fala ząbkowania... no nie wygląda żeby miało się coś przebić ale ilość śliny jest dużo większą niż dotychczas 🥴👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kania ja już ogarnęłam sobie krzewy, lawendy i klomb ale na myśl o warzywniaku chce mi się wyć. Nic nie zrobione a przy Lidce nie ma szans zrobić 😐 co roku mój warzywniak jest naprawdę elegancki a w tym roku będzie chyba mega klapa. Truskawki mam zeszłoroczne więc liczę na dobre plony w tamtym roku wsadziłam coś ok 200 sadzonek więc w tym roku dzieciaki powinny mieć truskawek pod korek
A selerem się nie przejmuj! Wiesz, że jest bardzo duża szansa, że on tam nadal żyje? 😁
Ja kiedyś przypadkowo zostawiłam rządek marchewki i przetrwała zimę w ziemi pietruszka też daje radę. Możliwe, że seler również zwłaszcza, jeśli był śnieg podczas największych mrozów
Moja znajoma praktykuje to co roku i w zimie ma świeżą marchew 🫢
Ja mam plan taki, że w któraś piękną sobotę wynajmę glebogryzarkę i stary w pół godziny mi wszystko przekopie. A w następną sobotę jeśli wezmę się z kopyta to jestem w stanie wyplewić i wysiać cały ogród 🙈 a mam go ok 140-150 mk2
Klomb ogarnęłam z grubsza ale jest za zimno i za mokro aby go wyplewić. Jednak wyobraźcie sobie, że pierwszy krokus i szafirki zaczynają kwitnąć 😁
No i dziś spełniłam swoje marzenie ogrodnicze i zamówiłam 2 datury 😍😍😍 przyjdą mi 2 małe sadzonki które póki co będę pielęgnować w domu i wyniose w donicach na lato -
Sara oj, nie zazdroszczę… raz w życiu byłam w sądzie i okropne przeżycie.
Mi też niewygodnie gdzie indziej także planuję przewijakową kontynuację 😜
Iga też się obraca, cuduje, ale trzymam ją i jakoś to jest:p
Współczuje ząbkowania 🙈 ale najbliższe 1,5 roku u każdej z nas tak będzie wyglądać.
Mialam pytać właśnie o ślinę dziewczyny- czy u Waszych maluchów też jest takie jeziorko na macie, jak leżą na brzuchu? Wydawało mi się, że to normalny etap, ale koleżanka chodzi do neurologopedy z dzieckiem i jej powiedział, że tak nie powinno być… I już zgłupiałam. Ogoorkowa Ty na pewno kojarzę że chodzisz z Polą- mówiła coś o tym może?
Stary mnie rozbił, wyszłam na 10 minut do sklepu, Małą miał w bujaku i mówi do mnie „strasznie się drze, nie wiem co mam zrobić”. Pytam czy wziął na ręce: nie, mówiłem do niej, ale jak przestawałem to znowu płakała. Wziął ją na ręce, momentalnie spokój + się okazało że pełen pamper 🤦🏻♀️ Najprostsze co można było sprawdzić 🤦🏻♀️Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Tak właśnie jeziorko na macie jest u nas 🤷♀️
A dzisiaj mimo śliniaka body mokre do pasa po 20min może 🙈
Taaa mój akurat na pampersa czasem wpadnie... ale czasem mam wrażenie że jak mu nie powiem żeby coś zrobił to na to nie wpadnie...
Kania nie przejmuj się ja na jesień wiele rzeczy nie zrobiłam 😅
Ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc 🙉🙈 tatuś zrobił profesjonalne zaciemnienie... na drzwiach i jednym oknie mamy zawieszone ręczniki szybkoschnące z decathlonu bo ciemne i lekkie 💪
A tu obiecane foty
yanmar polskaagentka93, Kasio, Ancalime, Ogoorkowa, Kania_czubajka, Pucz lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ślicznie 😊
Dzięki za fotki!
Kurczę pociesza mnie to, bo tekst „jakbym mu nie powiedziała to by nie zrobił” przewija się w rozmowach z chyba każda kobietą, z którą o tym rozmawiam. A mam identyczne wrażenie.
Teraz też, skoczyłam pod prysznic przed usypianiem i słyszę, że płakała, a na ręce ją wziął jak skończyła lecieć woda i się wydarłam, że ma ją przytulić no i, że mnie to wkurwia, że muszę mu mówić takie podstawy. A Stary twierdzi, że sam wiedział tylko zaczęła płakać dopiero jak ją kończyłam 😑 jakoś moje matczyne ucho słyszało cos innego.
Dobra wyżaliłam się, bo potrzebowałamHashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
U nas jest jeziorko na macie. Wydaje mi się, że każde dziecko się na tym etapie intensywnie ślini podczas pchania wszystkiego do buźki 🤔. A jakie jezioro śliny jest podczas jedzenia! U nas dzisiejszy brokuł (jest wieeeelką fankę, zjadła mega, mega dużo dziś)
Ona z taką niesamowitą zaciętością zajada łapkami 😍. Aktualnie u nas są trzy posiłki dziennie. Rano kaszka/jogurt lub coś tam innego, do tego czasem mus owocowy.
Po drzemce leci coś w ramach blw - marchewki, ziemniaki, brokuły czy nie wiem, melon.
Zanim odbieram starszą ze szkoły wlatuje słoiczek warzywny.
Longanimity, słodki Zbysio ❤️. Ciekawe jak 4 innych firm, może tam będzie większa różnica? Ja używam różnych i widzę, że np pampersy są większe od Belli, ale niebieskim lupilu znowu bliżej do tych większych 🤔.
Agentka, tulę i przybijam piątkę. Mój stary też nie ma zakodowanego w głowie schematu - sprawdź pampersa, kiedy był posiłek, kiedy sen, czy potrzebuje przytulenia, zabawy, a może nie daje rady się obrócić ze zmęczenia? Może wystarczy bliżej przysunąć kraba? Nie, on nie wie. Spróbuje dwóch rzeczy i przyniesie mi Karo mówiąc, że go nie ma na codzien i nie wie co mamy w zwyczaju 🤷🏻♀️.
Sara, ja właśnie z powodu roboty w ogrodzie nie chciałam mieć nigdy domu 🫣. Cieszę się, że to Cię relaksuje, ale dla mnie już czytanie jest męczące 😂.
Co do prawników to warto się wokół tematu zakręcić choćby i z innego powodu. Takie potwierdzenie braku ściągalności alimentów i kontaktów uregulowane prawnie pozwoli zabezpieczyc pewniej dzieciom byt na wypadek gdyby w przyszłości 'tatuś' się odezwał i chciał kasy od dzieci. Na moim przykładzie - przyszło nam płacić za babcię męża. Nie miał z nią kontaktu, nie dostał od niej nic. Ustawa mówi, że odpowiada się za dobrostan rodziców, dziadków, chyba że... No właśnie. Nie interesowali się, nie płacili, bili, itp. ale dowody muszą być.
Kania, popieram to co Sara pisze - po jakimś czasie te obroty i inne szaleństwa się wyciszają na przewijaku. Ba, dziecko samo unosi tyłek w górę i patrzy wyczekująco.
Osobiście przewijam wszędzie 😜. Na przewijaku, na kanapie na macie, a także w aucie na jednorazowym przewijaku. Nie wszędzie jest wygodnie, ale wszystko się da. -
Ancalime to jest właśnie to, że muszę dzieci ochronić przed psycholem 🫠
Inna sprawa, że my z Pawłem, Tolą i Lidką mamy jedno nazwisko a Emma z Emilem inne i to też chce uregulować. A kasa którą wisi się przyda. Zwłaszcza, że to nie jest facet, który ledwo wiąże koniec z końcem. Zarabia kupę siana, wozi się po świecie, samochody i motory wymienia co sezon z czym się obnosi w socialach... To jest typ "nie dam i nic mi nie możesz zrobić". To się zdziwi 😎
Agentka pociesze Cię. Mój stary też nie ogarnia mimo, że ma 4-ego niemowlaka w chałupie 🤦🏻♀️
On zwykle z Lidką leży a jak zaczyna wyć to ją nosi. Nic poza tym nie robi bo nie wpadnie na to 🤦🏻♀️
Longanimity piękne zdjęcia i piękny Zbyś 😍 taki przejęty widać 😍
Agentka Lidka w leżeniu na brzuchu też się okrutnie ślini. Jak mamla w buzi zabawki to też. Mi się wydaje, że tej neurologopedzie chodziło o coś innego. Moja Tola ma bardzo obniżone napięcie mięśniowe i ona się tak silniła do 3 r.z w każdej pozycji bo miała zawsze otwarte usta. Mi się wydaje że to chodziło o taką sytuację. Bo ogólnie ślinienie się niemowląt to kwestia normalna i typowa zwłaszcza w leżeniu na brzuszku
Ancalime ale pięknie wam idzie to RD!
A co do przewijania to tak 😂 na trawie, na podłodze, kiedyś przewijalam dziecko na swojej kurtce 😅 ale jak jestem w domu to zdecydowanie wolę przewijak
Ja tak wystartowałam z kopyta z RD ale zwolniłam i czasem mamy dni jak dzisiaj, że nie dostaje nic prócz piersi. Ale wychodzę z założenia że ma jeszcze czas no i u nas od początku problemy brzuszkowe są na zawołanie 🤷🏻♀️
BLW zaczniemy napewno ale jak Lidka będzie stabilniej siedziała w krzesełku. -
Testy pampersów nocnych: przesuper, przepojemne bydlaki, cudo choć przy zakładaniu byłam sceptyczna nieco no i hmm, jeśli chodzi o pantsy ogólnie (nocne/dzienne) to zdjęcie ich, jeśli w środku jest dwójeczka to może być problem chyba... a i one wyżej na brzuszek sięgają, więc fajna sprawa, jeśli nie zakładamy dziecku bodziaka. Np. spodenki i koszulka, albo rajstopy i sukienka: wtedy dół u nas nieco ściągał w dół pampersa, tu powinno być bezpieczniej
Agentka, ja jeszcze nie zrezygnowałam, ale to co tam się dzieje woła o pomstę... Tzn teraz jest mocno zainteresowana nóżkami, więc jest chwilowo lepiej, ale ostatnie 3 tygodnie, to był dramat, ciągle się obracała, wyginała, kopała, nie mogłam ręki z niej zdjąć na sekunde
Co do jeziorka śliny, to przez myśl mi nie przeszło, żeby o to pytać: ślinią się, nie mają zębów, to wylatuje i tyle 3x na dzień zmieniam jej bodziaki, bo ma mokry brzuszek i rękawki jak pełza i się obraca na tym swoim jeziorku Dzisiaj mamy fizjo, to zapytam, wieczorem napiszę do neurologopedy.
Stary i dziecko haha Pola mam wrażenie,że jest dla taty bardziej wyrozumiała niż wobec mnie. Może się dłużej męczyć z ubieraniem jej czy coś i ona tylko robi minę "chomiczka" i patrzy z litością Ale mój jest w zasadzie z nami 24 na dobę, więc wyłapuje już w miarę algorytm
Hmm, a nie myślałaś o musikach w tubce? W sumie skład jak słoiczki, które Iga już je, a przystępna forma podania. Podobno dzieci zaskakująco szybko łapią jak to się je
Straszne historie z tym grobem i bratową Longanimity okropne tragedie. Nie wiem jak Wy, ale ja nawet nie zakładałam, że coś może mi się stać w czasie ciąży. Trochę, żeby nie wywoływać wilka z lasu, a trochę może nieodpowiedzialnie...
Kania twardą ręką wychowujesz Filipka Nie no, żartuję, to dla jego bezpieczeństwa tak na prawdę ale brzmi świetnie
Kurcze, jeszcze tą dużą piłkę mu musisz zabrać
Longanimity u Was widzę ząbki jak u nas, straszą, męczą a brak konkretów tulę!
Super fotki
Sara daj znać jak spotkanie! Trzeba to w końcu uporządkować, bo się ciągnie za Tobą jak smród po gaciach ten chłop! Pamiętam jak opowiadałaś co się działo. Go girl! -
Ogórkowa potem nadrobię ale jako wątkowa matka wielodzietna muszę Cię uświadomić 😂
Pantsy mają po bokach takie perforacje i je się rozrywa przy przebieraniu. Więc ściągasz tak samo jak zwykle pampersy a nie jak gacie 😅
Więc dwójka nie stanowi problemu
A co do musikow. Są takie łyżeczki nakręcane na tubkę. Jeśli dziecko jeszcze nie ogarnia jedzenia z tubki to nakręca się łyżeczkę i można bardzo łatwo podać poza domemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 10:49
-
Ogólnie po spotkaniu jakoś nabralam wiatru w żagle
Będą 2 sprawy. Ściągnięcie alimentów z pajaca będzie za pośrednictwem sądu norweskiego i sama procedura jest trudna i będzie się ciągnęła strasznie długo ale jest do zrobienia.
Mam już wszystkie pisma do wypełnienia i wykaz dokumentów. Jak to przygotuje to sama złoże w sądzie i dalej już pójdzie.
Odebranie praw rodzicielskich tez do zrobienia. Jak już pizbawie praw tego gnoja to zmiana nazwiska dzieci jest formalnością
Także ogólnie wszystko do ogarnięcia tylko muszę się zastanowić na ile poradzę sobie sama a na ile potrzebuje prawnika bo nie są to tanie rzeczy 😅 -
Sara, faktycznie mają! 🤡🤣 dzięki! ❤️jutro rano rozegram to profesjonalnie 😅 dzisiaj na szczęście były same siuśki
Niby nie są to tanie rzeczy, z drugiej strony prawnicy wiedzą co i jak napisać, żeby sprawnie to przeszło bez 10 wezwan do uzupełnienia. Pytanie o skalę alimenty/koszt prawnika 🥴 ale trzymam kciuki 🤞
Agentka: tak, nadmierne slinienie może być spowodowane nieprawidłowymi napięciami w obrębie jamy ustnej. Dodatkowo dochodzą indywidualne rzeczy, jak to ile dane dziecko samej sliny produkuje, ale może być to sygnał alarmowy. Przy okazji zerknęła na Pole i wg niej nasze jeziorka to zasługa slinianek, nie napiec
Ogólnie to chapeau bas dla tej fizjo, maca młoda i się pyta, czy ostatnio nie mamy problemów ze snem. No mamy, płaczki ją przebudzają od paru nocy. Ponoć coś tam miała w napięciach, ciekawa jestem dzisiejszej nocy 😬