Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saraaaaa ale zazdroszczę takiej drzemki :D u nas wchodzi w rachubę taka tylko na spacerze, ale to ja nic wtedy nie zrobię 🤡😅 za cholere nie umiemy tego cyklu 30 min przeskoczyć poza wózkiem (stale bujanie), ona otwiera oczy zaczyna się uśmiechać, gadać, rozglądać...

Kupiłam w Lidlu bio dynie, upiekłam na parze i kilka pasków zamroziłam dla Młodej, bo widziałam, że u Was dynia dość hitowa jest :P przy okazji odkryłam w piekarniku funkcje air fry, musze teraz zmienić plany obiadowe, bo chce wypróbować 😅

A tymczasem biorę karmi i uciekam do wanny 👌 miłego świętowania Kobiety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 18:52

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga dziś też w wózku ponad godzinka + jedna nawet w dostawce jej wyszła taka 45 minut co zwykle się nie zdarza.
    Popołudniu zrobiłam sobie Dzień Kobiet we włoskiej restauracji, sama (tzn z Igą leżącą na brzuchu w wózku, która wszystkich zaczepiała),bo mój mąż nie je glutenu.
    Wszamałam carbonare i tiramisu i od razu dzień lepszy!

Wróciliśmy od chirurga, naczyniak się nie powiększa,a o to nam chodziło na tym etapie, mamy kontynuować terapię i kontrola za 4 miesiące.

O i zapomniałam napisać- ziemniak jest fuj xd Jedyne co to podany do rączki jest ciekawy w zgniataniu. Ale nie smakował ani jako puree ani w kawałku ani z marchewką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 20:10

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa te drzemki wg źródeł powinny się konsolidować z wiekiem. Lidka ma 5 mies 2 tygodnie i dopiero od kilku dni zdążają się takie drzemki :D więc wszystko przed Wami! :D

Agentka bo ziemniak to taki zwykły kartofel 😅 nie dziwię się Idze

Ja dziś dostałam swoje sadzonki datur, już je przesadziłam i kupiłam dziś 30 bratków :D jutro będę działać na dworze :D
    Jakby te drzemki Lidki się utrwaliły to byłoby wspaniale bo mogłabym w końcu podlubac w ogrodzie 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam dopytać jeszcze- jak siedzenie w krzesełku?
    Nasze dziś przyszło, ale Iga się jeszcze ewidentnie nie nadaje, leci do przodu. Także zostaniemy przy karmieniu na kolanach jeszcze jakiś okres.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, ziemniak taki pospolity, nudy 😅 brokułowe drzewko ciekawsze 😬 kurcze, mam teraz smaka na tiramisu 🤔 ale mam też weganskie (młoda i jej problemy z bmk...) lody w domu na dziś 🤔
    Pytałam o krzesełko fizjo, to powiedziała, że póki co zupełnie nie, ale to u nas jeszcze miesiąc prawie. Póki co musiałaby być na kolanach, bo tez się mocno buja. Ale że jeśli dziecko posadzone w krzesełku jak mu się da np. Gryzaka to umie się skupić na gryzaku a nie tylko na utrzymaniu pozycji, to ona by na te kilkanaście minut jednak wkładała. I jeszcze takim maluchom w większości krzesełek przyda się wypełnienie z dmuchanej poduszki z ikei :)

Mam taki wgl dylemat, że jak dzieci, które nie siadają, a przecież mamy ich nie sadzac, mają się w tym skoku nauczyć wkładać przedmioty do pudełka 😅 nie klei mi się to 😅

Sara, aktualnie to ja marzę,żeby jej się nocne spanie spowrotem skonsolidowało 🥴 od 4 nocy mamy w nocy co chwilę płaczki, czort wie czemu. Nie z powodu jedzenia, bo nie chce, nos pusty, pampersa mogę jej zmieniać, nic to nie daje. Myślałam,że może te pantsy jej niewygodne są, ale dzisiaj na zwykłym pampersie i też to nie to. Dzisiaj już na prawdę źle się czuję, piszczy mi w uszach z niewyspania 😒
    Datury miała zawsze moja babcia, takie piekne 🤩 bardzo lubię te rośliny 👌

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 marca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbysiu też jeszcze do przodu się przechyla w krzesełku i właśnie nie skupia się na jedzeniu przez to także jeszcze ma odroczone przezemnie krzesełko 🤷‍♀️

Ogoorkowa ja takie niespanie z placzkami u Zbysia odbieram jako "jestem zmęczony, chce mi się dość ale nie mogę zasnąć"

A co do spania... wczoraj Zbyś niewzruszony o 9 naspanie... a dzisiaj zjadł kaszkę i padł... położyłam do łóżeczka i dosłownie parę sekund a on już spał😜 także dzisiaj 3 drzemki będą pewnie🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity tylko że ona śpi, ma zamknięte oczy, a jak ją wzięłam na odsysanie glutów czy przewijanie to je rozklejała dopiero i zaczynala wrzeszczeć czemu ją rozbudzam... tak płacze przez sen 😐

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio, jak się widzieliśmy z teściami to mówiłam im o tym, że chodziki są obecnie uznawane za szkodliwe.
    Zgadnijcie co kupili 🤦🏻‍♀️
    I oczywiście obraza, jak im o tym przypomnieliśmy…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, to moja mama mi wysłała ostatnio jakiś chodzik i się pyta, czy taki może byc na zajączka 🥴🫣 mam nadzieję,że nie zobaczę od nikogo takiego prezentu... mogę cierpliwie znosić jakieś szajsowe zabawki, ale nie szkodliwe 🙄

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa ja na poprawę nocy przestałam liczyć - tak łatwiej żyć 😂
    Dzisiaj pobudki co 1-1,5 h 🤦🏻‍♀️
    Od rana maruder straszliwy.

A wiecie co najlepsze? Dziś przyjeżdża moja matka. Jak ona zobaczy, że Lidka tak brzęczy to będzie mi truła o... Butelce 🫠 normalnie kisne jak o tym myślę

Co do krzesełka to Lidka się nie pochyla i nie buja tylko jej chuda dupka się przesuwa 🫢 siedzi na tyle aby ją w kilka minut nakarmić łyżeczką ale do BLW jeszcze trochę

Ogórkowa dzieciorki na leżąco na brzuszku dobierają się do pudełek z zabawkami :D nie muszą do tego siedzieć. Serio serio.

A co do nocy waszych jeszcze. Takie płaczki przez sen to jest typowy objaw skoku.

A mój stary zawiózł Emila na urodziny a że to 30 km to stwierdził że pojedzie w tym czasie polazic po sklepach bo nie opłaca mu się wracać do domu na godzinę. Właśnie wraca zadowolony z siebie bo kupił mi wielkiego kwiatka. Jakiego? Dowiem się jak wróci 🙈

Mam nadzieję, że coś mądrego!

Kiedyś wysłałam go do ogrodniczego po 1 hibiskusa, którego miałam zamówionego i poprosiłam aby kupił mi jakąś małą krzewinke, coś takiego zgrabnego do kolana. Liczyłam na jakąś azalie japońską czy krzewuszke a wiecie co mi przywiózł?
    Metasekwoję dorastającą do 8 metrów 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca, 14:38

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 marca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa też tak myślę jak Sara że to objawy skoku a że Pola idzie jak burza z rozwojem fizyczbym to nie dziwne że odreagowuje w nocy 🙈

Zbysiu dostał dzisiaj ziemniaka (ogotowany) i brokuła (że słoiczka) zgadnijcie ile zjadł 😅 trochę się krztusił obstawiam że to przez ziemniaka bo nie robiłam puree tylko rozgniotłam widelcem... mogłam dodać trochę oleju do niego 🤔 teraz mi się przypomniało że kupiłam chyba z holle specjalny dla dzieci 😂
    Spróbujemy jutro bo połowę sloiczka zostawiłam.

Sara aż jestem ciekawa co to za kwiatek 😜

U nas właśnie drzemka nr 3 bo ta nr 2 była krótsza niż zwykle (ostatnio potrafił dobić 2,5h) ale ponoc to normalne przy zmienianiu się ilości drzemek że są dni z większą ilością i mniejszą🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze pisać odnośnie chodzików... to była jedyna rzecz o której wspomniał lekarz na kontroli bioderek, absolutnie tego nie używać 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok, no świetnie... akurat mamy w czwartek szczepienie, więc jakby skok chciał mijać to na dobitkę jeszcze to 💩 (si si, z rota 😮‍💨)...
    Możecie mieć rację, bo właśnie shejtowala drzemke (miała być o 15), teraz umeczona zasnęła przy cycku, którego też hejtowala... ogólnie to albo wyła ze zmęczenia albo łaziła po mnie jak dzdzownica, wspinała się, turlała i "spadala" ze mnie... jakby to jakaś fizjo widziała 🤡😅 ah I chyba ma w gaciach kupę, bo mi tu zajeżdża pod nosem 🤢

Sara co do kosza z zabawkami, to nasz ma jakies 60 cm, ale mega ją jara, bo chyba zauważyła, że to z niego wychodzą skarby 🤣 może jakąś miskę jej podsunę 😅
    A godzin to ja nawet juz tez nie sprawdzam 😅 Jezu, sasiadka się mnie zapytała dzisiaj czy jakiegoś skoku nie mamy, bo to ten okres chyba. Taaa, okres, raczej musi nas słyszeć w nocy 🤡 biedni, niewinni sąsiedzi 🥴 próbowałam też na oslep jej dać masc na ząbkowanie (już wszystkiego się chwytałam w nocy), ale zassała palec, zeżarła i wyła dalej 😂
    Sekwoja super drzewo 🤩😅 z rozmachem!

Longanimity a Zbys rano wstaje o tej samej porze? Bo u nas różnie, i to nam wpływa na to ile drzemek wyjdzie. Oczywiście w założeniu dnia o tym.samym planie, czyli na drugiej drzemce spacer 2-2,5h :P
    Aj matka, taki pospolity ziemniak... batata byś dala 😂

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ich zapytał czy mogą go zwrócić, to się obrazili.
    A słuchajcie pytali ostatnio co kupić to powiedzielismy, że jeśli możemy prosić to pieniądze na szczepienia…
    I po co pytać skoro później robią po swojemu?
    Mega mi się ciśnienie podniosło, nie lubię takich sytuacji. Na serio nie jesteśmy jakimiś niewdzięcznikami, a zachowują się jakbyśmy byli.
    Po prostu nie widzę sensu udawania, że to spoko prezent, bo co my z tym zrobimy? Sprzedamy? To będą pytać jak tam chodzik lub sami zauważą, że go nie ma.
    A nie dam dziecku czegoś co jest szkodliwe, aby dorosłym ludziom było miło 🤦🏻‍♀️

Sara i jak kwiatek 😁?

Longanimity ja dałam trochę masła do ziemniaka a i tak była fujka ;)

Wróciliśmy z basenu, dzisiaj ja byłam z Igą w wodzie i podziwiam jaki odważny bobas 😊 Zero płaczków!

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja to bym chyba zrobiła tak, (jeśli nie chcesz ich urazić) że schowalabym do pudełka a na ich ewentualną wizytę wyciągała 🫢
    Też nienawidzę takich sytuacji i nie czaje jak można pytać rodziców o prezent a potem zrobić coś wbrew 🫠

Ogórkowa no niestety, 4 i 5 skok są chyba najgorsze ze wszystkim (pomijając to coś w wieku 2 lat 🥴). Siły!

Longanimity u nas ostatnio prawie codziennie były 2 drzemki a dzisiaj 3 x 30 min 🙈
    Ale liczę na to, że jutro wpadnie jakaś dłuższa

Słuchajcie! Stary przywiózł mi... Metrową monstere 🫠 jest piękna tylko.... Gdzie ja mam to postawić? 🙈 Ucieszyłam się z niej jeszcze bardziej gdy powiedział, że myślał o palmie 😂🤦🏻‍♀️
    Mam nadzieję, że nie zdechnie tak jak wszystkie kwiatki w tym domu 🫠

Moi rodzice byli, idziwo słowo "butelka" nie padło ale... Nakarmiłam Lidke po drzemce jakoś ok 14:30. Przyjechali po 15 i matka widzi że Lidka bierze ręce do buzi - nakarm ją bo głodna. Dla świętego spokoju wzięłam ją do drugiego pokoju ale wiadomo, ssać nie chciała. Za chwilę dosłownie - Lidka marudzi - nakarm ją. Pokarmu nie masz dlatego dziecko głodne co pół godziny. Lidka się ślini? Nakarm. Lidka bierze do buzi zabawkę? Cycka szuka 🫠🫠🫠
    Rynce opadają

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 9 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, to wyciąganie to jest sposób mocno łagodzący sytuacje na linii z teściową, ale... okropnie frustrujący osobę wykonujaca. Mamy tak z pewną rzeczą z mężem I zawsze muszę narzucać mięsem wyciągając ten szajs 💩

Hahhaa cycy na wszystko :P czasem mam wrażenie, że u niektórych tak to dziala, jak słyszę,że dziecko się np. uspokaja przy piersi... moja jak jest wkurzona i nie jest głodna to jeszcze większą aferę robi 😅

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, ja nie mam miejsca na upychanie takich rzeczy🙈
    Do tego no jakoś tak naprawdę wewnętrznie uważam, że dorośli ludzie powinni umieć przyjmować na klatę pewne rzeczy…
    Po kilku godzinach napisała do mojego męża „że to jest pchacz” co oznacza, że bankowo siedziała w necie i czytała czy chodziki rzeczywiście są takie szkodliwe, bo wątpię, aby znała określenie „pchacz” wcześniej.
    Także nie jest tak źle, jak Iga się nauczy chodzić to może to dostać (🤡ale i tak, po co pytać a później robić po swojemu.
    Ogoorkowa ja już ten manewr z kokardką z medalikiem zastosowałam 😆 ale już bez przesady, nie będę się naginać za każdym razem

Taaak, starsi ludzie jedyną potrzebą małego dziecka jaką widzą to jest jedzenie -.-

Iga dziś miała 2 drzemki, z czego jedna 40 minut, a druga 20 oO Trochę była awantura na wieczór, ale bez szaleństw także nie wiem dlaczego tak mało snu dzisiaj potrzebowała.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 9 marca, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka starsi ludzie 😅 moja mama ma 54 lata i jest pedagogiem a czasem zachowuje się, jakby żyła na planecie dorosłych 🤦🏻‍♀️

Ej a to serio jest pchacz? Bo jeśli tak, to pchacze są ok! Pod warunkiem, że dziecko nie uwiesza się na nim. Ale ogólnie to pchacze są ok, chodziki te takie do których się dziecko wkłada = śmietnik 😅 tak jak wisiadła

Ja zaproponowałam z tym chowaniem sprzętu aby nie nakręcać afery. Ostatnio ugodowa się zrobiłam 😅

Za to Tolka... Wiecie co odwaliła? Codziennie jest coś nowego ale dzisiaj...
    Wczoraj dostałam od męża wieeelki bukiet tulipanów. Postawiłam na stole i od razu tak fajnie w domu. Dzisiaj popołudniu poszłam przebrać Lidke. Tolce wystarczyły 2-3 minuty aby obskubać te kwiaty co do joty 😮‍💨

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 10 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka pchacz nie pchacz, czy oni nie rozumieją, że nie chcę demolować sobie mieszkania plastikiem odbijającym się od ścian, mebli czy plastikowymi kółkami rysować paneli? :P jak się nauczą chodzić, to im nic nie będzie potrzebne, ew. niech sobie jedzie z podfilcowanym krzesłem :P są na pewno inne, przydatniejsze dla Was rzeczy, które można kupić :P

Sara, na te datury uważajcie z Tolą, one są podobno silnie trujące :(

U nas kolejna piekielna noc... a jeszcze skończyło mi się mleko do kawy z dopiskiem "barista" a te zwykłe vegan szity są dla mnie niepijalne jako mleko do kawy :/ męża męczą plecy, więc jak pójdę z młodą na spacer, to chyba zaszaleję w nowej kawiarni obok nas :P a tymczasem czarne espresso, żeby dożyć do spaceru :P

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 10 marca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara a może Twoja mama ma jakieś nieprzepracowane traumy z tym niby głodem niemowlaka🤔
    Przykre to z kwiatkami 😔

Zbysiu nadrobił wczoraj i spał do 17.15 prawie 2,5h... ciekawe jak usnął... ale tatuś nic nie pisał to i ja postanowiłam się nie narzucać🤷‍♀️
    Potańczyłam tak że nawet plecy mnie nie bolały jednak krecenie bioderkami dobre na lędźwia 😜
    Tylko następnym razem muszę tak zaplanować żeby rano też tatuś ogarniał 🙈 bo wszystko fajnie ale wyszłam o 22 bo pobudka o 7 gwarantowana 😅

A z tym chowaniem i wyciąganiem...
    Generalnie mój mąż miał "kupic" od rodziców mieszkanie więc przy przeprowadzce zostawili baaardzo dużo rzeczy... ale jak ustaliliśmy że zamieszkamy w domu to mieszkanie postanowili sprzedać... a że wtedy mój mąż pracował w delegacji to przypadła mi ta przyjemność pakowania wszystkiego... no i że szwagierka wywalalysny naprawdę sporo rzeczy... a jak przyjechała teściowa to zaczęło się uszczęśliwianie na siłę... a tego nie wyrzucaj bo się przyda a może to a może tamto... no i niektóre rzeczy odrazu wywaliłam 🤷‍♀️ a np zasłony stwierdziłam że powieszę... nie dziwię się że ich nikt nie chciał... niby kolor nie ten... no kurde jak już coś prasuje to ma być wyprasowane 😑 powiesiłam raz pochwaliłam się przy okazji odwiedzin i też się ich pozbyłam 😜

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ