Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa luuz, nie jesteś pierwszą młodą mamą, która pantsa ściąga jak majtki, serio 😅

A co do prawnika to tak czy inaczej będę potrzebowała jego pomocy ale muszę przemyśleć w jakim zakresie 🤷🏻‍♀️ samo ściąganie alimentów może potrwać rok albo lepiej 😐 a prawa to inna temat w innym sądzie

Lidka dziś o wiele lepsza niż wczoraj. Wczoraj wyła i brzeczala cały dzień a dzisiaj bawiła się na macie sporo, u mecenasa też siedziała spokojnie :D właśnie ma drugą drzemkę a ja mam nadzieję, że pospi a ja zrobię obiad :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 7 marca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to może Zbyś też ma jakieś napięcia że ostatnio gorzej śpi 🤔 we wtorek mamy wizytę u osteopatki to zobaczymy co powie.

Nie wiem czy pisałam ale my dzisiaj jedziemy na zajęcia muzyczne dla takich maluszków 🙉 ciekawe jak Zbysiu da radę 😜 a w ramach przygotowań wyprałam rano śliniaki i schną na grzejnikach właśnie po to żebym nie musiała mu po tych zajęciach bodziaka przebierać 🙈

Ogoorkowa mam metodę na mokre rękawki ... zakładam Zbysiowi body z krótkim rękawem 😅

Czy u was też taka pogoda 😔 a już było tak fajnie.. można było poszydełkować... a dzisiaj znowu 2 pary spodni, płaszcz zimowy... i kozaki... a stopy i tak zaczęły marznąć 😮‍💨

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, wydawało mi się, że musi być na to jakiś sposób, ale dzisiaj nie miałam czasu poszukać :D na szczęście rozwiązanie przyszło do mnie 😅 ❤️ Lidas wyrozumiały dziś :D

Longanimity ja kiedyś trafiłam w kawiarni na takie zajęcia, tylko byłyśmy w sali obok. Było głośno, chic Pola o dziwo się nie przestymulowala. Za to ja miałam serdecznie dość brzdękolenia 🤡😂

Pogoda okropna, to fakt. Choć brakuje mi dzisiaj spacerku, rześko jest, ale znośnie:p

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś słońce, nie jest za ciepło, ale przyjemniej się chodzi niż w tej szarówce.
    Wybieram właśnie naczynia do rd w sklepie xd bo mialam tylko miseczkę i bidon.
    Wody jeszcze nie podawałam, ale chyba zacznę.

Ogoorkowa dzięki za info odnośnie tego ślinienia.
    Jak czytam że wszystkie się tak ślinią nasze dzieciaki to już sama nie wiem 😂

Sara, byle do przodu 👌 Przemyśl co lepsze dla Ciebie:)

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ciężko określić ile to jest za dużo, szczególnie, ze fizjo tak to przedstawiła, że jak dziecko ma oszczędniejsze ślinianki, to może zostawiać mniejsze jeziorka a i tak mieć problem z napięciami, za to dziecko z bardzo aktywnymi śliniankami i dobrymi napięciami zostawi większe ślady a będzie mieć wszystko ok :P

Owocnych zakupów! Ja za to przeglądam na beztrosce wkładki do spacerówek. Cudowne są, wiadomo, szybkie pranie a nie rozbieranie całej tapicerki... No kuszą :P muszę do męża zagadać :P Ale pewnie wybije mi to z głowy, bo musimy płot zamówić i zapłacić kosmiczny podatek (brawo księgowość w firmie męża -_-)...

Jeszcze pytałam jak RD konkretnie u Młodej, bo przecież jeszcze nie siada i raczej nie zacznie nagle w ciągu miesiąca, bo amfibii jeszcze nie robi nawet. Na następnej wizycie, to będzie ostatnia przed startem RD, jeszcze ją sobie poogląda, ale raczej skłania się ku temu, że będzie się ją dało wsadzić do krzesełka, powinna ogarnąć siedzenie i jedzenie. Byłoby super, bo planuje jednak pobabrać się z BLW, co na kolanach nie jest zbyt fajne :P

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa ja tam uwielbiam wkładki do wózków i zawsze kupuję :D aspekt praktyczny to jedno ale wygląd to drugie :D

U nas dziś się rozpogodziło ale zimno jak diabli 🫢
    Liczę na poprawę pogody w weekend 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 7 marca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara masz już upatrzoną na wiosnę? :D

Kończyłam się kąpać jak pralka skończyła prac. Już miałam wychodzić, ale poczekam, niech stary rozwiesi pranie. Strasznie nalegał, żebym zrobiła mu listę zakupów, bo on jutro rano chce jechać zrobić duże zakupy, żeby w weekend nie musieć. Pff, wiem, że nie ma dla mnie kwiatka i jedzie kupić, pretekstu szukał. Niech rozwiesza 🤡

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 7 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa xD kisne z wieszania prania, hahaha :D też bym się przemierzyła do wkładki do spacerówki, piękne one są i fakt, łatwo wyjąć i wyprać. A ! O pantsach to akurat bym wiedziała, bo widziałam jak szwagierka dziecko przewija :D my na testach mamy premium care 4 na noc i są super bo nie przesikuje, chociaż... Mam wrażenie, że śmierdzą mocno. Premium care 3 tak nie śmierdziały sikami. Dziś kupiłam babydream 4 na testy i są spoko, takie na dzień. No i zostałam z jedną paczką baby active 3 🤷 a obciskuja już udka młodemu. Muszę oddać siostrze, niech czekają na jej córeczkę.

U nas dziś było słonecznie i ciepło;) F dziś dzień pod znakiem dwubiegunówki. Raz super śmieszek, a zaraz płaczek. No i dzień mega długi 6-20, cztery drzemki po 30 min 🫣 co ten dzieciak dziś. Dziś pierwszy raz też mój goguś jechał w wózku na brzuszku 🤭

Longanimity, jak zajęcia muzyczne?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa my jeszcze trochę pokorzystamy z gondoli ale napewno będę zamawiała wkładkę :) zamawiałam do Toli wózka i jestem z niej zadowolona więc nie wykluczone, że zamówię u tej samej pani :)

Jutro dzień kobiet - czekam co stary wymyśli 😂 w końcu ma 4 baby w domu 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 7 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania i jak mu się podobało :)?
    Iga uwielbia takie obserwacje 😊

Ogoorkowa strategia to podstawa 😂
    Mnie mąż zapytał co chce na dzień kobiet i powiedziałam mu, że żadnych perfumow już nie mam😁 Także dziś wąchałam i mogłam sobie wybrać nowe.

Fajne te wkładki :) Może też pomyślę o tym. Ale planuje, jak najdłużej gondolę ;)

Longanimity daj znać jak zajęcia :)
    Widziałam takie, ale mam obawy, że każą mi na nich coś śpiewać lub tańczyć 😆 I będę miała poczucie cringu.
    Już na basenie tak to wygląda i nie wiem, jak się w tych występach odnajdę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca, 22:33

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te konkretne zajęcia baaardzo fajne, właśnie takie nie nachalne. Zbyś był najmłodszy i przy jednej zabawie było mi ciężko go nosić. Ale generalnie było tzw. naprzemienność form więc fajnie (wiecie jako wieloletnia drużynowa harcerska zwracam na takie rzeczy uwagę) ze śpiewu to raz musiałam za "lalalć" a dziecko nie jest zmuszane do niczego nawet prowadząca mnie uprzedziła że np nie klaszczemy rękami dziecka ono ma się poprostu osłuchać😊
    Wszystko w formie zabawy i nawet jak trzeba było oddać instrumenty to zwracała uwagę żeby nie któryś starszak wszystko zebrał tylko każde dziecko samo odniosło albo poprostu tego nie zrobiło. Każdemu dziecku dziękowała przy tym. No i śpiewem przywitała i pożegnała każde dziecko wymieniając jego imię.
    Zobaczymy bo może zaczniemy jeździć 😊 bo Zbysiu miał tylko jedną pobudkę w nocy i nie wiem w sumie czy przez to czy to nadal skok/ząbki.

No i Zbych chyba sam się przestawia na 2 drzemki bo od paru dni odmawia drzemki o 9 a zwykle to nawet przed 9 zasypiał 🤷‍♀️ zobaczymy jak dzisiaj bo jakby tą 1wszą drzemkę miał dłuższą to może będą dzisiaj tylko 2 🙈

Ja też wczoraj przeglądałam te wkładki do wózka i już chyba na beztroskiej upatrzyłam sobie wzór 😁chce coś w miarę jasnego bo wózek czarny z szarą budą Także wszystko nam pasuje. Oni tam pod konkretny wózek szyją więc też super.

A teraz czekam na zamówienie bo brakowało nam klocków tylko takich gumowych do gryzienia a przy okazji wzięłam spinery na przyssawce dla niemowlaków, wańke wstańkę i wkładkę do fotelika bo Zbysiu ma wiecznie spocone plecki 🥴

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania mi te premium care ogólnie jakoś śmierdzą :P chyba to miało być do zabijania zapachów, ale mi to okropnie przeszkadza :D

Co do wkładek, to tak, jeszcze pewnie do maja to nam się uda pogondolkować, ale pewnie na realizację wkładki trzeba poczekać trochę :P

Agentka zazdroszczę perfum! to miał być mój macierzyński zestaw to go: perfumy, pomadka i okulary przeciwsłoneczne :P perfumy nie pasują młodej, jest szaruga, więc okulary rzadko wchodzą, a jak nie pomaluje choć troche brwi, to z samą pomadką głupio :D hahah

Longanimity fajne zamówienie! :D dużo fajnych rzeczy dla Zbysia :D wańka wstańka jest super :D

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 8 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifiemu na brzuszku się podobało. A że wiecie. W wózku śpi 30 min tylko to zanim ją obrócę z miasta z zakupami, to trochę mija, a nie zawsze zabawka go interesuje 😅

Longanimity, fajnie brzmi jak opowiadasz o tych zajęciach. Szkoda w sumie, że u nas w mieście nie ma czegoś takiego, no ale to małe miasteczko. Dobrze, że siostrzenica w podobnym wieku, to sobie we dwójkę zorganizujemy takie zajęcia 🤣

No te premium care jakie felerne kurde, śmierdzą że hej. Jeszcze jutro rano pokażę mężowi, czy jemu też śmierdzą, czy to mi tylko przeszkadza.

Fifi ma wańke wstanke taką sówkę. O jeju..ile razy on się walnął w głowę nią już, to nie zlicze 🙈

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te premium care Wam śmierdzą mokre czy nawet suche? Bo mi mokre rzeczywiście walą i ciągle mi się zdaje, że jest 💩 mimo że same siurki.

Iga dziś wstała o 7, jak tatuś szedł do pracy. Chwilę drapała w dostawkę a później się zaklinowała i musiałam ratować. Jeszcze nigdy tak szybko nie wstała, ale chyba kwestia słońca, które od rana u nas mocno świeci mimo zaciemnianych zasłon. Za to teraz ma drzemkę, gdzie zwykle koło 11 na spacerze dopiero.
    No ale może lepiej się przyzwyczaić, bo znajomych dzieciaki potrafią o 4 rano przychodzić z Lego 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, moja ma rączki uwiezione pod spiworkiem, nie ma się czym zająć i z nudów zasypia na dłużej 🤡😅

Agentka wg mnie obsikane śmierdolą niemiłosiernie, suche mają tylko dziwny zapach :)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka mój Emil od niemowlaka wstaje skandalicznie wcześnie 🫢 dla niego 6 rano to jest w kategorii "zaspałem" 🤦🏻‍♀️ przeważnie wstaje między 4 a 5. Emma z kolei jest typem "jeszcze tylko 5 minut" i budzik ryczący przy uchu jej nie przeszkadza 😂

My już po spacerku i drzemce. Nocka w miarę, 4 pobudki więc tak normalnie :)
    Fajnie słonecznie u nas ale rano był straszny mróz 😮‍💨

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 marca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj nad ranem myślałam o Idze bo Zbysiu obrócił się i leżał wpoprzek łóżeczka 🙈 no i po pobudce myślałam że chce obracać się na brzuszek a tu usypiał na prawym boczku 🤷‍♀️
    Dzisiaj w końcu powinien przyjechać kurier z materacykiem bo teraz mamy chyba 5cm pianki więc może mu niewygodnie 🥴

A te zajęcia w mieście obok i to chyba nawet mniejszym niż moje 🤔 i to już inne województwo też 😜

A z tym spaniem to się zastanawiam czy Zbyś się czasem sam nie przestawia na 2 drzemki 🤷‍♀️

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity Lidka się ewidentnie przestawia na 2 drzemki. Przez ostatni tydzień większość dni była z 2 drzemkami.
    Dziś wstała o 7, standardowo wyszlyśmy na spacer po 9 i usnęła o 9:55, spala do 10:35. No a że na 13 po dzieci to postanowiłam że położę ją jak wrócimy. Zasnęła o 13:20 i spała do.... 16 🫠😍🫠

Więc idealnie spanie nocne o 19.

Baaaardzo taki układ mi pasuje bo przez taką jedną drzemkę zdążyłam ugotować obiad, kompot i pomyć okna w domu 😎

No i wstał zadowolony bambik a nie brzęczący gówniak 😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 16:11

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 8 marca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba Zbysia ciut za wcześniej na drzemkę nr 2 uśpiłam i spał tylko jakieś 30min... ale to też była kombinacja bo jechaliśmy do teściów i albo mogłam go uśpić w gondoli i czekać ile pośpi albo odrazu do fotelika i czekać na ojca po pracy i odrazu jechać 🙈 no więc opcja nr 2 wypaliłaby świetnie gdyby nie idealny "tajming" mojego bratanka który wychodził z domu w momencie jak Zbysiu przebudził się między cyklami snu... no i tyle po spaniu 🤷‍♀️

A jeszcze miałam wam pisać o pantsach... teściowa mojej szwagierki nie miała instrukcji jak ściągać i waśnie 💩 jej się trafiła 🙈 narzekała że beznadziejne te wynalazki pieluszkowe 😅

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 8 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity to właśnie u nas często jest tak że dzieci obudzą Lidke pomiędzy cyklami snu 😐😮‍💨

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ