Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Arieen wrote:Hej dziewczyny 🙂 Kurcze zbieram się do biura i chętnie bym dziś została jeszcze w łóżku, troszkę zazdroszczę ludziom na home office. Chociaż tak na stałe bym nie chciała pracować z domu bo uwielbiam moj zespół, ale w niektóre dni tak 😜
Elka wierzę, że będzie dobrze!
Ja czasami też chciałabym pracować zdalnie, ale nie mam pewności, czy potrafiłabym się zmotywować. W domu zawsze jest coś do zrobienia... 😆
Ja melduję 27 dc, 🐒 nie widać.Arieen, Nataliii lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
nick nieaktualnyWeronka wrote:Ja czasami też chciałabym pracować zdalnie, ale nie mam pewności, czy potrafiłabym się zmotywować. W domu zawsze jest coś do zrobienia... 😆
Ja melduję 27 dc, 🐒 nie widać.Weronka lubi tę wiadomość
-
Arieen wrote:Meeg to świetnie 🙂 Jest szansa!
Wczoraj też się naczytalam statystyk jakie są szanse za ciaze po 35r życia i tak chyba mnie to docisnelo do podłogi.
-
Elka, jak dla mnie ładna kreseczka, trzymamy kciuki żeby jednak Kropek zawalczył ✊✊✊ Jesteśmy tutaj, niezależnie od tego co się wydarzy 🍀
Tak, Zosis zgłaszała 🐒 😥
Weronka, ✊ żeby nie przyszła 🤞🍀Weronka, ELka lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Meeg wrote:Dziękuję kochana. Niestety wiem że nie jestem w ciąży. Nie mam żadnych objawów i też temperatura raczej z tych niższych.
Wczoraj też się naczytalam statystyk jakie są szanse za ciaze po 35r życia i tak chyba mnie to docisnelo do podłogi.
Nie czytaj statystyk. Może jest ciut trudniej, ale szanse są! Ja zaszłam w pierwszą ciążę właśnie w wieku 38 lat.
Fakt, ze staraliśmy się przez ponad rok i wtedy zgłosiliśmy się do kliniki. W ciążę zaszłam w cyklu jak miałam iui ale ja gdzieś tam czuję, ze to naturalny cud, bo iui była trochę spóźniona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 08:22
Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB ❌ -
Ja odprowadziłam córkę do żłoba i zbieram sie żeby ruszyć tyłek i isc pobiegać. Mam lenia 🫤
Dzis do mnie doszlo, ze to już moj 30dc, kiedy moje cykle średnio trwają 29 dni. Ale miałam późno owulację, wiec jeszcze mogę z 6 dni poczekać 🐒.10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB ❌ -
Pucz, obłędny wynik 🥰
ELka, jak dla mnie to ten test ściemniał. Nie trać nadziei, Kochana. Choć rozumiem te paniczne uczucie, sama sobie wyrzucam że dziś jakby test nie ściemniał, a nawet nie mam mdłości i gazów, na które narzekałam wczoraj. Mam nadzieję, że ten strach uleci jak zobaczymy serduszko u naszych małych lokatorów ❤️.Pucz, ChocoMonster, ELka lubią tę wiadomość
-
Arieen wrote:O kurcze, może ktoś się tam zadomowił 😁 Twardo nie testujesz do piątku?
Twardo do piątku. 😀
Po pierwsze nie chce się rozczarować bielą, bo znając życie gdybym np. teraz zatestowała, to za godzinę przyszłaby 🐒, jak to zazwyczaj było. Kiedyś się śmiałam do koleżanki, że jak chce wywołać okres to test ciążowy zrobi robotę. 😆
Po drugie staram się być wytrwała w swoich postanowieniach, bo w zeszłym roku zbyt łatwo się wyłamywałam, a takie nie testowanie do określonego dnia to naprawdę dobry trening. 😅
No i tak podśmiewając się - jakbym wszystkie pieniądze, które wydałam przez półtora roku na testy zrobione przed dniem spodziewanej miesiączki, wrzuciła do świnki... To łóżeczko dla kropka, który na pewno kiedyś ze mną będzie już by pewnie było. 😆MerryCherry, Ancalime, Jo88, Maiora lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
alauda wrote:Nie czytaj statystyk. Może jest ciut trudniej, ale szanse są! Ja zaszłam w pierwszą ciążę właśnie w wieku 38 lat.
Fakt, ze staraliśmy się przez ponad rok i wtedy zgłosiliśmy się do kliniki. W ciążę zaszłam w cyklu jak miałam iui ale ja gdzieś tam czuję, ze to naturalny cud, bo iui była trochę spóźniona.
Tez sie zastanwiam czy nie powinnismy pomyslec nad IUI nie wiem ile cykli jescze mamy czekać.Mój stary jest ciagle przekonany ze nam sie uda ale nie mam tyle pewności.
Zawsze wyobrażałam sobie ze zajdziemy w ciaże naturalnie ale czas zejść na ziemie. -
Hej dziewczyny! Tulę okropnie mocno za 🐒
ELka, tak jak już tutaj zostało napisane przez Sara30 o ile pamiętam, test świadczy o tym, że jesteś w ciąży a nie jak bardzo w niej jestes, więc dalej 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Ja mam dzisiaj jakiś okropny kryzys jak patrzę na tą pogodę, nie wiem jak Wy ale potrzebuje już wiosny! Bo energii życiowej u mnie całe zeroo...
Apka mi wyznaczyła owu na dzis ale jakoś jej jeszcze nie czuje... ciekawa jestem, nawet nie ma szans, żebym poszła na monit, bo jak sprawdzałam wizyty u mojego doktorka to za miesiąc najbliższa 🤦🏼♀️ELka lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
ELka moim zdaniem również ściemniał ^^ może pokaż ten test razem z pozostałymi ^^ trzymam kciuki mocno za powtórkę bety 😊
Ona11, ELka lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021
2022-->CP w p.jajowodzie 2022-->HSG, ok 2023-->kolejna CP💔, metotr. Potem krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P. 06. 2024--> histeroskopia,(adenomioza)08.2024--> 1 stym.😍--> 0 blasto.💔
11.2024-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
5DPT 12.8 mIU 6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng,7DPT 46.5 mIU, 9DPT 131,0 mIUProg. 23.0 ng11DPT 285.0 mIU, 12DPT 412.0 mIU,
14DPT 858.0 mIU Prog. 35.4 ng
16 DPT 1758,0 mIU pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka❤️
8w6d CRL 2.16 cm Orzeszka❤️
10w2d Tańczący Orzeszek ❤️🥰
11w6d I prenatalne -->5.57 cm,160 ud/min.❤️ Prenatal Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹🩷
-
Dziewczyny gratuluję pięknych wyników!
Teraz trzymamy kciuki za przyrosty bet, ciemniejące testy i owoce tych eleganckich progów!
ELka chyba doskonale rozumiem co czujesz... Z jednej strony jest radość i ta ogromna nadzieja, że tym razem będzie wszystko dobrze, z drugiej, lepiej być powściągliwym, nie cieszyć się za szybko, żeby potem nie cierpieć za bardzo. Nie jestem mistrzynią spokoju, ale na pewno jest on teraz bardzo potrzebny Tobie i Kropusiowi.
Sama wiesz, że na forum przewinęło się już tyle niesamowitych i niemal nieprawdopodobnych historii zakończonych pozytywnie, że wszystko jest możliwe!
Dużo siły i spokoju dla Was obojga. Trzymam kciuki najmocniej jak potrafięMeeg, Ancalime, ELka lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Meeg wrote:Dziekuje chyba dzis mam mały kryzys bo rycze od rana a na pms troche za szybko.
Tez sie zastanwiam czy nie powinnismy pomyslec nad IUI nie wiem ile cykli jescze mamy czekać.Mój stary jest ciagle przekonany ze nam sie uda ale nie mam tyle pewności.
Zawsze wyobrażałam sobie ze zajdziemy w ciaże naturalnie ale czas zejść na ziemie.
W ciążę na pewno możesz zajść, bo widzę w stopce, ze mialas cb.
Ja przy drugiej iui mialam cb i wtedy lekarz powiedział, ze to jest dobry znak, mimo, ze skończyło się jak się skończyło.
My po roku niepowodzeń nie chcieliśmy już dłużej czekać i może dzięki wizycie w klinice, wstąpiła w nas jakaś nadzieja i spokój ducha i może tez dlatego sie udało.Meeg lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB ❌ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawet się nie ludze, że nadrobię, ale zauważyłam dodatnie bety ❤️ Cudnie. A tym którym się nie udało chce powiedzieć że luty też jest dobrym miejscem na zobaczenie ⏸️
Ja dzisiaj mam zjazd. A to chyba to o czym pisałyście, czyli ciążę w pobliżu. Czuje ze niebawem się dowiem o kolejnej ciąży w mojej pracy. Nie wiem czemu tak myślę, ale jakoś tak czuje. I niby co mnie to obchodzi? Ja czekam na swoją a innych ciaza nic w moim życiu nie zmieni, ale jednak jest jakieś głupie uklucie.
rozalaa lubi tę wiadomość
-
U nas dziś jest taka paskudna pogoda, że już marzę o tym żeby wrócić do domu i zaszyć się pod kocem.
I najlepiej zostać w nim do przyszłego wtorku, aż będzie sens testować 😅
Nie znoszę tego czasu po owulacji, podziwiam dziewczyny, które przyjmują go ze spokojem.
Moja głowa wtedy tak szaleje, każde małe ukłucie, nieco inny ból, to już jakaś iskierka nadziei.
Fajnie byłoby mieć opcję "zimowanie do testowania"Zasypiamy i budzimy się szczęśliwe, z wypoczętą głową i pędzimy prosto obsikać test
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 09:08
MerryCherry, Ancalime, Meeg, moonflower, Maiora lubią tę wiadomość
11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Meeg, wg mnie czas ma klinikę o ile jesteście na to gotowi psychicznie. Niestety u Was każdy miesiąc ma znaczenie, zanim zrobicie diagnostykę trochę minie, ja nie chciałabym czekać w takiej sytuacji. Poza tym nie jest powiedziane, że od razu potrzebujecie pomocy medycznej, ale diagnostykę warto mieć i warto wiedzieć jakie macie opcje. Wg zaleceń po 35 roku życia 6 miesięcy bezowocnych starań to wskazanie do diagnostyki.
Ancalime, Meeg, ChocoMonster lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
nick nieaktualnyOna11 wrote:U nas dziś jest taka paskudna pogoda, że już marzę o tym żeby wrócić do domu i zaszyć się pod kocem.
I najlepiej zostać w nim do przyszłego wtorku, aż będzie sens testować 😅
Nie znoszę tego czasu po owulacji, podziwiam dziewczyny, które przyjmują go ze spokojem.
Moja głowa wtedy tak szaleje, każde małe ukłucie, nieco inny ból, to już jakaś iskierka nadziei.
Fajnie byłoby mieć opcję "zimowanie do testowania"Zasypiamy i budzimy się szczęśliwe, z wypoczętą głową i pędzimy prosto obsikać test
-
Arieen wrote:Ja wolę czas po owulacji niż czas między okresem, a owulacja 😅 właśnie w nim jestem.
W czasie okresu głowa staraczki mi się wyłącza. Tzn. zwykle dwa pierwsze dni potrzebuje, żeby przeboleć nieudany cykl, a potem mam tydzień błogiego luzu
Natomiast w tym czasie przed owulacją, mam takie uspokajające poczucie sprawczości- dbamy o dobrą atmosferę, libiodo i regularne "cimcirimci"
Po owulacji, to tylko takie czekanie, które mi się zawsze tragicznie ciągnie 😅11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
Skoro jesteśmy w temacie kliniki to mam pytanie do dziewczyn, które zbliżają się do tej "magicznej granicy" jednego roku starań. Planujecie się umówić do kliniki od razu czy chcecie jeszcze próbować na własną rękę? Jaki macie plan?2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”