Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Meeg wrote:Siesiepy miło ciebie widzieć. Ja tez sie nie znam za bardzo ale zjarzyj może na wątek meskie sprawy, być może ktoś miał podobną sytuację i coś doradzi.
Trzymaj się i daj znać jak po wizycie. Do kogo jesteście zapisani w InviMed?
Emka był ponad miesiąc temu, nie brał antybiotyków no ale infekcja górnych dróg oddechowych. Odczekaliśmy niby przepisowe 2 tygodnie, że tak to ujmę, nie wiem czy u nas da się znaleźć termin po 3 miesiącach bez żadnej choroby.Zawsze jakieś przeziębienie się w tak zaludnionym domu przypałęta, a tu mamy bakterio-wiruso party zawsze.
Oloska, właśnie zasięgnełam internetów i chciałam osobno cynk i selen + E wprowadzić, witaminę C (i pilnować żeby jadł), l-argininę, myślałam o koenzymie Q10 i astaksantynie. Witaminę D suplementujemy w dość konkretnej dawce.Do tego orzechy codziennie + sałatki z olejem lnianym albo kawa i też tego pilnować.
Beezi normalnie bym powiedziała.Podoba mi się to, że żyję sobie na luzie i się nie spinam. Nie odczuwam upływających dni po owulacji.
paprotka17 niby tak, ale z drugiej strony te dwumiesięczne cykle mnie wykańczają psychicznie i nerwowo. Mimo słabego nasienia przecież nikt nie broni próbować w dni płodne, a te są kij wie kiedy, jak im się spodoba.oloska, Beezi lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy ja się guzik znam na czynnikach męskich, ale tak jak piszesz ja bym chyba działała u was obojga. Co ci po ekstra nasieniu za kilka miesięcy, jeśli statystycznie masz 6 cykli w roku? Wątpię też, aby skrócenie i unormowanie cyklu było "od ręki"
a jak oboje zaczniecie zbliżać się do dobrych wyników to oboje równocześnie zwiększacie szansę
Ja tak to widzęMeeg, siesiepy, Emka06, Ancalime, Niaha lubią tę wiadomość
-
Maiora, dokładnie, w poniedziałek do powtórki. Beta prawdopodobnie dopiero startuje, a test wyłapał bardzo wczesną ciążę. Jak masz zapas testów, to sikaj w weekend, powinny ciemnieć.
Meeg, Maiora lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
siesiepy wrote:Cześć kochane.
Przepraszam że tak bez pardonu wpadam. Ale mam częściowe (poza morfologią) wyniki nasienia męża.
I no... Lekko rzecząc szału nie ma, jeśli nie stwierdzimy, że jest zwyczajnie źle. W nawiasach normy.
Mamy bardzo mało plemników.
Liczba plemników w ejakulacie/1ml - 8,6mln/1,72 (powyżej 39mln/powyżej 16mln)
Ruch postępowy - 14% (powyżej 30%)
Średnia prędkość przeciętnego toru 18,1 um/s (powyżej 23,5)
Średnia prędkość ruchu postępowego 11,2 um/s (powyżej 17,3)
Średnia prędkość względem zarejestrowanego toru 34,8 um/s (powyżej 36,6)
Średnia częstotliwość bocznych odchyleń główki 6,5 Hz (powyżej 6,6)
Prostoliniowość 61,4% (powyżej 69,7)
Liniowość ruchu 31,8 (powyżej 46,
Przynajmniej 76% plemników jest żywa. Ciekawe jak będzie morfo.
Proszę podpowiedzcie, mocno się tym martwić czy da się to wyprowadzić biorąc starego ostro w obroty z dietą, suplami (może już bardziej ukierunkowanymi, ostatnio odechciało mi się go prosić o żarcie fertilmana a sam nie jadł) i ograniczeniem mu grzania jajek pod prysznicem?siesiepy lubi tę wiadomość
-
Nataliii wrote:Jeśli wystąpiła owulacja to wydzielany jest progesteron, który powoduje,że podstawowa temperatura ciala idzie do góry. Nie zawsze skok dzieje się idealnie w dniu owulacji. Może wystąpić od 3 dni przed do 3 dni po, tak mi się wydaje. I nie zawsze jest to gwałtowny skok, czasami ta temperatura pnie się do góry przez kilka dni. Żeby dokładniej określić dzień owulacji dobrze by było dorzucić inne metody np jak wygląda śluz i kiedy jest jego szczyt. I pojedynczy wyższy odczyt też nie jest traktowany jako skok. Jeśli 3 kolejne temperatury są wyższe niż 6 poprzednich najprawdopodobniej jesteś po owulacji. Choć 100% gwarancje da ci jedynie monitoring, bo są przypadki że pęcherzyk nie pęka a progesteron jest produkowany mimo to.
Nataliii lubi tę wiadomość
-
Akczi wrote:U nas bardzo podobne wyniki oprócz ilości plemników, przy tym morfologia 2%walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Jo88 wrote:Mam wyniki... beta <0,1... 😥 odstawiam leki i czekam na 🐒
Przykro mi💔 Bylam pewna, że się jednak uda☺️Jo88 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
08/24 FET 3BB ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
12/24 FET 3AB ❌
01/24 FET 3AB ❌ -
Siesiepy, nie wiem czy pamiętasz, robiłam takie zestawienie supli na poprawę nasienia. W sensie każdy składnik osobno, do kupienia wszystko z jednej strony, OstroVit. Podsyłam poniżej.
Po wykończeniu paczki FertilMana już nie brałam kolejnej, tylko zamówiliśmy osobno wszystko. Na stronce ostrovit mają często jakieś promki i cenowo wyszło na prawdę nieźle. No i dawki samodzielnie sobie możesz dostosować.
Jest co prawda sporo tabletek do łykania, ale wszystko przepakowałam mu do takich pill-boxów więc jest wygodniej i estetyczniej zamiast miliarda opakowań. Boxy stoją na blacie w kuchni więc przypominają o sobie przy okazji przygotowania śniadania na przykład. Mężowi już weszło w krew i jak mu musiałam przypominać przez pierwsze dwa tygodnie, tak sam już teraz o stałej porze przychodzi i łyka. Jedynie olej z czarnuszki nie wchodzi tak jak powinien, więc muszę pod nos podsuwaćAle to akurat mu się nie dziwię, bo rzeczywiście jest ultra niedobry haha
(sama próbowałam)
Mam taki patent, że nalewam mu szklankę soku pomidorowego i mieszam w nim łyżkę oleju, wtedy tak nie czuć tego smaku i daje rade. Ale sam niechętnie o tym pamięta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 16:56
Beezi, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Maiora wrote:Boże Dziewczyny Dziękuję że jesteście! Trochę mnie uspokoiłyście bo już byłam w depresji 🤞🙊🙈🙉
Maiora lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysiesiepy wrote:Jak Twój to przyjął? Mój się załamał i odechciało mu się wszystkiego. 🙈 A mnie to wkurza bo ja już natychmiast chciałabym działać i planować.
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Jo88 tak mi przykro
wiesz co, po tym co napisałaś, jakoś tak osłabła mi radość ze starań i oczekiwania na testowanie 😐
To wszystko układa się tak niesprawiedliwie.
Naprawdę, jest mi szczerze przykro, że się nie udałojednocześnie ogromnie podziwiam za wytrwałość i tak ułożoną głowę 💪💪💪
Maiora najprawdopodobniej wylapalaś bardzo bardzo wczesną ciążęto forum już nie raz widziało takie bety
zrób test jutro żeby się uspokoić ciemniejszą kreseczka (spróbuj facelle z Rossmana) a w poniedziałek koniecznie beta
Podpisuję się pod Sarą. Z jednej strony czekam na wasze testy i bety pozytywnie się nakręcając i kibicując, z drugiej strony kiedy wieści nie są pomyślne to tak po ludzku mi przykro i też głupio, bo ciężko ogarnąć tę niesprawiedliwość
Maiora, Jo88 lubią tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Pucz wrote:Meeg, ogromne gratulacje 🥰
Ancalime, super, gratuluję 😍 daj znać jak po wizycie, też się zastanawiam czy nie zrobić badania moczu, bo czuje jakby delikatne pieczenie 😱 już nie wiem czy to przewrażliwienie, ale boję się, że coś zaniedbam 🙄
Co do badanie moczu to ja mam zlecane na każdą wizytę, raz z tsh I morfologia, taki żelazny pakiet, plus co 2 miesiące witaminę B i te wszystkie wirusowki zgodnie z kartą ciążyOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
siesiepy wrote:Jak Twój to przyjął? Mój się załamał i odechciało mu się wszystkiego. 🙈 A mnie to wkurza bo ja już natychmiast chciałabym działać i planować.
siesiepy lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Jak Twój to przyjął? Mój się załamał i odechciało mu się wszystkiego. 🙈 A mnie to wkurza bo ja już natychmiast chciałabym działać i planować.
Po jakimś tygodniu chodzenia przybitym i smutnym, również zmobilizował się do działania i dzielnie wszystko łyka. Widzę, że bardzo mu zależy.Natosia, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Maiora wrote:Beta 4.7 nic z tego nie rozumiem 😢
Startuje Ci betą. ChocoMonster też jakoś tyle miała na pierszej becie.
Dozy wylapuja nisko poziom. Ja miałam cień przy becie 2.3 🙈Maiora, ChocoMonster lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Claire wrote:Siesiepy, nie wiem czy pamiętasz, robiłam takie zestawienie supli na poprawę nasienia. W sensie każdy składnik osobno, do kupienia wszystko z jednej strony, OstroVit. Podsyłam poniżej.
Po wykończeniu paczki FertilMana już nie brałam kolejnej, tylko zamówiliśmy osobno wszystko. Na stronce ostrovit mają często jakieś promki i cenowo wyszło na prawdę nieźle. No i dawki samodzielnie sobie możesz dostosować.
Jest co prawda sporo tabletek do łykania, ale wszystko przepakowałam mu do takich pill-boxów więc jest wygodniej i estetyczniej zamiast miliarda opakowań. Boxy stoją na blacie w kuchni więc przypominają o sobie przy okazji przygotowania śniadania na przykład. Mężowi już weszło w krew i jak mu musiałam przypominać przez pierwsze dwa tygodnie, tak sam już teraz o stałej porze przychodzi i łyka. Jedynie olej z czarnuszki nie wchodzi tak jak powinien, więc muszę pod nos podsuwaćAle to akurat mu się nie dziwię, bo rzeczywiście jest ultra niedobry haha
(sama próbowałam)
Mam taki patent, że nalewam mu szklankę soku pomidorowego i mieszam w nim łyżkę oleju, wtedy tak nie czuć tego smaku i daje rade. Ale sam niechętnie o tym pamięta
Claire lubi tę wiadomość
-
Jo bardzo bardzo mi przykro 😢
Ja po powrocie z pracy stwierdziłam że jednak sikne bo nie piłam dużo więc powinno stężenie być ok... Rozpakowałam test, i co?? Przypomniałam sobie że załatwiałam się przed samym wyjściem z pracy i nic a nic🤯 zero siku 😵💫
Nasikam rano... Jak już rozpakowałam test 🤯
Jutro wg aplikacji ovu będę miała 13dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 17:00
Jo88, rozalaa, Natosia lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Jo 💔💔💔 Trzymajcie się ❤️
Bambi, tulę za 🐒 zaraz do Ciebie dołączę, więc nadzieja w Rozali 🤞🤞🤞 Rozala, kiedy testujesz?
Siesiepy, nie pomogę w interpretacji, ale dobrze że jesteś ❤️ jak się czujesz? ❤️
Meeg, Ancalime, gratulacje ❤️ Ancalime, dawaj znać po wizycie 🤞
Dzwoniłam dzisiaj do kliniki, żeby umówić się na pierwszą wizytę, okazało się jak zwykle pod górkę. Wybrałam klinikę i lekarkę, pierwsze wolne terminy na wakacje 🤯 i teraz nie wiem co robić, ale chyba zapiszę się na wakacje, a w międzyczasie zapiszę też do innej kliniki, żeby jednak ruszyć wcześniej z diagnostyką. Może będę zadowolona i nie będę musiała zmieniać lekarza... Muszę to jeszcze przemyśleć. 😥 Dziewczyny, czy któraś z Was ma do polecenia lekarza w Krakowie z sensownymi terminami?👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET 5bb👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
moonflower wrote:Jo bardzo bardzo mi przykro 😢
Ja po powrocie z pracy stwierdziłam że jednak sikne bo nie piłam dużo więc powinno stężenie być ok... Rozpakowałam test, i co?? Przypomniałam sobie że załatwiałam się przed samym wyjściem z pracy i nic a nic🤯 zero siku 😵💫
Nasikam rano... Jak już rozpakowałam test 🤯
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 i stoję pod kibelkiem
Ja nie wiem jak będę testowac jak nawet w nocy wstaje siku 😂moonflower lubi tę wiadomość
-
Siesiepy, a myśleliscie moze nad wizytą u dietetyka?