Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Pik liczysz od najciemniejszego. Daj mu spokój, dorwij rano, będzie git skoro wczoraj było.
Stary zmęczony to i plemniki zmęczone.
Rano nie damy rady, bo dzieci. Najwcześniej o 22, ale chyba nie mam innego wyjścia. Na śpiocha chyba nie dojdzie... xd
Edit: jednak pojawił się rozciągliwy śluz wraz z dużym bólem jajnika ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 01:18
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Hejka 😃 udało mi się nadrobić forum ( niestety nie w całości, ale w większości), przez tego nieszczęsnego covida nie miałam siły wcześniej czytać.
Chciałabym pogratulować wszystkim dziewczynom z ⏸️, przyznaję, zazdroszczę 😅 ale też mam wielką nadzieję, że w tym roku również mi się uda 🤰, chociażby przez hsg i inseminację które mamy w planach wykonać. A może uda się naturalnie 🥰
Bardzo spodobał mi się Wasz pomysł na postanowienia noworoczne i sama również stworzyłam taką listę bardzo prostych czynności 😃 fajny motywator!
Dzięki wielkie za info o IUI, jestem w tym zielona, a niedługo mnie to czeka. Ogromna dawka wiedzy, dzięki ❤️
W planach mieliśmy badanie nasienia w styczniu, no ale przez ten covid u mnie i u męża chyba z tego zrezygnujemy. Naczytałam się, że covid baardzo pogarsza wyniki nasienia i najlepiej odczekać 3 MSC po chorobie, a więc pewnie dopiero w połowie kwietnia byłby sens to zrobić. Strasznie szkoda tego czasu, no ale co zrobić. Pewnie też iui się odwlecze, ale dla pewności chce jutro wysłać maila do kliniki z takim pytaniem.
Na szczęście mamy na co przerzucić myśli, bo budowa bardzo nas angażuje fizycznie i psychicznie.
Styczeń pójdzie totalnie na straty, przez większość miesiąca kompletnie nie mieliśmy siły na jakiekolwiek 💕, a jak już się poczuliśmy troszkę lepiej, to mąż bał się, że może coś w ranie pooperacyjnej uszkodzić (Nadal miałam szwy) i nie chciał, dopiero jak lekarz zdjął szwy i powiedział, że już wszystko można to się zdecydował. Ach Ci faceci..
Powoli przygotowuje się na kolejny cykl, na pewno wrócę do mierzenia temperatury, chcę również wypróbować horieny, może też z ciekawości posprawdzam co się dzieje pod mikroskopem. Mąż nadal bierze masę supli, nie mogę go tylko przekonać do picia wody 😢
W piątek mieliśmy 10 rocznicę związku i oboje zapomnieliśmy o tym xD całkiem wyleciało nam z głowy, dopiero wieczorkiem sobie przypomnieliśmy (a właściwie Facebook przypomniał 🤣), masakra, kompletnie nie mam głowy do takich dat, nie pomogło nawet zapisanie tego w planerze ściennym. No nic, obyśmy tylko nie przeoczyli rocznicy ślubu za kilka miesięcy. Chciałam właśnie, aby ta 10 rocznica związku była taką ostatnia obchodzoną i od tego czasu przerzucić się na datę ślubną 😅 może tak miało być. Za to dzisiaj poszliśmy do kina, na obiadek i coś tam porobiliśmy na budowie, więc ostatecznie na plus.
Meeg, Rica, Emka06, siesiepy lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:Rano nie damy rady, bo dzieci. Najwcześniej o 22, ale chyba nie mam innego wyjścia. Na śpiocha chyba nie dojdzie... xd
Edit: jednak pojawił się rozciągliwy śluz wraz z dużym bólem jajnika ☺️jak było w piątek to dopadnij go dziś wieczorem
-
Niaha, miło Cię widzieć ❤️ Jak się czujesz?
Miłego dnia dziewczyny ☀️ Ja znowu od rana przed komputerem w pracy, ale potem może jakiś spacer wpadnie.Meeg lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Beezi co u Ciebie ? 🤗🍀33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
Dzień dobry wszystkim ☺️ Miłej niedzieli życzę ☺️
.aś. na spokojnie - ❤️ codziennie niczego nie gwarantuje, a w przypadku gdy nasienie nie jest super ekstra mocne może wręcz przeszkodzić 🙃
Cotakoza - jak się czujesz?
Meeg, MimiM29, Evondita82, agentka93 lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET 5bb👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Cześć dziewczyny, nadrobiłam Was i myślę co tu dzisiaj z tymi dzieciorami zrobić.Mąż niebawem rusza na budowę,bo musi skończyć jeden temat,żeby mogli wejść fachowcy od podłogówki i cóż poradzić- jestem zdana tylko na siebie.
Mam totalny spadek formy i nastroju,ale czytam, że nie tylko ja - także łączę się w bólu.
Miłej niedzieli2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Cotakoza wrote:Beezi co u Ciebie ? 🤗🍀
Jak się czujecie? Masz ciążowe dolegliwości? Trochę podczytywałam na grudniowym, że planujesz wytrwać do końca semestru, kiedy zaczynasz ferie?12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Hej ☺ Miłej niedzieli Dziewczyny 🥰 mam nadzieję, że u Was przyjemniejsza aura niż u mnie, bo z taka pogoda chyba pomogę pomarzyć o spacerze 🙈
Meeg, Ancalime, Maiora lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Dzień dobry kochane.
Niestety aura mało spacerowa też i u mnie ☁️☁️ Pijemy że starym leniwa kawę ☕️ jak co niedziela (uwielbiam ) a potem zapewne trochę popracuje też.
Przynam się wam ze od momentu kiedy zobaczyłam dwie kreski nie mogę spać. Chodzę po ścianach że strachu prze biochemem. W domu o tym nie rozmawiamy bo stary nie chce żebym się rozczarowała wiec ja nie zaczynam rozmowy ale mam teraz natłok myśli w głowie 🤯 trochę czuje się sama z tymi wszystkimi emocjami.
Jeśli chodzi o samopoczucie to fizycznie czuje sie bardzo dobrze. Brzuch nie boli piersi prawie nie czuje Biorę to za dobry znak. Przy biochemię pamiętam silny ból i ożnirj najgorszy w życiu okres.
Czekam na przyrost jutro jak na szpilkach 📍📍
A jak Wy się czujecie?
Dobrej niedzieli 🌷
Maiora, Natosia lubią tę wiadomość
-
Meeg wrote:Dzień dobry kochane.
Niestety aura mało spacerowa też i u mnie ☁️☁️ Pijemy że starym leniwa kawę ☕️ jak co niedziela (uwielbiam ) a potem zapewne trochę popracuje też.
Przynam się wam ze od momentu kiedy zobaczyłam dwie kreski nie mogę spać. Chodzę po ścianach że strachu prze biochemem. W domu o tym nie rozmawiamy bo stary nie chce żebym się rozczarowała wiec ja nie zaczynam rozmowy ale mam teraz natłok myśli w głowie 🤯 trochę czuje się sama z tymi wszystkimi emocjami.
Jeśli chodzi o samopoczucie to fizycznie czuje sie bardzo dobrze. Brzuch nie boli piersi prawie nie czuje Biorę to za dobry znak. Przy biochemię pamiętam silny ból i ożnirj najgorszy w życiu okres.
Czekam na przyrost jutro jak na szpilkach 📍📍
A jak Wy się czujecie?
Dobrej niedzieli 🌷🙍♀️ 28 👦 35
Czerwiec 2022 - ⏸ ❤
Lipiec 2022 - poronienie zatrzymane 6/9 tc 💔
Grudzień 2022 - ⏸
31.12 - beta HCG - 100 ❤
02.01 - beta HCG - 233 🍀
07.01 - beta HCG - 2398 🥳
12.01 wizyta - pęcherzyk ciążowy🤞
31.01 wizyta - 1.78 cm dzidziula 🥰
21.02 wizyta - prawie 4,5 cm mojego cudu ❤
06.03 - ryzyka trisomii niskie, ryzyko preeklampsji i hipotrofii podwyższone 😒 --> Acard 150 mg
25.07 - 2049 g Emilki 🥰
-
Meeg, nie chcę absolutnie aby to zabrzmiało lekceważąco, bo nie ten zamysł mój... Ale...
Masz za sobą tylko jeden biochem. Wiem że tylko i AŻ. Ale spójrz na to z drugiej strony - statystyki są takie, że praktycznie każda kobieta kiedyś przeszła ciążę biochemiczną, z tym że, żadna prócz szurnietych staraczek tego nie wyłapała. Nie wpływa to ani na kolejne ciążę i nie jest absolutnie czynnikiem zmniejszającym płodność - wręcz odwrotnie! Oznacza, że twój organizm potrafi w te ciążę zajść. A że raz, odrzucił ją, prawdopodobnie ze względu na wadliwy zarodek, nie oznacza, że tak będzie znów
Wiem, że się boisz ale spróbuj wykrzesać w sobie trochę radości z tego maleństwazobaczysz, z każdym kolejnym dniem twój optymizm będzie co raz większy ❤️
Czekam na Twoją betę jutro razem z Tobą, ale jestem pewna, że jest wszystko dobrzesikalaś jeszcze?
Pozwól sobie na te emocje ale nie pozwól by zdusily radość
Niaha miło cię widzieć
Cotakoza jak się czujesz?
U mnie pogoda też słaba na spacery, ale dzisiaj mam wyzwanie - zaplanować urodziny mojej mądrali 😂🙈 chciałam zrobić jej na sali zabaw ale jak policzyłam, to taka imprezka 1200 zł by wyniosła 😰 trochę dużo jak na 7 urodziny. Więc dałam jej ultimatum - na sali zabaw ale bez prezentu od rodziców i mniej gości albo w domu, z wypasionym prezentem i dużo gości 😈 przemyślała i wybrała dom. Ale musimy poszukać farb do malowania twarzy, piniaty, ozdób 😁
To jest też to, dlaczego wolę "letnie dzieci" 😂 młody miał urodziny w czerwcu więc w ogrodzie... Po ostatnich urodzinach starszej, sprzątałam chatę 2 dni 😂😂😂
Jeszcze pytanie o testy - czy zarówno strumieniowe jak i paskowe facelle pokazują kreski fabryczne i oszukance? Czy są tu jakieś różnice? 🤔
Ja dziś czuję się lepiej niż wczoraj i przedwczoraj poza tym, że mam zaparcia 😐 przy mojej chorobie jelit to strasznie dziwny objaw. Teoretycznie z biegunek można wchodzić w zaparcia ale nie wiem. Muszę pogadać z gastroWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 10:23
rozalaa, Meeg, Maiora, Niaha lubią tę wiadomość
-
Sara czyżbyś sikała i coś wypatrzyła? 🤞😍😅
Ancalime, Biedronka@, ChocoMonster, Aleksandra_joanna_p, Emka06, Beezi, Maiora, agentka93, .aś., RiverS lubią tę wiadomość
👩 29
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
3.02 FET 5bb👎
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Meeg, rozumiem Twój strach i tulę. Pozostaje tylko wierzyć, że będzie dobrze. Tyle nas tutaj kciuki trzyma, że nie ma innej opcji 🤞🏻.
Sara, moja córa też w tym roku dostała taki wybór. I też na szczęście nie wybrała kulkowa. Bardzo drogi biznes z tego się robi.
Ja od paru dni jestem chora, a dzisiejsza noc to jakiś koszmar. Z nosa lało się jak z kranu, kaszel od ściekającej wydzieliny. Stan podgorączkowy - 37,8 max. Zaczynam się martwić bardzo, czy nie zaszkodzę zarodkowi. Piję syrop z cebuli, który z kolei nie dość że jest wstrętny, to ewidentnie podbija mi cukier, bo mam po nim napady śpiączki.
Waham się między kolejną beta (a co jak będzie zły przyrost) a tym aby wydać na USG i zobaczyć czy jest już pęcherzyk ciążowy - i czy ulokowany we właściwym miejscu. Dziś beta powinna wynieść +/- 900, więc teoretycznie sam pęcherzyk mogłabym w przyszłym tyg zobaczyć.
Alternatywą jest cierpliwe czekanie do wizyty (24).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 10:30
Meeg lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. U mnie też deszczowo, a ja i spędzam dzień z termoforem na brzuchu😞 wstrętna 🐒 nie odpuszcza.
Majora gratulacje 😇 Meeg my tu wszystkie trzymamy kciuki, żeby było dobrze. Nie martw się za dużo ❤️
Siesiepy dobrze Cię widzieć z powrotem! Moim zdaniem te Wasze wyniki nasienia to są miarodajne, ale tylko na trzy cykle po chorobie. Nie załamujcie się! 😘Suplementuj swojego witaminka D, żeby więcej nie chorował 💪
Beezi ale Ty jesteś pracusiem Kochana. Tulę za biel 🤗 Obyście na urlopie stracili poczucie czasu i wrócili w powiększonym składzie .
A jak tam Claire? 🍀Meeg, Maiora lubią tę wiadomość
Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
-
Sara30 wrote:Meeg, nie chcę absolutnie aby to zabrzmiało lekceważąco, bo nie ten zamysł mój... Ale...
Masz za sobą tylko jeden biochem. Wiem że tylko i AŻ. Ale spójrz na to z drugiej strony - statystyki są takie, że praktycznie każda kobieta kiedyś przeszła ciążę biochemiczną, z tym że, żadna prócz szurnietych staraczek tego nie wyłapała. Nie wpływa to ani na kolejne ciążę i nie jest absolutnie czynnikiem zmniejszającym płodność - wręcz odwrotnie! Oznacza, że twój organizm potrafi w te ciążę zajść. A że raz, odrzucił ją, prawdopodobnie ze względu na wadliwy zarodek, nie oznacza, że tak będzie znów
Wiem, że się boisz ale spróbuj wykrzesać w sobie trochę radości z tego maleństwazobaczysz, z każdym kolejnym dniem twój optymizm będzie co raz większy ❤️
Czekam na Twoją betę jutro razem z Tobą, ale jestem pewna, że jest wszystko dobrzesikalaś jeszcze?
Pozwól sobie na te emocje ale nie pozwól by zdusily radość
Niaha miło cię widzieć
Cotakoza jak się czujesz?
U mnie pogoda też słaba na spacery, ale dzisiaj mam wyzwanie - zaplanować urodziny mojej mądrali 😂🙈 chciałam zrobić jej na sali zabaw ale jak policzyłam, to taka imprezka 1200 zł by wyniosła 😰 trochę dużo jak na 7 urodziny. Więc dałam jej ultimatum - na sali zabaw ale bez prezentu od rodziców i mniej gości albo w domu, z wypasionym prezentem i dużo gości 😈 przemyślała i wybrała dom. Ale musimy poszukać farb do malowania twarzy, piniaty, ozdób 😁
To jest też to, dlaczego wolę "letnie dzieci" 😂 młody miał urodziny w czerwcu więc w ogrodzie... Po ostatnich urodzinach starszej, sprzątałam chatę 2 dni 😂😂😂
Jeszcze pytanie o testy - czy zarówno strumieniowe jak i paskowe facelle pokazują kreski fabryczne i oszukance? Czy są tu jakieś różnice? 🤔
Ja dziś czuję się lepiej niż wczoraj i przedwczoraj poza tym, że mam zaparcia 😐 przy mojej chorobie jelit to strasznie dziwny objaw. Teoretycznie z biegunek można wchodzić w zaparcia ale nie wiem. Muszę pogadać z gastro
Ale jeśli coś wysikałaś, to masz siostrzany obowiązek podzielić się z nami zdjęciem 😅🤞🥰Ancalime, SandraH.97, Pfry lubią tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
Witam Was! Tradycyjnie gratuluję przyrostu bet, ⏸️, owulaków pozytywnych. Ściskam za te mniej przyjemne sprawy..
U mnie po wczorajszej bieli spadek nastroju 🥴 Niby to 5 cs. Ale to, że za 2 miesiące kończę 41 lat nie pomaga 🥴 Dziś wg ovu jestem 13dpo. Wg premom 11dpo.. Cycki bolą. Dziś podbrzusze, ale w okolicach prawego jajnika. Ciągnie na nogę. Podejrzewam dziś, najpóźniej jutro przyjdzie 🐒.. Dziś zamawiam termometr owu, plus kolejny zestaw witamin.. Żel conceive jeszcze został, więc wykorzystam. Ale nastawienie mam złowieszcze.. 🥴♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Dziękuję za słowa otuchy, aż oczywiście się wzruszyłam 😭❤️
@Sara tak masz absolutnie rację i ja to wszystko wiem i też tak sobie tłumaczę, jeden biochem to statystyka i nie powódu do zmartwień, ale wiesz jak jest.. i tak sikałam dzisjaj na test afkors. Nie ma jakieś spektakularnej zmiany jak sobie wyobrażałam ale porównując z tym z piątku jest minimalnie ciemniejszy 🤞
@Ancalime dziewczyny w grudniowym też łapały choróbska bez wpływu na kropka i u ciebie też będzie dobrze🤞🍀 Czosnek imbir i ciepłego. Wzięłaś l4?
@Claire daj znać
Ancalime lubi tę wiadomość