Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
U mnie dziś samopoczucie dramat. Do pracy coś nie mogę się zebrać, na szczęście zdalna to sobie mogę trochę pobimbać.
Wyskoczył mi też firmowy wyjazd do Szwecji z końcem kwietnia i już się zastanawiam jak się z tego wymigać, bo przecież NA PEWNO BĘDĘ JUŻ W CIĄŻY… (ah, te zaburzenia staraczek) do tego znajomi pytają się o plany wakacyjne wspólne, a ja także liczę na to, że już urlopu nie trzeba będzie brać.
Dobrego dnia dziewczyny, pięknych bet i kresek dla tych, które dziś testują!26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
co do wymiotowania w ciązy, jak byłam w ciąży z Synkiem wymiotowałam po kilka razy dziennie do szóstego miesiąca, po szóstym nastało polepszenie, wymiotowałam raz dziennie 🤮🤮 ale za to poród miałam super prosty i krótki ;p coś za coś 😂😁
co do suplementacji jeszcze, możecie polecić jakiś kompleks witamin dla staraczek? który zawiera już kwas foliowy? ja biorę do tej pory VITA-MIN MULTIPLE SPORT ale chciałam się przerzucić na coś takiego typowo staraczkowego.
-
Meeg wrote:Haha 😃 powtarzasz betę do wizyty? jak samopoczucie?
@Pucz o której ty masz wizytę dzisiaj ? Daj znać ja sprawa z bakteriami i co lekarz powiedział.Ancalime, RiverS, Nowanna, Meeg, Jo88, .aś. lubią tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
moonflower wrote:co do wymiotowania w ciązy, jak byłam w ciąży z Synkiem wymiotowałam po kilka razy dziennie do szóstego miesiąca, po szóstym nastało polepszenie, wymiotowałam raz dziennie 🤮🤮 ale za to poród miałam super prosty i krótki ;p coś za coś 😂😁
co do suplementacji jeszcze, możecie polecić jakiś kompleks witamin dla staraczek? który zawiera już kwas foliowy? ja biorę do tej pory VITA-MIN MULTIPLE SPORT ale chciałam się przerzucić na coś takiego typowo staraczkowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 09:26
-
SandraH.97 wrote:My z Mężem wybieramy się 28 lutego ^^ w zeszłym roku też byliśmy na poprzednim programie, chcieliśmy bardzo właśnie wykupić miejsce w pierwszym rzędzie na środku ale dosłownie w 20 minut wyprzedały się to co najbliższe sceny aż na 2 tury więc też będziemy gdzieś w połowie sali ^^ ale uwielbiam tego gościa ^^
Ja ogólnie jestem mega fanką stand up'ów, uwielbiam czarny humor, staramy się jeździć na jakieś większe wydarzenia tego typu. Polecam Please Stand Up takie combo
Socha zdecydowanie jest moim faworytem na równi z Lotkiem
Drugie miejsce zajmują Pacześ i Zola
No kocham gości 🤣🤣🤣🤣🤣Maiora, Kropkaxyz, SandraH.97, .aś., Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jestem tu nowa i w zasadzie dopiero parę miesięcy temu zaczęliśmy bardzo jeszcze luźne starania, ale dopiero od tego cyklu zaczęłam pilnować owulacji z testami. I już zaliczyłam chyba faux pas, bo spodziewam się owulacji w 16dc, wczoraj (12 dc) poczułam się przewiana i wzięłam rano 200mg ibuprofenu,żeby jakaś choroba nie rozgoniła owulacji i dopiero potem przeczytalam,że ibuprofen to nie tylko w ciąży zabroniony, ale na owulacje tez wpływa...
Rano wzięłam lek a wieczorem test lh praktycznie nie drgnął, chociaż w 11dc był już trochę pokolorowany...
Jak bardzo patrzycie na to co jecie podczas starań?
Mam też pcos, choć już w miarę poukładane po 2,5 roku leczenia. -
Beezi wrote:Stay, pokaż! Pamiętam Cię z któregoś z poprzednich wątków.
Evondita, tulę Cię bardzo, bardzo mocno ❤️😥
Kania, jakie masz sny, pamiętaj, że jak pójdziesz do gina to spotkasz rodzinnego 😅 A tak serio, nie rób badań, wg mnie nie ma sensu, zrobisz wszystko na kolejną wizytę.
Sara, teraz jest lęk w ciąży na wymioty zarejestrowany, więc liczymy, że albo miną szybko, albo leki pomogą 🤞 Kciuki za wizytę T ✊ A postawa męża super ❤️
Życzę Wam miłego dnia, mimo słabej pogody ☀️
U mnie pracowicie, ostatnie rzeczy do załatwienia, pakowanie i jutro z rana ruszamy 🙈
Nie wiem jak się dodaje zdjęcia... Trzeba mieć jakieś konto premium lub coś jeszcze innego? -
Mart768 wrote:Hej Dziewczyny
Miłego dnia Wam zycze! Gattina Ty sikasz dzisiaj?
powodzenia!
Sikałam, bo się zapisałam, ale u mnie można było od razu wpisać biel 😉 nie spodziewałam się niczego innego po diagnozie o niepeknietym pęcherzyku.♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️ -
Stay wrote:Nie wiem jak się dodaje zdjęcia... Trzeba mieć jakieś konto premium lub coś jeszcze innego?
Na pierwszej stronie wątku jest informacja jak się wgrywa zdjęcia 🙂Stay, Nowanna lubią tę wiadomość
♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️ -
RiverS wrote:Cześć dziewczyny,
U mnie dziś samopoczucie dramat. Do pracy coś nie mogę się zebrać, na szczęście zdalna to sobie mogę trochę pobimbać.
Wyskoczył mi też firmowy wyjazd do Szwecji z końcem kwietnia i już się zastanawiam jak się z tego wymigać, bo przecież NA PEWNO BĘDĘ JUŻ W CIĄŻY… (ah, te zaburzenia staraczek) do tego znajomi pytają się o plany wakacyjne wspólne, a ja także liczę na to, że już urlopu nie trzeba będzie brać.
Dobrego dnia dziewczyny, pięknych bet i kresek dla tych, które dziś testują!
U mnie podobnie 😔. Samopoczucie dzisiaj kiepskie, od rana jakaś wkurzona jestem, już wczoraj się zaczął ten nastrój 😔. Teraz mi smutno.
Nie mam weny do pracy, tez zdalnie.
Co do wyjazdów to myśle, ze nie ma co się przejmować. Lepiej chyba zaplanować wyjazd, nastawić się, ze może nawet w ciąży pojedziesz i myśleć w ten sposób ☺️. A jak będziesz już w ciąży i zmienisz zdanie co do wyjazdu to tez masz do tego prawo ☺️.
Nie martw się Kochana.
Dziewczyny, a czy któraś z Was ma OvuFriend premium? Wykupiłam na jeden miesiąc, ale nie mogę znaleźć informacji co jest w tej wersji premium 😅.
Miłego dnia Dzielne Staraczki!
RiverS lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Już? Jestem w szoku że tak od pierwszych w zasadzie chwil masz takie niefajne objawy. Mam nadzieję że to chwilowe! I nie będzie się utrzymywać.
Ja nic zero problemów nic mi nie jest nie mam wrażliwości na zapachy ani wymiotów. Może to dobrze a może nie dobrze ..
Siedzę pod gabinetem czekam na betę..
Dobrego dnia wszystkim
Ja do dziś mówię że mam ciążę bezobjawowąTo nie jest oczywiście tak że czuje sie dobrze bez przerwy - jestem znacznie słabsza, mniej wydolne, szybciej się mecze, nagle złapie mnie znikąd nagła potrzeba wyładowania w łóżku.
Ale chyba czekałam na taką bombę 1 trymestru - bo z opisów doświadczeń większości kobiet można wywnioskować że ciąża = tragiczne samopoczucie non stop, wymioty, niemożność zjedzenia niczego. A może to tylko moja bańka informacyjna, ale co drugi tiktok który widziałam w tamtym czasie był z kobietą wisząca nad toaleta która praktycznie schodzi z tego świata i na chwilę żałuję że jest w ciąży - człowiek się wtedy zastanawia czy aby na pewno w tej ciąży jest, skoro czegoś takiego nie doświadcza i bezsensownie martwi, że to pewnie oznacza coś złego. Na pewno wiele kobiet tak rzeczywiście ciążę przechodzi, ale dla równowagi postuluje promowanie też drugiej strony 😅
Ja praktycznie nie miałam mdłości, zdarzyło sie jakieś 5 razy na cały pierwszy trymestr że wisiałam nad kiblem. Trochę momentami mulilo mnie z rana, ale mogłam spokojnie nie zjeść śniadanie nawet do 3 godzin po wstaniu, jak przed ciążą - i nie miało to negatywnych konsekwencji. Kładłam się spać o 20-21, miałam bardziej wybiórcze podejście do jedzenia, ale to minęło bezpowrotnie w 10tc. Więc jeśli należycie do grona szczęściar które przechodzą ciążę optymalnie i bez poważnej szkody dla swojego samopoczucia to nic tylko się cieszyć, choć wiadomo że głowa produkuje najróżniejsze scenariusze 😉Meeg, Ancalime, RiverS, Anett93, .aś., agentka93 lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa wrote:Ja do dziś mówię że mam ciążę bezobjawową
To nie jest oczywiście tak że czuje sie dobrze bez przerwy - jestem znacznie słabsza, mniej wydolne, szybciej się mecze, nagle złapie mnie znikąd nagła potrzeba wyładowania w łóżku.
Ale chyba czekałam na taką bombę 1 trymestru - bo z opisów doświadczeń większości kobiet można wywnioskować że ciąża = tragiczne samopoczucie non stop, wymioty, niemożność zjedzenia niczego. A może to tylko moja bańka informacyjna, ale co drugi tiktok który widziałam w tamtym czasie był z kobietą wisząca nad toaleta która praktycznie schodzi z tego świata i na chwilę żałuję że jest w ciąży - człowiek się wtedy zastanawia czy aby na pewno w tej ciąży jest, skoro czegoś takiego nie doświadcza i bezsensownie martwi, że to pewnie oznacza coś złego. Na pewno wiele kobiet tak rzeczywiście ciążę przechodzi, ale dla równowagi postuluje promowanie też drugiej strony 😅
Ja praktycznie nie miałam mdłości, zdarzyło sie jakieś 5 razy na cały pierwszy trymestr że wisiałam nad kiblem. Trochę momentami mulilo mnie z rana, ale mogłam spokojnie nie zjeść śniadanie nawet do 3 godzin po wstaniu, jak przed ciążą - i nie miało to negatywnych konsekwencji. Kładłam się spać o 20-21, miałam bardziej wybiórcze podejście do jedzenia, ale to minęło bezpowrotnie w 10tc. Więc jeśli należycie do grona szczęściar które przechodzą ciążę optymalnie i bez poważnej szkody dla swojego samopoczucia to nic tylko się cieszyć, choć wiadomo że głowa produkuje najróżniejsze scenariusze 😉Namisa, Meeg lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
nick nieaktualny
-
moonflower wrote:co do wymiotowania w ciązy, jak byłam w ciąży z Synkiem wymiotowałam po kilka razy dziennie do szóstego miesiąca, po szóstym nastało polepszenie, wymiotowałam raz dziennie 🤮🤮 ale za to poród miałam super prosty i krótki ;p coś za coś 😂😁
co do suplementacji jeszcze, możecie polecić jakiś kompleks witamin dla staraczek? który zawiera już kwas foliowy? ja biorę do tej pory VITA-MIN MULTIPLE SPORT ale chciałam się przerzucić na coś takiego typowo staraczkowego.moonflower lubi tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
nick nieaktualny
-
Ewiwi wrote:Możesz przejść bez niczego. Ja w ciąży nigdy nie wymiotowałam. Mogę powiedzieć że jedynym objawem był powiększający się brzuch🤣
Super! 💪 Podejrzewam że dużo zależy od indywidualnej wrażliwości na zmiany hormonalne + od stanu kobiety w momencie pojawienia się ciąży. Wiadomo że ciąża wysysa z nas sporo zasobów, więc jeśli baterie są wyczerpane, mamy jakieś poukrywane niedobory czy deficyty snu, to w teorii te negatywne skutki dla naszego zdrowia i samopoczucia mogą być bardziej odczuwalne. Dużo zmiennych się tutaj pojawia więc ogółem trzeba się nastawić na wszystko bo różnie może być15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Kania_czubajka wrote:No może i tak zrobię.
Może morfologię od razu zrobić, za jednym kłuciem przed wizytą ? Co myślicie? Warto już przed wizytą mieć wyniki niektóre z krwi?
Kania, mysle, ze nie warto 😊 wszystko zaleci Ci lekarzMeeg lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Stay wrote:Cześć dziewczyny,
Nie byłam zapisana w tym miesiącu na testowanie bo dałam sobie czas 2,3 miesiące odpuszczenia na luzie.
Iiii dzisiaj pierwsze dwie kreski na teście po prawie 3 latach starań 🙈po morzu łez wielu testach ciążowych i wielu testach owu.
Boje się jeszcze cieszyć na razie tylko lecą mi łzy szczęścia i tego ogromnego żalu który miałam w sobie tyle czasu po nieudanych próbach.
Trzy testy pozytywne , dwie grube widoczne krechy!!❤️byłam już na becie ale na usg chyba jeszcze za wcześnie ? (Jestem jeden dzień po spodziewanej miesiączce)
Trzymam za Was wszystkie kciuki❤️
Gratulacje, nudnej ciąży 😍😍Stay lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
Ja w ciąży z synem śmiałam się, że gdyby nie to, że kolo tego 18 tygodnia Leo zaczął się ruszać to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem 😅 objawy jakieś tam były ale były one tak delikatne, że praktycznie niezauważalne 😊 faktycznie na początku było zmęczenie ale to wszystko, mialam wieksze zgagi ale mialam je i bez ciąży więc jakoś mocno mi nie doskwierały 😅 i na koniec byłam dość mocno opuchnięta i to w zasadzie przeszkadzało mi najbardziej
Meeg, RiverS lubią tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
Meeg wrote:Już? Jestem w szoku że tak od pierwszych w zasadzie chwil masz takie niefajne objawy. Mam nadzieję że to chwilowe! I nie będzie się utrzymywać.
Ja nic zero problemów nic mi nie jest nie mam wrażliwości na zapachy ani wymiotów. Może to dobrze a może nie dobrze ..
Siedzę pod gabinetem czekam na betę..
Dobrego dnia wszystkim
Meeg! Witaj w Klubie. Ja do tej pory miałam mdłości max 2x. Trochę ciągnie mnie brzuch i plecy i jestem zmęczona ale nie bardziej niż przed ciążąI tak się zastanawiam czy to dobrze czy to źle
Miałam iść na betę jutro albo w piątek ale oczywiście nie wytrzymałam i poszłam dziś. Postanowiłam że jak będzie dziś już ok to więcej nie idę. Moja potrzeba kontroli mnie wykończy
Miłego dnia Drogie Panie!Meeg lubi tę wiadomość